Over de boerderij

Hoe aubergines drogen zodat ze niet bitter zijn

Pin
Send
Share
Send
Send


Gedroogde aubergines - niet het meest voorkomende product in Rusland, maar in de schappen van Turkije en Italië, ze worden in de eerste plaats gedemonteerd. Vers fruit bevat foliumzuur, vitamine A, C, K en B-vitamines.Niet veel mensen weten dat als je groenten goed droogt, alle gunstige eigenschappen behouden blijven. Dit zijn een van de weinige producten die de specerijen waarmee ze zijn bereid volledig absorberen. Gebruik de meest interessante supplementen om een ​​ongewone smaak te geven.

Drogen van details

Drogen - de procedure is lang en arbeidsintensief. Groenten kunnen niet "grillig" worden genoemd, maar om van de bitterheid af te komen, moeten ze altijd worden gedrenkt in water of marinade voordat ze worden gekookt.

Van additieven tot hen, plantaardige of olijfolie, balsamico azijn, sojasaus, paprika, een mengsel van Italiaanse kruiden zijn perfect.

Voor de bereiding van volledig gedroogde zelfgemaakte chips, moet het fruit zo dun mogelijk worden gesneden, waardoor de schil achterblijft. Gedroogd kan in ringen, helften, plakjes, blokjes worden gesneden en de schil moet worden verwijderd om bitterheid te voorkomen.

Fruit van elke grootte wordt in reepjes gesneden met een dun mes of een groenteschaaf. Aubergines worden 2 uur in een marinade van olijfolie, sojasaus, honing en paprika gedaan. Na de bereidingstijd is het nodig om met een papieren handdoek af te drogen en een dag in een elektrische droger te zetten, waarbij de temperatuur op 40 graden wordt ingesteld.

De breedte van de strip hangt af van hoe krokant en brosse chips u wilt eindigen

Voorwaarde voor fiches

Lekker, knapperig en vooral gezond. Aubergine-chips zijn je favoriet als je ze minstens één keer probeert. Een essentiële voorwaarde voor hun bereiding is drenken in een marinade van plantaardige olie, azijn en alle kruiden. Snijd de groenten in dunne plakjes en bak ze in plantaardige olie, droog ze in de oven of magnetron.

Snijd voor het drogen de ringen in een koekenpan in plantaardige olie

Het recept voor het koken van aubergines "zoals paddestoelen"

De naam van de snack is "aubergine-achtige paddenstoelen" tijdens het horen van vele fijnproevers, maar niet iedereen kent het geheim van hun kookmethode. Uitsluitend bereid uit jonge vruchten met een kleine hoeveelheid zaden. Groenten moeten worden gewassen, in kleine cirkels worden gesneden, aan een draad worden geregen en op een bakplaat worden gelegd. De huid is niet verwijderd. In een verwarmde oven worden ze gedurende 10-15 minuten op een temperatuur van 160-170 graden gehouden. De knuppel wordt op een droge plaats opgehangen en bewaard tot het volledig droog is.

Hang de champignonbundel op een droge geventileerde plaats.

Gedroogde aubergines

Grote vruchten worden geschild en in grote ringen gesneden, bestrooid met zout en eventuele kruiden. Groenten blijven 15 minuten staan ​​om de bitterheid uit de pulp te verwijderen. Vervolgens moet elk stuk met stromend water worden gewassen en gedurende 3-5 minuten in kokend water worden bewaard. Groenten worden op een bakplaat gelegd en gedurende 5 uur op 60 graden in de oven bewaard. Vóór gebruik moeten gedroogde ringen in water worden gedrenkt en vervolgens worden gebraden. In deze vorm kan een zelfgemaakte snack worden opgeslagen in de kelder in een glazen pot, tot de bovenkant gevuld met plantaardige olie.

Dit is hoe aubergines zorgen voor het weken.

Zelfgemaakte droogmethoden

Elk van de droogmethoden verdient uw aandacht. Elk van hen is zelfvoorzienend, origineel en interessant. Degenen die zo snel mogelijk knapperige frieten willen eten, zullen kiezen voor droging in de magnetron en geduldige huisvrouwen zullen een week wachten om de groenten te krijgen, op een natuurlijke manier gedroogd. De elektrische droger behoudt alle nuttige eigenschappen en de oven zal ze integendeel vernietigen. Probeer alle methoden van het koken gedroogde aubergine, en je zult voelen hoeveel ze van elkaar verschillen.

