Over de boerderij

4 manieren om gedroogde bieten te bereiden

Pin
Send
Share
Send
Send


Rode biet is een plantaardige, gezonde en zelfs genezing. Bieten drogen vernietigt de vitamines, mineralen en sporenelementen die het bevat niet. Voor het opslaan van gedroogde wortel heeft u niet veel ruimte nodig, speciale omstandigheden. Niet alleen borsjt of rode bietensoep kan worden gemaakt van gedroogde bieten. Het wordt gebruikt om snoepjes, sappen, salades te maken, toegevoegd aan thee en gedroogd voor de winter. Gebruikt als een natuurlijke voedingsmiddel kleurstof. Het gebruik van gedroogde en gedroogde wortelgroenten diversifieert het gezinsmenu en gerechten die nuttig zijn voor kinderen zullen aantrekkelijker worden.

Hoe en waarom om bieten te drogen

Drogen van bieten voor de winter is een proces waarmee je het hele palet van smaak en gezonde eigenschappen van de wortel kunt gebruiken

Deze methode voor het verwerken van groenten heeft veel voordelen. Het staat toe:

 • volledig behoud van het volwassen gewas;
 • het kost niet veel moeite en tijd, in tegenstelling tot behoud;
 • heb niet veel opslagruimte nodig voor gedroogde groenten;
 • In de gedroogde wortel blijven bijna bruikbare stoffen over;
 • Het kost minder tijd om gerechten te bereiden met bieten.
100 g gedroogd product ongeveer 255 kcal.

Selectie en voorbereiding voor drogen

Je kunt niet alleen de wortel, maar ook de toppen drogen

Niet alle variëteiten zijn geschikt om te drogen. Gedroogde bieten met rijke bordeauxrode vleeskleur, zonder witte ringen en aderen, meer suikerachtig. Hoe hoger het suikergehalte in de bieten, hoe langer het gedroogde product zal worden bewaard. De meest geschikte variëteiten:

 • Het onvergelijkbare;
 • Egyptische;
 • Bordeaux;
 • Rode bal
 • Cilinder.

Het wortelgewas is voorbereid om op twee manieren te drogen:

 • voorgekookt gedurende een korte tijd (15-20 min.);
 • gedroogd vers.

Naar de mening van liefhebbers van gedroogde groenten is het gemakkelijker en sneller om verse bieten te drogen dan gekookt, omdat het gekookte wortelgewas langer vochtig blijft (sappigheid).

Alvorens te drogen (op welke manier dan ook), moeten bieten worden geprepareerd.

 1. Het wordt schoongemaakt, staarten afgesneden, grondig gewassen. Sommige hostessen worden 2,5 uur lang in koud water gedrenkt.
 2. Snijd de schil af en verpletter. U kunt een verscheidenheid aan apparaten gebruiken voor het snijden van bieten, verkrijgbaar in de keuken, naast de gebruikelijke rasp. Bij het wrijven van een wortelgewas gaat veel sap verloren, waarmee vitaminen en nuttige mineralen "vertrekken".

Bieten worden willekeurig gesneden, omdat het handiger is voor iemand: cirkels, rietjes, blokjes.

Bladeren drogen

Alvorens te drogen, moeten de toppen zorgvuldig worden voorbereid.

In bietenbovenkanten, evenals in de wortel, heel wat helende mineralen, vitaminen.

Groenen worden ook gedroogd, toegevoegd aan borsch, rode biet. De gerechten zijn lekker, gezond, mooi en hebben een goede eetlust.

De toppen worden grondig gewassen, gesneden, op houten pannen of dik karton gelegd en gedroogd. Soms ted. Droge bovenkanten reinigen in glazen potten, goed gesloten en opgeslagen op een donkere koele plaats.

Je kunt gedroogde bietengranen in poeder malen. Het wordt ook opgeslagen in banken.

Droogmethoden

Rode groente wordt op verschillende manieren gedroogd: in de open lucht, in de oven, in een elektrische droger, in de magnetron. Elk van de opties heeft zijn voor- en nadelen.

Luchtdroging

Bieten drogen kan worden versneld als u al een cv-installatie heeft of uw eigen ketel in de kelder heeft.

Het voorbereide wortelgewas ligt in een grote zeef en beter - in een paar. Een bakplaat of een houten pan zal in deze situatie niet werken, omdat de lucht niet alleen van bovenaf, maar ook van onderaf beschikbaar moet zijn.

De belangrijkste eis voor deze droogmethode, zodat er geen direct zonlicht is. De plaats moet worden geblazen en licht overschaduwd.

Dus altijd gedroogde kruiden grootouders. Bieten worden ook gedroogd.

De nadelen van deze methode:

 • insecten die op het product zitten;
 • lang droogproces;
 • variabiliteit van het weer.

Je kunt de bieten drogen, zoals eerder gedroogde paddenstoelen. Als deze optie wordt gebruikt, is het bijsnijden van de wortels wenselijk om in dunne cirkels te snijden.

