Over de boerderij

35 beste variëteiten van zomer-, herfst- en winterperen

Pin
Send
Share
Send
Send


Rassen van peren, zoals bekend, zijn onderverdeeld in winter, herfst en zomer. Elke categorie verschilt niet alleen qua rijping, smaak, maar ook qua opslag van fruit.. Dus, welke variëteiten kunnen worden toegeschreven aan de winter, en die rijpen in de zomer, zie de onderstaande beschrijving.

Zomer peren rassen

Augustus dauw

Peren Augustus dauw

De onbetwiste favoriet onder de zomerperenvariëteiten is de Augustus-dauw, het resultaat van de kruising van de Tenderness en Triumph Pakgam-variëteiten. De boom is vrij laag en reikt tot 10 m hoogte., de schors van grijs, glad, knoppen snel "wakker" na de winter. Vertakte takken, enigszins hangend, gebogen. De bladeren zijn langwerpig van vorm, van middelmatige grootte, donkergroen. Vruchten van gemiddelde grootte, rijpen halverwege de zomer. De smaak is zoet genoeg, sappig, met wit vruchtvlees en een gevoelige huid.

Helaas is het niet geschikt voor lange opslag, de peer wordt snel bruin en verdwijnt. Het is zelf bestand tegen ziekten en plagen, verdraagt ​​winters gemakkelijk, draagt ​​elk jaar vruchten en verhoogt het aantal vruchten. Het minpuntje van deze variëteit - constant snoeien van de kroon nodig, hierdoor worden de vruchten kleiner.

Bere Giffard

Perenvariëteit Bere Giffard

Geldt ook voor zomerperenrassen. Verschillen van andere variëteiten van hun "roze" fruit, roodoranje tonen aan de ene kant van de peer en lichtgroene tinten aan de andere kant. Gevormd op een tak in trossen, van 2 tot 6 stuks, en houd dat tot de volwassenheid. Vanwege de hoge opbrengst zijn vaak extra rekwisieten nodig, anders kunnen de takken breken onder het gewicht van de vrucht.

De vruchten zijn zacht, hebben een zoete smaak, sappig, met wit vlees. Boomhoogte bereikt meer dan 10 m, schaarse kroon, takken enigszins hangend en dun. Kroon bruin, schilfert weg. De bladplaat is donkergroen, langwerpig, met gladde randen. Het ras tolereert geen strenge wintersdaarom hebben jonge zaailingen onderdak nodig. Vruchten worden slecht bewaard in gescheurde vorm, niet meer dan een week.

Victoria

Winterharde rang van peren Victoria

Deze variëteit onderscheidt zich door zijn winterhardheid, is niet bang voor droogte en wordt zelden blootgesteld aan ziekten en plagen. Het bleek als resultaat van het kruisen van Bere Bosc en Tolstobozhka. Boom van gemiddelde hoogte, 8-10 m, met een dikke kroon, heeft een piramidale vorm van de stam, de takken zijn lang en dun. De variëteit wordt gekenmerkt door late begroeiing, bloei. De productiviteit is hoog, in een jaar vanaf een volwassen boom verzamelt de boom meer dan 150 kg van een gewas.

De peer begint in de tweede helft van augustus te rijpen en bereikt pas midden september een rijpheidsgraad. Vruchten hebben de juiste peervormige vorm, met een gladde en dunne schil. Het smaakt naar zoete peren, heeft sappig vlees en heeft een aangenaam aroma. Het is goed om jam en jam van deze variëteit te maken. Maar de peer wordt niet lang bewaard, in geplukte vorm niet bedorven voor ongeveer 3 dagen, kan hij niet langer dan een week aan een boom hangen, dan valt hij naar beneden.

Victoria bestoofde slechts de helft. Om de opbrengst te verhogen, wordt het aanbevolen om deze naast variëteiten zoals Bere Dumont, Williams rood te planten.

hertogin pear

Zomer perenvariëteit Hertoginnenpeer

De naam van het ras vertaald als hertogin, werd gefokt door de Engelse fokker in Wheeler. De boom is laag, 6-7 m, met een dichte kroon, spreidende takken, dun. De kroon van de boom is lichtbruin van kleur, glad.

Vruchten beginnen midden augustus te rijpen, de vruchten zijn fel geel. Gemiddeld kan een peer meer dan 150 g wegen, één voor één op takken of in groepen van 4-6 peren. Opgeslagen voor maximaal 40 dagen in een boom en niet meer dan 2 weken in de vorm van gescheurd. De vruchten zijn sappig, zoet, met een dunne schil en een delicaat aroma. In de smaak zijn er lichte tonen van nootmuskaat en specerijen. De variëteit is vorstbestendig en niet bang voor koud weer. Het wordt ook niet beïnvloed door de korst, maar de sukkel en de bladluis zitten vaak in de boom.

