Over de boerderij

Stap voor stap beschrijving van de teelt van komkommers in zakken

Waarschijnlijk veel ervaren tuinders zullen tuinders verrast zijn om meer te weten te komen over deze innovatieve aanpak van het planten van komkommers. De teelt van komkommers in zakken is echter een van de beste manieren om een ​​goede oogst te krijgen, zowel in open bedden als in kassen en zelfs op een balkon of veranda. Door deze methode in het land te gebruiken, kunt u aanzienlijk ruimte besparen in de tuin voor andere gewassen of stijlvol een hoek van de tuin versieren. Over de geheimen van het groeien van komkommers stap voor stap en zal worden besproken in dit artikel.

De belangrijkste kenmerken van het planten van komkommers in zakken

Komkommers - een cultuur die veeleisend is voor de kwaliteit en het vochtgehalte van de bodem. Met deze methode van planten kunt u gemakkelijk een laag voedingsbodem voorzien. in 20-30 centimeter en de noodzakelijke luchtvochtigheid, zelfs in het heetste en droogste weer in de zomer.

Komkommers zijn ook gevoelig voor bodemtemperatuur. Door het planten in zakken kan de grond verhitten tot een aanzienlijke diepte, waardoor de planten kunnen sneller groeien.

Zowel zaailingen als volwassen planten houden niet van blootstelling aan direct zonlicht.

Het is mogelijk om voldoende diffuus licht te leveren door zakcontainers in de schaduw van een veranda te plaatsen, in schaduwrijke gebieden in een tuin, op een balkon of een loggia.

Tassen kunnen op de veranda, het balkon en de loggia worden geplaatst

Voor- en nadelen

De methode heeft veel voordelen. De belangrijkste zijn:

 • essentieel ruimtebesparend en gebrek aan afval;
 • het vermogen om veel planten in een klein gebied te laten groeien;
 • minimale inspanningen voor de verzorging van planten;
 • de mogelijkheid om een ​​grote oogst te krijgen op het balkon, veranda, loggia, serre;
 • gemak van verzameling oogst.

Een belangrijk voordeel is ook de mogelijkheid om de geoogste groenten langer te bewaren, omdat ze bij het kweken de grond niet raken.

Bij het vervoer van komkommers schoon blijven en niet rotten.

De nadelen van deze methode zijn onder meer:

 • de noodzaak om een ​​constante temperatuur in de zakken te handhaven om oververhitting en de dood van het wortelsysteem van planten te voorkomen;
 • de moeilijkheid om het vereiste niveau van bodemvocht te handhaven.
Wanneer u komkommers in zakken plant, moet u een strikte manier van watergieten in acht nemen.

Let op een strikte manier van irrigatie is noodzakelijk, omdat bij gebrek aan vocht de vruchten bitter kunnen worden, en met zijn overmaat zullen de wortels rotten en zal de plant afsterven.

Hoe je komkommer stap voor stap laat groeien

Voorbereiding van zakken en aarde

Voor het kweken van komkommers, kunt u duurzame plastic zakken (transparant, zwart, gekleurd), en gewone suiker of bloem gebruiken. Merk op dat hoe breder de zak, hoe meer planten je erin kunt laten groeien.

Dus in een standaardzak voelen 5-7 wimpers van komkommers zich comfortabel en met een diameter van 1,5 meter - van 10 tot 15 planten. In de zuidelijke regio's en in goed verlichte gebieden is het beter om witte en transparante zakken te gebruiken, op de noordelijke breedtegraden en op de schaduwrijke balkons en veranda's - donkere, grijze en zwarte tinten.

De productiviteit is afhankelijk van de grootte van de tas.

Voor de bereiding van het voedingsstoffenmengsel voor één zak (50 kg) zijn de noodzakelijke ingrediënten:

 • 2 emmers (12 liter) grond;
 • 1 emmer humus;
 • 1 emmer stro, hooi of zaagsel;
 • 20 gram superfosfaat;
 • 2 handenvol houtas;
 • tot 10 gram kalimeststoffen.

Elke zak moet in de volgende volgorde worden gevuld:

 1. In de bodem maak verschillende gaten voor luchtcirculatie en verwijdering van overtollig vocht.
 2. Bedek de bodem met gestoomd zaagsel, hooi of stro.
 3. Plaats de grond goed gemengd met humus, as en kunstmest.
 4. Vul 1/3 van de hele hoogte in (als de plant groeit, moet de grond constant worden gegoten).
 5. Plaats een stoksteun van maximaal 2 meter lang in het midden en bevestig deze stevig.
 6. Span de draad, net of duurzame dikke draden voor de daaropvolgende plaatsing van de zweep van komkommers.
 7. Rol de bumpers op tot de gewenste hoogte zodat de grond niet uitloopt.
Voor het vullen van de bodem van de tas is bedekt met zaagsel

Hoe te planten

In de zuidelijke regio's van ons land, waar begin mei warm weer wordt ingesteld, komkommers in zakken of dozen kan worden geplant van zaad. Maar voor de noordelijke regio's, waar de vorst zelfs begin juni kan voorkomen, heeft het de voorkeur groei zaailingen.

