Over de boerderij

Hoe tomaten in twee stelen in een kas te vormen

Pin
Send
Share
Send
Send


Ervaren tuiniers weten dat het veel moeite kost om een ​​goede oogst van grote tomaten uit broeikasbedden te verwijderen. Naast het tijdig drenken en aanbrengen van bemesting, moet de plant worden geholpen om zich correct te vormen, zodat het de kracht van de scheuten niet verspilt. Hoe tomaten in twee stelen te vormen en zal in dit artikel worden besproken.

Waarom is het nodig om een ​​tomaat te vormen in een serre van polycarbonaat?

Tijdens het groeiseizoen van de hoofdstam van een tomaat kan afbreken veel scheuten, die ook fruit zal zijn. Het lijkt erop dat het proces zelf de tuinders met een groot aantal eierstokken zou behagen, maar in werkelijkheid ziet het er heel anders uit.

Een volwassen struik met volumineuze groenten en een klein aantal eierstokken is niet in staat vitaminen en mineralen aan te reiken voor de vereiste hoeveelheid fruit., waardoor sommigen van hen afvallen, anderen worden de kans ontnomen om volledig te rijpen.

Het vormen van struiken is vereist voor bijna alle soorten tomaten. De enige uitzonderingen zijn standaardculturen (een type plant van het bepalende type).

Maar hoeveel stelen om in de struik te laten? Afhankelijk van de geselecteerde hybride / variëteit en de kenmerken van de loofontwikkeling, vormen tuinders op drie manieren een struik:

  • in 1 stengel;
  • in 2 stelen;
  • in 3 stelen.
De vorming van struiken in de 1-2-3 stengel

In de polycarbonaat kas pasynkovanie gericht op het verkrijgen van een hoge kwaliteit van de opbrengst, die wordt gewaarborgd door het opnieuw richten van de macht naar de belangrijkste stengel en fruit. Pysynki berooft een plant van de meeste micro- en macro-elementen die nuttig zijn voor ontwikkeling, daarom is het raadzaam om ze te verwijderen. Het is belangrijk tijdens de procedure de stiefzoon niet te verwarren met de vruchtdragende tak. Bepaal de overtollige ontsnapping op de plaats van groei. Dit is de boezem van het blad.

Het voordeel van knijpen is om de rijpingstijd van de vrucht te verkorten, dat wil zeggen dat je 1-2 weken eerder tomaten kunt pakken. Naast productiviteitsstijgingen door toename in de periode van vruchtvorming. Toch is de belangrijkste verdienste van de procedure het verkrijgen van tomaten van hoge kwaliteit.

Hoe de struiken in twee stelen vormen

Voordat u extra opnamen begint te verwijderen, moet u beslissen over de volgende vragen:

  • de frequentie van de procedure (in de kassen pasynkovat tomaten moet 1 keer in 7-10 dagen zijn);
  • techniek van het planten van planten met een methode van twee.

Het is ook de moeite waard om te overwegen dat met een pauze in de spruit een tomatensap op je handen kan komen. Verhuizing van bush naar bush, is er een grote kans op het infecteren van andere tomaten met verschillende ziekten, als er tenminste één aangetaste tomaat is. Daarom raden deskundigen aan rubberhandschoenen te dragen voor de procedure en deze na elke zweep met een alcoholoplossing af te vegen.

Het schema voor het verwijderen van overtollige scheuten op tomaten

De essentie van de techniek van de vorming van de struik ligt in de selectie van de hoofdsteel en het eerste stiefkind, omdat het de sterkste is, in staat tot intensieve ontwikkeling en vruchtvorming. Om het eenvoudig te bepalen, bevindt het zich onder de eerste borstel van de bloeiwijzen. De overige stiefkinderen, die een lengte van 4-7 cm hebben bereikt, worden dapper verwijderd. Afgesneden scheuten moeten scherp zijn, houd ze vast met je wijsvinger en duim. Om de hoofdsteel niet te beschadigen, beweegt u de spruit naar de zijkant wanneer u schokkend bent, niet naar de zijkant. Ook snijden met het gereedschap met een scherpe rand (mes) is toegestaan.

Bij het telen van tomaten in een broeikas, worden struiken gevormd in een of twee stelen. Met een groot aantal takken worden de planten gearceerd en interfereren met de luchtcirculatie, daarom is de 3-tak-techniek niet geschikt.

