Over de boerderij

5 eenvoudige manieren om dille te drogen voor de winter

Pin
Send
Share
Send
Send


Universele kruiden - gedroogde dille, wordt gebruikt om een ​​unieke zomerse smaak te geven aan soepen, vis, vlees, gevogelte en groentegerechten. Een geurig en smakelijk gerecht - nieuwe aardappelen, gekruid met dille. Sauzen met de toevoeging van gedroogde dille zijn uitstekende toevoegingen aan granen en pasta. Het kan worden gebruikt als een afzonderlijke smaakmaker, maar ook als een mengsel met andere kruiden. Marinades voor vlees en vis worden gemaakt met de toevoeging van gedroogde kruiden. Om geurende, knapperige ingelegde komkommers te krijgen, moet je een paar groene stengels met knoppen in de pot doen. Het gedroogde product dat aan zuurkool wordt toegevoegd, geeft het een unieke geur en aroma. Hoe de dille voor de winter thuis goed te drogen.

De specificiteit van het drogen van dille voor de winter

Zachte en dunne groene bladeren worden gevuld met vocht en kunnen bij het drogen gemakkelijk rotten of bedekt worden met schimmels. Bovendien kunnen reeds gedroogde greens uitdrogen en in stof veranderen. Daarom is het noodzakelijk om de planten verschillende keren te mengen tijdens het gehele droogproces en te controleren op gereedheid.

Voor het drogen is het noodzakelijk om ovens of een elektrische droger grondig te wassen en te drogen, zodat de dille geen vreemde geuren absorbeert.

Voorbereiding van greens voor het drogen

Dille bedoeld voor kruiden, in bloei gesneden. Het moet 's avonds bij droog weer worden afgesneden, voorzichtig om de bladeren niet te bevuilen. Was de kruiden in een kom met veel water. Gewassen planten moeten worden afgedept met een handdoek en uitgespreid om te drogen. Wanneer het droogt, moet je de harde stengels verwijderen en alleen de bovenste trossen bladeren achterlaten.

Voor medicinale doeleinden en voor marinades wordt het verzameld in de bloeifase, vóór de vorming van zaden. De stelen worden met een mes aan de basis gesneden. Verse en droge bladeren moeten worden afgesneden.

Manieren om dille thuis te drogen

  • in de oven;
  • in de magnetron;
  • in de elektrische droger;
  • op de vensterbank;
  • in de frisse lucht.

Groene groenten drogen in de oven

Verwarm de oven voor op 40 ° C. Bedek de bakplaat met een perkamentvel en spreid de greens vrij over het oppervlak van het papier. Plaats de pan in de oven. Open de ovendeur enigszins om uit te stomen. Tijdens het proces moet u de status van het product elke 5-10 minuten controleren, terwijl u de bladeren van dille omdraait. De oventemperatuur moet 50 ° C zijn. Voeg na een uur drogen de temperatuur toe tot 70 ° C. Groentes drogen gedurende twee uur, met constant roeren om de 10 minuten.

Groenen zijn klaar als de bladeren gemakkelijk met je vingers kunnen worden verkruimeld.

Dille drogen in de magnetron

Droog voor het drogen in de magnetron de dilleblaadjes. Legplanten kunnen slechts in één laag zijn, waarbij twijgen niet op elkaar liggen. Bereid planten uitgespreid op een papieren handdoek of een vel perkament en zet in de magnetron. Schakel gedurende 1 minuut in. Open de oven en laat het een paar minuten staan ​​om het vocht eruit te laten. Roer de twijgen en schakel de oven nog een minuut aan. Om de paraatheid te controleren, moet je een paar blaadjes nemen en met je vingers wrijven. Als de bladeren afbrokkelen, droog dan voldoende.

Drogen in de elektrische droger

Droog de greens efficiënt in een speciale droger voor groenten en fruit VOLTERA 1000 Lux. We kiezen de minimumtemperatuurmodus van 35 ° С, en voor het FD 500-model is de modus "LAAG". Perkamentpapier wordt op het rooster gelegd, zodat het groen in de uitsparing ligt. De takjes worden in één laag gestapeld. Droog gedurende 6-8 uur.

Tijdens het proces is het beter om de laden meerdere keren te verwisselen om het product gelijkmatig te drogen.

Drogen op de vensterbank

Om te drogen op de vensterbank kies je een kamer die naar de niet-solaire kant gaat en goed geventileerd is. Voor dit doel geschikt voor elke kamer behalve de keuken. Op een dienblad zetten we papieren handdoek of perkamentpapier. Bereide bladeren op papier in één laag. Droog de greens tot het tussen je vingers afbrokkelt.

Drogen in de open lucht

De best bewaarde vitaminen en smaak van dille, indien gedroogd in de frisse lucht. In dit geval worden voorbereide stengels met bladeren en kleurparaplu's gebruikt voor het drogen. Ze moeten in kleine bosjes van 5-6 stelen in één worden vastgebonden. Hang bundels stengels op in de schaduw, beschut tegen direct zonlicht. Dit kan een schuur, een berging, een tuinhuisje of een veranda zijn. Het is belangrijk dat objecten met een karakteristieke geur niet in de kamer worden bewaard. Een garage is bijvoorbeeld niet geschikt voor dit doel, omdat in dit geval de plant verzadigd is van de geur van benzine. Dezelfde eigenschap heeft de geur van vis of hooi, enz.

U kunt gedroogd product bewaren in papieren zakken, in glazen containers, afgesloten met glazen deksels, in linnen zakken. Gedroogd product opgeslagen op een koele, droge plaats tot de nieuwe oogst.

Dit product is sinds de oudheid bekend als medicijn. De bladeren, stelen en wortels van de plant hebben helende eigenschappen. Bevat vitamine B, C, E, vitamine en provitamine A. Micro-elementen zoals fosfor, natrium, kalium en magnesium zijn een noodzakelijke aanvulling op het dagelijkse voedsel in de winter en de zomer. Vanwege het gehalte aan ijzer in het bloed neemt het hemoglobine toe. Dille normaliseert de eetlust, elimineert hikken en winderigheid. Dille water wordt direct na de geboorte aan jonge kinderen gegeven om gassen af ​​te geven en kolieken te elimineren. Dille water verhoogt de drukte van de moedermelk bij moeders die borstvoeding geven.

Om de bloeddruk te verlagen, moet je meer dille toevoegen aan het voedsel of er een afkooksel van maken. Bouillon met het verwijdert sputum uit de bronchiën, daarom helpt de toestand van de patiënt te verlichten met hoest, keelpijn en griep. Het versterkt het lichaam, vermindert vermoeidheid, kalmeert de zenuwen en verbetert het geheugen. Voor slapeloosheid, moet je een takje kauwen. We raden ook aan te lezen hoe uien en knoflook thuis kunt drogen.

Bekijk de video: Watch This 17 Easy to Grow Herbs - Gardening Tips (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send