Over de boerderij

45 beste variëteiten zomer-, herfst- en winterappelen

Pin
Send
Share
Send
Send


Van het zuiden tot het noorden van ons land is de appelboom een ​​favoriet fruitgewas. Sinds de oudheid zijn mensen bezig met de teelt en daarom zijn er meer dan 10.000 nieuwe, recent bekende, nieuwe of geïmporteerde appelsoorten! Ze verschillen in grootte, vorm en smaak van fruit: van bitter, fris, zuur tot heel zoet, omdat iedereen kan kiezen wat hij lekker vindt.

Appels komen binnen: zomerdat wil zeggen, vroeg, meestal in juli, ze rijpen, ze zijn slecht gelegd, de houdbaarheid is ongeveer drie weken, waarin ze moeten worden gegeten of verwerkt.

appels herfst categorieën worden in september verzameld en kunnen tot het midden van de winter worden opgeslagen. oogst later, of de winter, rijpt eindelijk in de herfst. De appels van deze categorie onderscheiden zich door goede houdbaarheid en winterhardheid.

Het is curieus dat zowel herfst- als wintervariëteiten van appels tijdens opslag kunnen rijpen. We zullen de beste en meest populaire in elk van de categorieën een lijst met illustraties beschouwen, zodat het mogelijk is om de naam van de foetus uit de foto te bepalen en te kennen.

Vroege appelrassen

Appelbomen in deze categorie beginnen hun vruchten af ​​te werpen in de eerste 3 jaar na het planten, en soms zelfs eerder.

North Synapse

North Synapse

De noordelijke Sinap kwam van de Krim, hoewel het nu groeit in de noordoostelijke regio's van Rusland. Komt voor van Chinese variëteit Kandil.

verschillend goede winterhardheid en behoud van kwaliteit, fruit kan worden opgeslagen tot mei-juni, dus het is erg populair. Skoroplodny, geeft een stabiele, overvloedige oogst van zeer smakelijke appels.

Voor een goede rijping van fruit is veel zomerhitte nodig, daarom zullen appels in regio's met korte en vrij koude zomers gewoon niet rijpen. De oogst is de moeite waard eindelijk rijpomdat onrijpe vruchten geen karakteristieke smaak hebben en tijdens opslag kunnen ze verdorren, maar niet rijpen. Maar bij de rijpe vrucht een zo goed mogelijke smaak na twee of drie maanden bed.

Middelgrote weerstand tegen schimmelziekten en droogte. Geschikt voor verse consumptie, verwerking tot sap, compote en confituur, evenals voor de productie van gedroogd fruit.

Melba

Melba

Bekende skoroplodny Melba variëteit, die uit Canada kwam. Melba draagt ​​letterlijk voor 3 jaar. Ze laten deze appel bijna overal in Rusland groeien, met uitzondering van het Verre Oosten, de Oeral en het noordoosten van Siberië.

verschillend hoge opbrengst. Melbaby vlees is sneeuw, gladde huid. De vruchten zijn niet klein, zoet-zuur, met een aangename snoep smaak. Melba-appels worden goed getransporteerd en liggen, met de juiste opslag, tot november, onrijp - tot januari, zonder aantrekkelijkheid en smaak te verliezen, waardoor het ras zich onderscheidt van andere zomerrassen.

Gewas geoogst late zomer en vroege herfst. Melba is slecht bestand tegen vorst, besmet met korst, volwassen bomen hebben niet regelmatig fruit. Maar ze is niet bang voor een droge hete zomer.

Op basis van de Melba-appelboom werden meer dan 20 nieuwe soorten gefokt.

student

student

Late winter, student oogst September en de eerste helft van oktober. Verschilt in vooral vroege vruchtbaarheidsperiode: appels verschijnen in het tweede jaar. De variëteit is populair in centraal Rusland.

De vruchten zijn niet te groot, maar hebben een aantrekkelijk uiterlijk, hebben een aangename, zoetzure smaak. Appelboom verdraagt ​​vorst redelijk goed, resistent tegen korst. Fruit hebben goede houdbaarheid, gemakkelijk te bewaren tot mei. Rijpt lang, het gewas wordt in oktober verwijderd.

