Over de boerderij

7 eenvoudige manieren om thuis olie te drogen met stapsgewijze instructies

Pin
Send
Share
Send
Send


Boters zijn vooral goed als ze worden gebakken met aardappelen. De soep van deze champignons heeft een speciale geur en vet. In verschillende regio's van Rusland werden ze gedroogd door geregen op staven of draden in een Russische kachel. Paddenstoelen oogsten in de toekomst leerde de natuur. Gedroogd door zon en wind blijven ze eetbaar, behouden ze alle voedingsstoffen. Wij bieden u manieren om thuis olie te drogen voor de winter.

De details van het drogen van boletus thuis

Kleine botermassa's worden volledig gedroogd en grote kappen en poten worden in kleine stukjes of platen gesneden.

Masyata bevat een grote hoeveelheid eiwitten en vitamines. Gedroogde champignons behouden alle vitamines en natuurlijke smaak. Het vlees is vlezig, sappig met veel vocht, daarom drogen ze langer dan andere soorten paddestoelen.

De paddenstoelen uit het bos worden uitgezocht, verwend, wormig uitgeworpen. Dan grote maslava in dunne stukjes gesneden. Gekookt tot droge paddenstoelen niet wassen, om geen overtollige vloeistof toe te voegen. Van de olie kan de huid niet worden verwijderd. Reinig champignons van puin met een zachte doek.

Goed gedroogde bolettes hebben een subtiele champignonsmaak en zijn lichtbruin of grijs.

We raden ook aan om te lezen hoe je gedroogde paddenstoelen, cantharellen, aubergines en courgettes kookt.

Methoden voor het drogen van olie voor de winter

Traditioneel worden op het platteland paddenstoelen gedroogd, die zich verspreiden op het oppervlak van een houten plank of bak. Een container met blanco's wordt naar de open lucht gebracht en op een schaduwrijke plaats geïnstalleerd. Producten bedekt met gaas kunnen worden gedroogd in direct zonlicht. In het dorp kunt u in de zomer vaak trays en trays met drogers op de daken van lage bijgebouwen zien. Vergeet ook niet om kennis te maken met de originele methoden voor het drogen van aardappelen, wortelen, paprika's en asperges.

Droogoven

Om een ​​gelijkmatiger droging te garanderen, wisselen de pallets met steenpuisten periodiek van plaats en keren de paddenstoelen zelf om

Drogen in de oven gebeurt door de beweging van hete luchtstromen in de oven, stoom ontsnapt door de gaten in de achterwand van het apparaat. Manipulatie wordt in verschillende fasen uitgevoerd:

1. Maslata snijd en leg een dunne laag op het rooster (bakplaat);

2. Blaas zachtjes in de oven op een temperatuur van 40 - 50 graden;

3. Verhoog de temperatuur tot + 70;

4. De temperatuur wordt verlaagd tot + 40 en gedroogd.

Het drogen van de oven is een lang proces. De complexiteit van de implementatie is de noodzaak om een ​​bepaalde temperatuur te handhaven. De manier om in de oven te koken is goed omdat het een grote hoeveelheid van het product in korte tijd kan verwerken. De bakplaten die in meerdere rijen zijn geïnstalleerd terwijl de drogers klaar zijn, worden hierboven gerangschikt, hun plaats wordt ingenomen door nieuwe trays met gesneden champignons.

Magnetron drogen

Omdat de dop zeer snel water opneemt, wordt het afgeraden om de paddenstoelen te wassen voor het drogen.

De magnetron verdampt snel vocht van de paddenstoelen. Snijd het werkstuk in de magnetron en selecteer vervolgens een temperatuur van 100 graden. Na ongeveer 15-20 minuten wordt de kachel onderbroken en wordt de deur geopend om stoom en condensaat te verwijderen. Manipulatie wordt meerdere keren gedaan totdat het product helemaal klaar is. Deze methode geniet om verschillende redenen geen populariteit:

1. het droogproces is lang;

2. de gastvrouw moet constant aanwezig zijn in de keuken om het werk van het apparaat te regelen;

3. het volume van de magnetron maakt het niet mogelijk om een ​​grote hoeveelheid van het product te bereiden;

4. Als de deur niet op tijd wordt geopend, worden de gedroogde paddenstoelen weer nat.

Drogen in de droger

Paddenstoelen oogsten in een elektrische droger VOLTERA 1000 Lux is de meest rendabele manier. Het drogen vindt plaats door de lucht in de unit te verwarmen en de damp door de ventilatieopeningen te verwijderen.

