Over de boerderij

Plant wortels, uien, knoflook, bieten en komkommers

Pin
Send
Share
Send
Send


Wortelen zijn een populaire en zeer nuttige groententeelt bij Russische tuinders. Om een ​​goede oogst te krijgen, is het de moeite waard om te overwegen welke voorgangerplanten het voorgaande seizoen in de tuin groeiden. Verderop in het artikel zullen we nadenken, waarna dit gewas in het open veld en op welke afstand wordt geplant.

Omzet van gewassen in de tuin: wat kan worden geplant in de tuin

Het is belangrijk om uw landing correct te plannen. Dit houdt rekening met welke cultuur vorig jaar op de grond groeide. Na sommige planten groeien andere groenten slecht, worden ziek en geven een klein gewas. Bovendien veel planten vereisen het gebruik van speciale meststoffen. Wortelen kunnen ook niet worden geplant na sommige van hen. Bevoegde tuinders moeten de vruchtwisseling op hun locatie nauwlettend volgen en weten in welke volgorde het het beste is om groenten te planten.

Wanneer wortels volgend jaar een goede oogst geven

Bij het verbouwen van verschillende groenten in uw eigen gebied, moet u een eenvoudige en universele gewasrotatieregel onthouden:

De gewassen die worden gekweekt voor wortelgewassen worden het volgende jaar geplant na planten met vruchten.

Natuurlijk heeft deze regel kleine uitzonderingen. Bijvoorbeeld, wortels groeien goed na aardappelen, uien en knoflook. Het is ook geplant na tomaten, groene salades, komkommers, kool en sommige peulvruchten. Na het oogsten van deze gewassen, moet het bed volledig worden bevrijd. De grond is diep opgegraven en verrijkt met minerale meststoffen.

Het is noodzakelijk om de vruchtwisseling te kennen, waarna gewassen wortelen bijzonder goed groeien

Daarna gewassen om ongewenste groente te planten

Plaats wortelen moeten elk seizoen veranderen. Het is mogelijk om deze cultuur niet eerder dan in 4 jaar opnieuw in zijn oorspronkelijke plaats te zaaien. Geplant sinaasappelwortel wordt niet aanbevolen na de bonen.

Na welke meststoffen geen oranje wortelgewas zaaien

Ervaren tuinders weten dat wortelen niet van mest maken. Daarom, als het al in de grond wordt gebracht, moet de tuin worden bezet met andere groenten (komkommers, uien, kool of aardappelen). Sinaasappelwortel kan hier slechts volgend jaar worden geplant. Mest maakt het fruit lelijk en ook ongeschikt voor opslag.

Wortelen houden niet van mestbedden

Welke planten zijn geplant na wortels

Erwten, uien en tomaten zijn de beste vrienden van de oranje schoonheid. Het is hun beste om volgend seizoen in de tuin te planten. Groente, aardappelen, paprika's, radijs, rapen, radijs, selderij, bieten en bonen zullen ook groeien.

Wortelen groeien goed na erwtenbedden

kool

De organisatie van de afwisseling van beplanting is belangrijk voor alle gewassen in de tuin. Kool groeit na komkommers, courgette, pompoenen en pompoen. Bovendien groeien late variëteiten goed na aardappelen. En vroeg - na ui en knoflook aanplant.

Het volgende jaar, na kool, planten ze bonen, wortels en rapen. Je kunt ook peper en aubergine planten.

Kool is een geweldige voorloper voor wortels

biet

Rode biet is de meest bruikbare knolgewas. Het groeit goed na:

  • aardappelen;
  • komkommers;
  • pompoen;
  • greens;
  • Pittige kruiden.

Bietvolgers kunnen tomaat, ui, knoflook en sommige andere gewassen zijn. Er zijn echter geen planten die na bietplantages erg goed groeien, er zijn alleen aanvaardbare planten.

Het is niet aan te raden om wortels na bieten te planten

uien

Vroege variëteiten van kool, komkommer, courgette, pompoen, aardappelen, groenten, peulvruchten, paprika's, aubergine en pittige kruiden kunnen de voorlopers zijn van uienplantages. De keuze voor planten is vrij breed.

