Over de boerderij

Hoe knoflook te drogen

Pin
Send
Share
Send
Send


Gedroogde knoflook is een smakelijke smaakmaker die wordt gebruikt bij het koken in de wereld. Deze geurige specerij is geweldig voor het bereiden van vlees- en gevogeltegerechten, en voegt er een speciale pikantheid aan toe. De gunstige eigenschappen worden perfect bewaard als het product goed wordt gedroogd, maar de smaak wordt gewoonweg heerlijk. De waarde van het kruid ligt in de geweldige smaak die zelfs een eenvoudig gerecht kan transformeren. Daarom is het belangrijkste om de geur te behouden en op te drogen, tijdens het drogen en bewaren.

Thuis drogen

Droog de knoflook thuis goed, terwijl je op verschillende manieren zijn aroma en gunstige eigenschappen behoudt. In dit geval is het mogelijk om beide te drogen met hele koppen en segmenten. De belangrijkste voorwaarde is dat het product goed moet zijn gerijpt. Je moet de groente alleen uit droge grond graven, die gemakkelijk van de knollen wordt geschud. Als de grond nat is, bestaat het risico dat knoflook vervuild raakt. Natuurlijk kan het worden gewassen, maar het zal gedurende een lange tijd drogen, en vocht kan leiden tot verslechtering van het product en het uiterlijk van schimmels.

Beste voor het drogen is geschikte variëteiten "Creools" en "Zilver-wit." Ze behouden perfect de smaak van het product en nuttige eigenschappen. Voor het drogen is alleen volledig gevormde knoflook, schoon en vrij van beschadiging, geschikt.

Hoe hele hoofden te drogen

Onmiddellijk na het graven worden de koppen enkele dagen op de grond gelaten. Gedurende deze periode wordt het product volwassen. Wanneer de bovenkanten droog zijn, wordt het gevlochten in vlechten of gesneden, waarbij een kleine stronk achterblijft om een ​​bundel te vormen. Hang vervolgens in een droge, koele ruimte voor langdurige opslag.

De koppen worden samengebonden of gevlochten in vlechten en opgeslagen in een warme, droge kamer in de winter

Manieren om knoflook thuis te drogen

Gebruik voor het drogen van de groente met plakjes huishoudelijke apparaten, zoals een oven of een droger. Met deze methoden wordt de knoflook gedemonteerd in kruidnagel, geschild. Voor een hoge kwaliteit en sneldrogend worden de tanden in dunne plakjes gesneden, het beste van alles met behulp van een gewoon keukenmes. Met een dergelijke snit onderscheidt zich een minimum aan sap.

In de oven

Knoflook wordt in dunne platen gesneden en op een bakplaat gelegd. Je kunt perkament gebruiken, zodat de plakjes minder stekend zijn en schoon blijven. De temperatuur is ingesteld op 60 graden. Onder invloed van hete droge lucht begint het vocht te verdampen. Om het proces sneller te laten verlopen, moet u verse lucht invoeren. Hiervoor staat de ovendeur op een kier. De eerste sessie duurt 40 minuten. Laat de toekomst daarna afkoelen en plaats hem dan opnieuw in de oven. De totale droogtijd is 4-6 uur.

Plant ze in platen en spreid ze gelijkmatig uit op de bakplaat tot ze vochtig zijn

Deze methode is een van de meest betaalbare en populaire: als deze wordt gebruikt, behoudt de knoflook zijn eigenschappen en smaak, wat het belangrijkste criterium is voor de bereiding van het product. Het enige negatieve is dat het proces nogal lastig is, je moet het voortdurend controleren en ervoor zorgen dat het product niet brandt. Bovendien wordt er tegelijkertijd een kleine batch gemaakt.

In de droger

Deze methode omvat de warmtebehandeling van het product, met behoud van de gunstige eigenschappen van het product.

Knoflookteentjes worden in dunne platen of ringen gesneden en met korte tussenpozen opgemaakt voor luchtcirculatie. Temperatuuromstandigheden in de droger VOLTERA 1000 Lux moet worden ingesteld op binnen 60 graden.

Met deze methode kunt u schade aan producten voorkomen, zelfs in de winter.

De beschreven methode is veel handiger dan de vorige, het bespaart tijd en moeite. Er kan veel meer tegelijkertijd worden gedaan, omdat de records in verschillende lagen zijn opgemaakt.

In de lucht

Een van de meest traditionele methoden is om de knoflook buitenshuis te drogen. Dit is de langste weg, het duurt ongeveer 2 weken.

Met deze methode mag het niet worden toegestaan ​​om te drogen in direct zonlicht.

Knoflook moet in plakjes worden gesneden en vervolgens op een schoon en droog oppervlak worden gesneden. De ruimte waar het proces plaatsvindt, moet goed worden geventileerd.

Het drogen vindt volledig in de schaduw plaats, zonder blootstelling aan zonlicht. Dit behoudt de gunstige eigenschappen van het product.

Knoflook poeder

Gedroogde knoflookteentjes worden gemalen in een koffiemolen of menger, waardoor een uniform poeder wordt verkregen. Als de platen sterk verkruimelen, moet u ze drogen. Op basis van het poeder is een geweldige smaakmaker-knoflookzout, dat een speciale pikantheid aan het gerecht geeft. De verhouding wordt 1: 3 genomen, een deel van knoflookpoeder wordt gemengd met drie delen zeezout.

Probeer deze aromatische kruiden in de eerste winter te gebruiken, anders gaan andere nuttige en aromatische eigenschappen verloren.

Tip! Bewaar knoflookpoeder in afgesloten containers, op een droge plaats. Zonder zijn eigenschappen te verliezen, wordt de kruiden 1-2 maanden bewaard, waarna de aroma- en smaakkwaliteiten verloren gaan.

Hoe gedroogde plakjes te bewaren

Het is het beste om knoflookteentjes in donkere glazen potten of in keramische containers met een luchtdicht deksel op te bergen. De houdbaarheidsperiode is 1 jaar, op voorwaarde dat een droge donkere plaats wordt geselecteerd. Het is noodzakelijk om het alleen met droge apparaten te typen, het binnendringen van vocht leidt tot schade aan het product.

Het deksel moet goed tegen de nek passen en de pot zelf moet bij voorkeur donker zijn.

Knoflook verbetert de immuniteit en helpt bij de bestrijding van verschillende parasieten. Regelmatig gebruik van droog poeder, verbetert de menselijke conditie aanzienlijk en is de preventie van vele ziekten, vooral in de winter. Knoflookpoeder wordt actief gebruikt in de cosmetologie, en fungeert als het belangrijkste onderdeel in maskers voor huidverzorging.

Lees de artikelen over het drogen van asperges en knapperige wortels voor de volle smaak van wintergerechten.

Bekijk de video: Toms Moestuin 2016 #38 : Een knoflook vlecht maken (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send