Over de boerderij

64 beste variëteiten van gewone en remontante frambozen

Pin
Send
Share
Send
Send


Elke tuinman wil de hele zomer geurende bessen op zijn complot laten groeien. Maak het gemakkelijk. Begin met het planten van frambozen en maak je eerst vertrouwd met de variëteit en kenmerken van plantmateriaal. Kies planten met een verscheidenheid aan rijping, vorstbestendig en overvloedig vruchtbaar. Overweeg de complexiteit van agrotechnologie van verschillende groepen frambozen.

Beschrijving van de beste frambozenrassen

Laten we beginnen met een beschrijving van nieuwe en oude soorten. De eenvoudigste manier om gewone tuin frambozen te laten groeien. Het brengt gewassen op verschillende bodems, het is vorstbestendig, het vermenigvuldigt zich gemakkelijk, het rijpt op verschillende tijdstippen. De oogst is gemiddeld. De beste variëteiten zijn: "Malakhovka", "Early Sweet", "Novost Kuzmina", "Caprice of the Gods", "Gusar", "Glen Prosen".

Grootvruchtige frambozen hebben overvloedige opbrengsten en vruchtgroottes, sommige reuzen bereiken 20 gram.

De belangrijkste vijand van frambozen met grote vruchten is droogte. Als de planten onvoldoende vocht krijgen voor ontwikkeling, droogt het gewas op de takken. Winterhardheid is laag, vorst -20 leidt tot volledige of gedeeltelijke bevriezing. Populaire types: "Schoonheid van Rusland", "Pride of Russia", "Mirage", "Maroseyka", "Aborigine", "Balsam", "Meteor", "Orbit".

De reparatie-framboos oogsten twee keer per seizoen. Niet veeleisend zijn voor de samenstelling van de grond. Het rijpen van fruit begint halverwege de zomer en strekt zich uit tot er rijp is. Veel voorkomende soorten: "Brusvian", "Yellow Giant", "Bryansk Miracle", "Polka", "Morning Ross", "Diamond", "Hercules", "Monomakh's Cap".

De raspberry stamper verscheen onlangs op de achtertuinen en werd onmiddellijk een favoriet van tuinders. De plant is 2 meter hoog, maar ondersteuning en uitgebreid snoeien zijn uitgesloten. De soort is resistent tegen ziekten en parasieten. De veelbelovende zijn onder meer: ​​"Fortress", "Fairy Tale", "Galaxy", "Tarusa", "Ispolin", "Bogatyr", "Penguin", "Glen Ample".

Malina potig - een van de beste standaardkwaliteiten

Remontny-cijfers

Reparatie framboos heeft een onderscheidende eigenschap - opnieuw vruchtlichamen. En sommige moderne types kunnen het hele seizoen geurige vruchten behagen. Fruitrijping begint halverwege de zomer en eindigt in september - oktober.

Herfstbessen zijn groter en geuriger. Met dit vermogen kennen sommige tuinders planten in de lente bij de wortel. Over de zomer groeien jonge scheuten rijkelijk.

Korte beschrijving:

 1. "Brusvian" - de uitvinding van onze biologen. Struik sterk en vertakt en hoog (tot 2 meter). De scheuten zijn recht, er zijn weinig doornen, het is handig om te oogsten. Brusvyan klassieke karmozijnrode kleur en smaak met een fatsoenlijk gewicht (tot 12 gram.). Scheuten zijn volledig bedekt met fruit.

Landbouwtechniek:

 • houdt van zonnig, beschut tegen de windstreken;
 • regelmatige losmaking van de grond;
 • regelmatige voeding;
 • heeft bescherming nodig tegen zweren en parasieten;
 • bukken voor overwintering.
Raspberry brusvyana houdt van zonnige bedden
 1. "Yellow Giant". Oogst - 6 kilogram van de plant. Fruit brokkelt niet af, tolereert transport. De hoogte van de plant is meer dan 2 meter, neemt deel aan de versieringen van priëlen en steeg. De reus heeft vorstbestendigheid en weerstand tegen zweren. Een goede keuze voor mensen met allergieën en jonge kinderen. Gele reus veroorzaakt geen allergische reacties.

Agrotechnologie bestaat uit regelmatig water geven en bemesten, maaien na de oogst op maaiveldniveau en mulchen.

