Over de boerderij

Hoe maak je heerlijke frites van groenten in de droger, dehydrator en de oven

Pin
Send
Share
Send
Send


In chips zonder olie van groenten en fruit, is er veel meer voordeel dan bij snacks met een enorme hoeveelheid vet en kruiden. Ze hebben zich al lang bewezen aan de positieve kant en hebben alle kans om chips te verjagen, maar de hoge prijs maakt dit product alleen betaalbaar voor sommige segmenten van de bevolking. Als je de juiste manieren kent om fruit en groentechips in de droger te maken, kun je ze thuis maken en zal het lichaam bedankt zeggen!

Specificiteit van het drogen van frites uit groenten en fruit thuis

Natuurlijk nuttig product

Nuttige gedroogde platen met een minimale hoeveelheid olie of zonder het kunnen worden bereid uit vrijwel elk product, maar de voorkeur moet alleen worden gegeven aan sommige soorten groenten en fruit. Een onmisbare voorwaarde om te koken is fijn snijden. Bekijk een selectie van de beste groenten en fruit met recepten voor het maken van heerlijke frites.

  • Banaan. Zoete bananen kunnen zelfs zoeter worden gemaakt of, omgekeerd, pittigheid en pikantheid toevoegen. Snijd het fruit in kleine cirkels en breng op smaak met sinaasappelsap en kaneel. Mexicaanse kruiden bevatten citroensap, rode peper, olijfolie.
  • Citrus. Citroenen en sinaasappels zijn niet zo lekker, maar ze hebben een uitstekende uitstraling en zijn geschikt voor het decoreren van desserts. Ze worden gedroogd zonder toevoegingen, samen met de schil.
  • Appelen en peren. Cinnamon - de beste toevoeging aan frites van appels en peren. Fruit wordt samen met de schil in plakjes gesneden, bestrooid met kaneel, eventueel met suiker, naar de oven gestuurd.
  • Kiwi. Koken van kiwi vereist geen extra kruiden. Maar de borden zullen beter smaken als je ze besprenkelt met citroensap voordat ze worden verzonden voor drogen. De huid moet natuurlijk worden verwijderd.
  • Pompoen. Fruit wordt geschild en in dunne plakjes gesneden. Van de kruiden tot de pompoen passen fijn zout. Geschikte saus van Griekse yoghurt, dille, knoflook en citroensap.
  • Beets. Gepelde bieten worden in dunne stukjes gesneden. Bestrooid met rozemarijn, een mengsel van Italiaanse kruiden, zout. Voordat je het droogt, kun je een kleine hoeveelheid olie gieten.
  • Wortelen. De vruchten van sappige wortels worden geschild en in dunne stukjes langs of over gesneden. Blanks worden in een schaal gelegd, gemengd met een minimale hoeveelheid zout, peper en olijfolie.

Manieren om groente-en fruitchips te drogen

Professionals kiezen de droger voor de bereiding van plakjes fruit en groente. Ruimere oven beter dan de droger kunt u een grote partij fruit drogen. In het slechtste geval is een buitenruimte, een schuur of een ruime vensterbank aan de zonzijde voldoende.

Droogproces

Als u besluit om serieus op een gezond dieet te gaan en van plan bent om groenten voor de toekomst te drogen, koop dan een droger, bijvoorbeeld VOLTERA 1000 Lux. Met een elektrische droger kunt u de beste partij nuttig product koken. Probeer alle beschikbare opties om te drogen en stop bij degene die je het leukst vond.

In de oven

De meest betaalbare manier om groente- en fruitplakken te drogen, is een oven. De blanco's worden erop verzonden op vellen perkament en omgekeerd tijdens het drogen. Stel de temperatuur in op 50 graden en wacht 4-6 uur op het eindresultaat.

Het nadeel van een dergelijke droging is een grote tijdskost, een kleine opbrengst van het product. Een verkeerd ingestelde temperatuur zal u van langverwachte goodies beroven: ze kunnen branden of ruw blijven.

In dehydrator

De dehydrator is de beste uitvinding voor het drogen van fruit, bessen, groenten, noten en zelfs champignons. Het onderscheidende kenmerk is de aanwezigheid van een thermostaat, die de vrucht van vocht berooft, en ze niet alleen droogt. De temperatuur in het apparaat mag de 38 graden niet overschrijden.

