Over de boerderij

Hoe gedroogde courgette te koken in een elektrische droger en andere apparaten

Pin
Send
Share
Send
Send


Naast de twee belangrijkste manieren om groenten te bewaren - inblikken en invriezen, is er nog een zeer populaire en economische vorm van voedselopslag. Dit is een aloude traditie van het drogen van eetwaren, en gedroogde courgette is geen uitzondering. Op deze manier, onze voorouders meestal geoogst voorzieningen voor de winter.

Drogen van details

Courgette is waarschijnlijk een groente die bekend is bij elke inwoner van de planeet. In veel landen van de wereld zijn er een groot aantal gerechten waarmee ze in een of andere vorm kunnen worden gekookt. Het geboorteland van de plant is Midden-Amerika. Daar cultiveerden ze deze prachtige groente vijfduizend jaar geleden. De Indiërs hadden zelfs een legende waarin werd gezegd dat de courgette een geschenk van de goden was, zo waardevol was het.

Europeanen begonnen het pas in de 16e eeuw te drogen, en in Rusland verscheen het al in de 19e eeuw. Sindsdien is deze cultuur stevig verankerd in de voeding van veel volkeren in het oosten en het westen.

Ook heeft deze groente maar heel weinig calorieën, wat geschikt is voor dieetvoeding.

Squashes - een opslagplaats van vele bekende voedingsstoffen. Het is rijk aan vitamines en mineralen. De pulp van deze plant bevat vitamine A, B, C, foliumzuur. Ook komen het zink, magnesium, ijzer en andere sporenelementen het lichaam binnen, wat een gunstig effect heeft op de bloedvorming en het zenuwstelsel.

Tegenwoordig is het vooral populair in het dieet. Vanwege de voedingswaarde en het lage caloriegehalte worden vroege variëteiten gebruikt voor het voeden van jonge kinderen.

Een grote hoeveelheid vezels in de samenstelling van de courgette stelt u in staat om het lichaam te ontdoen van overtollige zouten, gifstoffen en de afzetting van schadelijke cholesterol te voorkomen.

Voor het drogen van groenten is het niet van belang

Gedroogde groente is in zijn eigenschappen niet onderdoen voor vers. Dit werd opgemerkt door de Indianen die het ontdekten. Bovendien kan een dergelijk product langer worden bewaard. Een soortgelijk product wordt enkele jaren bewaard, na deze periode is het beter om een ​​nieuwe voorraad van deze groente te bereiden.

Er zijn een groot aantal recepten, waaronder gedroogde courgette. Het kan worden toegevoegd aan soepen, vlees- en groentestoofpotten, verschillende sauzen, stoofschotels, ontbijtgranen en vele andere gerechten.

Gerecht "Gedroogde Courgettesaus"

Je kunt alle soorten drogen. De technologie zal echter enigszins verschillen. Een jonge courgette-courgette hoeft bijvoorbeeld niet speciaal te worden geschild, omdat het op zichzelf zacht is, samen met de schil. Wat variëteiten met andere groottes en groeiperioden betreft, is het niet overbodig om een ​​eerste schil van de huid te hebben. Hoewel het met de huid kan worden gedroogd, hangt het allemaal af van het verdere gebruik.

Dus, om de courgette te drogen, moet je het voorschillen en in ringen snijden. Als het volledig rijp is, is het noodzakelijk om de zaden die erin zitten te verwijderen. Ze worden trouwens ook gedroogd en gebruikt als voedsel, omdat ze grote hoeveelheden vitamine E bevatten. Bovendien hebben gedroogde zaden goede antiparasitaire eigenschappen.

Het is deze dikte die de ringen moeten hebben om knapperige chips te maken.

De dikte van de ringen hangt af van de vorm waarin ze later zullen worden gebruikt. Voor de bereiding van zogenaamde chips moeten de ringen zeer dun gesneden zijn. Als je liever een opgedroogde versie van de ringen nodig hebt, moet je hem dikker maken. Jonge, dunne en kleine courgette kunnen in de lengte worden gesneden. Krijg kleine platen die ook handig zijn om te drogen.

Het is de moeite waard om te overwegen dat het tot 90 procent water bevat, dus het droogt erg op. Slechts 100 gram gedroogd product wordt verkregen uit een kilogram.