De gele reus is geweldig om alert te zijn
 1. "Bryansk-wonder". Rijpt half augustus, de oogst gaat door tot het begint te vriezen. De divo heeft een felle rode kleur en langwerpige conische vorm, het gemiddelde gewicht is 6-11 gram. Verzameling uit een struik 4 kg. Fruit is zoet en zuur.

Teelt specificiteit:

 • de plant houdt van zonnige gebieden en tolereert geen overwetting van de grond, de wortels rotten;
 • heeft losse grond nodig, regelmatig verband met humus of mest;
 • voeg in juli 0,5 liter as toe onder elke struik om de opbrengst te verhogen;
 • voor de consolidatie van bessen moet vóór de bloei zijn om de lagere takken met knoppen te verwijderen.
Ras Bryansk wonder rijpt half augustus
 1. "Diamond". De plant is niet hoog 140 centimeter. Geen spikes op de kofferbak. Bessengrootte 6 gram. Met één struik, met de juiste zorg, verzamelen ze 8 kilo bessen. Draagt ​​vervoer en opslag. Met constante temperatuuropvang binnen de limiet van 5 graden Celsius, verliest de presentatie niet gedurende meerdere maanden.

Landbouwtechniek:

 • geplant in zonnige gebieden, niet in slaap vallen wortelkraag bodem;
 • fruit op zwarte grond zonder problemen, en kleigrond moet regelmatig worden bevrucht;
 • vereist een ribbelst.
Diamant-frambozen moeten worden vastgebonden
 1. "Polka". Populair bij tuinders late weergave. Opbrengst verhoogd. Vruchtvorming begint halverwege de zomer en stopt niet voor de vorst. Een goede optie voor industriële teelt en voor thuislandbouwbedrijven. Vruchten met een gewicht tot 12 gram. De kleur is paars. Uitgesproken aroma en smaak. De plant is niet gevoelig voor zweren en parasieten. Vruchten zijn lange tijd niet onderhevig aan kraken, ze zijn goed bewaard en getransporteerd.

Landbouwtechniek:

 • land in zonnige gebieden;
 • bodem samenstelling is niet belangrijk, de belangrijkste dressing;
 • heeft grond nodig om los te komen en te snoeien.
Polka-frambozenstruiken beginnen halverwege de zomer vruchten af ​​te werpen
 1. "Hercules". Het is niet veeleisend om weg te gaan, het is vorstbestendig, wordt niet blootgesteld aan ziekten en aanvallen van verwoesters. De bessen hebben een robijnrode kleur en een zoetzure smaak. Fruitgewicht 6-10 gram, ze worden goed opgeslagen en vervoerd.
 2. "Cap Monomakh". De plant lijkt op een kleine boom van 1,5 meter hoog. Krachtige vertakte, kleine scheuten hangen een beetje naar beneden. De vruchten zijn diep rood van kleur met een gemiddeld gewicht van 7 gram. Met de naleving van de regels van de landbouwtechniek zijn er echte reuzen van 20 gr. De gemiddelde opbrengst per struik is 5 kg, soms 8 kg. De vruchten zijn dof-conisch, iets langwerpig, gemakkelijk te verwijderen. De smaak is zoet, met een nauwelijks merkbare zuurheid.

Toenemende regels:

 • regelmatig water en dressing;
 • wortel dunner worden;
 • verwijdering van overtollige eierstok;
 • vereist bescherming tegen virussen en ziekten;
 • snoeien in de herfst op bodemniveau gevolgd door bemesting met as en humus.
Het observeren van de juiste frequentie en overvloed aan water geven, is het mogelijk om grote en sappige bessen te krijgen.
De dop van Raspberry Monomakh verschilt enorm

De beste variëteiten van frambozen met grote vruchten

Grootvruchtige frambozen worden gekenmerkt door grote maten (tot 20 g) fruit. De struik vormt vele vruchttakken, respectievelijk is de opbrengst veel hoger dan die van de gebruikelijke framboos. Op elke fruittak liggen maximaal 40 bessen. Het heeft een uitstekende smaak. De nadelen omvatten de vorming van een kleine hoeveelheid vervangende scheuten. Het is niet mogelijk om snel te vermenigvuldigen, en daarom, het leggen van een framboos, is het beter om alle benodigde hoeveelheid plantmateriaal tegelijk te kopen.

