Over de boerderij

Gedetailleerde beschrijving en kenmerken van Samson-wortels

Pin
Send
Share
Send
Send


Samson wortels zijn dol op Russische tuinders vanwege zijn smaak en eenvoud in de zorg. Samson verwijst naar de wortels van het middenseizoen.

Beschrijving en kenmerken van de variëteit

Beschrijving en kenmerken van Samson-wortelen:

 • oogstperiode - 110 dagen vanaf de eerste scheuten;
 • een cilindrische wortel met een stomp uiteinde, met een lengte van 20 cm;
 • gewicht - 120-150 gram;
 • het hoofdkenmerk van het ras is het sappige vruchtvlees, heel zoet, zonder holtes;
 • bladeren zijn heldergroen met een semi-stekelige rozet;
 • gewasopbrengst, met 1 vierkant. meters kunnen oplopen tot 8 kg;
 • het caroteengehalte is 11,5%, het drogestofgehalte is 10,6%.

Voor- en nadelen van wortels Samson

De voordelen zijn onder meer:

 • hoge opbrengst;
 • pretentieloze zorg;
 • de variëteit wordt zowel in de zuidelijke regio's als in Siberië verbouwd;
 • botte uiteinde nooit rotten tijdens langdurige opslag;
 • ideaal voor het maken van sappen, aardappelpuree, verse consumptie en voor het beitsen van kool, omdat de variëteit zeer sappig is en een grote hoeveelheid sap produceert.

De nadelen zijn onder meer slechts één: Samson wortelzaden, vanwege hun populariteit, zijn erg moeilijk te vinden in winkels.

Het cijfer is hoogproductief, pretentieloos bij het verlaten, het stomme einde vervalt nooit bij lange opslag

De grond voorbereiden voor zaaien

Wortelen - koudebestendige cultuur. Eind april of voor de winter in volle grond geplant. Onder de winter geplant wanneer de luchttemperatuur daalt tot +5 graden.

De beste voorgangers zijn: kool, komkommer, aardappelen. Wortelen houden niet van de buurt met dille.

De grond voor zaaien moet los en vruchtbaar zijn of zandig met neutrale of zwak zure reactie. Voor het zaaien is het noodzakelijk om onkruid te verwijderen.

De kleigrond vormt een aardse klont wanneer deze uitdroogt, waardoor het moeilijk wordt om de zaden te laten ontkiemen.

De grond moet voldoende organische stof en sporenelementen bevatten, een goed drainagesysteem hebben en mag niet erg zwaar zijn.

Met een tekort aan organische en minerale meststoffen er is een groeivertraging. Met een overmaat aan organische stoffen er is een enorme toename van de groene massa en de opkomst van de ergste vijanden wortelwortel vliegen.

De te zaaien grond moet los, vruchtbaar of zanderig zijn met een neutrale of licht zure reactie.

Waar zaden krijgen?

Veel tuinders stellen de vraag: "Waar kan ik de zaden krijgen?". De eerste optie, de gemakkelijkste - in de winkel, de tweede - om zelfstandig te groeien.

Voor zelfontplooiing is het noodzakelijk om het wortelgewas "zadel" te planten. Een middelgrote knolgewas wordt in het vroege voorjaar enkele dagen op een warme plaats gehouden en vervolgens in de grond geplant.

Groente geeft wortels en gooit uiteindelijk de pijl, vergelijkbaar met dille, die de zaden vormde. In de herfst wordt de pijl afgesneden, worden de zaden gereinigd. van puin en laat voor opslag tot aanplant.

Zaden kunnen worden gekocht in de winkel of zelf groeien

Landingsregels

Zaaien kan zowel in het voorjaar als in de winter.. Voor snelle ontkieming moet u eenvoudige regels volgen.

Bereid de zaden voor: ze worden een dag gedrenkt in warm water, terwijl ze periodiek het water veranderen.

Voer warmtebehandeling uit: de zaden worden in een doek gewikkeld en enkele minuten in heet water gedompeld en dan onmiddellijk in koud water.

Met deze procedure kunnen de zaden snel rijzen en worden ze beschermd tegen allerlei soorten ziekten.

zaaien:

 • ze maken groeven, stampen ze en werpen ze goed;
 • zaaien wordt uitgevoerd op een diepte van 1,5-2 cm;
 • afstand tussen de zaden - 2 cm, tussen de rijen - 20-25 cm;
 • na het zaaien worden de zaden onmiddellijk bedekt met aarde, zodat de grond niet uitdroogt, en ze worden goed afgeworpen met warm water, door besprenkeling.
Voor het planten worden de zaden een dag gedrenkt in warm water, warmtebehandeld

zorg

Samson-wortelgewassen zijn niet grillig om te verzorgen, maar zoals andere planten heeft constant water nodig.