Typen late appelbomen

Idared

Idared

Apple variëteit Idared - lang boom. Vruchtvorming begint 5-6 jaar na het planten. De appels zijn vrij groot, groen met een gele of rode blos, aangename smaak, het vlees is dik en sappig.

Oogst schoon aan het einde van septemberen appels liggen voor het begin van de lente. Het ras is bestand tegen bruine vlekken, maar wordt aangetast door echte meeldauw en korst. Gebruik vers, maak sap en compotes, evenals gedroogd fruit.

held

held

De variëteit begint 5 jaar na het planten vruchten af ​​te werpen. Het voordeel van Bogatyr is het vermogen om het in bijna elke klimaatzone te laten groeien.

De vruchten hebben een aangename zoetzure smaak, stevig en krachtig, sappig. Tot de oogst blijven de appels lichtgroen van kleur, geel bij opslag en kan er een blos verschijnen. Bestand tegen korst, vorstbestendig, goed getransporteerd en stabiel goed doorgroeid. Oogsten gebeurt in september, met de juiste opslag van appels liggen tot het einde van de lente.

regenjas

regenjas

De unieke Macintosh-variëteit komt uit Canada. Vruchten zijn witachtig geel of groen met paarse of bebaarde strepen.

Vruchtlichamen begint 6-7 jaar na het planten. Gewas geoogst eind september - begin oktoberwaarna het 2-3 weken duurt en pas daarna wordt het als rijp beschouwd.

Appels matig zoete, rijke smaak. heeft gemiddelde houdbaarheid, fruit wordt opgeslagen tot het begin van de lente en bij volledige rijpheid wordt het vlees enigszins transparant. Winterhardheid en schurftbestendigheid zijn gemiddeld.

Zomer variëteiten

In de meeste regio's van Rusland is de zomer niet lang en daarom zijn zomerappelen soms geen frequente traktatie. Appelbomen van deze categorie rijpen vroeg en beginnen vruchten af ​​te werpen.

Fokkers hebben tegenwoordig veel soorten appelbomen meegebracht die kunnen worden geteeld in regio's die voorheen als ongeschikt voor hun groei werden beschouwd.

In de zomer soorten appels, in de regel sappig, zoet en erg lekker. Hun grootste nadeel is slechte houdbaarheid. Ze worden vers gebruikt, maken sappen en ingeblikt. Overweeg de beste van hen.

Witte vulling

Witte vulling

Populair, gebruikelijk, vintage cijfer. Vruchten van de witte gietende edele ivoor, waarvan de naam afkomstig is. De appelboom is wit, giet middelgrote hoogte, de volwassen boom groeit tot 5 meter hoog, de kroon is piramidaal.

Witte vulling is winterhard, maar het is zeer kwetsbaar voor houtongedierte, daarom zijn regelmatige behandelingen vereist. Heb een zoete en zure smaak. Gewas geoogst in augustus.

Appels gaan snel achteruit, vooral als ze vallen of vallen, omdat opgeslagen voor een zeer korte tijd. Daarom is het juister om ze onmiddellijk op te eten of te verwerken. Je moet overmatig rijpen van de vrucht niet toestaan, omdat in dit geval de smaakkwaliteiten merkbaar slechter zijn, de pulp melig en bijna smakeloos wordt.

Vruchten met een witte vulling verslechteren niet alleen bij het vallen, maar zelfs wanneer ze hard met een vinger erop worden gedrukt, verschijnen er donkere vlekken, het vlees wordt losser en droog en poederig. Omdat appels heel voorzichtig moeten worden verwijderd

.

Papirovka

Papirovka

Een andere bekende variëteit, die vaak wordt verward met witte bulk. Maar dit is niet helemaal correct. Als familieleden hebben ze nog steeds verschillen. Homeland apple Papirovka is de Baltische staten. Vruchtvorming begint vroeg, 5 jaar na het planten.

Verdraagt ​​vorstmaar onstabiel om te schuren, waarvan sporen zowel op het gebladerte als op de appels zelf te zien zijn. Het gewas rijpt een week eerder dan de witte vulling. Het pausdom van het pausdom is wit, grofkorrelig, bevat een verhoogd gehalte aan ascorbinezuur, omdat de smaak van appels verkoelend zuur is. Het is vrij goed bestand tegen ziekten en plagen, maar heeft last van droogte en vorst.

