Over de boerderij

Hoe gedroogde asperges thuis te koken

Pin
Send
Share
Send
Send


Typisch, huisvrouwen hele gegroeid of gekocht gewas van groenten worden onderworpen aan verschillende methoden van conservering, meestal met azijn en zout. Het is niet altijd gunstig voor het lichaam. De methode voor het drogen van natuurlijke producten laat niet alleen het gebruik van conserveermiddelen en een hoge hittebehandeling voorkomen, maar ook zoveel mogelijk alle nuttige stoffen te behouden. Gedroogde asperges zijn ook onderworpen aan de algemene regels van zonneproducten.

De details van thuis drogen

Asperges of asperges worden beschouwd als een van de meest bruikbare groenteplanten. De scheuten bevatten een grote hoeveelheid vitamines: A, E, C en groep B. Daarnaast bevat het veel sporenelementen. Deze eigenschap werd in de oudheid opgemerkt. Daar werd deze groente alleen op tafel geserveerd aan zeer goed leesbare mensen. Ze bereidde de Egyptische farao's en Romeinse patriciërs voor.

In de moderne wereld zijn groenten erg populair in de mediterrane landen. Er zijn veel recepten verzameld voor de bereiding ervan. Bovendien legden de Europeanen de traditie vast om asperges te drogen. Op deze manier gedroogd behoudt al zijn nuttige eigenschappen volledig. Ze bleef 2-3 jaar lang. Asperges zijn vooral handig voor mensen die om hun gezondheid geven. Het heeft een diuretisch effect plus weinig calorieën.

Laat de groente drogen na het wassen op een handdoek.

Je kunt de groente op alle beschikbare manieren drogen. Om dit te doen, moeten de spruiten worden gewassen en op keukenpapier worden gelegd. Nadat de handdoeken al het overtollige vocht hebben geabsorbeerd, wordt de plant in stukken gesneden van 3-5 cm lang.

De specificiteit van drogen is dat het zonder haast moet gebeuren. Alleen onder deze voorwaarde behoudt het alle beschikbare nuttige eigenschappen. Er moet worden verduidelijkt dat we het hebben over groene asperges (of asperges). De zogenaamde soja-asperges, heeft niets met groenten te maken, dit product, populair in de oosterse keuken, is gemaakt van sojamelk.

Dit is een foto van soja asperges, verwar onze natuurlijke groene groente er niet mee.

De lengte van de gesneden stukken hangt af van de droogmethode. Als de droogtemperatuur niet hoog is, kan deze in kleine stukjes worden gesneden. Bij hoge temperaturen droogt het meer en verliest het veel in volume. In dit geval is het beter om de stukken langer te knippen.

Manieren om groente te drogen

Er zijn verschillende soorten droging: in de oven, in de elektrische droger, in de open lucht of in de magnetron. Elke methode heeft zijn eigen voor- en nadelen.

In de oven

Het proces van drogen in de oven stelt u in staat om een ​​aanzienlijke hoeveelheid vitamines te besparen. In slechts drie of vier uur krijgt u een nuttig product. De oven wordt verwarmd tot een temperatuur van 100 graden. Dan wordt er asperges op de pan gelegd.

Verdeel de gewassen asperges gelijkmatig over een bakplaat voor verdere droging.

Na een ingestelde tijd worden de trays uitgetrokken en de groente krijgt een half uur om af te koelen. Het nadeel van dit type droging is dat in uitzonderlijke gevallen de asperges eenvoudig kunnen worden gebakken.

In de elektrische droger

Moderne elektrische drogers zijn apparaten die speciaal zijn ontworpen voor het drogen van verschillende producten. De VOLTERA 1000 Lux-droger is bijvoorbeeld echt een toverstaf voor huisvrouwen. Het heeft een aantal belangrijke voordelen.

Ten eerste vereist het bereiden van een product een minimum aan tijd (slechts enkele uren). Ten tweede kun je droogvallen in alle weersomstandigheden. Ten derde wordt dit type drogen als het meest hygiënisch beschouwd en wordt contact met insecten vermeden.

Het drogen van groenten in een elektrische droger is het handigst. Het is compact en heeft verschillende niveaus. Bovendien kunt u met deze functie de temperatuur op elk gewenst moment aanpassen. Het enige nadeel van deze methode is de financiële kosten van het kopen van de droger, maar, zoals ze zeggen, "het is het waard."

In de open lucht

Het drogen van asperges buitenshuis onder invloed van zonlicht zal een lange tijd duren. En niet het feit dat de groente gelijkmatig droogt. Het nadeel van deze methode is ook het onvermogen om de weersvoorspelling van tevoren te voorspellen. Het is mogelijk dat het ongunstig is voor het drogen, en asperges kunnen zelfs rotten. Het is beter om te drogen bij warm zonnig weer. Dan zal het vocht sneller verdampen en zal de groente niet rotten. Drogen op deze manier is mogelijk zonder constante monitoring, dit is een van de voordelen van dit type drogen.

Recept voor het drogen van de magnetron

De magnetron is ook goed geschikt voor het maken van gedroogde asperges. Het droogt uit door het binnendringen van microgolven in het product. Onder hun invloed wordt de groente verwarmd en verliest vocht. Voor uniforme droging moet de plant in kleine stukjes worden gesneden.

De plant zal gelijkmatig drogen als deze in kleine stukjes wordt gesneden.

Ook moeten ze tijdens het proces zelf met regelmatige tussenpozen worden gemengd. Drogen in een magnetron vereist weinig tijd, wat erg handig is.

Asperge gerechten op de juiste manier bewaren en bereiden

Het verdient de voorkeur om het drogen op te slaan op plaatsen die niet toegankelijk zijn voor het binnendringen van vocht, goed geventileerd. Bij opslag is het raadzaam contact met geurende producten te vermijden. U kunt een verscheidenheid aan containers kiezen, variërend van kartonnen dozen tot glazen potten. Als het product in huis wordt bewaard, zet u de best passende glazen of blikverpakkingen dicht. Verschillende insectenplagen kunnen los gesloten containers binnendringen. De houdbaarheid van droge asperges is slechts twee tot drie jaar. Na deze periode begint het zijn smaak en gunstige eigenschappen te verliezen.

Plantaardige asperges en vleesstoofpot

Gedroogde asperges zijn een uitstekende optie voor mensen die een gezonde levensstijl ondersteunen. Het kan worden gebruikt voor het koken, zowel de eerste als de tweede cursus. Soepen, verschillende stoofschotels, omeletten - dit is slechts een onvolledige lijst van gerechten die kunnen worden bereid met dit product.

Tot slot zou ik willen opmerken dat gedroogd helemaal niet minderwaardig is in het nut ervan, vers of bevroren. Het proces van voorbereiding is niet zo moeilijk. Om de groente te drogen volgens de sterkte van een gastvrouw, hoeft u alleen maar een betaalbare droogmethode te kiezen. Zelfs in de afwezigheid van professionele elektrische drogers in het huis is er ofwel een oven of een magnetron. In extreme gevallen kunt u drogen op de vensterbank. Als gevolg hiervan is er altijd en overal een gezonde, voedzame, caloriearme en gezonde gedroogde groente beschikbaar.

Wij bieden interessante recepten over manieren om smakelijke pepers en knapperige wortels te drogen.

Bekijk de video: Romig soepje van avocado & komkommer. Sofie in de keuken van. VTM Koken (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send