Over de boerderij

5 beste variëteiten van meerjarige uien

Pin
Send
Share
Send
Send


De uienfamilie heeft ongeveer 600 variëteiten. Meer dan 200 groeien met ons mee. Het aantal variëteiten neemt toe als gevolg van de teelt van wilde soorten.De eigenaren van woonwijken, voorstedelijke gebieden groeien meerjarige uien. Batun, shnitt, slizun, sjalot, geurig, schuin, multi-tiered - dit is de naam van de meest populaire groenterassen. Met dunne veren, breed, lang, zoet en bitter. Ze hebben vroege groene zachtere verenuien. Het heeft een hoog gehalte aan vitamines, mineralen. Het verzorgen van deze variëteiten is eenvoudiger, omdat het zaaien eenmaal in de drie tot vijf jaar gebeurt. Het is de moeite waard om de top 5 meest populaire strikken te beschouwen.

Verscheidenheid aan variëteiten van meerjarige uien, geven van greens

Sjalot (veertig tanden) is vergelijkbaar met de ui-methode van reproductie. Batun gekweekt omwille van groen. Op één plek groeit 5-7 jaar. Bieslook is vergelijkbaar, maar er zijn functies. De site is wenselijk om de 2-3 jaar te veranderen. Een kenmerk van de meerlagige ui is de vorming van luchtui in 3-4 niveaus. Slizun (hangend) minder acuut, nuttig voor bloedarmoede.

Meerjarige uien in de tuin

Batun als een meerjarige soort

Uien batoen meest voorkomende onder vaste planten. Het heeft grote, donkergroene bladeren. Extern, zoals de bol, maar de smaak is pittiger. Alleen veren gaan naar voedsel, hoofden zijn afwezig. Er zijn verschillende soorten batun. Verschillen komen tot uiting in vertakking, gebladerte, precocity, vorstbestendigheid. Alle soorten beginnen te groeien zodra de sneeuw smelt.

Deze soort plant zich voort door zaden en deling van de struik. Zaden worden gezaaid in de late herfst, het vroege voorjaar, aan het einde van de zomer. Zaden in de winter en lente zaaien eind juli, augustus. Wanneer de zomer - in de herfst, een paar veren verschijnen, in de lente produceren de bladeren snel verhandelbare producten.

De eerste groene, in de vorm van fijne veren, kan in het vroege voorjaar worden verkregen. Het is noodzakelijk om het gebied te bedekken met zaden gezaaid in de herfst, plasticfolie onmiddellijk nadat de sneeuw smelt.

Tijdens vegetatieve vermeerdering worden planten geplant in de herfst van half september tot de tweede helft van oktober of vroeg in het voorjaar. De wortelstok is verdeeld in delen van 2-3 planten, gesnoeide wortels tot 3-4 cm, gesnoeide bladeren tot 5-8 cm. Tijdens het planten, bedek het groeipunt niet met aarde.

Uien batun op het perceel

Schuifregelaar met brede platte veren

Slyzun boog - vorstbestendige vaste plant. Op één site groeit meer dan vijf jaar. Veren zijn plat, fragiel. Het verschilt van anderen in een zachte, milde smaak. Groenen verliezen hun smaak lang niet, het wordt gegeten voor de start van de bar.

Het wortelsysteem bevindt zich op een diepte van 20 centimeter. De plant houdt van vocht, groeit goed bij het besproeien van het ingezaaide gebied. Niet veeleisend voor het licht. Het groeit op slecht verlichte plaatsen.

Gekenmerkt door het vermogen om bladeren het hele jaar door te laten groeien.

Vermeerderd door zaden en vegetatief. Planten, verzorgen en verplanten lijken op de uienvlaai. Het zaaien van de zaden in juli, het gewas wordt geoogst in de derde week van april. Veren zijn klaar om twee tot drie weken te eten nadat het land is ontdooid.

Ui Slizun

High-bay

Dit is een van de meest koud-resistente kruidachtige planten.. Op een site groeit tot zeven jaar. Eet groene massa, basale en grote luchtbollen, die worden gevormd in 2-4 lagen in plaats van bloeiwijzen. Vanwege het ontbreken van een rustperiode wordt het hele jaar door ontscheping verleend. Groenen verschijnen een maand na het planten in de grond.