Fruit papirovaniya slecht vervoerd en gelegdZe worden ongeveer drie weken bewaard en rotten snel als ze beschadigd zijn. Als u ze een tijdje wilt bewaren, moet u het gewas onrijp oogsten. Ook goed geschikt voor verwerking en conservering.

snoep

snoep

Een verscheidenheid aan appels, verkregen door de Michurin-methode van wit vullen en boksen. Snoep Appelbomen worden gekenmerkt door een snelle ontwikkeling en groei, ze beginnen 5 jaar vrucht te dragen en hebben een krachtige uitgestrekte kroon.

Dat zijn ze pretentieloos, winterhardDat is een pluspunt voor veel Russische regio's. Het snoeien van bomen draagt ​​bij aan een toename van de opbrengst, evenals het vermogen om een ​​struik van een boom te vormen. Door vorstbestendigheid is het mogelijk om zelfs in Siberië te groeien.

Fruit rijpt in het midden van augustusvanuit één boom kunt u tot 50 kg oogsten. De vruchten zijn soepel, met een zoete smaak en een uitstekende presentatie. Appels hebben een goede houdbaarheid, kunnen maximaal twee maanden worden bewaard.

Het grootste verschil tussen winterappelen en zomerappelen is dat de wintergegetenen moeten worden gegeten nadat ze minstens een maand hebben gedronken.

Grushivka Moskovskaya

Grushivka Moskovskaya

Apple boom bestand tegen temperaturen tot -50daarom kan het in veel Russische regio's worden gekweekt, zelfs in de Oeral en in Siberië. Het is een van de meest koudebestendig. Vruchtvorming begint al 5 jaar na het planten, het gewas rijpt in juli-augustus, maar fruit is niet enorm. Appels in de kruin en aan de bovenzijde rijpen op verschillende tijdstippen, wat de oogst aanzienlijk bemoeilijkt.

Het vruchtvlees van de appels is sappig, maar na de oogst wordt het snel poederachtig. fruit slecht getolereerd transport en praktisch niet opgeslagen. Wanneer regenachtig weer gevoelig is voor korst en tijdens droogte, kan de boom zelfs fruit verliezen.

Moskou-peer is niet erg geschikt voor conservering, omdat de smaak van appels zuur is, waarvoor grote suikers nodig zijn. Maar tegelijkertijd bevatten ze veel vitamine B en C, daarom is het beter om ze vers te gebruiken.

Mantet

Mantet

Het heeft Canadese wortels, afgeleid van de methode van natuurlijke bestuiving van een peer uit Moskou. De appels zijn langwerpig afgerond, aan de bovenkant iets geribbeld, helder. De smaak van Manteta is heel zoet, met bijna geen aanwezigheid van zuurheid, het vlees is wit en aromatisch.

rijpen van eind juli tot eind augustus. Vruchten vroeg, maar de vruchten worden niet langer dan twee weken bewaard. Bomen zijn gevoelig voor schurft, vorst niet verdragen.

Zomer gestreept

Zomer gestreept

Zoals de naam al aangeeft, is de kleur van de vrucht gestreept, wat het onderscheidende kenmerk is van andere soorten. Appelboom is vrij eenvoudig in de zorg, is immuun voor schurft, vorstbestendig. Wanneer gekweekt in bijna alle omstandigheden, kunt u een hoge opbrengst krijgen van smakelijke, sappige, geurige appels met delicate pulp.

Vruchten worden slecht opgeslagen, overrijp en niet geoogst in de tijd oogst, net gedoucht van de boom. Geschikt voor verse consumptie, jam en compotes.

Quinti

Quinti

Quinti heeft ongeveer 30 jaar geleden in Canada gefokt, vanwaar hij naar ons toe kwam. Speciaal gemaakt voor regio's met relatief lage gemiddelde jaartemperaturen. Vruchtrijping vindt vroeg plaats, oogsten worden geoogst vanaf half juli.

De vruchten van appelbomen zijn klein, met een aanhoudend helder aroma en een zoetzure smaak. Ondanks de vroege rijping van het gewas, de resistentie tegen echte meeldauw, droogte en hitte, die ongetwijfeld de voordelen van de variëteit zijn, worden de vruchten maar heel weinig bewaard, slechts ongeveer twee weken. Apple quinti niet winterhard en aangetast door korst.

