Over de boerderij

Hoe komkommers drogen in een elektrische droger, oven, heteluchtoven, in de zon en boven de kachel

Pin
Send
Share
Send
Send


Gedroogd fruit is bekend bij veel gastvrouwen, maar niet iedereen is bekend met gedroogde groenten. Ze beschermen ook perfect de heilzame eigenschappen en micro-elementen die nodig zijn voor de mens. In de winter, wanneer er een gebrek aan vitamines is, kunnen gedroogde komkommers het bijvullen. Groenten met een grote hoeveelheid vocht vereisen een speciale aanpak en of ze kunnen worden gedroogd in een elektrische droger. In komkommers 95 procent van het water.

Specificiteit van het drogen van komkommers

Het drogen van groenten begon natuurlijk in de oudheid. Veel apparaten zijn nu uitgevonden om het proces te versnellen.

Houd er rekening mee dat slechts een kwart van het oorspronkelijke product zal blijven, omdat komkommers erg waterig zijn.

Er is geen probleem bij het drogen als je het recept en het algoritme van acties volgt.

Groente vereist voorafgaande voorbereiding, ongeacht welke methode wordt gekozen:

  1. Overrijpe en overgroeide vruchten zijn geschikt voor gebruik in de droger.
  2. Verse komkommers geoogst uit het tuinbed worden grondig gewassen, bloeiwijzen en stekels moeten worden verwijderd. Voor het drogen worden de vruchten op een papieren handdoek gelegd om overtollig vocht te verwijderen.
  3. Om onaangename smaak van natuurlijke bitterheid te voorkomen, helpt dit bij het reinigen van de huid. Als de vruchten goed bewaterd zijn en geen smaak hebben, kun je het bovenste gedeelte niet afsnijden.
  4. De groente wordt in cirkels gesneden met een dikte van maximaal 1 centimeter of platen.

Fans van plantaardige chips met knoflook en augurk van de aard, kunnen gezouten groenten gebruiken om te drogen. Sommige huisvrouwen geven de voorkeur aan suiker met citroen als extra ingrediënt. Elk product is bedoeld voor fans.

Manieren om komkommer te drogen

Drogen kan op verschillende manieren. Gebruik zout en suiker om overtollige vloeistof te verwijderen. Voor de bereiding van gedroogde spaanders, nuttige aromatische kruiden en kruiderijen. De natuurlijke manier is het meest geschikt voor alle soorten groenten. Komkommers kunnen gedroogd worden in de vorm van guirlandes of op stellingen. Ze worden ook bereid in een elektrische droger, aerogrill en in de oven.

Tegenwoordig zijn mensen gewend om fruit, bessen en groenten te drogen, maar ze kunnen niet eens aannemen dat gedroogde groenten niet minder nuttig zijn.

In de oven

Niet alleen gedroogde komkommers, maar ook groentechips werken goed in de oven. Ze hebben een hogere temperatuur en de aanwezigheid van aromatische kruiden nodig.

Bereid op de gebruikelijke manier komkommers opgemaakt op vellen, bedekt met perkament. De temperatuur is ingesteld op 50-70 graden. Periodiek is het nodig om de deur te openen en het verzamelde vocht af te voeren. De plakjes komkommer moeten worden omgedraaid om te voorkomen dat ze verbranden. Als er een sterke hitte is, daalt de temperatuur tot 40 graden.

De elektrische oven is meer geschikt voor het drogen van groenten, omdat het een constante temperatuur heeft wanneer het wordt verwarmd

Voor de bereiding van chips, zout en strooi gekruide komkommers met kruiden. Laat ze uitlekken in een zeef of vergiet. De cirkels worden op perkament gelegd en gedurende 30 minuten aan 150 graden blootgesteld, 15 aan elke zijde. Nog een half uur komt de groente op een temperatuur van 70 graden. De houdbaarheid van een dergelijk product hangt af van de kruiden die worden gebruikt om het te maken.

Daarnaast zijn wortels, champignons en knoflook goed in de oven.

In de droger

Een handig apparaat voor het drogen van groenten - elektrische droger VOLTERA 1000 Lux. Met een willekeurig aantal komkommers, ze perfect omgaan met de taak.