Hoe te bepalen dat variëteiten zomerperen van de boom kunnen worden verwijderd? Ten eerste, als gevallen vruchten op aarde verschijnen, dan is de oogst klaar. Ten tweede kan het worden bepaald door de kleur van de vrucht: rijpe vruchten krijgen geelachtige tinten. Ten derde, als de peer zacht aanvoelt, kan deze veilig uit de boom worden verwijderd.

Severyanka

Verscheidenheid van peren Northerner

Gefokt door fokkers voor de noordelijke regio's, vandaar zijn naam. De variëteit is middelhoog, de hoogte van de boom is van 3 tot 6 m, met een dikke kroon en een piramidale vorm van de stam. Jonge zaailingen verdragen gemakkelijk het planten en beginnen snel te groeien, maar de boom begint na 4-5 jaar vruchten af ​​te werpen. De bladeren zijn een boom van lichtgroene kleur, puntige vorm, met gladde randen. Bloeit in de vroege lente, heeft meer dan 6 bloemblaadjes in de bloeiwijze /

Een variëteit met hoge opbrengsten, fruit strooit takken, elk jaar wordt het gewas meer, net zoals de boom elk jaar vruchten draagt. Een grote peer, tot 200 gram per vrucht, ze worden gevormd tot kleine borstels van 4-6 peren. Aan het begin van de rijping hebben ze groene tinten en dan krijgen ze geelachtig oranje tinten. De schil van het fruit is los, het is nogal ruw. Proeven is niet minderwaardig aan andere variëteiten, zoet, met sappige pulp, heeft een zuurzure smaak en een licht aroma. Maar de zaden in een peer een beetje, bevinden zich in speciale kamers in het hart van de vrucht. Het verdraagt ​​winters vrij goed, ziekten en plagen, heeft geen speciale zorg nodig.

kathedraal

Skoroplodny-kwaliteit van de peren van een kat

Geldt ook voor de zomer, skoroplodnymi-variëteiten. Werd gefokt door de variëteiten van Forest Beauty en Duchess Thigh te kruisen. Overwegend groeit in de centrale regio's, maar als gevolg van zijn weerstand tegen vorst, groeit het gemakkelijk in gebieden van het noorden. De boom is middelmatig dik, vanaf een hoogte van 4 m en hoger, met een brede en dichte kroon, kijken de takken omhoog. Het vat is glad, bruingrijs. Jonge scheuten licht verwelkt, roodbruin, vruchtvorming vindt plaats op hen. De bladeren zijn groene tinten, glad, middelgroot.

Vruchtvorming begint vanaf het 6e jaar, de peer kan 130 gram per gewicht overschrijden. De rijping vindt plaats halverwege augustus, de vruchten worden niet langer dan twee weken in de boom opgeslagen, en nog minder in de vorm van gescheurd. De vruchten zijn citroenkleurig, met veel insluitsels, ze veranderen hun tinten dichter bij de herfst in roodoranje, wat duidt op het volledig rijpen van fruit. De schil is dun, het vlees is crèmekleurig of wit, zoet met een aangenaam aroma, gemiddelde dichtheid. In het midden van de vrucht zijn bruine zaden, langwerpig.

Zomerse perenrassen rijpen halverwege de zomer, het is belangrijk om te onthouden dat ze goed verzorgd zijn. Zomerperen houden van vocht in de lente en vooral tijdens de vorming van het fruit. Om de oogst sneller te laten verlopen, heeft de boom jaarlijks snoeien, voederen nodig.

winter

Saratovka

Verkregen door Bere en Bergamot variëteiten te kruisen. Boven de nieuwe variëteit werkte in de Saratov GAU hen. Vavilov. Verwijst naar de winter, geplukte vruchten onder de juiste omstandigheden die kunnen worden opgeslagen tot februari!

Vorstbestendige perenvariëteit Saratovka

Saratovka-cijfer srednerosly, takken zien er streng uit, een boom van meer dan 10 m hoog. De kroon is dicht, een stam van bruin-grijze kleur. Jonge bladeren van lichtgroene kleur, ovaal van vorm, met gladde randen. In de herfst zijn ze geverfd in donkergroene kleuren. Het nadeel is de dichte kroon, die jaarlijks goed snoeien nodig heeft, anders vermindert de boom de hoeveelheid oogst, geeft deze meer kracht aan de vorming van jonge scheuten.

De productiviteit is hoog, maar de boom begint slechts 5 jaar vrucht te dragen. De vruchten zijn zoet, stevig, met een dikke schil, citroenkleurig, met een roodoranje blos. Begint te rijpen vanaf half augustus, lang bewaard in een boom, tot het einde van september. Winterharde variëteit, zelden blootgesteld aan ziekten en plagenHet verdraagt ​​ook langetermijnvervoer, verliest zijn smaak en uiterlijk niet.

