Over de boerderij

Eenvoudige manieren om gedroogde kool te bereiden voor de winter thuis

Pin
Send
Share
Send
Send


Moderne huisvrouwen zijn voortdurend op zoek naar manieren om voedingsstoffen in groenten te bewaren. Kool is letterlijk onmisbaar in onze voeding. Het voedt het lichaam met vitamine C, evenals de belangrijkste mineralen. Onder vlakke omstandigheden is de opslag van groenten behoorlijk problematisch. Heb geen tijd om eruit te zien als bladeren of knoppen die verraderlijk rotten infecteren. Verwende vorken moeten zorgvuldig worden gesneden of zelfs volledig worden weggegooid. Met gedroogde kool zullen dergelijke incidenten niet. Maar het proces moet met alle ernst worden aangepakt. Laten we kijken naar verschillende manieren om deze groente voor de winter thuis te drogen.

Hoe voor te bereiden voor het drogen van verschillende soorten kool

Droge kool kan heel zijn of geplet
  • kool. Het record voor het gehalte aan vitamine C, evenals fosfor, calcium en kalium. Met een vork om de bladeren te verwijderen, waarop zelfs de geringste rot, evenals het been.
  • Cale. Dit is een kool met gekrulde bladeren. Het heeft veel vezels. Snijd voor het drogen de bovenste bladeren af ​​en verwend.
  • Kleur. Vorken worden verdeeld in afzonderlijke bloeiwijzen, waardoor defecte plaatsen worden verwijderd. Een stronk is ook niet nodig.
  • broccoli. Drogen kan heel zijn of geplet. De laatste optie is handiger. Grondstoffen moeten van hoge kwaliteit zijn. Gemelde vlekken en stronken worden verwijderd. Bloeiwijzen worden zorgvuldig uit de stengel gesneden.
Alle soorten kool moeten van tevoren worden geblancheerd. Laat het dan volledig drogen. Bedek de vellen met een schone, natuurlijke doek of papier. Na het plaatsen van de groenten in een enkele laag. Kranten kunnen niet worden gebruikt.

De beste manieren om thuis te drogen

  • droger. VOLTERA 1000 Lux is bijvoorbeeld een gespecialiseerd apparaat met convectie. Stukjes groenten worden gelijkmatig van alle kanten opgewarmd. Het proces duurt enkele uren. Het apparaat is compact, dus pas ook in een kleine keuken. De optimale temperatuur wordt beschouwd als binnen + 40 - 60 graden. Overtref het is het niet waard.
  • oven. Deze methode wordt als kunstmatig beschouwd. Hij verwierf zijn populariteit vanwege het wijdverspreide gebruik van huishoudelijke ovens. Zeldzame keuken is niet uitgerust met dergelijke. Kool zal in verschillende fasen moeten worden gedroogd, anders zal de groente hopeloos te droog of verbrand worden. De deur moet open blijven. Het gewenste resultaat kan worden bereikt in 2 - 3 dagen.
  • magnetronoven. Groenten worden in dunne plakjes gesneden. Ze drogen vrij snel op. Alleen veel kool in de oven past niet.

Hoe te drogen in de oven

Deze methode wordt als kunstmatig beschouwd.

Kool wordt in dunne reepjes gesneden en geblancheerd. Overtollig vocht moet volledig weglopen. De temperatuur is ingesteld van 50 tot 100 graden, maar niet hoger. Als er geen convectiefunctie in de oven is, zal de deur enigszins moeten worden geopend en in deze staat worden gehouden met behulp van een gewoon potlood. Wanneer het een geelachtige kleur krijgt en het sap stopt met vloeien, kunt u het verwijderen. Beter om een ​​elektrische oven te gebruiken.

Drogen in de droger

Het proces van het drogen van kool in de droger Volter 1000 Lux duurt enkele uren

Grondstoffen worden op dezelfde manier bereid als voor de oven. Maar het proces zal veel meer tijd in beslag nemen, aangezien de temperatuur in de elektrische droger de helft lager zal zijn. Gehakte kool ontvouwt zich op elke laag. Het droogt in ongeveer 6 uur.

In de magnetron

Droge kool in de magnetron vrij snel

De dikte van de stukken mag niet groter zijn dan 2-3 cm. Het is op deze diepte dat ultra-hoge frequentie straling doordringt. Watermoleculen worden in beweging gezet en het vocht verdampt geleidelijk. De modellen waarin de rotatie van de producten op het gerecht wordt verstrekt, zijn effectiever.

In heteluchtoven

Het duurt ongeveer 30 minuten om de kool in de heteluchtoven te drogen.

Groente wassen, snijden en kokend water verwerken. Leg op papieren handdoeken om overtollig vocht te absorberen. Plaats het dan op de stomer en plaats het op het bovenste rooster. Temperatuur in het bereik van 60 - 65 graden. Een klein deel is binnen 15 minuten klaar, een groter deel in een half uur.

Opslag en gebruik van gedroogde kool

De beste containers zijn linnenzakken van katoenweefsel. Plaats ook glazen potten en plastic containers met afgesloten deksels. Om de paar maanden moet je je iets openen, zodat de tanks worden geventileerd. Anders zal schimmel verschijnen. Zo'n probleem doet zich vaak voor bij ontkleed kool.

Het is het beste om gedroogde kool in een glazen container of hb-zakken te bewaren.

Deze opslagoptie is onmisbaar voor toeristen. Lichte sets gedroogde groenten passen zelfs in een kleine rugzak. Ze worden gebruikt, evenals verse groenten voor het koken van soepen, stoofschotels, koolsoep. Week voor gebruik in water.

Werkende vrouwen kunnen gedroogde kool in gebruik nemen. Binnen een paar minuten wordt het een vulmiddel voor de eerste gangen of een heerlijke vulling.

Bekijk de video: How to clean your greased leather Panama Jack mens sandals (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send