De temperatuur voor deze groente is niet hoger dan 70 graden. De verwerkingstijd is 4 tot 6 uur. Het is constant nodig de mate van drogen te regelen om het werkstuk niet te bederven.

Groenten die op deze manier worden gemaakt, worden maximaal twee jaar bewaard zonder extra bewaarmiddelen en speciale omstandigheden. Ook in de droger VOLTERA blijkt pompoen, bieten en zelfs meloen.

Bereid mokken moeten worden opgesteld op elektrische drogers en ingeschakeld in de modus aanbevolen in de gebruiksaanwijzing.

Drogen in de zon

Een natuurlijke manier van drogen zal gewaardeerd worden door diegenen die kunnen bogen op hoge opbrengsten. Komkommers die in cirkels of borden worden gesneden, kunnen op draden worden geregen en worden opgehangen. Groente is niet bang voor de zon, dus wordt het in de open lucht geplaatst. Goede ventilatie draagt ​​bij aan sneldrogend.

Cirkels van komkommers aan een touwtje moeten losjes worden geplaatst, zodat ze geen schimmel lijken.

Om het product te conditioneren komt binnen 3-4 dagen.

Komkommers worden gedroogd op een horizontaal oppervlak. Planken zijn bedekt met perkament of vellen papier. Groentecirkels worden in één laag uitgelegd. Aan elke kant droogt het gedurende 2 dagen. Vervolgens moeten ze zorgvuldig worden geassembleerd en gevouwen in luchtdichte containers of linnen zakken.

Zoute en zoete groenten zijn geschikt voor horizontaal drogen. Ze moeten eerst de beker vasthouden en voortdurend de vloeistof leegmaken. Breng vervolgens een zeef of vergiet aan. Wanneer overtollig vocht naar buiten komt, worden de komkommers gelegd en gedroogd.

De gesneden stukken worden geregen op een draad en uitgerekt onder de stralen van de zon.

In heteluchtoven

De eigenaardigheid van de bereiding van gedroogde komkommers in convectieovens is temperatuurregeling. Groente wordt op de gebruikelijke manier bereid. Fruit wordt niet volledig gedroogd, alleen door cirkels of borden. Als de zaden erg groot zijn, zoals in de oude vrucht, dan kunnen ze worden verwijderd.

Cirkels worden op pallets neergelegd en in de eenheid geladen. De temperatuur is ingesteld op binnen 70 graden. De droogtijd is 2 tot 4 uur.

Het proces moet worden gecontroleerd door de plakken te draaien en de temperatuur te observeren.

Producten uittrekken is nodig als de cirkels broos en verstoken van vocht worden.

Over het fornuis

Ze hebben zacht vruchtvlees, vanwege de grote hoeveelheid vocht. Zodra het verdampt, is de gedroogde groente klaar. Als er geen speciale eenheden zijn en de mogelijkheid om rekken te organiseren, dan kunt u de elektrische kachel gebruiken.

Fruit, gesneden op de gebruikelijke manier, geschild van de schil, zijn geregen op een dikke draad. De slinger hangt op een afstand van een halve meter over de geschakelde elektrische kachel. Constante warmte draagt ​​bij aan weersinvloeden. Er moeten afstanden tussen de segmenten zijn, daarna gaat het proces sneller.

Het is noodzakelijk om rekening te houden met de dikte van de draad, deze is erg dun - hij kan door de cirkels snijden en ze zullen beginnen te vallen.

Elke droogmethode heeft zijn voor- en nadelen. Uiteraard kunt u een grotere hoeveelheid product aanschaffen. Elektrische droger vermindert de droogtijd van 4 dagen tot 6 uur. In de oven en aerogrill kunnen zoete en zoute opties gekookt worden. In een hopeloze situatie komt een elektrische kachel te hulp. Vanwege de waterigheid drogen ze snel. Ze worden meer dan twee jaar bewaard, kunnen worden gebruikt voor het bereiden van stoofschotels, augurk en chips. In de geweekte vorm geschikt voor ontspannende schoonheidsbehandelingen.

Bekijk de video: Allerhandigst: zo drogen citroen en komkommer niet uit - Allerhande (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send