Kondratevka

Hoogproductieve perenvariëteit Kondratievka

Verscheidenheid van winterperen, rijping vindt plaats aan het begin en midden van september. Hoge opbrengst begint vanaf 5 jaar na het planten. Geeft jaarlijks een overvloedige oogst, de boom heeft geen rust nodig. Het gewicht van één peer bereikt 230 gram. De vruchten zijn zoet, sappig, met delicate pulp en een pittig aroma. Beschikken over de juiste peervormige vorm, bevestig op een dikke gebogen vruchtstengel. Beschikken over groen als ze rijp zijn, geef ze lichtgeel op.

De boom zelf is vrij lang, 10 - 12 m hoog, met een piramidale stamvorm en enigszins neergelaten takken. De variëteit verschilt van de andere, door langzame groei, vooral groene massa. Maar geeft dan een groot aantal vruchten. Het is vrij gemakkelijk om ernstige verkoudheid te ervarenWe zijn tolerant voor verschillende ziekten en plagen.

Pass Krasan

Pass-Krasan-peren hebben veel zonlicht nodig.

Geldt ook voor winterperenvariëteiten. In tegenstelling tot andere rassen die geen speciale omstandigheden vereisen, vereist deze hybride meer aandacht. Geeft er de voorkeur aan alleen op zonnige plaatsen te groeien, tolereert geen dichte nabijheid met andere zaailingen. Door het gebrek aan zonlicht worden de vruchten zuur en bereiken ze niet de gewenste grootte.. Hij houdt ook van vocht en goed bemeste grond. Extreem slecht verdraagt ​​kou en is onderhevig aan vele ziekten.

Maar onder alle omstandigheden geeft het grote, sappige vruchten met een lichtzure smaak. Fruit jaarlijks, vereist geen rust, maar het is niet de moeite waard om te wachten op een grote hoeveelheid oogst van deze variëteit. Het gewicht van een peer kan oplopen tot meer dan 200 gram, grote peren van lichtgroene kleur. Het juiste moment om te oogsten is midden of eind oktober.Tegen die tijd bereikt het fruit zijn optimale grootte en behoudt het zijn smaak. Plus is het vermogen van de vrucht, zal doorgaan tot de volgende lente.

Om het ras eerder vruchten te laten afwerpen, is het beter jonge jonge boompjes op een kweepeer te planten.

Meidag

Vruchten van Pervomayskaya kunnen tot 8 maanden worden bewaard

Het resultaat van kruisende peren Daughter of Dawn and Late. Deze variëteit verschilt van andere in de duur van opslag van fruit in een gescheurde vorm, tot 250 dagen! Peren is niet veeleisend om te verzorgen, vorstbestendig. Zelden ziek, maakt niet uit voor haar vele plagen. Boomhoogte meer dan 10 m, met een spreidende kroon. Jonge scheuten vrij dunne, grijsbruine tinten, glad. De bladeren zijn rond van vorm, met gladde randen, licht gebogen naar boven.

Het gemiddelde gewicht van fruit van 140 gram, bezit de juiste vorm, een gladde en dunne dunne huid. Tijdens de zomer krijgen de vruchten van groen, dichter bij de herfst, bruinrode kleuren. Gemonteerd op de takken met een sterke steel, vormen een borstel van 4-6 vruchten. De smaak is zoet, met een aangenaam aroma, licht zurig, met wit vlees, heeft een aantrekkelijk uiterlijk en smaak. De variëteit heeft hoge opbrengsten, maar de vruchtvorming begint bij 5-6 jaar.

Lier

Peer Lira

Het ras is winter, met een hoge opslagcapaciteit van fruit, tot enkele maanden. Een boom met een brede piramidale stamvorm, lichtbruin van kleur. Takken van gemiddelde dikte, meestal grijs, glad. Verlaat langwerpige, gladde, donkergroene tinten.

Perenmassa van meer dan 200 gram, vruchten van groenachtige tonen, verwerf een gelige tint. Ze hebben een langwerpige vorm van de vrucht, met een gladde en dunne schil. Het oogsten kan beginnen in september. De peer proeven is zoet, met witte, sappige pulp. De opbrengst is hoog, de boom heeft geen pauzes nodig, maar de oogst begint pas 4-5 jaar na het planten te verschijnen. Bestand tegen ziekten en plagen, maar heeft een gemiddelde index van winterhardheid. Vooral jonge zaailingen hebben extra beschutting nodig voor de winter.

vaderlandslievend

Winter perenvariëteiten Patriottisch

Het resultaat van het gezamenlijke werk van O.S. Kharchenko, A.V. Krasovsky en A.F. Mileschko. Bloeit in de late lente, witte, ronde bloemen met een lichte geur. De boom zelf is hoog, meer dan 10 m, met een uitgestrekte kroon, rechte takken. Het vat is bruin van kleur, glad, regelmatig van vorm.

