Over de boerderij

Hoe topinambur thuis drogen

Pin
Send
Share
Send
Send


Het is voor niemand een geheim dat met traditionele methoden voor het opslaan van gewassen, zoals inblikken, het gebruik van stoffen die niet altijd gunstig zijn voor het menselijk lichaam - azijn en zout - wordt aangenomen. Het is veel handiger om gedroogd voedsel te gebruiken voor consumptie. En als je geprobeerd hebt om de artisjok van Jeruzalem thuis te drogen, ben je er zeker van dat je kracht krijgt van het gebruik ervan, op voorwaarde dat het product natuurlijk is

Drogen van details

De artisjok van Jeruzalem, of de aardpeer, of de artisjok van Jeruzalem, is een product dat opnieuw populair wordt onder moderne consumenten. De knollen van deze plant, waarvan de geboorteplaats Noord-Amerika is, kregen al in de 17e eeuw een brede verspreiding in Europa. Ze werden gebruikt in voeding, niet alleen in rauwe, maar ook in gebakken, gekookte en gebakken vorm. Zelfs vandaag kunt u soep, aardappelpuree, verschillende salades van aardpeer uit Jeruzalem maken. Pectine in de plant wordt toegevoegd aan gelei, jam, baby- en dieetproducten.

Het bereidt een breed scala aan gerechten, van chips tot casseroles.

In de VS begon de plant te drogen, te malen en te gebruiken als een remedie. Gedroogd behoudt het alle oorspronkelijke eigenschappen. Het bevat vitamines (A, B, C, PP). Het is ook rijk aan sporenelementen (zink, magnesium, ijzer, kalium, enz.). Daarnaast is gedroogde Jeruzalem-artisjok een bron van eiwitten, vetten en koolhydraten die onmisbaar zijn voor het lichaam.

Een droge groente wordt veel langer opgeslagen dan rauwe knollen die slechts een paar maanden op een koele plaats kunnen worden bewaard. Gedroogde knol wordt een heel jaar gebruikt.

Snijd de wortels op een handdoek voordat u ze in kopjes snijdt om vocht kwijt te raken

Droge topinamboer mogelijk door alle bekende droogmethoden. Vóór het drogen worden de knollen grondig gereinigd en van de grond gewassen, met papieren handdoeken van overtollig vocht verwijderd en in dunne cirkels gesneden.

Manieren om Jeruzalem-artisjok thuis te drogen

Zoals elke andere wordt deze groente vandaag gedroogd door populaire zelfgemaakte methoden. Dit kan worden gedaan in de oven, elektrische droger, in de magnetron en in de open lucht. Om de voor- en nadelen van de gepresenteerde methoden te begrijpen, is het nodig om ze afzonderlijk en in meer detail te bespreken.

Om knapperige chips te krijgen, moet de wortelgroente dun worden gesneden.

Hoe te koken in de oven

Het drogen van topinambur in de oven is als volgt:

  • Eerst moet je van te voren gekookte pannen afdekken met speciaal bakpapier en er dun gesneden knollen op doen. Het is raadzaam dat ze elkaar niet raken.
  • Ten tweede worden de plakken ongeveer drie uur in de oven op een temperatuur van 50 graden gehouden, gedurende welke tijd een deel van het water uit de gehakte knollen wordt verdampt.
  • Ten derde, laat de stukken 24 uur afkoelen.
  • Ten vierde, na een dag worden gedroogde knollen geplaatst in een oven op 60 graden tot de uiteindelijke gereedheid.
Let op de temperatuur en laat hem niet meer dan 60 graden overschrijden

Het nadeel van deze methode is dat het in sommige gevallen niet altijd mogelijk is om de temperatuur correct in te stellen. Om dit te voorkomen, is het beter om het hele proces zorgvuldig te controleren. Van de voordelen die het vermelden waard zijn, is de mogelijkheid om alle nuttige kwaliteiten van topinambur maximaal te behouden. Dergelijke gedroogde mokken smaken als chips.