Kenmerken van de hoofdtypen:

 1. "Schoonheid van Rusland". Winterhardheid is gemiddeld, het bevriest niet bij 30 graden, in koude gebieden moet je je bukken onder het sneeuwdek. Uitstekende weerstand tegen zweren en ongedierte. Het is een krachtige, verspreide middelgrote plant van 1,5 tot 2 meter hoog. De bessen zijn donkerrood, dicht, langwerpig, conisch, zoet met een frambozensmaak. Makkelijk om de steel af te scheuren. Goed getolereerde vracht. Het gemiddelde gewicht is 8-12 gram, de opbrengst van de struik tot 5 kg. Het groeit goed in het zuiden.
 2. "Pride of Russia". Hoogproductieve, vroegrijpe, samoplodny-klasse. De vruchten zijn rood, fluweel met een gewicht tot 12 gram, sappig, zoetzuur met een frambozensmaak. Slecht bestand tegen transport en opslag. Productiviteit van 4,5 kg uit een struik. Het heeft een hoge droogte- en vorstbestendigheid (tot -30). De plant is resistent tegen alle ziekten.
 3. "Mirage". Het is een middenklasse met hoge vorstbestendigheid, een ideale keuze voor centraal Rusland. De bessen zijn rood, groot, iets langwerpig met een aangenaam aroma. Als ze volledig zijn gerijpt, worden ze niet gedoucht. Productiviteit van een bus van 4,5 kg.
 4. "Maroseyka". De gemiddelde rijpingstijd onderscheidt zich door het ontbreken van doornen en een heerlijke frambozensmaak. Berry lichtrood langwerpig, gemiddeld gewicht van 4 tot 12 gram. Productiviteit van een struik van 4-6 kilogram. Vanwege de dichte pulp tolereert het transport. Onder de nadelen van lage winterhardheid en droogteresistentie.
 5. "Aboriginal". Grootbloemig ras (5-8 gr) van vroege rijping. De bessen zijn licht rood, dicht, conisch van vorm, schil niet af na volledige rijping, gemakkelijk gescheiden van de stengel. De opbrengst van de struik is 5 kg.
De belangrijkste vijand van frambozen met grote vruchten is droogte. Als de planten niet genoeg vocht krijgen om te ontwikkelen, kan het gewas afsterven.
Grote vruchten van frambozensmaak van Rusland

Bessen voor Centraal-Rusland

Centraal-Rusland wordt gekenmerkt door hete zomers en strenge winters. In deze regio groeien allerlei geurende bessen. Maar toch zijn de beste:

 1. "Bryansk-wonder". Deze geurige, zoete bes is speciaal gefokt voor de middelste band.
 2. "Atlas". Het heeft de winterhardheid en de vruchtduur verhoogd.
 3. "Nieuws Kuzmina." Grote zoete bessen. Opbrengst is gemiddeld. Winterhardheid is hoog.
 4. "Vroege verrassing". Zeer vroeg ras, met prachtige robijn, zoet fruit.
Raspberry vroege verrassing is vroeg rijp

Soorten frambozen voor de regio Moskou

De districten van de regio Moskou worden gekenmerkt door vroege vorst, in verband hiermee zouden de beste opties remontant soorten met een hoge winterhardheid zijn. In deze regio, vrucht dragen:

 1. "Diamond". Een doornloze framboos met grote zoete vruchten.
 2. "Polka". De vrucht is langwerpig, sterk aromatisch en zoet.
 3. "Amber Sadko". Gele, grote, zoete frambozen. De rijpingsperiode is augustus.
 4. "Gusar". Onpretentieuze, hoogrenderende, winterharde uitstraling. De bessen hebben een grote, zoete, donkere robijnrode kleur.
Grote gele framboos - Amber Sadko

Soorten rassen voor Siberië met grote opbrengst

De volgende variëteiten zijn kenmerkend voor Siberië en de Oeral:

 1. "Orange Miracle". Grote bessen van 8 tot 10 gram, geel van kleur en aangenaam aroma. Opmerkelijk vervoer tolereren. Vruchten brengen duurt de hele zomer.
 2. "Bryansk-wonder". Bestand tegen ziekten, gemiddelde winterhardheid. Bessen zijn rood, langwerpig, zwaar 9-11 gram.
 3. "Tarusa". Stam variëteit met matige vorstbestendigheid, heeft onderdak nodig. De bessen zijn rood van kleur met een sterke frambozensmaak en een gewicht van 10 tot 13 gram.
 4. "Octavia". Smakelijk helder rood fruit. Niet verkruimelen na langdurige regenval. Productiviteit ongeveer 5 kilogram van een struik. Winterhardheid is uitstekend.
Octavia - hoogrenderende variëteit