De aldus behandelde gedroogde vruchten worden gebruikt om dolma te maken.

Recept voor het koken in de oven

Aubergines moeten worden gewassen en afgeveegd met een droge handdoek, in gelijke stukken worden gesneden om gelijkmatig te drogen. In de oven, voorverwarmd tot 200 graden, worden de groenten op een bakplaat geplaatst. De totale droogtijd is 5 uur, maar na het eerste uur drogen moet de temperatuur worden gehalveerd.

Zodat alle vitaminen tijdens het drogen niet verloren gaan, kunt u de temperatuur verlagen, waardoor de tijd die u besteedt lichtjes langer wordt

Deze droogmethode is een van de snelste. Het enige nadeel is dat tijdens hittebehandeling bij hoge temperaturen alle nuttige eigenschappen verloren gaan.

Hoe een groente in een elektrische droger te drogen

Gesneden en gepekelde aubergines worden op de rijen van de droger gelegd. In de VOLTERA 1000 Lux-droger wordt de warme lucht gelijkmatig over het oppervlak van de groenten verdeeld en worden ze ontdaan van overtollig vocht - u hoeft ze zelfs niet om te draaien. De minimumtemperatuur van 40 graden bespaart vitamines.

Volg het proces en laat de temperatuur niet boven 40 graden stijgen

De methode vereist tijdrovend, het duurt 24-27 uur om één portie te drogen.

In de magnetron

Aubergine-chips worden heel snel in de magnetron gekookt. Nog geen half uur van je "ik wil" - je zult al geurige groenteplakjes breken. Groenten worden gewassen, gedroogd en zo dun mogelijk gesneden. Vervolgens moeten ze in een zak worden gedaan, een beetje plantaardige olie worden ingegoten, zout en eventuele kruiden worden gegoten en gemengd. Bereid plakjes 5 minuten op een vermogen van 750 watt.

Voeg zout, specerijen, plantaardige olie in het pakje aan de aubergine toe en meng alles goed.

Groenten worden gedroogd als gevolg van de effecten van microgolven en krijgen een frisse korst. Het is belangrijk om de spanningsregeling te controleren en niet om de spanen uit te laten drogen of, omgekeerd, onbewerkt te blijven.

Hoe kun je in de lucht drogen?

Voor het drogen in open ruimte, is het de moeite waard om dunne vruchten te kiezen met een minimum aantal zaden. Groenten moeten heel zijn, zelfs, zonder schade en tekenen van bederf. Aubergines worden gewassen en ingewreven met een handdoek. Snijd vervolgens over en leg ze op een vel papier. De droogtijd voor groenten is van 5 dagen tot een week.

De werkwijze is ongemakkelijk omdat de aubergines periodiek moeten worden omgedraaid voor uniform drogen en bedekt met gaas. Elke droge kamer zonder tocht zal doen.

Sta geen direct zonlicht toe op de geposte groenten

Hoe gedroogde aubergines op de juiste manier bewaren en gebruiken

Drogen is de enige manier om groenten zo lang mogelijk in de winter te bewaren, maar ook hij kan tijdlimieten vinden. Gedroogde aubergines blijven zes maanden in een kelder in de kelder en volledig gedroogde groenten kunnen 9 maanden in een afgesloten zak worden verpakt. Dergelijke plano's zijn zelfs in de winter bij de hand als u de aubergine plotseling wilt proeven.

Goed gedroogde en verzegelde chips worden perfect bewaard in de winter.

Gedroogde producten worden niet veel gebruikt in de geneeskunde en cosmetologie, maar het is bewezen dat ze nicotineverslaving kunnen genezen vanwege het gehalte aan nicotinezuur in de samenstelling.

Voordat u de gerechten toevoegt, moeten de gedroogde plakjes in water worden gedrenkt. Experimenteer en voeg aubergines toe aan soepen, stoofschotels en hoofdgerechten. En nog belangrijker - in ieder geval droog, en je kunt altijd een manier vinden om het te gebruiken!

Lees ook onze artikelen over het drogen van peper en asperges.

Bekijk de video: How to Grow Eggplant From Seed - Gardening Tips (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send