Herfst appelrassen

Herfstappelen zijn het meest geschikt voor alle soorten conservering. Overweeg de beste en meest populaire.

Herfst gestreept

Herfst gestreept

Het ras wordt beschouwd als een van de beste in zijn categorie. Hoogproductief, anders gemiddelde winterhardheid, de geplante boom begint 7-8 jaar vrucht te dragen. Rijpend in de tweede helft van september, blijven de vruchten lang in de boom liggen, zonder eraf te vallen. Opgeslagen tot half december.

Vruchten zijn middelgroot, met een wazige blos, met romig vruchtvlees met een aangename smaak.

Ondanks de hoge kwaliteit van appels, is het ras niet bestand tegen droogte.

Kaneel Gestreept

Een populaire en bekende appelsoort. Het verschilt in die overvloedige gewassen beginnen vrij laat te geven, na 14-15 jaar. Zeer resistent langlevende variëteit, tolereert langdurige strenge vorst.

Vruchten met crèmekleurige pulp, hoge eetbaarheid en kaneelaroma, die deze naam gaf. Oogsten gebeurt in septemberde legtijd is maximaal twee maanden. Appels zijn goed geschikt om te urineren en te jammen. Bij regenachtig weer is het ras gevoelig voor schurft.

Consument volwassenheid, dat wil zeggen, de tijd dat herfst appels kunnen worden gegeten, komt na 2-3 weken bed.

Borovinka

Borovinka

Winterhard zonder pretentie Borovinka-klasse met regelmatige vruchtvorming.

Fruit rijpt begin septemberen kan liegen tot november. De appelboom begint vruchten af ​​te werpen vanaf 4 jaar na het planten, de vruchten zijn sappig, geelachtig van gemiddelde smaak. Ondanks de hoge tolerantie van lage temperaturen, heeft het hout een kwetsbaar hout, een onopvallende smaak van de appels zelf. Vruchten en bladeren zijn gevoelig voor korst.

Geheugen Isaev

Geheugen Isaev

Variety Memory dat Isaev bezit extreem hoge winterhardheid, hoge opbrengst. Oogsten gebeurt late herfsten de verzamelde vruchten worden opgeslagen tot januari.

Appels hebben een zoetzure smaak, hebben geen uitgesproken aroma, met dicht, sappig en zacht vlees. Bestand tegen korst.

Glorie voor de winnaars

Glorie voor de winnaars

rijpt in september-oktober, de oogst is vrij groot fruit opgeslagen tot drie maanden.

Appels Glorie voor de winnaars van zoetzure smaak, sappig en heel zacht. Vruchtvorming begint vroeg, al op 4-jarige leeftijd, goede ziekteresistentie en winterhardheid.

Bolotovskii

Bolotovskii

Hoge opbrengsten vorst-tolerante leerjaar. Grote vruchten met een aangename zoetzure smaak rijpen begin september.

winter

Appelvariëteiten met late rijping worden wintervariaties genoemd. Winterappelen zijn waardevol omdat je kunt ze een heel jaar opeten. De beste variëteiten van deze categorie hebben zo'n goede houdbaarheid.

Winterappelen zijn moeilijk te eten direct na de oogst, omdat hun rijping meestal optreedt tijdens de opslag. Gewas geoogst vanaf het midden van de herfst, en de vruchten liggen tot mei-juni.

ridder

Fruit rijpt in de eerste helft van oktober, opgeslagen tot april-mei. Bomen van grote omvang, gewassen zijn er in overvloed, tot 240 kg. De boom is krachtig, schurft en bestand tegen matige vorst. Het vereist daarom speciale aandacht in de winter, en vereist ook regelmatig spuiten.

De vruchten zijn vrij groot, met een uitstekende smaak. Opgeslagen tot mei, geschikt voor zowel ruwe consumptie als voor alle verwerkingsmethoden.

Het kweken van appelsoorten in de winter is moeilijker vanwege de kleine hoeveelheid warmte in tegenstelling tot zomer en herfst. Om deze reden hebben ze meer grondige verzorging en regelmatige voeding nodig.

Antonovka

Antonovka

Bekende en populaire variëteit. Het heeft nogal wat soorten: wit, geribbeld, grijs, gestreept enzovoort. Ze hebben allemaal een hoge, maar geen reguliere opbrengst. Koudbestendig en tolereren andere klimatologische problemen.

