Over de boerderij

Hoe uien uien thuis droogt

Pin
Send
Share
Send
Send


Gedroogde ui is een belangrijk onderdeel bij de bereiding van gerechten uit de keukens van alle landen van de wereld. Natuurlijk kruid geeft het gerecht een interessant aroma en noodzakelijke pikantie. Bovendien heeft het een aantal nuttige eigenschappen die het lichaam nodig heeft. In een recordhoeveelheid bevat het kalium, calcium, magnesium, fosfor, natrium en vitamine C. Met bewezen methoden om het te drogen, kun je jezelf altijd een knuppel maken van deze nuttige specerij.

Hoe uien uien thuis droogt

Gedroogde prei klaar voor opslag

Het drogen van deze groente vereist een voorbereiding vooraf, die afhangt van de variëteit. Het is belangrijk om te weten dat na verdamping van overtollig vocht, het de massa met 5 keer zal verliezen en het volume met 10 keer zal verminderen.

Chernushka (zaden) wordt gedroogd in een ruimte met een luchttemperatuur van 25 graden met een minimale vochtigheidsgraad. Het is belangrijk om de zaden op een droge doek of krant te verspreiden met een dunne laag voor luchtventilatie. Gedroogde Chernushka zal je toelaten om te groeien voor ontkiemen uien.

Het bolvormige uiterlijk heeft zijn eigen specifieke karakter van drogen, dat begint vanaf het bed. Verwijder de uien na de regen en laat een paar dagen drogen. Daarna wordt het fruit overgebracht naar een droge geventileerde ruimte en op een rooster opgemaakt, aan het plafond gehangen of de zogenaamde "vlechten" geweven.

Indicator van goede drooggedroogde wortels, halzen, ruisende schubben.

Groen en prei is in de winter niet altijd in de schappen te vinden in de winkel en leveranciers verhogen bewust prijzen voor verse groenten. Gedroogde groente verliest deze hoofdpijn, omdat je de blanks de hele winter kunt gebruiken. Een belangrijke voorwaarde voor een goede droging: voor het drogen grondig spoelen en beschadigde delen verwijderen. In een fijn gesneden vorm droogt de plant sneller.

Droogmethoden

Alle uien moeten worden voorbereid en gesneden voordat ze worden gedroogd.

Manieren om thuis te drogen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van omstandigheden en het geselecteerde plantenras. Houders van gespecialiseerde huishoudelijke apparaten kunnen aanzienlijk tijd besparen en zichzelf voorzien van de maximale hoeveelheid verse kruiden. Niet alle bewoners van de zomer hebben een elektrische droger of convectieoven bij de hand en het heeft geen zin om ze voor eenmalig gebruik te kopen.

De weersomstandigheden maken het niet altijd mogelijk om het gewas in de open lucht te drogen, en niet iedereen kan opscheppen over het hebben van een schuur of een opslagruimte - daarom moeten alternatieve manieren worden gezocht. Elk van de methoden om uien te drogen heeft zijn voor- en nadelen en het is aan jou om te beslissen hoe je je gewas moet beheren.

In de oven

Uien klaar om in de oven te drogen

Dit onderdeel van huishoudelijke apparaten is er überhaupt. Neem een ​​bakplaat en leg daarop gesneden groente, voorgewassen en gedroogd in de open lucht. Stel de temperatuur in op 40-50 graden en laat het werkstuk 2-3 uur drogen.

Het nadeel van deze methode is dat de scherpe geur van deze specerij altijd op de wanden van de oven blijft, als deze niet met een reinigingsmiddel wordt gewassen.

Mee eens, na de buiging van de gastvrouw is het onwaarschijnlijk dat ze charlotte wil bakken.

In de elektrische droger

De droger is de beste uitvinding voor hostesses. Vanwege de compactheid neemt het apparaat weinig ruimte in de keuken in beslag, en de aanwezigheid van meerdere lagen vermindert de droogtijd bij het werken met grote volumes. Bijvoorbeeld: de elektrische droger VOLTERA 1000 Lux verdeelt tijdens het werk de warme lucht gelijkmatig en zorgt voor uitdroging van het product.