Vruchten zijn grote, lichtgroene tinten, meer geel als ze volledig rijp zijn. Vruchtgewicht tot 180 gram, heeft een aantrekkelijk uiterlijk te koop, beschermt ook het zicht tijdens langdurig transport. Het oogsten van een boom wordt aanbevolen begin oktober, de vruchten kunnen enkele maanden op een koele plaats worden bewaard. Het produceert regelmatig gewassen, de boom wordt zelden ziek en wordt bijna niet door insecten beschadigd. Het is ook vorstbestendig en vereist geen speciale zorg, het verduurt schurft en thermische brandwonden van bladeren. Rijpe vruchten worden enkele maanden bewaard.

Om de perenvruchten langer te houden, is het belangrijk dat ze de nodige voorwaarden bieden. Tijdens het oogsten mogen vruchten niet beschadigd of gedeukt worden. Ook moet de peer droog zijn en gewikkeld in krant of papier. Houd beter in kleine vakjes, in 2-3 rijen. Binnen mag niet vochtig, te warm en vochtig zijn. Optimale bewaartemperatuur + 8-14 graden, op een donkere plaats.

laat

Dessert Rossoshanskaya laat

Rossoshanskaya - een peer met de vruchten van de herfstrijping

Verwijst naar late variëteiten, fruitrijping komt aan het begin van september. Dessertpeer wordt tot januari bewaard onder de juiste bewaaromstandigheden.. Hybrid, het resultaat van de kruising van rassen Pet Klapp en Tonkovetka, gefokt in 1952. De boom is krachtig, de hoogte is meer dan 6 m, de zaailing heeft een smalle piramidale vorm van de stam, grijs van kleur, de volwassen boom vormt een brede en soepele stam. De kroon van een peer is vertakt, jonge takken van grijze kleur, kijk omhoog.

De vrucht is vrij groot, met een gewicht tot 180 gram, donkergroene tonen aan het begin van de rijping en bruinrode tinten vallen. Gemonteerd op de takken van 6 stukken op dikke fruitstelen. De oogst begint na 3-4 jaar, het percentage van de opbrengst is hoog. Het smaakt zoet, met een zachte schil en sappige pulp.

belarusian

Peren Belarussisch laat

Gefokt in Wit-Rusland. De variëteit is laat, de rijping vindt plaats begin september. De boom is klein, niet meer dan 3,5 m hoogtakken zien er streng uit, kroon grijsbruin, glad. De bladeren zijn lichtgroene tinten, langwerpig van vorm, met gekartelde randen. Bloei vindt plaats aan het begin van de lente, de bloeiwijzen zijn wit, met een aangenaam aroma.

De vruchten zijn doffe, lichtgroene tinten en veranderen in de zomer naar oranje-rode tinten. Perenhuid is ruw, vrij dicht, met kleine zwarte vlekken. De korte stengel, op de takken van de peer, druk in paren. De smaak is vlezig vlees met wit vruchtvlees, sappig, heeft een lichte zuurheid. Perenhout, niet blootgesteld aan ziekten en plagen. Een mintvrucht, niet elk jaar, heeft rust nodig.

De variëteit Belarusskaya is niet altijd in staat om alleen te stuiven. Daarom is het raadzaam om extra bestoven variëteiten op de site te planten, bijvoorbeeld de conferentie of Bere Looshitskaya om een ​​succesvolle oogst te hebben.

Olivier de Serre

Olivier de Serre

Het werk van de Franse fokker. De variëteit is vrij grillig, het vereist speciale voorwaarden voor groei en zorgvuldige zorg. De boom is middelmatig dik, de kroon is compact, de takken zijn naar boven gericht. Kroon bruin, glad, enigszins schilferig. Tijdens de zomer vormt het veel nieuwe takken, waardoor de opbrengst vermindert, dus het is belangrijk om in de herfst overtollige takken te verwijderen. De bladeren zijn glanzend, donkergroene kleur, afgeronde vorm.

Fruit kan meer dan 400 gram bedragen.. Qua uiterlijk zijn de vruchten een kleine, ronde vorm met een dikke schil. De hele vrucht is bedekt met vlekken van rode kleur, het oppervlak is ongelijk, ongelijk. De peer is zoet, met witte vlezige pulp en een licht aangenaam aroma. Peren rijpen in september en worden tot de lente verzameld opgeslagen. Het is bestand tegen ziekten, maar in strenge winters heeft het extra beschutting nodig, anders neemt de hoeveelheid oogst in het volgende jaar af.