Antonovka-vruchten hebben een karakteristiek aroma van hoge intensiteit, zoetzure smaak, sappig en knapperig vlees.

De oogst wordt gefilmd in het eerste decennium van oktober. Afhankelijk van de opslagwijze zijn er appels van dit ras: in de koelkast - tot december, in de kelder - tot december. Eet vers en verwerk het ook in jam, marmelade en marshmallow, maak compotes en sappen.

Renet Simirenko

Renet Simirenko

Apple bomen rassen Stremsel Simirenko bestand tegen droogte, sterke wind. Bomen worden heel hoog met middelgrote en grote vruchten met een groene kleur van verschillende tinten. Een onderscheidend teken is de vorming van een bruine schaduw op de vrucht.

hebben zeer hoge houdbaarheid, opgeslagen tot de zomer. De oogst van sappig fruit met een pittige, iets opvallende wijn, zoete smaak is verwijderd in september-oktober. Geschikt vooral voor verse consumptie.

Antaeus

Antaeus

Een ras dat de koudste winters kan verdragen. Zeer vorstbestendig.

Als ze rijp zijn, worden de vruchten rood, hebben ze een aangenaam tastbaar aroma, sappig en zoet. Het is niet ongebruikelijk dat appels een waslaag hebben, wat de houdbaarheid van de vrucht verhoogt.

De oogst komt op eind september-begin oktoberIk, en appels kunnen bijna tot het einde van de lente worden bewaard. Je kunt ze eten na 2 maanden leggen, wanneer ze volledig volwassen zijn.

Sinap (Kandil) Orlovsky

Sinap Orlovsky

Bomen zijn vrij groot van formaat, met grote, bijna identieke vruchten in grootte. Appels zijn groen met een blos, zoet met een lichte zuurheid. Gewas geoogst aan het einde van september, zijn appels tot het voorjaar.

Anis Scarlet

Anis Scarlet

Gekweekt in de Wolga, omdat verdraagt ​​zowel extreme kou als droogte. Anis-scharlaken begint vrij laat vruchten te dragen, gedurende 6-7 jaar na het planten, wat een overvloedige opbrengst oplevert.

Oogsten gebeurt in november, behoud van kwaliteit is beperkt tot twee maanden. Een pretentieloze appelboom, maar als het weer te nat is, worden de vruchten en bladeren besmet met korst.

Rijpe vruchten zijn bijna volledig bedekt met scharlaken blozen, klein van formaat, hebben een goede smaak.

De zoetste en lekkerste vruchten en hun namen

Volwassenen en vooral kinderen vinden het heerlijk om te genieten van een heerlijke, zoete appel. De meest bekende in deze categorie is witte vulling en snoep, waar we eerder over gesproken hebben. Naast hen zijn er nog steeds populaire variëteiten in deze categorie.

Wit-Russisch zoet

Wit-Russisch zoet

Winterhard skoroplodny type. Door zijn grote formaat is de boom in staat om vrij grote vruchten te weerstaan. Appels zijn zoet, met een zeer geurige, maar niet te dichte pulp.

De oogst wordt gefilmd begin oktoberen de vruchten liggen tot het einde van februari. Обладая отличными вкусовыми данными и товарным видом, к тому же устойчив к парше.

Сладка нега

Middelgroot boom skozlo-zoet fruit van ronde vorm van een klein formaat. Lichtrode appels worden gekenmerkt door een uitstekende geur, zoete dessertsmaak zonder de aanwezigheid van zuurheid.

Arcade geel

Arcade geel

Goede weerstand tegen ongunstige omgevingsfactoren. verschillend hoge vorstbestendigheid.

De vruchten zijn klein, cilinderachtig, geel van kleur, met een zeer zoete smaak en een aangenaam aroma. Opbrengst is gemiddeld.

nectar

zomer winterhard leerjaar. Vruchten van gemiddelde en grote grootte zijn zoet, met een lichte zuurheid en honingsmaak. Rijping vindt plaats aan het einde van augustus en duurt een maand.

Winterhardheid is erg hoog, is bestand tegen temperaturen tot -40. Goede immuniteit tegen ziekten en weerstand tegen ongedierte.

Korobovka

Korobovka

Het wordt gekweekt in centraal Rusland, Wit-Rusland en de Baltische staten. Zomer rijpen, verdraagt ​​bevriezing.

