Over de boerderij

Aanwijzingen voor het gebruik van de herbicide gesagard op aardappelen en wortelen

Pin
Send
Share
Send
Send


voorbereiding Gezagard beschermde de tuin tegen onkruid. Dit herbicide is perfect bestand tegen de verwijdering van onkruidplanten die de groei van wortelgewassen beïnvloeden.

Aanwijzingen voor het gebruik van het herbicide Gezagard

Om de tool correct toe te passen, moet je de instructies lezen. Het principe van de werking is als volgt: de actieve bestanddelen van het medicijn Gezagard vertragen de fotosynthese en als gevolg daarvan sterven onkruiden.

voordelen

Herbicide Gezagard

Herbiciden zijn vele jaren populair bij veel groentegewassen, waaronder aardappelen. Dit komt door de grote lijst met voordelen.:

 • dit herbicide wordt als basis beschouwd om aardappelen te beschermen van de invloed van onkruidplanten. Het bouwt al het volgende programma van bescherming van de wortel;
 • geschikt voor eenjarig en tweejaarlijks onkruid. Helpt onkruid te verwijderen dat moeilijk te verwijderen is en andere medicijnen nemen het niet;
 • geen negatieve impact hebben voor aardappeloogst en aangrenzende gewassen. Herbicide werkt in het groeiseizoen op het onkruid en is volledig in de aarde gespleten;
 • kan in elke regio worden gebruikt voor elke aardappelvariëteit;
 • wanneer correct toegepast het medicijn is economisch;
 • geschikt om te combineren met andere middelen;
 • zonder specifiek smaak;
 • verandert de eigenschappen niet met klimaatverandering.

Werkingsmechanisme

De actieve bestanddelen van het medicijn Gezagard kunnen de fotosynthese vertragen en de reactie van Hill blokkeren

Het aardappelgewas wordt onmiddellijk na het poten van aardappelen of vóór ontkieming verwerkt. Op veengrond wordt de verwerking gedaan na het verschijnen van onkruid. Het wordt aanbevolen om de aarde overvloedig te bevochtigen.. De verwerking gebeurt één keer.

De grond kan niet worden losgemaakt en verwerkt binnen 1 maand na de dag van toediening van het herbicide. Na het einde van de actie kun je beginnen met het bewerken van de grond.

Middelen worden geabsorbeerd in alle delen van een plant: spruiten, wortels. Als het onkruid al is opgeheven, wordt Gezagard door de bladeren opgenomen. Spectrum van actie:

 • spuiten moet worden gedaan vóór ontkieming of maximaal in de vorming van twee bladeren van onkruid;
 • voor verwerkingde grond moet worden bevochtigd;
 • actie duurt van 30 tot 90 dagen;
 • na hezagard-behandeling, alle gewassen kunnen op de grond worden gezaaid.

Toepassingsschema

Om de tool zelf voor te bereiden, moet u de instructies volgen.:

 • moet nemen een halve liter water en giet het in een speciale container met een spuitpistool;
 • ga het water in en je hebt de hoeveelheid herbicide nodig. Gebruikt voor aardappelen 75 ml oplossing voor 10 l water;
 • schud mengsel en voeg de vereiste hoeveelheid water toe tot het volledige volume.

Het mengsel moet binnen 24 uur worden gebruikt, de oplossing mag niet worden achtergelaten. Roer het mengsel opnieuw voor het spuiten.

Gezagard herbicide verwerking van aardappelen geproduceerd na het verschijnen van onkruid

Bodems zijn volledig gecultiveerd, waardoor rijenrijen worden beïnvloed. Het is verboden om de behandeling met het medicijn uit te voeren als de lucht boven de 30C uitkomten vochtigheid is meer dan 50%.

Kenmerken van het medicijn

Wat is het verschil tussen het gebruik van hezagard op aardappelen en wortels

Om het medicijn klaar te maken voor de verwerkingstuin met aardappelen, het is noodzakelijk om 70 cm Gezagard op te lossen in 10 liter water (voor 1honderd 5l). De verwerking moet een week na het planten of voor het planten van zaad worden gedaan.

Gezagard oogstte wortels in een hoeveelheid van 45 ml per 10 l water. Verwerking moet worden gedaan voor de landing of in de aanwezigheid van scheuten uit 4 folders.

Werkingsprincipe

Herbicide heeft een selectief effect, een stof die onkruid aantast - prometrine. Het dringt de structuur van de plant binnen en stopt zijn groei en ontwikkeling. Effectief na bemesting - 30 dagen.

Kosten van

De kosten hangen af ​​van de hoeveelheid van het medicijn in het pakket. Een liter kant-en-klaar mengsel is gelijk aan ongeveer 900-1200 roebel. Van Rusland.

Formulier vrijgeven

Het product is verkrijgbaar in vloeibare consistentie. in een plastic fles van 5 liter of in een geconcentreerde oplossing in injectieflacons van 100 ml, 300 ml.

Is het gevaarlijk voor mensen?

Is niet schadelijk voor mensen. Geurloos, onschadelijk voor zoogdieren, bijen, waterwezens.

Opslag en compatibiliteit

Kan worden gebruikt in combinatie met andere middelen met een lage zuurgraad en alkaliteit. Wat betreft opslag, mogelijke temperatuurschommelingen in het bereik van -5 ° C - + 35 ° C.

Vergelijkingstabel met andere medicijnen

GezagardVier tot zeven dagen geldig en behoudt het effect langer dan een maand.
GranstarZwitsers middel om aardappelen en andere gewassen tegen onkruid te beschermen. Per 1 hectare neemt tot 30 g van het medicijn. Werkt al 3-4 dagen na het behandelingsgebied.
LontrelDe tool heeft het vermogen om door te dringen in de organische structuur van het onkruid en het te verbranden. Begint binnen 4 dagen te handelen.
Fyuzilad ForteKan worden gebruikt in elke periode van onkruidontwikkeling. Verbruik 1 liter per hectare. Begint te handelen op dagen 2-4. Milieuvriendelijke tool is niet veilig.
Hurricane ForteWerkt vrijwel direct, binnen een paar uur. Behandeling wordt aanbevolen in een beschermende bril, hoewel het medicijn een beetje schadelijk is.
BasagranBegint te handelen na 3 dagen. De opname van het medicijn vindt plaats in de groene delen van de onkruidplant.

Gezagard is gemakkelijk te gebruiken, Het belangrijkste is om alle regels te volgen en de instructies zorgvuldig te bestuderen.. Aardappeloogst zal hoger zijn als u de grond van onkruidbesmetting spaart.

Pin
Send
Share
Send
Send