En na de uienbedden kunt u komkommers, courgettes, kool, aardappelen en peulvruchten zaaien.

Na een ui van een bed is het goed om komkommers, een pompoen, kool te zaaien

knoflook

Knoflook in zijn eigenschappen lijkt erg op uien. Voor een goede oogst wordt het ook geplant na kool, komkommers, courgettes, pompoenen, groenten, aubergines, paprika's, peulvruchten en groenten.

Na knoflook worden het komend jaar komkommers, courgettes, kool of bonen geplant.

Na knoflook worden komkommers volgend jaar geplant

komkommers

Alle soorten kool, bieten, tomaten, knoflook, aardappelen en alle andere gewassen vormen een prachtig bestaan ​​voor komkommers.

Kool, uien, peulvruchten, maïs groeien goed na komkommers.

Kool, uien, peulvruchten, maïs groeien goed na komkommers.

Gewasrotatietabel

Cultuur naamBeste voorgangerSlechtste voorganger
aardappelenPeulvruchten, wortelgroenten, pompoenZonnebloem, Solanaceae, Sorghum
koolPeulvruchten, uien, wortelen, aardappelencrucials
wortelenTomaat, courgette, aardappelenBonen, peterselie
bietKomkommer, ui, tomaatWortelen, snijbiet, kool
komkommerUien, selderij, aardappelenpompoen
tomaatKool, komkommer, peulvruchtennachtschade
peperUien, komkommer, koolnachtschade
aubergineUien, bonen, pompoenSolanaceae, Physalis
groenPompoen, aardappelen, peulvruchtenWortelen, bieten

Wortelplantschema

Dit oranje meest nuttige wortelgewas vereist speciale aandacht voor zichzelf. De plant geeft de voorkeur aan een vruchtbare bodem, los en permeabel, met een hoog gehalte aan humus. Er moet voldoende zonlicht op het bed worden geplaatst (in de schaduw groeit de groente langzaam en traag). Om elk jaar een goede oogst te krijgen, moet deze volgens een bepaald patroon worden geplant.

Wortelen worden niet op één plek gekweekt. Keer terug naar het oude bed kan alleen in 4 jaar zijn!

Gewasrotatie wortels houdt in dat de teeltplaats elk jaar wordt veranderd. Dat wil zeggen, de tuinman moet 4 beschikbare plaatsen hebben voor het planten van deze rode wortel. Voor het planten konden wortels in de grond groeien:

  • kool;
  • tomaten;
  • peper;
  • aubergine.

Als op het bed komijn, dille, peterselie of anijs groeit om een ​​rode wortel te planten kan dat niet zijn! Deze kruiden laten zelf gevaarlijke plagen achter die in staat zijn om de winter te overleven, zelfs bij koud weer.

Het is het beste om wortels te planten na aardappelen, want wanneer het wordt opgegraven, blijft de grond los.

Om een ​​goede oogst van wortelen te verzekeren, is het niet alleen nodig om rekening te houden met voorgangers, maar ook om de grond goed te prepareren. Om de losheid en lichtheid van het land te vergroten, voegen ervaren tuiniers wat zand of gemalen eierkorven toe. Om zoete en smakelijke wortelgroenten te laten groeien, moet minerale meststof worden gebruikt, volgens de instructies.

Wortelplantschema

Wortelbedden kunnen op verschillende manieren worden georganiseerd. Sommigen planten een groente in rijen, anderen in bulk, en weer anderen in groeven. Ongeacht het gekozen beplantingsschema, moet deze cultuur met de tijd verdund worden. Tegelijkertijd worden zwakke individuen verwijderd, waardoor ruimte wordt gemaakt voor sterke en sterke.

Aldus is de verandering van bedden en de plaats van groei een zeer belangrijk moment in de teelt van groentegewassen. Tuinlieden die vanuit hun zomerhuisje een stabiele en goede oogst willen krijgen, moeten rekening houden met alle nuances van zaaien in het voorjaar. Elke plant kan zijn volgers en voorgangers hebben. Deze eenvoudige kennis helpt om groenten met plezier te planten en te kweken!

Bekijk de video: Poot uien en -sjalotten kweken van poten tot oogsten (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send