Manieren om courgette te drogen voor de winter

Net als de meeste andere groenten wordt courgette gedroogd op moderne, basale traditionele manieren. Dit kan worden gedaan in de oven, in de droger en in de magnetron en natuurlijk in de open lucht.

Voor langdurige opslag, droog ze zorgvuldig in afgesloten potten.

In de oven

In de oven courgette 7-8 uur drogen. Om dit te doen, moeten cirkels of platen op het perkament worden gelegd, met behoud van openingen ertussen. Platen kunnen ook op speciale roosters worden opgehangen. Tijdens het drogen blijft de ventilatie behouden. De temperatuur is ingesteld op 50-60 graden. In het proces van de mok moet worden gedraaid. Als de groente niet binnen de gespecificeerde periode is opgedroogd, is het mogelijk om hem een ​​uur of twee opnieuw te zetten.

Als de vruchten in de lengte in lange "tongen" worden gesneden, kunnen ze direct op het rooster worden gelegd, wat het proces zal versnellen

Het voordeel van dit type drogen is dat het een maximum aan vitaminen en mineralen bevat. Van de minnen wil ik opmerken dat het proces voortdurend gecontroleerd moet worden.

In de elektrische droger

Het proces van het bereiden van gedroogde courgettes in een elektrische droger is het gemakkelijkst. In de VOLTERA 1000 Lux-droger kunt u de inkepingen op de secties met meerdere lagen plaatsen, de gewenste temperatuur instellen en andere huishoudelijke taken uitvoeren.

Zorg ervoor dat de temperatuur in de elektrische droger niet hoger is dan 40-50 graden Celsius

De voordelen van drogers zijn dat ze u in staat stellen om alle heilzame stoffen te besparen vanwege de zachte temperatuuromstandigheden. En het is erg belangrijk voor de veiligheid van vitamines. Als de temperatuur bijvoorbeeld al 60 graden is, wordt vitamine C vernietigd. Bovendien zijn moderne drogers uitgerust met het nodige ventilatiesysteem.

In de lucht

Gedroogd in verse luchtproducten worden als de meest milieuvriendelijke beschouwd, omdat het droogproces van nature voorkomt. Maar hij is het meest duurzaam. Drogen op deze manier courgette zal een paar dagen zijn. Ze kunnen op papier worden uitgespreid of aan een uitgerekt touw worden gehangen.

Buitenshuis kan overal worden gedroogd, zoals je fantasie het je zal vertellen

Het nadeel van deze methode is het gebrek aan hygiëne, verschillende insecten kunnen vliegen, stof kan vliegen, etc. Het is ook vermeldenswaard dat de ventilatie met dit drogen niet erg goed is.

Hoe droog te worden in de magnetron

In de magnetron kan courgette het snelst gedroogd worden. De maximale opwarming die optreedt als gevolg van het binnendringen van microgolfstralen in het product, verwijdert direct overtollige vloeistof. Met een gemiddeld vermogen duurt het slechts tientallen minuten. Het nadeel van deze methode is een constante bewaking van het product.

Hoe gedroogde courgette te houden

De beste optie voor opslag zijn glazen of plastic containers met een hermetisch gesloten deksel. Een dergelijke dichtheid is vereist om te voorkomen dat insecten (motten, insecten, enz.) Het product binnendringen.

Vaak worden dergelijke gedroogde voedingsmiddelen opgeslagen in voddenzakken. Maar na verloop van tijd, als de luchtvochtigheid binnenshuis hoog is, kan binnen drogen vochtig worden. Gedroogde groente kan worden opgeslagen tot het volgende seizoen, en soms langer.

Op basis van al het bovenstaande kunnen we concluderen dat de courgette, gedroogd in de oven of in de droger en magnetron, evenals gedroogd in natuurlijke omstandigheden niet slechter in zijn eigenschappen is dan vers.

Je kunt het ook toevoegen aan een aantal populaire gerechten. Papillen, stoofschotels, soepen, omeletten - dit is slechts een onvolledige lijst van uitstekende recepten, die gedroogde courgette bevatten. Bovendien kan het lange tijd worden opgeslagen.

Vergeet ook niet onze artikelen over het drogen van aardappelen en wortels te lezen.

Bekijk de video: Hoe fruit, groenten of kruiden drogen? (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send