Ongeacht de methode van het planten van planten in de volle grond, moet voor het planten de zaden worden gedrenkt in een kleine hoeveelheid water en bij voorkeur een transparante container. Alleen op de bodem gevallen zaden zijn geschikt om te planten en degenen die op het oppervlak drijven moeten worden weggegooid.

Zaaien moet gebeuren als de temperatuur 's nachts niet onder de 15 graden daalt en de vorst op het grondoppervlak en in de lucht stopt.

Het zaaiplantproces bestaat uit:

 • installatie van zakken op de site en vullen met een grondmengsel;
 • aarden buiten voor stabiliteit;
 • de stokken in de zakken plaatsen en het net of de draad bevestigen voor komkommerwimpers;
 • bodemvocht;
 • zaadbehandeling en verharding;
 • zaaien van zaden in de grond tot een diepte van 3-5 cm;
 • het oppervlak afsluiten met een film voor de eerste scheuten.

Met de zaailing methode van het kweken van komkommers, is elk zaadje beter om te planten. in een aparte plastic beker, gevuld met de helft van het mengsel van voedingsstoffen. Naarmate de zaailingen groeien, moet de grond aan de kop worden toegevoegd.

Voor transplantatie in een zak moet een aarden kogel in een glas goed worden bevochtigd. Verwijder de zaailing moet voorzichtig zijn (in ieder geval niet om de stengel te trekken), om de wortel en de plant zelf niet te beschadigen.

Kenmerken van plantenverzorging

Het werk aan de verzorging van komkommers is beperkt tot dergelijke activiteiten:

 • regelmatig water geven;
 • bemesten met organische (kippenmest, kruideninfusie) of chemische meststoffen (nitrophoska, superfosfaat, kaliumsulfaat);
 • de vorming van struiken om de intensiteit van de vorming van groen te vergroten;
 • preventie van ziekten en schade aan de struiken door plagen;
 • onkruidverwijderende en kouseband groeiende wimpers;
 • oogst.
Opgemerkt moet worden dat komkommers elke dag moeten worden verzameld, waardoor ze niet meer kunnen rijpen. Een tijdige verzameling van groene planten laat de struik een nieuwe eierstok vormen, en verhoogt daarom de vruchtperiode.
Komkommers moeten elke dag worden geplukt, niet doorslaggevend

Problemen bij het planten van komkommers in zakken en dozen

Een van de grootste problemen met deze methode om komkommers te kweken is uniform en voldoende bodemvocht.

Veel tuiniers gebruiken tegenwoordig druppelirrigatie, wat een rationeel gebruik van water mogelijk maakt. Tegelijkertijd heeft de grond geen over-vocht en droogt deze niet uit, wat erg belangrijk is voor de normale vorming van de struik, overvloedige bloei en een oogst van hoge kwaliteit.

Een ander probleem zou kunnen zijn teveel zonlicht, meer bepaald het effect van direct zonlicht op planten. Daarom is het beter om een ​​plaats te kiezen om tassen te plaatsen in de schaarse schaduw van bomen, een haag, in de buurt van gebouwen, op een open, gevoerde veranda.

Als je in zakken op het balkon groeit, moet je zorgen voor diffuus zonlicht.
Het kweken van komkommers op een loggia of balkon moet planten voorzien van diffuus zonlicht.

Het volgende probleem dat tuinders kunnen tegenkomen, is overdreven plantdichtheid. Het is belangrijk om te onthouden dat voor de normale ontwikkeling van elke struik een bepaalde ruimte vereist is.

Als je heel veel zaden of zaailingen in één zak plant, zullen ze dat doen slecht groeien en slecht vrucht dragen. Daarom is het beter om vijf volwaardige planten te kweken dan vijftien - maar zonder een goede oogst.

Als u alle regels en aanbevelingen opvolgt voor het kweken van komkommers in zakken, kunt u een rijke oogst van vroege komkommers krijgen. Met behulp van deze geavanceerde technologie kunnen stadsbewoners genieten van heerlijke zomergroenten uit een verticaal tuinbed op het balkon. En tuiniers - om consistent hoge opbrengsten te ontvangen, ongeacht de wisselvalligheden van het weer.

Bekijk de video: 7 miljoen komkommers per jaar (December 2019).

Загрузка...