Ze zijn aan een touwtje geregen en hangen rode bietkralen boven een gasfornuis. Het belangrijkste is om een ​​interval tussen de cirkels van ten minste 3 cm te laten, anders zal het vocht van de ene plak in de andere overgaan.

Deze methode is het gemakkelijkst. Het belangrijkste voordeel is dat alle nuttige stoffen worden bewaard, omdat er geen warmtebehandeling plaatsvindt die vitamines vernietigt.

In de oven

Het drogen van voedsel in de oven wordt beschouwd als de meest populaire manier voor mensen die in appartementen wonen.

Het maakt niet uit of gekookte bieten of rauw, het wordt op trays geplaatst (niet meer dan twee). Zet de oven aan, terwijl je de deur open laat.

De temperatuur in de oven zal niet te hoog zijn, maar de muren zullen goed opwarmen en warmte afgeven aan de groente op de bakplaten.

De temperatuur in de oven kan worden aangepast (van 60 tot 80 ° C). Bij een hoge verhittingssnelheid is het droogproces sneller, maar bij sterke verhitting wordt de gunstige samenstelling van de groente vernietigd.

Op deze manier wordt de wortel 5-6 uur gedroogd. Als het de bedoeling is om een ​​grote hoeveelheid rode groente te drogen, zal het proces lang duren.

Het nadeel van de methode is dat het veel tijd kost, omdat je niet meerdere bakplaten tegelijk in de oven kunt zetten. En de versnelling van het proces door het verhogen van de temperatuur leidt tot het verlies van bruikbare stoffen.

Een van de voordelen van de droogmethode is het besparen van elektriciteit, die wordt verbruikt tijdens het gebruik van een elektrische droger of magnetron.

In de droger

Verschillende soorten groenten kunnen tegelijkertijd in de droger worden gedroogd.

Versnipperde bieten worden gepalletiseerd. De temperatuurmodus is ingesteld, in de VOLTERA 1000 Lux-droger is deze 50-55 ° C. Schakel de droger in.

Als het drogen in een kamer plaatsvindt, is het raadzaam om de ruimte van tijd tot tijd te luchten. Droogt gemiddeld 8-9 uur. Het hangt af van de kracht van het apparaat, van de omgevingstemperatuur.

Voordelen van deze methode:

 1. Mogelijkheid om grote hoeveelheden (tot 7 kg) per keer te drogen.
 2. Wat wordt genoemd: "inbegrepen en vergeten". U hoeft de temperatuur van de verwarming niet te bewaken, zodat u deze niet verbrandt of vasthoudt, zoals in de oven. Terwijl de droger werkt, kunt u andere dingen doen of ontspannen.
 3. Lage temperaturen vernietigen de bruikbare samenstelling niet.

In de magnetron

Drogen van bieten in de magnetron is alleen toegestaan ​​in speciale gerechten.

Het voorbereide wortelgewas wordt op een plastic of keramische schaal geplaatst, omdat bekend is dat metalen schalen niet in een magnetron kunnen worden gebruikt.

Gedroogde rode groente in twee stappen.

 1. De oven wordt verwarmd tot 85-95 ° C en 3-4 minuten op volle capaciteit ingeschakeld. Meer specifiek kan de verwarmingstemperatuur worden bepaald door de eerste partij groenten uit de oven te verwijderen. Het is noodzakelijk om de stukken op een blad te mengen.
 2. De magnetron wordt ingeschakeld met een kwart of de helft van het vermogen van het apparaat en gedroogde groenten gedurende 1/3 uur.
 3. De aanwezigheid van een ventilator in de oven zal het droogproces versnellen.

Om de producten niet te bederven, is het noodzakelijk om zorgvuldig de mogelijkheden van uw magnetron te onderzoeken.

Het voordeel van dergelijke drogen - microgolven steriliseren groenten, doden schadelijke organismen. En volgens sommige deskundigen worden in groenten, gedroogd in een magnetron, meer nuttige stoffen opgeslagen.

Tegenstanders van deze methode om te veel te drogen.

Opslag en gebruik van gedroogde wortelgroenten

Je kunt gedroogde bieten heel lang bewaren, het belangrijkste is om te voldoen aan de bewaarcondities

Ongeacht hoe de bieten worden gedroogd, ze worden geplaatst in schone en droge potten, goed afgesloten met deksels, gereinigd op een donkere plaats waar het koel is. Draagtassen zijn ook geschikt.

U kunt het gedroogde product in een plastic bak doen en in de koelkast bewaren.

Gedroogde bieten verkorten de kooktijd, maken het hoofdmenu rijker.

Bovendien kunt u, voordat u de bieten droogt, proberen deze te laten groeien.

Het loont de moeite om de vrucht te drogen: appels, pruimen, druiven.

Bekijk de video: Words at War: White Brigade George Washington Carver The New Sun (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send