Het hele proces duurt 120 tot 360 minuten. Boters snijden, vullen gelijkmatig alle lagen in de droger. Stel vervolgens het temperatuurregime + 50 graden bloot. Er zijn geen manipulaties van de hostess meer nodig.

Drogen aan een touwtje

Het belangrijkste is dat de champignons op de "kralen" niet strak op elkaar zijn geplaatst

Olie kan worden geoogst door te rijgen op draden, zoals kralen. Het drogen gebeurt door de ventilatie van de lucht binnenshuis. Deze methode vereist geen speciale uitrusting en speciale vaardigheden van de gastvrouw. Het is genoeg om een ​​sterke draad en een zigeunernaald te hebben.

Grote boletus gesneden in plakjes. Elke schimmel wordt in het midden doorboord met een naald en er wordt een draad doorheen getrokken. Champignonparels worden naast de kachel in de keuken gehangen. Vocht verdampt geleidelijk. Drogen, op deze manier bereid, behoudt alle vitamines. Het drogen aan de draad vergt niet veel inspanning, het product zelf bereikt geleidelijk de gewenste conditie.

In de Russische kachel

Deze methode om olie te drogen werd gebruikt door onze overgrootmoeders.

Het verwarmde metselwerk houdt de warmte lang vast. De geleverde producten werden gedroogd onder hoge temperatuur. Stoom ging door een speciaal linker opening tussen de flap en de muur.

Het drogen gebeurde als volgt:

1. champignons aangelegd met een dop op een metalen plaat (bakplaat), of op spiesjes, spiesjes;

2. geplaatst in een verwarmde oven zodat de producten het metselwerk (haard) niet raken;

3. het prieel werd afgesloten met een demper, waardoor er een opening overblijft voor ventilatie;

4. Paddestoelen verwijderd wanneer de oven is afgekoeld.

Bewaar gedroogde paddenstoelen in glazen potten onder goed sluitende deksels

Maslata werd enige tijd na het drogen bedekt gehouden om broosheid te elimineren. Ongedroogde champignons tot klaarheid gebracht na de volgende verwarming van de kachel. De methode om groenten, champignons en bessen in de Russische kachel te drogen is bijna vergeten, zelfs op het platteland zijn ze niet bewaard gebleven. Het is interessant om te leren hoe je chips van groenten thuis en geurige knoflook kunt koken.

In heteluchtoven

Het apparaat werd niet door fabrikanten geleverd voor het drogen van producten, maar kan voor dit doel worden gebruikt, als u de uitstroom van stoom waarborgt. Voor dit doel wordt de afdekking van de aerogrill op een kier gelaten en bevestigd met een metalen voorwerp (spies, lepel). Champignons worden verdeeld in een uniforme dunne laag in het apparaat. Zet de temperatuur op 60-70 graden en zet op hoge snelheid. Maslata gedroogd in 1, 5 - 2 uur.

Over het fornuis

Voordat u het gas inschakelt, moet u de champignons stevig op de structuur bevestigen om te drogen

Gedroogde paddenstoelen komen voor door de beweging van verwarmde lucht. Te verwerken producten worden boven de kachel geplaatst. Ze kunnen op hangende spijlen, spiesen worden gemonteerd. Op het fornuis kun je op dit moment geen soepen koken en water koken. Schakel alle branders in op matig vuur. Breng paddestoelen om het drogen te voltooien.

Gedroogde paddenstoelen worden opgeslagen in voddenzakken of in glazen potten. De houdbaarheid is afhankelijk van de mate van drogen en opslagomstandigheden. Gedroogde boletus is geschikt voor het bereiden van soepen en hoofdgerechten van 12 maanden tot meerdere jaren.

Bekijk de video: 7 Arm oefeningen voor thuis (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send