Uien in de droger Voltaire 1000 lux

In het apparaat kun je elke soort drogen - bol, groen of prei. Het witte deel van de prei wordt gedurende 2-3 minuten in kokend water geblancheerd, afgekoeld en pas daarna op de lagen verdeeld. De droogtemperatuur moet 70 graden zijn.

In de magnetron

Drogen van uien in de magnetron is een van de snelste manieren.

Dit is de meest efficiënte en eenvoudige thuismethode voor het drogen van groenten en kruiden. De groente wordt geplet en verspreid op een papieren servet, bedekt met een tweede servet, gedurende 3 minuten in de magnetron. Bij onvoldoende vermogen of lage spanning neemt de tijd toe.

Tijdens het drogen in een magnetron in het product vindt stoomvorming plaats, waarvan de druk bijdraagt ​​aan de gedeeltelijke verwijdering van vloeistof uit zijn binnenste lagen.

Ondanks het voordeel van de methode, is het ongemak dat het veel tijd en energie kost voor grote volumes blanks.

In heteluchtoven

Heteluchtoven is een soort van meer functionele elektrische droger. De tijd besteed aan het drogen zal 4-6 keer worden verminderd! Slechts een half uur op 70 graden - en je kunt verse, nog steeds hete ui krijgen, klaar om als specerij te gebruiken. Probeer de temperatuur niet te verhogen, anders verliest de green zijn heilzame eigenschappen.

Prei op luchtbel

Het effect van aerogrill is gebaseerd op het werkingsprincipe van de ventilator, die hete lucht aandrijft en het product van boven verwarmt. Het voordeel van deze methode ligt in het gemak: u kunt het product beschermen tegen de invasie van insecten en de temperatuur regelen.

In de lucht

Uien moeten vóór het drogen in ringen worden gesneden

De manier van deze grootmoeder bleek gedurende vele decennia 100% effectief te zijn. In een tijd dat er geen elektrische apparatuur was, werd het drogen in de open lucht onder de brandende zon altijd gered. Een op deze manier gedroogd product zal echter altijd een kleine hoeveelheid vocht bevatten.

Andere ongemakken zijn ook duidelijk: de invasie van insecten, de onvoorspelbaarheid van weersomstandigheden, de toename van het drogen tot enkele dagen. Uien, die overdag zijn uitgedroogd, moeten 's nachts worden bedekt met een doek om de vorming van ochtenddauw te voorkomen.

Hoe gedroogde uien op de juiste manier bewaren en gebruiken

Opslag van gedroogde uien

Gedroogde ui als geheel kan onder alle omstandigheden worden bewaard: in de kelder, voorraadkast, koelkast. Het belangrijkste ding - om plotselinge veranderingen in temperatuur te vermijden. Maar de gehakte groenten moeten op een droge plaats worden bewaard, bij voorkeur in een glazen pot.

Gedroogde uien voegen pikante gerechten toe aan vleesgerechten, salades en soepen. Het is onmisbaar bij de voorbereiding van het behoud, het is belangrijk bij de behandeling van bepaalde ziekten.

Zelfs in gedroogde vorm verliest het zijn heilzame eigenschappen niet en stelt het je in staat om de toon te verhogen, heeft het een bacteriedodend effect en verbetert het de stofwisseling.

Antiseptische eigenschappen van dit product kunnen worden gebruikt in cosmetica voor de vervaardiging van maskers voor acne en acne.

Experimenteer en probeer verschillende manieren om te drogen om de meest comfortabele optie voor jou te vinden. Nadat u voldoende gedroogde specerijen hebt geoogst, kunt u de voorraden voor elk doel gebruiken en hoeft u zich geen zorgen te maken over de veiligheid ervan: specerijen kunnen meerdere jaren worden opgeslagen op een droge donkere plaats zonder hun structuur en nuttige eigenschappen te verliezen.

Bekijk de video: Uien oogsten! - Grow, Cook, Eat #51 (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send