Over de boerderij

Geglaceerde pompoensuiker maken in een elektrische droger

Pin
Send
Share
Send
Send


Droge jam wordt ook gekonfijt fruit genoemd. Stukken zoete gekonfijt fruit, groenten, iedereen houdt van. Ze vervangen snoepjes, suikerwerksnoepjes, waardoor het lichaam wordt aangevuld met vitamines, micro-elementen en geen "Esek" bevatten. Huisvrouwen bereiden een jaar lang gekonfijte pompoen in een elektrische droger, en dan geserveerd met thee, toegevoegd aan zoete gebakjes, gerechten.

Functies die smakelijke gesuikerde pompoen thuis koken

Een van de nuttige groenten die in onze regio groeien, is pompoen. Maar de paradox is dat er relatief weinig wordt gegeten. Volgens smaakkenmerken verliest het aan andere groenten. Daarom is het belangrijk om goed voor te bereiden en dan zal de rijkdom aan voedingssamenstelling en gunstige eigenschappen van deze kalebascultuur onthuld worden.

Pompoen heeft een rijke voedingssamenstelling

Omdat de groente geurloos is, voegt u suiker (honing) en extra componenten toe die de smaak en het aroma van gekonfijt fruit vormen:

 • citroen;
 • oranje;
 • kruidnagel;
 • kaneel;
 • gember;
 • azijn.
Organische zuren die in citrusvruchten worden bewaard, voegen de noodzakelijke zuurtegraad toe aan de groente.

Alvorens tot de bereiding van gekonfijt fruit over te gaan, moet de vertegenwoordiger van de meloen worden schoongemaakt, gesneden en vervolgens 5 minuten in suikerstroop worden gekookt. Tussen (2-3 uur) tussen het koken door trekken geglaceerde vruchten aan, weken in en worden met de tijd doorschijnend. Dit is een signaal tot het einde van het proces.

Hoe een groente te kiezen

Moet de juiste pompoen kunnen kiezen

Om een ​​heerlijke zoete instantie te kiezen, moet u een paar speciale tekens kennen. De zoetste en gezondste is nootmuskaat. Ideaal voor het maken van snoep, soms hoef je zelfs geen suiker toe te voegen. Bovendien zijn er de meeste voedingsstoffen, vooral de "jeugdvitamine". Dus, welke tekens hebben geleid bij het kiezen van nootmuskaat:

 • hoe meer verzadigd de kleur van de pulp, hoe meer carotenoïden;
 • de groente moet heel zijn, niet in stukjes gesneden (om besmetting met salmonella, E. coli) te voorkomen;
 • zwarte vlekken op de huid wijzen op een schimmelziekte. In de regel is zo'n pompoen hartig en smaakloos;
 • er zou een natuurlijke waslaag moeten zijn, een staart - dit zijn tekenen van een goede, gezonde foetus;
 • de vorm van de Muscat-vertegenwoordiger van de soort is altijd langwerpig, ovaal, cilindrisch, lijkt op peper, lijkt op een gitaar of een overgroeide pompoen. Dit soort wordt dichter bij de bloem.
Butternut squash behoudt zijn smaak tot december, dan wordt het smakeloos. Uiterlijk kan veel langer blijven bestaan, tot de maand mei. Ze heeft een dunne huid, gemakkelijk gesneden en schoongemaakt met een mes.

Grote groenten tot januari zijn beter om niet te worden gebruikt voor het maken van gekonfijt fruit. Ze bevatten zetmeel, dat in de winter alleen maar suiker wordt en dankzij dit krijgt de vrucht smaak en zoetheid. Dus, de onderscheidende kenmerken van een goede grote pompoen:

 • de vorm is rond, afgeplat, kunnen verschillende bloemen zijn;
 • dikkere huid, moeilijker te knippen;
 • hoe groter de pompoen, hoe minder zoetheid in de pulp.

De meest hartige is een pompoen met harde schil. Het kan worden herkend aan de ronde langwerpige vorm, vergelijkbaar met een ei, en ook aan een zeer ruwe schaal. Dus dit ras is beter om gekonfijt fruit niet op te nemen. Het zal moeilijk zijn om de groente te pellen en het zal meerdere malen meer suiker vergen, wat niet erg nuttig en duur is.