Bere Ardanpon

Peer late volwassenheid Bere Ardanpon

Het werd in 1759 door N. Ardanpon in België gefokt. Deze winterharde, te kleine hybride vereist speciale zorg. Het geeft de voorkeur om te groeien in de zon, hitte en goed bevochtigde grond - alleen in deze omstandigheden draagt ​​de boom vruchten af. De boom is krachtig, met een dikke kroon bruinachtig grijs. Jonge takken zijn dun, niet weggelaten, de plaat is spits, donkergroen, licht spits van vorm. Bloeit in het vroege voorjaar, witte geurige bloeiwijzen.

De vruchten zijn groot, groen in het midden van de zomer en roodachtige tinten als ze volledig rijp zijn in de buurt van de herfst. Peer met een dunne gladde schil. Deze variëteit is geliefd bij tuinders vanwege de aantrekkelijke presentatie.die aanhoudt tot de kou. De peer proeven is zoet, met witte, vlezige pulp. Het verdraagt ​​de winter, maar het is beter om jonge zaailingen te bedekken.

Gera

De klasse Hera staat bekend om grote vruchten

Hetzelfde geldt voor wintervariëteiten, die ontstonden als gevolg van het oversteken van Real Turin en Daughter Dawn. Vooral de variëteit verschilt niet van andere, maar vanwege zijn grote vruchten werd hij verliefd op tuinders. Eén peer kan tot 280 gram wegen! Bovendien hebben de vruchten lichtgroene tinten die tijdens het rijpen rood worden. Niet inferieur qua smaak, peren zijn zoet, met fijnkorrelig vlees van crèmekleur. Beschikken over zachte, lichtzure smaak, met aangename aroma's.

De boom is middelmatig dik, niet meer dan 6 m hoog, met spreidende takken, kroon, bruinachtig van kleur. In staat om jaarlijks een groot aantal gewassen te produceren.Het is niet veeleisend aan voorwaarden en vertrek. Сорванные плоды способны хранится несколько месяцев. К тому же сорт достаточно устойчив к болезням, не боится насекомых, морозоустойчив.

В Древней Греции плоды груши использовались как средство от тошноты.

Чудесница

Груша Чудесница

Nog een winterpeer, een hybride verkregen door het kruisen van Daughter of Dawn en Talgar schoonheidssoorten. Het heeft uitstekende weerstand tegen vorst en ziekte.. Het heeft een piramidale kroonvorm, niet meer dan 5 m hoog en de takken zijn dun, naar boven kijkend, grijsbruin van kleur. De bladeren zijn afgerond, donkergroen van kleur, kleine lichte strepen zijn duidelijk zichtbaar. Bloeit in het vroege voorjaar, witte geurige bloeiwijzen.

Variëteit met hoge opbrengsten, naar gewicht een vrucht van 140 tot 210 gram, kan lang in de boom blijven en wordt lange tijd opgeslagen in geassembleerde vorm. Vruchten van lichtgroene kleur, geelachtig worden, dichter bij de herfst, enigszins langwerpig. Om zoet te smaken, met vlezige pulp, heb je een delicaat aangenaam aroma.

herfst

Herfsttuinvariëteiten verschillen van andere langdurige opslag in geassembleerde vorm, niet minderwaardig in smaak tot zomer of winter.

Veles

Verscheidenheid van Veles peren

Herfst peren, behoort tot een van de beste. De vruchten zijn vrij groot, het gemiddelde gewicht van een peer is vanaf 150 gram en hoger.. De vrucht is een regelmatige peervormige: smal aan de stengel en onderaan afgerond. Op de takken groeien in kleine clusters, 3-4 peren. Rijpende Veles-peer eind augustus, opgeslagen in een boom tot oktober. Het ziet er prachtig uit, tot het einde van de zomer zijn de vruchten donkergroen en wanneer ze rijp zijn, worden ze roodoranje tinten. De smaakeigenschappen zijn zoet, sappig, met vlezige pulp en een dunne schil.

Boomhoogte niet meer dan 8 mMet hangende takken en piramidale stamvorm, grijsbruin. Jonge takken worden gevormd gedurende de zomer, wat de hoeveelheid van het gewas beïnvloedt, in de herfst wordt het aanbevolen om snoeien uit te voeren. Bestand tegen vorst, ziekten en plagen.

Bere Moskovskaya

Bittere, scherpe peer van de variëteit Bere Moskovskaya

Vorstbestendig, bijna niet blootgesteld aan ziekten en plagen. Verscheen als resultaat van bestuiving van Olga-variëteiten met stuifmeel van Forest Beauty en Klapp's Pet. Boom niet meer dan 6-8 m hoog. De kroon van een peer is rond, lichtbruin van kleur. Jonge takken zijn vrij dun, hangend, grijs of bruin. De bladplaat is donkergroen, afgerond van vorm. Peer bloeit in het vroege voorjaar.

