Over de boerderij

Beschrijving en kenmerken van de aardappelvariëteit Aurora in het middenseizoen

Pin
Send
Share
Send
Send


Het telen van aardappelen is niet eenvoudig. Voor het verkrijgen van een rijke oogst is een goede fysieke vorm, constante zorg en maatregelen nodig om ziekten te voorkomen. Al het andere ras variëteiten doet je nadenken over de juistheid van de keuze van een bepaald ras. Aardappelen Aurora is zelfs geschikt voor beginnende tuinders, een vruchtbare, pretentieloze variëteit, heeft een uitstekende smaak, waarvan de beschrijving en kenmerken in dit overzicht worden gegeven.

Over variëteit Aurora

Variëteit Aurora is in 2006 opgenomen in het rijksregister. Aanbevolen voor teelt in bijna het hele Europese deel van Rusland.

kenmerken

Blossom aardappelstruiken van Aurora variëteit zijn van korte duur, maar erg mooi

Struiken zijn lang, krachtig, zodat er meer zonlicht wordt gegoten, maar tegelijkertijd kunnen ze uit elkaar vallen. Vereist constante hilling om bladeren te behouden. De bladeren zijn lichtgroen van kleur, met golvende randen.

De bloemenkroon is paarsrood, de bloei is mooi, maar niet lang.

Rasbeschrijving

Aardappelen Aurora is een variëteit in het middenseizoen. De tijd tussen planten en oogsten is afhankelijk van het teeltgebied: in de zuidelijke regio's ongeveer 70 dagen, in het noorden iets meer - 90 dagen.

Het heeft goede behoud van knollen. De variëteit is resistent tegen ziekten die aardappelnematoden en aardappelkanker worden genoemd. Weerstand tegen een fitoftor - gemiddeld.

Aurora-variëteit resistent tegen aardappelkanker, gouden aardappelnematode

Kortom, de massa van een aardappel is 100-150 grammaar er zijn ook enorme wegen 300-500 gram. Knollen met een zachte beige kleur, langwerpige vorm. De huid is dun, glad.

De ogen zijn klein, nauwelijks merkbaar, bij het reinigen van de aardappelen interfereren ze. De verhandelbaarheid van knollen is goed.

Je kunt elk gerecht van de knollen koken, want het heeft een uitstekende smaak. Het is vanwege zijn smaak dat tuinders er vaak voor kiezen.

produktiviteit

Gemiddeld kan één bos Aurora maximaal 10 - 20 knollen vormen

Het is een behoorlijk vruchtbare variëteit. Vanaf een hectare kunt u een gewas krijgen dat gelijk is aan 300 centiter aardappelen. Van één struik verzamelt u 9 tot 20 knollen.

voordelen

Het ras heeft zijn populariteit gewonnen vanwege de volgende voordelen.:

 • groot de smaak
 • goed produktiviteit
 • stabiliteit ziekten
 • mooi verkoopbare conditie
 • goed veiligheid

tekortkomingen

Aardappelen Aurora verwijst naar tussenseizoen variëteiten

Tekorten zijn geïdentificeerd. Een minpuntje is dat je moet wachten voordat je verse aardappelen eet. Gebruik voor dergelijke doeleinden beter de vroege variëteiten. Maar dit is slechts een kleinigheid, vruchtbare aardappelen Aurora zal de familie voorzien van geurige, kruimelige aardappelen voor de hele winter.

Recensies van aardappel Aurora

Tuiniers en tuinlieden die betrokken zijn bij de teelt van aardappelen Aurora:

Lena, Kostroma.Aurora is een grote variëteit. Mooi, smakelijk, niet aangetast door ziekte. Ga zitten, je zult er geen spijt van krijgen!

Larisa, Nizhnevartovsk.Roet 3 jaar op een rij, vind het echt leuk. Aardappelen lekker, goed gekookt zacht. Opslag is lang.

Maxim, Voronezh.We planten al enkele jaren. Genoeg en eten en te koop. Kopers houden van zijn vorm, aantrekkelijke uitstraling en het smaakt geweldig.

Opgroeien

Aurora is niet wispelturig, maar Om een ​​goede oogst te krijgen, moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. voor comfortabele groei.

