Over de boerderij

4 eenvoudige manieren om Bulgaarse peper thuis te drogen

Pin
Send
Share
Send
Send


Gerechten met de toevoeging van paprika's hebben een aangename smaak en aroma. Uiterlijk zien zelfs de meest eenvoudige gerechten er erg aantrekkelijk en smakelijk uit. Drogen voedt het menselijk lichaam in de winter met vitaminen en voedingsstoffen. Goed gedroogd fruit behoudt vitaminen, verandert de smaak en kleur niet. Energetisch waardevolle producten versieren en verrijken soepen en hoofdgerechten en zelfs gebak met vitamines.

Specificiteit van plantaardige droging

Om betere gedroogde grondstoffen voor de winter te krijgen, is het noodzakelijk om de vruchten van de nachtschade-vertegenwoordiger correct te selecteren. Voor het proces met hoogwaardige rijpe groenten met dikke muren, zonder schade. Je kunt droge en onrijpe vruchten drogen, maar het product is in dit geval van mindere kwaliteit.

Drogen ziet er prachtig uit als je verschillende gekleurde pepers kiest.

Bereiding voor het drogen van paprika is als volgt:

 1. Spoel een vertegenwoordiger van Solanaceae onder stromend water en droog af met een papieren handdoek.
 2. Gebruik een scherp mes om los te komen van de stelen, snij de kern.
 3. Maak de groenten los van de zaden.
 4. Verdeel het in 2 of in 4 delen en snijd het in rietjes van ongeveer 5 mm dik. Handmatig of met behulp van een groentesnijder.
 5. Gelijkmatig verdelen in trays, trays, racks.

De kooktijd van gedroogde paprika hangt af van de dikte van de gehakte groenten en van de droogmethode. Het gebruik van huishoudelijke apparaten versnelt het kookproces thuis aanzienlijk.

Methoden voor het bereiden van een droge knuppel voor de winter

Gedroogde paprika kan op verschillende manieren worden bereid:

 • in de lucht en in de zon;
 • in de oven;
 • in een elektrische droger;
 • in de magnetron.

Hoe paprika in de oven te drogen

Je kunt de groente drogen in zowel elektrische als gasovens. Om in de oven te drogen, moet je:

 1. Stel de verwarmingstemperatuur in de oven in op 50 ° C.
 2. Plaats in een bakblik met gesneden stukjes. Gelijkmatig in één laag aanbrengen. Een bakplaat wordt gelegd met perkamentpapier.
 3. De ovendeur moet iets worden geopend, zodat het vocht verdampt.
 4. Droog gedurende 12-14 uur, periodiek controle van de gereedheid.
Plakjes gedroogde groenten moeten gemakkelijk breken en niet buigen. Als ze buigen en eruitzien als gedroogde tomaten, moet het droogproces worden hervat.

In de droger

Met het gebruik van elektrische drogers droogt u de groente sneller en betrouwbaarder. De kooktijd in een apparaat zoals, bijvoorbeeld, VOLTERA 1000 Lux, zal ongeveer 12 uur zijn. De exacte termijn hangt af van de breedte en dikte van de bereide groente.

Het proces verschilt niet van het drogen in de oven. Snijd de stroken in een uniforme laag op pallets en neem een ​​droger bij 50 ° C.

Het lijkt op de peper na de droger

De kwaliteit wordt gecontroleerd met uw vingers. Als het fruit na het drogen knispert, wordt het goed gedroogd.

In de magnetron

Voor één portie drogen in de magnetron, moet je 3-4 stukjes van de nachtschade bereiden. Gewassen en gedroogd fruit in reepjes of blokjes gesneden. Spreid ze uit op een bord, zodat de bodem van de plaat tussen hen zichtbaar is. Selecteer een vermogen van 200 - 300 watt en schakel het gedurende twee minuten in. Open na voltooiing de deur van de magnetron en laat deze uitkomen. Meng de stukjes. De procedure wordt herhaald als het product nat blijft. Als er tijdens het droogproces een brandgeur is, moet u het aangegeven vermogen verminderen.

Luchtdroog- en droogomstandigheden

Bij het oogsten van gedroogde peper, kunt u de oude methode gebruiken en droge groenten in de open lucht drogen. Deze methode werd gebruikt door onze grootmoeders en overgrootmoeders.

Droogstroken in de frisse lucht

Als het warm weer is zonder regen, kunt u het balkon gebruiken. Gesneden groenten op een rooster of bakplaat gelegd, bedekt met gaas bovenop en naar het balkon gedragen. Na drie of vier dagen, bij een gunstige temperatuur, drogen de groenten uit.

Bij regenachtig weer bij hoge luchtvochtigheid is het beter om dit niet te doen, pepers moeten thuis worden gelaten. Bij hoge luchtvochtigheid en lage temperaturen, droogt de peper langer. Het droogproces kan een week duren.

Hoe op te slaan in een thuisomgeving en waar te gebruiken

Gedroogde peperstukjes kunnen worden gemalen en gebruikt in groenten en vleesgerechten

Je kunt gedroogde paprika op verschillende manieren bewaren. Gebruik voor opslag van gedroogde paprika's:

 • linnen tas;
 • glazen pot;
 • plastic zak.

Door het gedroogde product in een linnen tas te bewaren, kan het ademen. Vlas passeert lucht, ventilatie blijkt. Deze methode wordt lange tijd gebruikt, hij is betrouwbaar.

Als opslag plaatsvindt in glaswerk, moet u gaten maken in het deksel voor toegang tot lucht. De pot moet droog en schoon zijn.

Een cellofaanzak met geperforeerde gaten aan de zijkanten is ook geschikt voor het bewaren van gedroogde paprika. Gebruik ook tassen met ritsen.

Gedroogde Bulgaarse peper wordt gekruid als deze wordt gemalen tot vlokken met behulp van een keukenmachine.

Bewaar gedroogde producten voor een aantal maanden. Veilig kan worden opgeslagen op het schap voor groenten in de koelkast.

De beste manier om voedsel op te slaan

Gedroogde Bulgaarse peper wordt gebruikt bij de voorbereiding van de eerste en tweede gangen. Het gemalen paprikapoeder wordt gemengd met andere gedroogde voedingsmiddelen en specerijen. Gebruik het mengsel om sauzen te maken. Paprika wordt apart gebruikt.

Het vult het lichaam aan met nuttige mineralen in de periode van vitaminetekorten - in de winter zal het de immuniteit verhogen en het risico op verkoudheid verminderen.

Vergeet ook niet onze artikelen over het drogen van aardappelen en wortels te lezen.

Bekijk de video: Filmpje met prachtige wolkenformaties en veel visjes in de Oelermars Losser. (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send