De vruchten zijn enigszins ongelijke, lichtgroene tinten, er is een lichte blos dichter bij de val.Het is beter om het fruit in het begin van de herfst lichtgroen en vast te schieten.dus ze worden beter bewaard en liggen langer, tot enkele maanden op een koele en donkere plaats. Als een peer een beetje scherp is om te proeven, met een zure smaak, betekent dit dat de peer vocht mist. Met de juiste zorg wordt de peer zoet en vlezig, met delicaat wit vlees. Over het algemeen is dit ras niet wispelturig als het weggaat.

Krasnobokaya

Raspeer Roodzijdig

De misvatting dat dit ras verwijst naar de winter is niet het geval, het ras is de herfstrijp. Werd verkregen als gevolg van kruising rassen Zheltoplodnaya en Tenderness. Bestand tegen ziekten en plagen, vooral schurft. Het is vorstbestendig, geeft van jaar tot jaar een goede oogst. Crohn afgerond, takken licht hangend, bruingrijs. De bladeren zijn licht spits, lichtgroen in de lente en donkergroene tinten dichter bij de herfst.

Vereist geen speciale zorg, kan groeien in een kleine schaduw, onder hogere bomen, maar houdt van vocht. Vruchten van gemiddelde grootte, met een gewicht van niet meer dan 200 gram. Groene peren veranderen hun schakeringen in karmozijnrode blos om te rijpen. Om zoet te smaken, met sappige fijnkorrelige pulp en dunne schil. Blijf op de takken, op korte gebogen stelen. Vruchten zijn in staat om lang te blijven, zowel op een boom, als in geassembleerde vorm, zijn niet bang voor transporten.

Ter nagedachtenis aan Yakovlev

Verscheidenheid van peren van hoge winterhardheid ter nagedachtenis aan Jakovlev

Middelmatig dikke boom met een dikke kroon. De hoogte van de boom is niet groter dan 1,5 - 2 m, met een bolvormige kroon. Jonge takken zijn dun, opkijkend, bruin-grijs van kleur met kleine stekels. De bladeren zijn donkergroen, eivormig, met gladde randen. Oogst geeft 6-8 jaar. Populaire variëteit ter nagedachtenis van Yakovlev-tuinders vanwege regelmatige vruchtvorming en bescheiden zorg.

Peren met een gladde en dunne schil, met een gewicht van niet meer dan 200 gram. De vruchten worden verzameld in groepen van 5-7 peren. De peer proeven is zoet, met sappige pulp en een aangenaam aroma. De vruchten zijn goudkleurig, aan het einde van de rijping enigszins roodachtig. Volle rijping vindt plaats midden oktober.. De peer wordt lange tijd opgeslagen in de boom, deze valt er niet af en kan in geassembleerde toestand enkele maanden liggen. Hoge opbrengst, die toeneemt met elk jaar van de groei van de boom. Meer dan 30 kg rijpe peer wordt jaarlijks geoogst van een volwassen boom. Bovendien is het niet alleen in staat tot zelfbestuiving, maar bestuift het ook andere perenvariëteiten. Sterk vereenvoudigt de zorg voor de peer is dat het winterbestendig en pretentieloos is in de zorg.

Voor het eerst wordt het woord "peer" in kronieken in de 12e eeuw genoemd en klonk het als "peer". En dat allemaal vanwege de karakteristieke crunch, die werd gepubliceerd bij het bijten van de vrucht.

Moskoviet

Tak van peer Moskvichka met fruit

Verkregen als resultaat van bestuiving van een van de Amerikaanse perenvariëteiten, Kyffer. Beschikt over een shtambovy-vorm, met een vrij dichte en uitgestrekte kroon, lichtgrijze kleuren, die na verloop van tijd tinten veranderen in bruine tinten. Vormt snel nieuwe gebogen scheuten. Het blad is lichtgroen van kleur, ovaal van vorm, licht gebogen in het midden. Deze variëteit produceert een overvloedige oogst in de zuidwestelijke regio's. De eerste oogst wordt gevormd door 3-4 jaar.