Ziekten en plaagresistente soorten

 1. "Polka". Het meest populaire remontant-type, bevrucht tot vorst.
 2. "Hercules". Vorstbestendig, niet grillig in landbouwtechnologie, variëteit met grote vruchten.
 3. "Tarusa". Standaard weergave met enorme rode, geurige bessen.
 4. "Pride of Russia". Vroeg rijp, vorstbestendig, hoogproductief.
 5. "Yellow Giant". Gewicht bessen 10-11 gram. Middelmatig rijpen.

Rassen voor het zuiden van Rusland

Een kenmerk van deze regio is een vroege en hete lente. Daarom is het beter om de struiken in de herfst te planten, de lente aanplant heeft geen tijd om te settelen tot de zeer hoge zomertemperaturen en te sterven, ondanks de constante watergift.

 1. "Glen Fine". Middelmatige rijping met een lange vruchtperiode, bestand tegen droogte. De bessen hebben een aangename smaak en een lange bewaarperiode. De plant is niet grillig in het kweken, geeft altijd een hoge opbrengst.
 2. "Glen Empire". Verkregen de hoogste beoordeling voor hittebestendigheid. De vruchten zijn erg zoet en geurig, met een gemiddeld gewicht van 4-5 gram, maar er zijn reuzen tot 10.
 3. "Joan Ji". Remontant verscheidenheid van middelgrote rijping. Geen spikes. Berry zoet zonder zuurheid, vlezige, donkerrode kleur.
 4. "Pride of Russia". Vroeg, grootvruchtig type met hoge opbrengst.
Zuidelijke framboos - Glen Empire

Frambozen laat rijpen

Om ervoor te zorgen dat de geurige bessen het hele seizoen tevreden zijn met de vrucht, moet u zeker weten dat u laatrijpe variëteiten koopt. Deze omvatten:

 1. "Mirage". De vruchten zijn groot, dicht, zoet, niet gedoucht gedurende een lange tijd.
 2. "Brigantine". De bessen zijn heerlijk, donkere frambozenkleur, met een lichte beharing. Productiviteit ongeveer 2 kg uit een struik. Winterhardheid is hoog.
 3. "Dichte". Winterharde variëteit met goede opbrengst en transporteerbaarheid. Frambozenbessen, zoetzure smaak.
 4. "Kapitaal". De plant is verstoken van doornen. De bessen zijn felrood langwerpig, groot (tot 8 gr.), Verkruimelen niet na volledige rijpheid gedurende 3-4 dagen.
 5. "Taganka". De bessen zijn sappig, geurig en wegen maximaal 5 gram. Productiviteit van een bus van 5 kg. Vereist onderdak voor de winter.
Taganka moet de winter dekken

Zoete frambozenrassen

Alle tuiniers geven de voorkeur aan heerlijke en zoete variëteiten in de frambozen, zelfs als ze niet erg productief zijn. Deze omvatten:

 1. "Apricot". Repareer frambozen met een suikergehalte van meer dan 11 procent. Bessengewicht tot 5 gram.
 2. "Sunshine". De vruchten zijn zoet, groot tot 6 g. Productiviteit van een struik van 6 kg. De plant is niet veeleisende zorg.
 3. Boom framboos. Maximaal vruchtgewicht is 17 gram. Bush hoogte 200 centimeter. De bessen zijn erg zoet en sterk aromatisch.
Welke soort frambozen je moet kiezen voor een bepaald perceel, elke tuinier beslist zelf. Het belangrijkste ding om rekening te houden met de eigenaardigheden van agrotechnologie, rijpingstijd, overvloed van vruchtlichamen, weerstand tegen droogte en bevriezing, evenals plagen en ziekten.

Zeggen welk specifieke cijfer het beste is, is eenvoudigweg niet mogelijk. Wees niet bang om te experimenteren en selecteer de juiste opties voor uw site.

De gouden regel - een grote oogst vereist regelmatig onderhoud.

Pin
Send
Share
Send
Send