Over de boerderij

7 handige manieren om thuis porcini-paddenstoelen te drogen

Pin
Send
Share
Send
Send


Witte champignon of boletus wordt beschouwd als een van de heerlijke geschenken van het bos en heeft een toonbare uitstraling. Meesteressen waarderen het vanwege zijn rijke smaak, aroma en gezonde eigenschappen, die het zelfs in gedroogde vorm behoudt. Geoogste witte champignons kunnen als geheel worden toegevoegd aan soepen, stoofschotels en salades, maar ook als voormaling tot poeder. Boletus wordt beschouwd als een goede aanvulling voor zowel vlees- als visgerechten. Thuis drogen is niet zo moeilijk en iedereen kan de gemakkelijkste manier kiezen.

Specificiteit van het drogen van witte champignons

Verse champignons worden niet langdurig opgeslagen vanwege de grote hoeveelheid water die ze bevatten. Een paar dagen na de oogst verwelken ze, verliezen ze hun frisheid en sappigheid en worden ze ongeschikt voor menselijke consumptie. Om deze reden moeten verse champignons binnen enkele uren na de verzameling worden onderworpen aan warme verwerking of ze bewaren. Door borovik te oogsten door te drogen voor de winter die zijn toevlucht zocht in gevallen waar er te veel paddenstoelen zijn.

Het is het beste om boleet van gemiddelde grootte te verzamelen voor het drogen, omdat er te veel giftige stoffen in grote worden verzameld.

Ceps tijdens het drogen behouden al hun nutritionele eigenschappen. Onderworpen aan alle regels, worden de blanco's vrij compact, wat belangrijk is thuis. Afgewerkte producten zijn elastisch, maar tegelijkertijd breken ze niet.

Met de boletus, die onderhevig is aan drogen, verwijdert u voorzichtig het vuil met een mes, maar in geen geval niet wassen. Het is een feit dat ze de vloeistof als een spons absorberen en dan zal het problematisch zijn om ze te drogen. Na het snijden zorgvuldig inspecteren, verwijder van het oppervlak van het zand zand, stof en mosresten.

In het geval dat de verzamelde monsters te groot zijn, is het mogelijk om de poten van de doppen te scheiden en ze in verschillende stukken te snijden. Het wordt aanbevolen om de hoed te hakken met dunne platen en het been - met cirkels.

Manieren om witte paddestoelen te drogen

Droge boletus kan zowel een natuurlijke als een kunstmatige manier zijn. In het eerste geval wordt het werkstuk in de open lucht onder de heldere stralen van de zon uitgevoerd. Voor kunstmatige droging van boletus, is het toegestaan ​​om speciale apparaten te gebruiken zoals een elektrische droger, magnetron en oven. Het nadeel van natuurlijk drogen is dat dit proces lang duurt en lang kan duren.

Droogoven

Leg de bakplaat vóór het drogen met perkament en leg de bosgeschenken met de hoeden erop in één laag. De bakplaat moet in de oven worden geplaatst en enkele uren op een temperatuur van 50-55 graden worden bewaard. Het is het beste om boletus te oogsten, niet voor één, maar voor verschillende recepties.

Het is belangrijk om te onthouden dat het tijdens het droogproces niet is toegestaan ​​om de ovendeur volledig te sluiten.

Nadat de boletus enigszins droog is, wordt aanbevolen deze uit de oven te verwijderen en af ​​te koelen. Nadat ze opnieuw in de oven moeten worden geplaatst en de temperatuur tot 70 graden moeten verhogen. Aan het einde van het proces moet de temperatuur opnieuw worden verlaagd.

Magnetron drogen

Met behulp van een magnetron droogt u snel genoeg en bewaart u een dergelijk product voor een lange tijd. Het is noodzakelijk om de boletus op de plaat te hakken, één laag op een bord te leggen en 15-20 minuten in de magnetron te zetten met een vermogen van 150 watt. Na een tijdje boletus moeten verwijderen, afkoelen en herhaal de procedure tot klaar.

Verwarmde champignons met microgolfoven worden aanbevolen om te worden bewaard in speciale stoffen zakken of gaasweefsel.

Drogen in de droger

Porcini-paddenstoelen dienen in platen te worden gesneden, op pallets van de VOLTERA 1000 Lux-droger te worden gelegd en gedurende enkele uren op 60 graden te worden gehouden. De duur is van 9 tot 12 uur, afhankelijk van de dikte.

In de droger worden de paddenstoelen niet opgenomen door vreemde geuren, maar behouden ze hun smaak en gunstige eigenschappen.

Drogen aan een touwtje

De beste manier om bosgeschenken te oogsten, is hun natuurlijke droging, maar dit moet alleen bij goed weer gedaan worden. Het is noodzakelijk om een ​​sterke draad te kiezen en er paddenstoelen op te leggen. Het is belangrijk om op korte afstand van elkaar te zijn.

Gedroogde boletussen na 3 dagen worden als klaar beschouwd, maar ze worden aanbevolen om in perfecte staat in de oven of oven te brengen.

Het is noodzakelijk om de bundel op een zonnige plaats op te hangen en er gaasweefsel bovenop te leggen, dat het tegen insecten en stof zal beschermen.

In de Russische kachel

Voordat u het hout in de oven droogt, moet u het op een bakplaat leggen met stro, anders kan het worden verbrand en zwart worden. Op het stro moet je de hele boletushoeden naar beneden trekken. Het is beter om ze 's middags in de oven te zetten, als het goed is opgewarmd, maar er is geen sterke hitte. De flap van de kachel moet op een kier worden gehouden, zodat de vereiste hoeveelheid lucht naar het product kan stromen.

In heteluchtoven

Voorbereide geschenken van het bos moeten in metaalzeven worden geplaatst, die in de convectieoven op elkaar worden gelegd. Het nadeel van deze methode is dat de boletus ongelijk droogt, dus je moet van tijd tot tijd zeven vervangen. Ondanks dit drogen de paddenstoelen in deze oven snel genoeg.

Champignons kunnen snel worden gedroogd, maar niet altijd kwalitatief, dus u moet het afgewerkte product controleren

Over het fornuis

Deze methode wordt als ongemakkelijk beschouwd, omdat de branders constant moeten worden aangehouden. Bovendien kan zijn hulp alleen worden gebruikt op voorwaarde dat er de komende dagen niets zal worden gekookt op het fornuis. Paddestoelen absorberen snel stoom en de geur van gekookte gerechten. Het is noodzakelijk om een ​​draad op te zetten, het onder het plafond te hangen en de branders aan te zetten. Na enkele dagen drogen de vruchten op, maar op voorwaarde dat de plaat altijd aan is.

Witte champignons produceren stevige maaltijden en ze mogen het dieet volgen van diegenen die willen afvallen. Geoogste boletus kan een jaar lang worden bewaard, waarbij van tijd tot tijd wordt gecontroleerd of er verwende en beschimmelde stukken zijn. Het beste is om het geoogste product in gesloten glazen of kartonnen dozen te bewaren. We raden ook aan om te lezen hoe paddenstoelen en cantharellen te drogen.

Bekijk de video: TIPS OM SNEL LENIG TE WORDEN! (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send