Over de boerderij

Hoe gedroogde aardappelen voor de winter te bereiden

Pin
Send
Share
Send
Send


Het is moeilijk om een ​​kersttafel zonder aardappelen voor te stellen die Zuid-Amerika ons heeft gepresenteerd. Tot nu toe zijn er op zijn grondgebied wilde knollen. Lokale stammen verzamelden het, maakten het schoon, kookten het in heet water en droogden het in de zon. Gedroogd wortelvocht behoudt de volledige voedingswaarde, beschermd tegen schimmel en rot. Dit draagt ​​bij aan de langdurige opslag van knollen. Gedroogd fruit is een aangename toevoeging aan alle gerechten, niet slechter dan gewone aardappelen.

De details van het drogen van aardappelen thuis

De belangrijkste taak bij het drogen van knollen is het verwijderen van overtollig vocht, dat als gevolg daarvan niet meer dan 12% mag zijn. Voor het drogen, beter geschikte rassen met een grote ophoping van droge stof. In dit geval is het proces sneller en wordt het resultaat hoger.

Deze variëteiten omvatten: "Lady Claire", "Evroprima", "Pirol" en anderen, die worden gebruikt voor de vervaardiging van chips.

Om thuis goed te kunnen koken, moet u de ongeschikte voedseldeeltjes wassen en verwijderen voordat u het wortelgewas start. Beschadigd, traag, bevroren, beschadigd door ongedierte. Fruit wordt apart gesorteerd.

Breng voor het drogen een maat aardappelen aan zonder defecten. Vruchten beter in platen of blokjes gesneden. Hoe kleiner en dunner het maaien, hoe sneller de plant bezwijkt voor het drogen.

Geschilde aardappelen in dunne borden gesneden

Groot voordeel is het blancheren met hete stoom of kokend water. Dit gebeurt bijna tot het product volledig is voorbereid, waardoor het in de toekomst een snelkokende droge groente wordt.

Het kan zowel in de magnetron als in de oven worden gedroogd. Het verschil zal in temperatuur en verstreken tijd zijn.

In de oven

Oven of gasfornuis is beschikbaar in elk huis, dus dit zijn de meest gebruikte droogmethoden. Allereerst worden de aardappelen geschild. Het is beter om witte en dichte aardappelen te gebruiken.

Snijden in de vorm van blokjes is mogelijk

Je kunt het fruit op twee manieren snijden: borden of blokjes. De kubussen zullen dik en dicht zijn, wat betekent dat het proces wordt vertraagd en het resultaat slechter zal zijn. Ze kunnen ook opzwellen, maar van binnen zal het niet uitdrogen. Het is beter om de groente in kleine borden te snijden met een lengte en breedte van maximaal 2 cm. Als u de afmetingen groter neemt, en later, bijvoorbeeld bij het koken van soep, zullen onze stukken uitzetten en passen ze niet in een lepel.

De volgende stap is om de plakjes te hakken om te blancheren. Om dit te doen, worden de knollen in een pot met kokend water geplaatst. Een eetlepel zout wordt toegevoegd aan het water voor een betere smaak en uiterlijk. Roer vervolgens alles 4 minuten en verplaats de aardappelen snel in koud water. Dit wordt gedaan om vocht te verwijderen, zodat bij het drogen van aardappelen niet zwart begint te kleuren.

Ga daarna verder met drogen. Groenten moeten worden neergelegd op een bakplaat of iets om deze te vervangen. De oven moet op 100 graden warm worden. Als er geen luchtconvectiefunctie in zit, is het beter om de deur iets te openen. De volgende stap is om het drogen van de aardappel te controleren en deze periodiek te draaien. Het proces kan ongeveer 3 uur duren.

Het voordeel is de beschikbaarheid van het droogproces. Van de minnen kan worden opgemerkt - tijd, evenals het feit dat alles controle nodig heeft.

Hoe te koken in de droger

Elektrische droger is perfect voor het drogen van knollen van aardappelen. Maak de groenten schoon voordat u begint en spoel ze af met water. Snijd in de toekomst in dunne plakjes en blancheer op dezelfde manier als eerder werd beschreven. Daarna moeten de plakken op pallets in een droger worden gelegd.

Het dienblad moet bedekt zijn met bakpapier.

Het is niet nodig om aardappelen in meerdere lagen op te leggen. Dit zal de droogtijd alleen maar verhogen en het resultaat verminderen. Na het drogen is het noodzakelijk om het resultaat te controleren. Om dit te doen, kunt u de wig breken en ervoor zorgen dat het binnen droog is.

Deze methode is overal handig in. De droger is volledig afgesloten, waardoor de toegang van insecten wordt afgesloten. Het apparaat van elk model, inclusief de Volter 1000-suite, neemt niet veel ruimte in beslag. Droger handig om op te bergen in de kast.

Het kookproces versnelt sterk het feit dat groenten in verschillende lagen kunnen worden gedroogd. Andere methoden vereisen veel meer tijd.

In de magnetron

Een magnetron is een veelzijdig en betaalbaar item. Het zou een vrij hoog vermogen moeten hebben om de aardappelen kwalitatief te drogen. De voorbereiding van de knolvoorbereiding blijft hetzelfde. Behalve dat ze in dunne cirkels kunnen worden gesneden. Ze zijn binnen op een glazen bakplaat gelegd zodat er geen contact is. Anders blijven de groenten aan elkaar plakken. Vervolgens moet het product op hoog vermogen worden verwarmd en wachten op volledige droging.

Je kunt ook in de magnetron drogen

Een pluspunt is de beschikbaarheid van de methode. Het nadeel is dat niet alle ovens voldoende vermogen hebben. Er kan niet worden gezegd dat de uniformiteit van het drogen hetzelfde zal zijn. De ene kant zal droger zijn, en de andere niet. Achter het proces moet u constant toezicht houden.

In heteluchtoven

Het deksel beweegt enigszins.

Deze methode is vergelijkbaar met het drogen van aardappelen met een elektrische droger. Voordat u begint, moeten de groenten worden geschild, gewassen en licht worden gedroogd. In dit geval is het beter om de knollen in kleine blokjes te snijden en ze gelijkmatig over de roosters te verspreiden. Een hittebestendig voorwerp, bijvoorbeeld een spies, moet tussen de fles en het deksel worden geplaatst, zodat er een uitstroom van warme, vochtige lucht is. De temperatuur ligt op ongeveer 120 graden met een gemiddeld blazen. Afhankelijk van het aantal groenten kan het proces 15-30 minuten duren.

Heteluchtoven is perfect voor het drogen van aardappelen. U hoeft niet veel tijd te spenderen en het proces voortdurend te bewaken. Het nadeel kan zijn de kwaliteit van het apparaat zelf, de prijs en beschikbaarheid.

Instructies voor opslag en gebruik

Gedroogde aardappelen moeten breken als ze gebogen zijn, stevig zijn, een karakteristieke geur en smaak hebben. Het product in deze vorm is pretentieloos. Het gaat tot meerdere jaren mee, waarbij de temperatuur niet hoger dan 25 graden is. Het belangrijkste is dat de aardappelen niet in contact komen met water. Gedroogde groente is geschikt voor soepen of stoofschotels, en zal ook een uitstekend bijgerecht op uw tafel zijn.

Lees ook over het maken van frites van fruit en groenten en over de methoden om wortels te drogen.

Bekijk de video: Bonen koken (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send