De bladeren van deze ui groeien sneller dan een botun gedurende meerdere dagen.

Reproductie wordt uitgevoerd door de baarmoedersperen of luchtbollen te verdelen. Voor het verkrijgen van plantmateriaal dat nodig is voor de baarmoeder. Het oppervlak van twee vierkante meter is voldoende om luchtballonnen in de vereiste hoeveelheid te leveren. Voor grotere bollen, meerlagige soorten gekweekt uit zaailingen.

Gebruik voor het afvoeren van het groen op de vensterbank luchtkoppen. Na de oogst worden ze gedroogd en op een koele, droge plaats geplaatst. Dus uien drogen niet uit voor het planten. 20 dagen na het uitstappen worden de bladeren in de keuken tot een halve meter hoog.

Meerdere lagen uien close-up

Schnitt

bieslook enigszins vergelijkbaar met de batun. Beplantingsmethode, biologische vereisten. Het externe verschil wordt bepaald door smallere, sterkere bladeren. Gesneden veren vallen niet uit elkaar, blijven in bundels. De presentatie is beter, tijdens transport bijna niet beschadigd.

De plant is zeer vorstbestendig. De bladeren beginnen te groeien onder de sneeuw.

Wanneer gekweekt in een gebied van drie jaar, neemt de opbrengst af, worden de bladeren oppervlakkig en ontstaat er een krachtige graszode. Kan worden gebruikt voor het kweken van greens in de winter. In de herfst worden wortelstokken opgraven, opgeslagen in kelders voor ten minste een maand, geplant in potten met vruchtbare grond. Zet op een warme plaats, gedrenkt. Na drie weken groeien de bladeren terug. Van de ene plant kun je drie keer oogsten.

Deze variëteit wordt ook als sierplant gekweekt. Geplant in bedden, rond de sporen, voor het decoreren van gazons, gebruikt als stoeprand. Een jaar later worden bloeiende pijlen met bolvormige parasols gevormd. Tinten van hen van roze naar paars. Bloeiende planten zien eruit als prachtige, kleurrijke tapijten.

Bloeiende ui schnit in hun zomerhuisje, groeiend langs het pad

sjalot

Sjalotten - een verscheidenheid aan bollen. Kleine bollen, rijpen twintig jaar eerder rapen. De smaak is niet zo scherp als uien. Groenen zijn zacht, rechtopstaand, veren zijn 3-4 keer meer dan de knolraap. Groei vaker voor groene massa. De bollen worden minder vaak gebruikt vanwege het feit dat ze klein zijn en uit verschillende teentjes bestaan. Vanaf hier nog een naam - een veertig-getande hond.

Voor het planten van hoofden zijn verdeeld in tanden of geheel geplant. Dan zal een bosje groen meer zijn. Minder gezaaid zaad. In het eerste jaar worden kleine uien van 3-5 kruidnagels gevormd. Op de tweede - grote bollen. Sommigen van hen vormen pijlen, bloeiwijzen en geven zaden.

Sjalot heeft een lange rustperiode. Voor het planten moet de kop op de hanger worden gesneden. Opwarmen gedurende 3 uur in warm water op een temperatuur van 45 graden.

Vers geoogste sjalot

Hoe zorg je voor meerjarige plantensoorten?

Uiengewassen behoren tot dezelfde familie. Om schade door plagen en ziekten te voorkomen, kunnen ze niet in één gebied worden gekweekt. Basiszorg wordt beperkt tot water geven, loslaten, wieden, bemesten.

Onder goede weersomstandigheden, worden uien vier keer per seizoen bewaterd. Bij droog weer - elke vijftien jaar. Na het water geven van de grond losgemaakt. De eerste diepe losmaking wordt in het voorjaar uitgevoerd. Dit heeft een gunstig effect op de groei van wortels en bladeren. Samen met irrigatie maken ze minerale meststoffen. Wiet als dat nodig is.

De waarde van meerjarige uien is te danken aan het vermogen om een ​​groene veer te kweken, met behulp van forceren, gedurende de hele niet-seizoenperiode.

Pin
Send
Share
Send
Send