Reinigen en snijden

Schil en snij in comfortabele stukken

Er zijn verschillende manieren om de pompoen snel en gemakkelijk van de huid te reinigen. Hier zijn enkele van hen:

 • zet in de oven gedurende 15 minuten op +180 C;
 • rijd een lange vork (voor kip) of een mes in de pompoen bovenop, en leg het dan allemaal in een zak en gooi het hard op de grond. 2-3 keer moet de groente in twee delen worden verdeeld;
 • klop met een deegroller of met een afwerkhamer op de plaats (hol) waar het met een mes wordt gesneden. De verzachte schil is gemakkelijker te verwerken;
 • schil af met een dunschiller en snijd dan in dit gebied.

Reinig vervolgens de zaden en snijd het vlees in stukjes van vierkante of rechthoekige vorm, niet meer dan 1 cm dik.

Verschillende manieren om een ​​zoete droger te bereiden

Klaar gekonfijt fruit

Gekonfijte vruchten kunnen op verschillende manieren worden gekookt, afhankelijk van wat er voorhanden is. Gekonfijte vruchten worden uit de siroop verwijderd, op een zeef uitgespreid, een extra vloeistof afgevoerd. Dit kan enkele uren duren. Dan kunt u doorgaan naar de volgende technologische fase - drogen.

In de oven

Verdeel de pompoen gelijkmatig over de bakplaat. Het drogen gebeurt bij +100 C met de deur open, zodat er luchtcirculatie is. Dit kan 4 tot 6 uur duren. Snellere droogschema's zijn ontwikkeld:

 • 1e half uur - +85 С;
 • 2e half uur - +65 C;
 • de komende uren - +35 C met de deur open.
Verspreid de blokjes op de bakplaat

Vocht verdampt geleidelijk onder invloed van hete lucht, gekonfijt fruit van bovenaf wordt bedekt met een film en van binnen blijven ze zacht en enigszins vochtig. Je kunt ze wat meer laten drogen op de lade in natuurlijke omstandigheden op kamertemperatuur.

In de droger

Nu hebben velen elektrische drogers in huis, waarmee ze groenten en fruit voor de winter oogsten. Het principe van de werking is als volgt. Hete lucht stijgt van onder naar boven en loopt door trays met pompoenplakjes erop. Naast de verwarming in duurdere modellen is er een ventilator waarmee u de hoge temperatuurstroom intensiever kunt pompen en distribueren.

Bereiding van gekonfijt fruit in de droger kost minder tijd dan in de oven of in de lucht

Deze methode is eenvoudiger en effectiever. In een droger, bijvoorbeeld, kan het VOLTERA 1000 Lux-model tegelijkertijd meerdere trays installeren, wat economisch is in termen van ruimte, hoeveelheid tijd. Er is geen stof op gekonfijt fruit, insecten gaan niet zitten, zoals vaak het geval is met de traditionele droogmethode.

In de lucht

Opgeladen met de energie van de zon en de aarde

Doe gekonfijt fruit op een bakplaat en laat het drogen op kamertemperatuur in een droge, goed geventileerde ruimte. In de loop van enkele dagen zal het water langzaam verdampen en zullen de groentestukjes uitdrogen.

In de magnetron

Geglaceerde magnetron

Plakjes pompoen worden verwarmd met behulp van microgolfstraling, die in de pulp doordringen en in wisselwerking treden met water, waardoor deze intensief verdampt. Het droogproces is veel sneller dan in andere gevallen. Grotere stukken moeten langs de randen van de lade worden geplaatst, omdat hier de meest intense interactie plaatsvindt.

Hoe te bewaren in de winter en gebruik

Bewaar in een glazen en goed afgesloten verpakking

Het is het beste om gekonfijt fruit op te bergen in een schone, goed afgesloten verpakking in een koelkast of op een andere koele plaats. Bij overtreding van de opslagcondities kan het product uitdrogen of, in het geval van overmatig vocht, deze aan elkaar plakken in een klomp, bedekt met schimmel. Dergelijke gekonfijte vruchten worden helaas niet alleen nutteloos, maar ook schadelijk.

conclusie

Geglaceerde pompoen is een geweldige manier om je dieet aan te vullen met gezonde snoepjes en je lichaam om alle noodzakelijke vitamines en sporenelementen te voorzien. Ze zijn vooral goed in het koude seizoen, wanneer er niet genoeg groenten en fruit op tafel liggen. Fel oranje gekonfijt, geserveerd aan hete kruidenthee, in sombere herfstavonden een aangename herinnering aan de zomer, de zon.

Lees ook over de methoden om heerlijke frites van fruit en groenten te maken en gedroogde wortels voor de winter te bereiden.

Pin
Send
Share
Send
Send