De vruchten van de Moskovieten zijn middelgroot, tot 150 gram. Beschikken over de juiste peervormige vorm. Heb een groen-gele tint, die wordt vervangen door het einde van de zomer in maroon-crimson tonen. De schil is dun, vlezig met sappig vruchtvlees met een uitgesproken zoetzure smaak. Het wordt aanbevolen om peren te plukken, wanneer ze een beetje ongedaan worden gemaakt, na een paar dagen in de kamer te hebben gelegen, rijpt de peer en behoudt hij zijn smaak. Onder de juiste omstandigheden van opslag kan het fruit niet gedurende meerdere maanden verslechteren.. Hoge weerstand tegen korst en rot, gewoon niet bang voor vorst.

marmer

Marmer peren fruit

De vrucht van de kruising tussen Bere winter Michurin en Forest Beauty. Het gewas rijpt in deze variëteit tot het allereerste begin van de herfst, de eerste vruchten kunnen begin september worden geplukt. Het verschilt van anderen in hoogte en dikte van de kroon, boomhoogte is meer dan 8 m. Elk jaar worden er veel lichtbruine dunne takken gevormd, maar peren schieten zeer zelden. Bloeit vroeg in de lente witte geurige bloeiwijzen. Gebladerte donkergroene kleur.

De vruchten zijn groot, van 170 gram, met geelachtig groene tinten en een lichte spoeling. Peer verschilt en de juiste conische vorm van de vrucht. Het vlees is grofkorrelig, zacht, sappig. Vrij dichte huid, met kleine punten van roestige kleur. Marmervariëteit, net als andere herfstperen, is vorstbestendig, niet bang voor ziekten en plagen. De boom begint slechts 5 jaar op te leveren, maar het percentage van de opbrengst is hoog, de peer kan elk jaar een groot aantal gewassen behagen.

Peer voor de Wolga en centraal Rusland

Chizhovski

Winter-harde peer Chizhovskaya

Olga en Forest Beauty werden als "ouderlijke" variëteiten beschouwd, als een resultaat van het lange werk van S.T. Chizhov en S.P. Potapov en de variëteit Chizhovskaya werden gefokt. Een van de populaire zelfbestuivende soorten in de middelste baan, vooral in de Wolga-regio en de omliggende gebieden. De boom staat niet meer dan 3 m, de jonge boom heeft een smalle kroon, grijsachtige tinten. Oudere takken worden bruin van kleur, takken opzoeken, gemiddeld in dikte, licht gebogen. De bladeren zijn ovaalvormig, donkergroen met gladde randen.

Op zichzelf, vruchten met een gewicht van niet meer dan 150 gram. Aan het begin van de zomer is de peer lichtgroen, de vrucht is vrij stevig, maar dichter bij de herfst krijgen ze gele tinten, ze worden zacht. In deze staat zal de Chizhovskaya peer niet lang aan een boom hangen, daarom is het aan te raden om hem in het vroege najaar te plukken. Groen fruit kan enkele weken aanhouden.. Zoet en vlezig naar smaak, rijpen halverwege augustus. Ze hebben een witte, halfkorrelige pulp met een aangenaam aroma. Bovendien, geërfd van de "native" weerstand tegen vorst en ziekte.

Kenmerken variëteiten - hoe ouder de boom, hoe kleiner de vrucht. Je kunt dit bestrijden met het tijdig snoeien.

Lada

Peer Lada verwijst naar vroege zomervariëteiten

Het resultaat van de kruising van variëteiten van Forest Beauty en Olga, een ras dat geschikt is om op de middelste rijstrook te worden geplant. Verschilt in het rijpen van fruit, je kunt vers fruit proeven in het midden van de zomer. Lada is vorstbestendig, niet blootgesteld aan ziekten en plagen, geeft jaarlijks een rijke oogst. Een boom met een vertakte kroon, takken die enigszins hangen, naar beneden kijken. De hoogte van de boom is niet meer dan 3 m, met een piramidevormige stam, dicht grijs. De bladeren zijn glanzende, gladde, donkergroene tonen. De winters zijn goed genoeg, zelfs in de strengste winters, bestand tegen ziekten, gedeeltelijk zelfrijdend.

Middelgrote vruchten, niet meer dan 100 gram, lichtgroene tinten met een dunne huid. Dichter bij rijpen wordt het fruit in gele tinten gegeven, waardoor het zacht aanvoelt. Het is belangrijk om even de tijd te nemen om de vruchten uit de boom te halen, anders worden ze zacht, bedekt met roestige plekken en vallen ze. De vrucht is paarsgewijs aan de takken bevestigd op korte stelen. Om zoet te proeven, met een lichte hint van zuurheid en wordt lange tijd opgeslagen in een gescheurde vorm, vooral op een koele plaats.

Bessemyanka

Peer Bessemyanka verwijst naar hoogrenderende variëteiten

Populair en best interessant voor planten, vooral verspreid in de centrale regio's, groeit ook goed in de middelste rijstrook. De boom is krachtig, de groeisnelheid is snel, levert consequent een gewas op en hoeft niet te rusten. De productiviteit is hoog, meer dan 50 kg fruit wordt per jaar geoogst. Een boom met een hoogte van meer dan 6 m, met spreidende en gebogen takken. De bladeren zijn ovaalvormig, donkergroen van kleur, met afgeronde randen. Het is ook bestand tegen vorst, maar vatbaar voor schurft en andere ziekten.