De opbrengst is gemiddeld en de boom begint vrij laat fruit te produceren. Vruchten zijn klein van formaat, zeer geurig, met een honingzoete smaak. Bladeren en appels zelf zijn bestand tegen korst. rijpen eind juli-begin augustus. De kwaliteit is echter laag, gedurende een maand opgeslagen.

longkruid

Een ras met ongelijke rijping, gewas wordt verwijderd in de tweede helft van augustus. De smaak van appels verbetert na een korte rijping, wordt nog meer zoet en honing. Smaken blijven lang behouden zonder veranderingen.

Beste groen

Groen, met een zure smaak, worden groene appels beschouwd meest gunstig voor de gezondheid en diëten. Onder hen is de populairste variëteit renet simirenko, evenals paping, Antonovka en witte vulling, hierboven beschreven, en anderen.

Granny Smith

Granny Smith

Waarschijnlijk de meest populaire wintervariëteit van groene appels, die moeilijk te verwarren is met anderen vanwege de heldere, briljante groene kleur en harde schil. Gelanceerd in Australië. De smaak van de vrucht is zeer sappig met een aangename zuurheid, beschouwd als een dieet vanwege het lage suikergehalte.

Laat rijpen aan het einde van de herfst. De vruchten zijn groot en heb geen smaakwat is hun functie. Goed verdragen transport en in staat om lange tijd te worden opgeslagen. Vorstbestendig, met regelmatige overvloedige vruchtvorming. Bij gebrek aan warmte en licht worden de vruchten echter ondiep en worden ze geel.

Granny Smith - de meest populaire appels in het dieet voor gewichtsverlies.

Saffron Pepijn

Sorteer Pepijn Saffraan heeft geen goede vorstbestendigheid en bevriest tijdens strenge koude, hoewel het goed na een goede tijd herstelt. Voor regelmatige vruchtvorming is regelmatig snoeien nodig, de eerste opbrengsten brengen na 5-7 jaar na het planten.

Appels zijn zoet, met een interessante druif en pittige smaak, met een helder aroma. Beschikken over goede houdbaarheid, vanaf het moment van verzamelen in oktober prachtig bewaard tot maart, met behoud van hun smaak.

Golden Delicious

Gouden delicatessen

Ondanks de gelige kleur behoort de variëteit nog steeds tot deze categorie. Apple boom verdraagt ​​vorstmaar droogteweerstand is laag.

Dichte, zeer sappige vruchten met zoete smaak worden verzameld. vanaf september, en opgeslagen tot maart. Het bed heeft een positief effect op de smaak, waardoor het nog malser wordt.

Top rood

Mooie, lichte appels verfraaien elke tafel en lijken bijzonder lekker. De beste variëteiten in de categorie zijn de volgende.

Florina

Franse variëteit, bestand tegen korst. Grote, licht afgeplatte appels rijpen in oktober. Vruchtvorming begint om 6 jaar, maar goede oogsten worden alleen geoogst op 8-10.

De kwaliteit van de vrucht is erg hoog: zoet, sappig, met tekenen van zuurheid, tijdens het liegen worden ze nog zoeter. Goed getransporteerd en opgeslagen tot maart. Vorst- en droogteresistentie gemiddelde.

Gloucester York

Gloucester York

Verscheidenheid met grote, heldere rode vruchten met een prachtige vorm. Uitstekende smaak, uiterlijk, maar resistentie tegen korstgemiddelde. De boom begint 5 jaar na het planten vruchten af ​​te werpen, maar levert pas na 10 jaar significante opbrengsten op.

Red Delicious

Skoroplodny-klasse, de eerste oogsten kunnen al na 3-4 jaar worden verwijderd. Doe het nodig aan het einde van septemberen de vruchten liggen tot het einde van de winter, met goede opslag tot april.

De appels zijn rijk, fel rood van kleur, met een dichte huid, zoet, met een lichte ijzeren afdronk, sappig en knapperig. Goed getransporteerd, bestand tegen mechanische schade, maar tijdens opslag worden beïnvloed door een bittere plek. Door schurft heeft resistentie niet, maar vorstbestendigheid gemiddeld.