Onkruidverwijdering moet alleen na het besproeien worden uitgevoerd.

Uitdunnen en wieden tweemaal per seizoen gedaan. Als u zich niet aan deze regel houdt, zullen de wortels lelijk zijn en is de oogst jammerlijk.

Bij het uitnemen van een groente laat het essentiële oliën vrij die de wortelvlieg en andere plantenplagen heel graag bevatten. Om mogelijke besmetting te voorkomen, moet het bed worden gevuld met tabak of gemalen zwarte peper.

Eerst wieden geproduceerd wanneer scheuten verschijnen. Het is handig om dit met een pincet te doen. Voor de ingreep werd het bed gemorst en uit de zaailingen naar boven getrokken, waarbij een afstand van 2-3 cm werd gelaten.

De tweede wordt uitgevoerd 20 dagen na het zaaien van zaden, als planten 7-8 cm groot worden. Het verdunnen kan het best 's avonds of' s morgens gebeuren.

Verdunnen en wieden gebeurt twee keer per seizoen, bij voorkeur 's avonds of' s morgens.

Ziekte en preventie

Gemeenschappelijke wortelziekten omvatten:

gangreen gangreen

Schimmelziekte - de vork van de stelen is verslagen en vormt grijsbruine vlekken. Necrotische vlekken maken de stengel broos en droog. Vanaf de toppen van de schimmel dringt de wortel binnen.

De ziekte is gevaarlijk voor de wortel, die wordt gekweekt om zaden te vormen. In het geval van late herkenning van de ziekte, infecteert de schimmel het hele bed van zaadplanten.

Preventie bestaat uit de grondige behandeling van overwinterde wortels met 5% fundozol-suspensie.

Fosfor- en kalimeststoffen verminderen het risico op schimmelziekten en een overmatige hoeveelheid stikstofhoudende meststoffen - dragen bij aan het voorkomen van fomoz.

Fungoz voor schimmelinfecties

Zwartrot

De ziekte wordt veroorzaakt door een schimmel.. De ziekte treedt op als het weer nat en heet is. Zwartrot leidt tot een afname van suiker en keratine in wortels. De plant droogt op en de wortel wordt klein en lelijk.

De ziekte kan lang zijn in de wortels, zaden, hiermee moet rekening worden gehouden bij het verder planten van wortels voor het kweken op zaden.

De ziekte verspreidt zich snel wanneer de luchtvochtigheid 85% is en de luchttemperatuur hoger is dan + 20 graden. De behandeling is bij de behandeling van planten met een oplossing van "Falcon" en "Prozaro".

Bruine vlek

De eerste tekenen van de ziekte zijn te vinden op de bladeren.. De bladeren worden broos en worden een vuile bruine kleur. De ziekte leidt tot rotting van de wortel.

Preventie van alle ziekten:

 • plantenwortelen op dezelfde plaats kunnen alleen bij de komst van vier jaar zijn;
 • geïnfecteerde planten worden onmiddellijk verbrand;
 • voor het planten moeten zaden worden gedesinfecteerd;
 • sproeien van planten met een oplossing van "Immunocytophot" of "Epin-extra";
 • tijdige aanvoer van planten;
 • zaadplanten moeten alleen worden genomen van gezonde planten.
Bruine vlekken op wortels

Oogst- en opslagregels

Samson-wortels mogen alleen worden verzameld bij droog weer, wanneer de diameter ten minste 1 cm in diameter is. In het najaar, voor het begin van de vorstoogst het hele gewas. De toppen worden gesneden ter hoogte van de kop van de wortel.

Gegraven wortelen moeten worden gesorteerd en alleen voor langdurige opslag worden achtergelaten, die geen tekenen van ziekte en mechanische schade vertoont.

De optimale temperatuur voor langdurige opslag is +1 graden. Wortelen worden in dozen geplaatst, waarbij nat zand op elke laag wordt gestrooid. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de groenten niet met elkaar in contact komen.

Met de juiste voorbereiding van zaden voor het zaaien en het volgen van de zorgregels, Samson-wortels zullen hun rijke oogst verrukken en smaak.

Bekijk de video: Historische en oude gebouwen in Schaesberg, 1979 (Augustus 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send