Dehydrator koken

Er zijn geen nadelen in het apparaat, omdat het niet alleen zorgt voor drogen van hoge kwaliteit, maar ook fruit en groenten "levend" houdt. De platen, die niet volledig zijn gedroogd, verminderen echter de houdbaarheid. Maar het is de natte binnenkant van de chips die het nuttigst zijn, dus ze kunnen worden geconsumeerd in de eerste dagen na het koken. Volledig gedroogde plakken in het apparaat kunnen daarentegen hun houdbaarheid verlengen.

In de droger

Snacks maken in de droger

De droger is goedkoper dan de dehydrator en heeft enkele verschillen in het apparaat. Het verdeelt lucht over het oppervlak van fruit en groenten, waardoor ze volledig uitdrogen. De gemiddelde droogtemperatuur is 70 graden. Producten zijn op verschillende niveaus gerangschikt, waardoor er minder ruimte is om te drogen. Het apparaat is compact en past zelfs in de kleinste keuken.

In de magnetron

Magnetron sneller dan andere apparaten bereidt heerlijke groente- en fruitchips. Vocht uit de vrucht wordt verwijderd als gevolg van de vorming van dampdruk die vrijkomt tijdens de werking van de inrichting. Afhankelijk van de fijnheid van het snijden van het fruit, zal de kooktijd niet langer zijn dan 5-10 minuten.

In het magnetronproces wordt versneld

Schijfjes moeten op perkament worden gelegd, geolied en verwijderd na volledig drogen. Het nadeel van de magnetronoven is dat het niet in staat is om een ​​grote hoeveelheid chips per keer te drogen en geen vitaminen vasthoudt.

In heteluchtoven

Heteluchtoven - een functioneler apparaat dan het op het eerste gezicht lijkt, want u kunt naast sappig vlees ook chips bereiden. Sneetjes fruit en groenten worden neergelegd op het onderste en bovenste rooster en gedurende 10 minuten gedroogd bij een temperatuur van 200-230 graden. De ventilator in het apparaat verwarmt de producten van boven door hete lucht aan te drijven.

Pompoen kookproces

Nadat u de vervaardiging van de convectieoven hebt toevertrouwd, krijgt u een echt smakelijke en frisse snack. Het nadeel van het apparaat ligt in het feit dat voor volledige droging de vruchten en groenten moeten worden gedraaid.

In de lucht

De meest beproefde, veiligste en meest favoriete manier om producten te drogen, is in de open lucht. De werking van de ultraviolette stralen van de zon desinfecteert de producten, waardoor ze absoluut veilig zijn.

Bij blootstelling aan direct zonlicht verdampt het vocht sneller, maar het opslaan van gesneden fruit en groenten in een schuur of schuur zorgt ook voor een tijdige droging.

Het hoofdprobleem van de gastvrouw tijdens het drogen aan de lucht is het verschijnen van insecten. 'S Avonds moet je halffabrikaten van de straat meenemen naar een overdekte ruimte, zodat ze niet bederven door de ochtenddauw.

Hoe u chips van groenten en fruit op de juiste manier opslaat en gebruikt

Groenten en fruit platen - de snelste en meest nuttige snack. Ze zijn een integraal onderdeel van het dieet van atleten, kinderen en alle mensen die ernaar streven om zich aan een gezonde levensstijl te houden. Met een kop vers gedroogde friet en een interessante film kunt u 's avonds met uw gezin doorbrengen, een wandeling maken of naar uw werk. Natuurlijk mogen frites verse groenten en fruit niet uit het dieet verwijderen.

Voorbeeld van opslag in potten van drie liter

Natuurlijke producten worden niet langer dan 6-9 maanden bewaard en het is beter om ze in de eerste weken na productie te gebruiken. De houdbaarheid met een klein percentage vocht wordt aanzienlijk verminderd. Zorg voor de veiligheid van het product en plaats het in gesloten cellofaan of papieren zakken. Kies de beste productiemethode en crunch op gezondheid!

Ook voor de winter of wandelen, kunt u gedroogde aardappelen en wortelen bereiden.

Bekijk de video: Rawfood in Friesland 17e video , koekjes of crackers (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send