Elk jaar is hij blij met een groot aantal gewassen, hoewel de vruchten vrij klein zijn, lijken ze meer op appels. Lichtgroen van kleur, hard wanneer ze rijp zijn, de vruchten worden geel en zacht als ze rijp zijn. Gemonteerd op takken van een vrucht op korte stelen. De rijping vindt plaats aan het einde van de zomer, wanneer de vruchten geelachtige tinten worden. Niet lang opgeslagen in de boom valt snel. Bovendien is het niet lang en in een gescheurde vorm, niet meer dan 2-3 weken.

In Europa gebruikten ze tot het moment dat tabak werd geïntroduceerd voor het roken gebroken perenbladeren.

Skorospelka uit Michurinsk

Pear Skorospelka uit Michurinsk

Deze variëteit is beter dan alle records voor fruitrijpsnelheid. Bred IV Michurin, als resultaat van kruising van variëteiten Citron de Carme en Bere Ligel. Verwijst naar de vroege variëteiten van peren, het gewas rijpt in het midden van de zomer. Het is een lange boom, de vorm van de stam is piramidevormig, lichtbruin van kleur.

Vruchten niet meer dan 90 gram, groen in de zomer, krijgen een gele schaduw op volle volwassenheid. Kleine vruchten worden gecompenseerd door de smaak: zoet, sappig, deze peer is niet alleen geliefd bij tuinders, maar ook bij bijen en vogels. Daarom is het beter om ze te verzamelen als ze een beetje solide zijn, ze worden niet langer dan een week bewaard. De boom zelf is winterhard, met een dikke kroon, bestand tegen ziekten en plagen.

allegro

Verscheidenheid aan peren voor de middenband Allegro

Gekweekt door kunstmatige bestuivingsvariëteiten Autumn Yakovlev. Een ander ras voor de middelste band, dat elk jaar vrucht draagt, is pretentieloos in de zorg, bestand tegen ziekten en ernstige verkoudheid. Vruchtvorming begint met 3 jaar, na verloop van tijd worden de vruchten groter in omvang. Boom srednerosly, meer dan 5 m hoogmet een verlaagde kroon. De takken zijn gebogen, lichtgrijs, de bladeren zijn iets langwerpig, dicht groen.

Peer met een gewicht van 120 gram met een dikke huid, maar sappig en zoet vlees, met een pittig aroma. De juiste peervorm, de vrucht is enigszins langwerpig. Ze worden met behulp van een dikke steel aan de takken gehecht en groeien alleen op de tak. De rijping vindt begin augustus plaatsvruchten worden geelachtig rood en zacht. De variëteit wordt niet lang opgeslagen, rijpe vruchten hangen niet langer dan 2 weken aan de boom, maar wanneer ze worden geassembleerd, kunnen ze meer dan een maand meegaan.

Centraal-Rusland heeft een speciaal klimaat dat veruit niet geschikt is voor de groei, maar niet voor alle perenvariëteiten. Hier is er een uitgesproken hete zomer, strenge winters en overgangsperioden met hoge regenval. Alleen zij die van dergelijk weer houden, kunnen hier groeien en vrucht dragen, en goede zorg zorgt voor een grotere perenproductie.

Tuinvariëteiten voor de regio Moskou, beschrijving

Vooruitstrevend of klonterig

Verscheidenheid peren Hilly

Verscheidenheid aan peren, die al lang geliefd is in de regio Moskou. Boom niet meer dan 5 m hoog, met een vrij uitgestrekte jonge kroon, dat vervolgens een piramidale vorm krijgt. Tijdens de zomer vormt de boom vele jonge takken die in de herfst moeten worden gesneden, anders wordt het fruit oppervlakkig. De bladplaat is langwerpig, met lichte strepen, donkergroen. Bloeit in het vroege voorjaar, een verscheidenheid aan witte bloeiwijzen met een aangenaam aroma.

Vruchtvorming begint in het 5e jaar, de vruchten zijn middelgroot, de juiste peervormig. De kleur is groenachtig geel in de zomer, met een rode tint dichter bij de herfst. Vruchten met een dikke huid en grof wit vlees. Om zoet en sappig te smaken, met een aangenaam aroma. Na assemblage kan het een aantal maanden aanhouden, maar het is aan te bevelen om de vruchten halverwege augustus te verzamelen, wanneer de vruchten voldoende stevig zijn en een beetje ondergewaardeerd.

tederheid

Hybride klasse Tederheid

Het cijfer ontvangen als gevolg van kruising van het onderwerp en favoriete klapp. Vooral een groot deel van het gewas geeft in de Wolga, de middelste rijstrook en in de buitenwijken. hout

Pin
Send
Share
Send
Send