Stap voor stap groeiproces

Pootaardappelen Aurora met spruiten

Voorbereiding van inoculum moet een maand voor het planten worden gestart. Voor deze zaadknollen worden geplaatst op een koele en lichte plaats.

Voor planten passen alleen niet beschadigd door ziekte knollen met krachtige spruiten.

Bodemvoorbereiding wordt meestal in de herfst gestart. Halfrijpe mest wordt aan de grond toegevoegd, opgegraven en tot de lente gelaten.. Het maakt niet uit of de herfst de grond niet heeft bemest. In het voorjaar, wanneer u in de bronnen plant, kunt u humus, compost of superfosfaat toevoegen.

Het is onmogelijk om verse mest te maken, het zal leiden tot een daling van de opbrengst als gevolg van een overvloed aan grond met stikstof.

De diepte van het zaaien van knollen hangt af van het gebied en de temperatuuromstandigheden. Hoe warmer het klimaat, hoe dieper de putten afdruipen. In warme gebieden is de diepte van het gat 13-15 cm, in koude - 9-10 cm.

Aardappelen aarden in de volle grond

Heesters zijn hoog, uitgestrekt, bij het planten tussen rijen een afstand van 60-80 cm te maken Knollen netjes, om kwetsbare scheuten niet te beschadigen, worden geplaatst in de gaten en bedekt met 10 cm aarde.

zorg

De belangrijkste set van zorgactiviteiten omvat:

 • watering
 • het aanaarden
 • Top dressing

Wanneer de eerste scheuten verschijnen, worden de struiken binnen 6-7 dagen bewaterd. Vóór de opkomst van zaailingen is bewatering niet vereist, omdat het vocht in knollen voldoende is om de ontkieming te starten.

Aurora tolereert droogte perfect, daarom is het misschien niet nodig als het wordt gekweekt in omstandigheden van een middelste band, bij irrigatie

Aurora houdt van overvloedig water geven. Waterverbruik bij watergift 2-3 liter per 1 struik. Het is de moeite waard om elke week water te geven voordat de bloei begint. Met het verschijnen van knoppen neemt de watergift toe. Overvloedig bodemvocht, wanneer knollen worden gevormd, zal de opbrengst helpen verhogen. Het gewas wordt dus met een derde verhoogd.

Water geven bij warm weer is beter om 's avonds te beginnen.

Spud Aurora zoveel mogelijk beter, de struiken hebben ondersteuning nodig. De eerste hilling na het verschijnen van de eerste scheuten, de tweede wanneer de plant 15 cm bereikt.

De beste voeding - vloeibare gefermenteerde vogeluitwerpselen. Het maakt ook gebruik van ureum, salpeter voor voeding.

Overtollige stikstofmeststoffen zijn schadelijk voor het gewas, ze worden alleen gebruikt voor de vorming van knoppen.

Ziekteresistentie

Aurora heeft een goede ziekteresistentie.

De vreselijke vijand van aardappelen - Phytophthorawaarvan Aurora redelijk wordt beschermd. De aardappel is goed beschermd tegen aardappelkanker en de gouden nematode.

Als u voor aardappelen, water, schoffel, voer zorgt, is extra bescherming niet nodig.

Preparaten tegen ziekten en plagen

 • Aardappelongedierte - Coloradokever, medvedka. Gebruik drugs om ze te bestrijden Konfidor en Medvetoks.
 • Van de ritnorm zal helpen prestige.
 • Voor de preventie van bruinrot in de lente voor het planten worden de knollen behandeld met het medicijn Fundazol.

oogst

Het oogsten begint 3 maanden na het planten. Met de juiste zorg van één struik worden maximaal 25 aardappelen geoogst.. Oogsten is beter om te beginnen bij droog weer.

De geoogste aardappelen worden gesorteerd, de geselecteerde worden opgeslagen in dozen bij een temperatuur van +3 +5 graden.

Aardappelrassen Aurora, die geen speciale verzorging vereist, zelfs geschikt voor onervaren tuiniers. Hoge opbrengst en smaak zal degenen verrassen die de Aurora-variëteit hebben gekozen.

Pin
Send
Share
Send
Send