Hoe deterministische penselen te vormen

Deze groep omvat onvolgroeide planten van vroege en middenrijpe perioden. In principe hebben ze geen vorming van een struik nodig (gemiddeld bereikt de hoogte van de toppen 55-65 cm). Maar ervaren tuiniers voeren nog steeds de procedure uit voor het verkrijgen van een eerdere oogst en het verhogen van de vruchtvorming.

Bush, die moet worden verwijderd

Bij determinante tomaten wordt na de vorming van 3-4 bladeren de eerste bloemkwast op de hoofdsteel gelegd. Na 2-3 bladeren verschijnt een tweede en alle volgende borstels worden door een blad gebonden. De laatste sluitingsgroei van tomaten bloeiwijzen zijn gerangschikt in een rij zonder een interval op de bladeren. In de zuidelijke landen wordt de cultuur verbouwd zonder de stiefzonen te verwijderen, geholpen door het klimaat en de lange daglichturen. In onze regio's is het eenvoudigweg noodzakelijk om deel te nemen aan het proces van stilstand.

Voor de vorming van tomaten van het bepalende type worden, naast de hoofdstam, de eerste of tweede trappen gekozen. Na het begin van de bloei, moet je een ondersteuning installeren zodat de takken niet breken onder het gewicht van het fruit. In een kas worden planten vastgemaakt aan een latwerk.

Overmatige struik verwijderen

Vorming van onbepaalde variëteiten

Dit type omvat culturen die geen groeiremming hebben. Meestal vormen deze variëteiten in één stengel, minder vaak met twee. Het gebruik van deze methoden wordt verklaard door het vermogen van onbepaalde tomaten om een ​​groot aantal zijscheuten te vormen.

Op een plant waarvan de hoogte groter is dan 50-70 cm, is naast de hoofdstam de eerste of tweede stiefzoon over (een sterkere en meer ontwikkelde versie is gekozen). Laat op elke tak 4-5 kwasten van bloeiwijzen achter. Spruiten aan de zijkanten en in de wortelzone worden verwijderd.

Gunstige tijd voor het trimmen van de struik zijn de ochtenduren (het weer zou droog en zonnig moeten zijn). Tijdens deze periode wordt de plant zoveel mogelijk gevuld met sap, wat het proces van breken vergemakkelijkt. De wond zal overdag uitdrogen, wat het risico op infectie met schimmelziektes vermindert.
Tomaten, gevormd in één stengel

Wat er zal gebeuren als het laten groeien van tomaten loslaat

Het verwijderen van nutteloze spruiten draagt ​​bij aan het rijpen van grote vruchten, omdat een tomaat geen energie en energie verspilt. Als jonge zaailingen niet worden onderworpen aan een dergelijke procedure, dan blijkt de struik sterk vertakt te zijn en de vruchten erop zijn klein. Veel eierstokken kunnen vallen door een tekort aan vitaminen en mineralen. Bovendien zijn de bedden dikker en is er een probleem met luchten. Bij verhoogde luchtvochtigheid worden verschillende schimmels geactiveerd, die plantenziekten veroorzaken.

Spontaan tomaten vormen in de hoogte kan 1 m of meer bereiken, wat problemen met de belichting in een polycarbonaatkas oplevert. En voor normaal groeiseizoen is licht eenvoudigweg noodzakelijk, het bevordert de eiwitsynthese. Daarom is de aanpassing van de groei van de struik een ander voordeel van uitzetten.

Smerige tomaten produceren veel groen en weinig fruit.

De bedden zonder de vorming van struiken lijken onrein, het is buitengewoon onhandig om ze te verwerken, het is noodzakelijk struikgewas door te breken. Tegen het einde van het seizoen blijft de plant veel onverminderd fruit, wat zelfs voor conservering ongeschikt is vanwege de te dichte structuur en de bitterheid in de smaak.

Het verwijderen van stiefzonen kost niet veel tijd, en kennis om te snijden of knijpen uit te voeren, vereist een minimum. Maar de oogst zal grote tomaten verrukken, wat overeenkomt met de smaak en het product. Het schema voor het vormen van struiken kan worden toegepast in het open veld.

Bekijk de video: Gekrulde Peterselie (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send