Jonathan

Jonathan

De late wintervariëteit komt uit Amerika. Het is ook bekend bij tuinders onder andere namen: wintervijver, winterrood, oslamov. Je moet groeien op natte bodems, alleen met deze voorwaarde kun je goede opbrengsten krijgen. De boom is bestand tegen korst en echte meeldauw.

Vruchten met een aangename, zuur met zoete smaak en een helder aroma worden verwijderd half september. Goed verdragen transport en opslag, ligt tot het midden van de lente.

Jonathan fruit wordt het vaakst genoemd in culinaire recepten en wordt gebruikt bij het bakken.

lobo

De variëteit is afkomstig van de Macintosh en heeft daarom zijn eigenschappen: rijke rode kleur, geweldige smaak. De variëteit onderscheidt zich door jaarlijkse vruchtvorming met een merkbare toename van de opbrengst, de eerste kan al na 3-4 jaar worden verwijderd.

Verdraagt ​​vorst en bestand tegen droogte, maar matig resistent tegen ziekten.

De beste appelsoorten voor de regio Moskou en de middelste band

De regio Moskou heeft een onstabiel klimaat, korte zomers en een gebrek aan licht. Omdat de rassen die het best zijn om te groeien zouden moeten zijn winterhard, pretentieloos en vorstbestendig.

Onder de zomer rassen zijn geschikt: peer Moskou, medunitsa, snoep, kaneel gestreept, zoals hierboven vermeld. Evenals herfst variëteiten van appels.

herfst

Zhiguli

De eerste vruchten van Zhigulevskiy worden 5-6 jaar na het planten verwijderd, de oogst is overvloedig, maar neemt af met de leeftijd.

Kenmerkende variëteiten zijn heel groot fruit. Maar het is beter om in de zuidelijke regio's te planten, zoals de variëteit verdraagt ​​geen nachtvorst en verzet zich zwak tegen korst. rijpt in septemberen de appels zijn maximaal twee maanden.

Kaneel nieuw

Bruin nieuw

Nog een herfst variëteit aan appels, geschikt voor teelt in de buitenwijken. De eerste oogst wordt vrij laat verwijderd na het planten, dichterbij 6-7 jaar. In het begin dragen bomen regelmatig vruchten, in de loop van de jaren neemt de opbrengst toe, maar deze wordt onregelmatig.

De vruchten zijn klein, sappig, geurig, met heldere vlekken verzameld half septemberZe worden ongeveer drie maanden bewaard. WinterhardOngediertebestendige variëteit.

Onder de wintervariëteiten die geschikt zijn voor teelt in deze regio, is het vermeldenswaard de reeds beschreven Antonovka, saffraan pepijn, boletus, lang, Kandil Orlovsky en enkele anderen.

asterisk

Variëteit van gemiddelde winterhardheidmaar goede weerstand tegen korst en verschillende plagen. Het begint op zijn vroegst te bevruchten - na 5 jaar teelt wordt de oogst van licht gestreept fruit verzameld in de herfst en ongeveer zes maanden bewaard.

Moskou winter

Moskou winter

goed, vorstbestendig variëteit Uslada met uitstekende weerstand tegen plagen en verschillende ziekten.

Na 5-7 jaar kun je een goede oogst nemen, appels zijn groot, zoet en zuur, groen van kleur met een heldere blos. rijpen in september-oktober, als het goed is opgeborgen, gaat u tot april liggen.

vroeg

genot

Semi-dwerg herfstvariëteit, vruchten goed sinds 3 jaar groei. Een snelgroeiende, hoogrenderende appelboom met middelgrote rode vruchten. Vanwege de verdikte kroon is de grootte van appels anders, hun smaak is zoet en zuur. Vooral waardevol voor immuniteit voor schurft en goede vorstbestendigheid.

prachtig

In het derde jaar van de teelt kun je goede opbrengsten van zoetzure appels schieten. Vorstbestendig en schurft, houdt van eten, maar je moet vechten met bladluizen.

Dwergboom, geel fruit in de tweede helft van augustus, opgeslagen voor een maand.

prachtig

De beschreven appelrassen worden als de beste beschouwd, omdat ze bij veel tuiniers erg populair en populair zijn. Door zomer-, herfst- en wintervariëteiten samen te planten, kunt u het hele jaar door genieten van heerlijk fruit.

Pin
Send
Share
Send
Send