Over de boerderij

Thuis kwekend komkommerzaailingen

Pin
Send
Share
Send
Send


Wanneer moet dit gewas in de volle grond worden geplant? Om deze vraag te beantwoorden, houden tuiniers rekening met de eigenaardigheden van het weer en de zaaidagkalender. In het eerste geval kunt u begrijpen hoe laat u veilig in de grond kunt landen en met behulp van de tweede kunt u de meest geschikte datum voor de implementatie van een dergelijk evenement kiezen.

Wanneer kan ik komkommers thuis planten?

Dit kunt u het beste doen op een moment dat de grond opwarmt tot veertien tot vijftien graden Celsius. Hier moet er rekening mee worden gehouden dat als de temperatuur op de minimumwaarde wordt gehouden, de groente bijna niet zal beginnen te groeien. Simpel gezegd, de bedden moeten nog beter verwarmd worden. Anders zal de plant alleen overdag, onder zonlicht, aan groei worden onderworpen. En op koele nachten zal het proces worden opgeschort.

Het is heel natuurlijk dat de beslissing om te landen door velen met grote zorg wordt waargenomen. Meer ervaren tuinders vertrouwen liever op hun eigen ervaring. Dus wanneer u vijftien graden warmte in de grond legt, kunt u veilig beginnen met planten, omdat het thermische regime in het voorjaar alleen maar zal toenemen, wat gunstige groeicondities zal geven.

In de middelste regio's van ons land warmt de bodemsamenstelling in de kas half mei op. Op dit moment kunt u zonder enig risico om de landing uit te voeren, en het is altijd mogelijk om extra verwarming te regelen. Hiertoe wordt mest oververhitting van hooi of zaagsel gelegd op de halve meter diepte van de bedden. Een eenvoudigere optie is om de bedden met plastic folie te mulchen.

Het is mogelijk om de oogst enigszins te versnellen, zonder te wachten op de periode in mei.

Hiervoor zijn zaailingen van tevoren gekweekt. Tijd voor het planten van zaden voor zaailingen is eenvoudig te bepalen - een periode van drie weken wordt vanaf midden mei geteld. Deze tijd zal voldoende zijn om perfect gevormde spruiten te krijgen. Deze methode om de landing te bepalen is goed als u van plan bent om een ​​kas te gebruiken voor verdere groei. Zaailingen die bestemd zijn voor open grond, worden aanbevolen begin mei te worden gezaaid.

Het planten van komkommer vindt plaats in mei

Op welke dagen is de juiste pasvorm mogelijk.

De tijd voor het zaaien kan in drie perioden worden verdeeld:

  • vroeg. Voor planten op open terrein, moet je wachten tot 5 juni. Maar als de grond warm genoeg is en het klimaat in uw omgeving warm is, dan kunt u zaaien van de vijftiende tot de vijfentwintig mei.
  • gemiddelde. Dit zaaien gebeurt in juni, tot ongeveer de tiende. Geschikt voor hem alle komkommerrassen. De eerste oogsten kunnen worden geoogst met het begin van augustus;
  • Het is laat. Voor deze periode wordt het aanbevolen om variëteiten te zaaien die voor het zouten bestemd zijn. Het voordeel van een dergelijk zaaien is dat verse komkommers u zullen verrassen vóór het begin van de vorst.
Geplant bij een lagere temperatuur zullen de komkommers stoppen met groeien of volledig afsterven.
De zaaitijd van komkommers is verdeeld in drie perioden.

De maankalender van dit jaar heeft de volgende dagen bepaald voor de landing:

maandgunstige dagenvoorwaardelijk gunstige dagen
maart1, 6 - 7, 29 - 314 - 5
april9 - 10, 27 - 281 - 2
mei26 - 272 - 3
juni8 - 93 - 4

Bereiding van komkommerzaden voor zaaien

Deze procedure is thuis vereist. Om de zaden te laten opzwellen, moeten ze gedurende tien tot twaalf uur in water op kamertemperatuur worden geplaatst en meerdere keren worden vervangen. Veel tuinders raden aan de zaadvoorraad een paar maanden voor het planten te verwarmen. Vóór het zaaien worden de zaden gedesinfecteerd met mangaanoplossing en verder behandeld met een groeiversterkend medicijn.

Vóór het zaaien worden komkommerzaden ontsmet

Regels voor het kweken van zaailingen thuis

Hiervoor wordt aanbevolen om veenpotten, bekers gemaakt van papier of plastic, cassettes te gebruiken.

De zaailing verdraagt ​​de transplantatie niet, daarom moet de pluk worden uitgesloten.

Om ideale omstandigheden te creëren, is de bodem het best samengesteld uit tuinen of grasvelden, door toevoeging van humus of zaagsel. Bereide zaden worden geplant in een paar stukjes in elke container tot een diepte van ongeveer anderhalve centimeter. De potten worden op een schaal gelegd, besproeid met water, bedekt met een film of een stuk glas, op een warme plaats gezet.

Voor de teelt van komkommer zaailingen geschikt grasland

Om ervoor te zorgen dat de scheuten niet uitrekken, moet de temperatuur in de kamer gedurende meerdere dagen binnen een temperatuur van twintig graden liggen. Daarna mag het met drie - vier graden worden verhoogd. Het is ook noodzakelijk om concepten die gecontra-indiceerd zijn volledig te elimineren.

Zaailingen worden overgebracht naar goed verlichte plaatsen, op bewolkte dagen organiseren ze extra dosachivanie.

Er wordt elke twee dagen water gegeven, waarvoor regen of gekookt water wordt gebruikt. Voordat ze zaailingen in de grond verplanten, beginnen ze te harden, openen ze het venster of dragen ze een paar uur buiten de bak.

Indien nodig kunnen zaailingen worden gevoed met behulp van complexe minerale verbindingen. Maar je moet ervoor zorgen dat de oplossing niet op de spruiten valt.

De belangrijkste redenen waarom komkommerzaden niet ontkiemen

De meest voorkomende zijn de volgende:

 • lage temperatuursomstandigheden van de bodem;
 • de grote diepte waarop de zonnebloempitten zijn ingebed;
 • de grond is zwaar en dicht genoeg;
 • droge grond;
 • sterke wateroverlast;
 • het gebruik van talrijke methoden voor het bereiden van zaden voor zaaien;
 • overtreding van de bewaarcondities van zaad.
Komkommers ontkiemen niet op een te droge ondergrond

Wat te doen als komkommers niet groeien

Als je alles goed hebt gedaan en de bovengenoemde basisfouten hebt vermeden, maar de komkommerzaden je nog steeds niet gelukkig maakten met hun goede ontkieming gedurende twee weken, zijn ze het best verspreid. Er moet ook aan worden herinnerd dat komkommers goed reageren op grond die is bevrucht met organisch materiaal. Het wordt aanbevolen om een ​​bepaalde hoeveelheid humus toe te voegen aan de natuurlijke grond bij het bereiden van nieuwe.

Uiteraard lijkt alles eenvoudig en duidelijk. Maar alles kan gebeuren, en als u niet op een veelbelovende dag bent gekomen - geen paniek. Je kunt de planten redden door ze af te dekken met een speciaal materiaal of polyethyleen. Vergeet niet dat de hier opgegeven data voor het planten niet definitief zijn - in elke regio worden ze aangepast door de kenmerken van de klimatologische omstandigheden. Daarom moet uw eigen groeiende ervaring niet worden verdisconteerd!

Bekijk de video: Komkommers kweken (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send