Hoe chips in een elektrische droger te krijgen

Moderne droger, bijvoorbeeld VOLTERA 1000 Lux, kan de droogtijd van de cirkels van de wortel aanzienlijk verkorten. Deze methode wordt als het meest ideaal beschouwd.

Het voordeel van drogers is dat ze meerdere secties en een temperatuurregelaar hebben. Het is vermeldenswaard dat u het proces slechts af en toe hoeft te volgen. Alle benodigde parameters en droogcondities worden vooraf ingesteld met behulp van het dashboard.

Hoe dunner de gesneden cirkels, hoe krokanter de chips zullen zijn.

Helaas, om deze methode van drogen te gebruiken, moet u dit type huishoudelijke apparaten bovendien aanschaffen, als dit momenteel niet beschikbaar is.

In de open lucht

Droge topinambur met de hulp van zonlicht de langste optie. Ten eerste duurt het vier tot vijf dagen om te drogen als de dag zonnig is. Met bewolkt weer zelfs langer. Ten tweede kan gedurende deze periode geliefd worden door vliegen en muggen. Het proces eindigt wanneer alle vloeistof uit de knollen verdampt.

Vergeet niet om te roeren en de snede om te draaien tijdens het drogen voor uniform

Hoe kan worden gedroogd in de magnetron

Je kunt de topinambur-mokken en in de magnetron drogen. Om te proeven, zoals tijdens het koken in de oven, zien ze er uit als chips.

De cirkels moeten op een plaat in een dunne laag worden gelegd en gedurende tien minuten op een gemiddeld vermogen worden geplaatst. Dan moeten ze zich terugtrekken en keren. Herhaal de procedure opnieuw. Dit is de snelste manier om de knol van deze plant te drogen. Maar hij vereist constante monitoring.

Voor het snijden in dunne cirkels kunt u verschillende spuitmondjes gebruiken.

Hoe een droge knolgewas op de juiste manier te bewaren en te gebruiken

Het wordt aanbevolen om gedroogde Jeruzalem-artisjokken in goed gesloten containers op te slaan op plaatsen die niet toegankelijk zijn voor zonlicht. Het is beter als de opslagtanks van glas of plastic zijn.

Het blikje moet worden verzegeld om insecten en motten te voorkomen.

Ook canvas tassen met touwen zijn perfect voor dit doel. De ruimte waar de container zal worden geplaatst, moet periodiek worden geventileerd.

Er moet voor worden gezorgd dat kleine insecten niet in zakken of dozen met drogen beginnen.

Controleer en controleer regelmatig op insectenpillen.

In de toekomst kunnen gedroogde knollen van Jeruzalem-artisjokken worden geplet met een koffiemolen. Het bereide poeder wordt toegevoegd aan verschillende dranken: thee, koffie, zelfs melk. Bovendien is het niet overbodig in vitaminepreparaten.

Topinambur-poeder is erg handig voor mensen met diabetes, omdat het een lage glycemische index heeft. Siroop, gemaakt van poeder, heeft milde laxerende eigenschappen. Zo'n drankje normaliseert de darmmicroflora.

Gebruik gemalen grond gedroogde wortels en in cosmetologie. In combinatie met andere natuurlijke producten, zoals honing of melk, kunt u er anti-aging gezichtsmaskers van maken.

Het drogen van het proces van de artisjok van Jeruzalem is niet erg tijdrovend, maar brengt verdere tastbare voordelen met zich mee. Elke eigenaar van deze wortel kan zijn knollen op elk moment drogen. Gedroogde aarden peer in zijn kwaliteiten is hetzelfde als vers. Met een zachte droogmethode kunt u het oorspronkelijke niveau van vitaminen en sporenelementen behouden. Daarom wordt een medicinaal en voedzaam product dat zowel binnen als buiten het lichaam kan worden gebruikt, altijd in huis bewaard.

U zult ook geïnteresseerd zijn om onze artikelen over de methoden voor het drogen van peper en asperges te lezen.

Bekijk de video: aardpeer bewaren in zand (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send