Over de boerderij

Correct planten van komkommers in een kas van polycarbonaat

Pin
Send
Share
Send
Send


Komkommer - een van de meest populaire gewassen, het hele jaar door populair bij de bevolking. Voor het planten, ontwikkelen en overvloedig vruchtbaar maken van komkommers hebben ze een bepaald microklimaat nodig, dat het gemakkelijkst te maken en te onderhouden is in de kas. Veel tuiniers geven er de voorkeur aan om een ​​broeikaskolycarbonaat te bouwen.

Sterk, duurzaam, gemakkelijk te monteren - dergelijke ontwerpen beschermen de bedden tegen wind, koude en zware regen, sparen de planten van de brandende zon en kweken er 9 maanden per jaar groenten in.

Wanneer is het het beste om komkommers in een kas te planten?

Als er een verwarmingssysteem in de kas en extra verlichting is, is het noodzakelijk om de zaden op tijd te zaaien voor het einde van maart - begin april. Na ontkieming, vóór de vorming van het eerste blad, lichte dag in de kas moet worden verlengd tot 14-16 uur per dagtotdat de scheuten eindelijk sterker worden.

Kasverlichting, daglichtverlenging
Lampen moeten tijdig worden ingeschakeld om vroegtijdige duisternis te voorkomen, zelfs voor een korte tijd.

In een onverwarmde kas worden zaailingen begin mei geplant (hierna zullen we een specifiek gebied overwegen - de buitenwijken). Om levensvatbare zaailingen te laten groeien, moeten we eerst het temperatuurregime observeren. De luchttemperatuur gedurende de dag moet + 22 + 25 ° С en 's nachts + 16 + 20 ° С bereiken. Het land moet goed worden verwarmd - tot + 15 ° + 18 ° С op een diepte van 10 cm. Het is noodzakelijk om zaailingen een maand te laten groeien voordat het in een kas op een vaste plaats wordt geplant. Je kunt zaailingen niet laten ontgroeien - het drukt het wortelstelsel in.

Het is het beste om de zaden van zelfbestoven rassen van komkommer te planten. Het is raadzaam om ze te sorteren volgens de grootte, zodat het in de toekomst op elke individuele rand mogelijk was om zaailingen uit zaden van dezelfde grootte te planten. Op deze manier kunt u dezelfde mate van kieming en rijping van fruit bereiken.

De zaailing staat klaar om in de kas te worden getransplanteerd, als de stengel 3 tot 4 goed gevormde bladeren heeft, 1-2 ranken, de stengel sterk is, het wortelsysteem voldoende is ontwikkeld.

Je kunt de zaden direct in de grond zaaien. In dit geval zal de plant geen energie besteden aan aanpassing na transplantatie en wordt gegarandeerd mogelijke schade aan de wortels voorkomen. Maar deze methode is beter toe te passen in gebieden met een warm klimaat of gebruik zaden van koudebestendige rassen.

Komkommerzaailingen geplant in de grond

Kas voor het planten van komkommers moet goed worden voorbereid

Deze werken beginnen aan het einde van de herfst. Allereerst worden de toppen, bladeren en wortels die overblijven na de planten van vorig jaar zorgvuldig uit de grond geselecteerd. Vervolgens voeren zij een inspectie en noodzakelijke reparatie van de kas zelf uit. Het is gedesinfecteerd om ongedierte te vernietigen. Om dit te doen, bereidt u een chlooroplossing van 350 - 400 gram poeder, die wordt opgelost in 8 - 10 liter water en 3 uur lang aandrijft. De resulterende oplossing wordt behandeld met het gehele binnenoppervlak van de kas - het frame en andere beschikbare structurele elementen.

Boven de bedden op een hoogte van ongeveer 2 m spanning in de horizontale richting van het touw of installeer steunen met koorden opknoping van hen. In de toekomst zal een jonge komkommerbranche die al 5-6 blaadjes heeft bereikt, die een lengte van ongeveer 30 cm zullen hebben, een ribbelst nodig hebben. In kassen wordt meestal een enkele stengelplant gevormd. Het ophangen van een komkommerwijnstok zal de opbrengsten aanzienlijk verhogen, de verzorging van het gewas aanzienlijk vergemakkelijken, zorgen voor een tijdige en snelle oogst van groenten, ruimte besparen.

Grondvoorbereiding voor zaaien

In het najaar moet de grond volledig worden ververst of is de bovenste laag ongeveer 5 cm dik, waarin zich tijdens het seizoen veel ziekteverwekkers verzamelen. De grond wordt behandeld met een oplossing van kopersulfaat (1 eetlepel per 10 liter water). Dit bedrag is voldoende voor het verwerken van 20-25 vierkante meter. m vierkant. U kunt een oplossing van kalk (20 g tot 6 liter water) of kaliumpermanganaat (6 g tot 15 liter water) aanbrengen.

Grondbewerking voor het zaaien van komkommers

Organische en minerale meststoffen worden verdeeld over het oppervlak van de grond per 1 m² M. m:

 • 20-25 kg mest;
 • 30-40 g kalimeststof;
 • 30-40 g fosfaatmeststoffen.

Als het zuurgehalte van de grond hoger is dan 6,5 PH, wordt 200 - 400 g kalk per vierkante meter aangebracht. m van de bodem. Daarna moet je de aarde tot een diepte van 30 cm opgraven.

In het voorjaar worden de bedden gevuld met een nieuwe laag aarde bestaande uit een mengsel van:

 • 5 stukken turf;
 • 3 delen humus;
 • 2 delen grasmatten.
Als zaagsel wordt naaldhout aan de mix toegevoegd.

Komkommer geeft de voorkeur aan losse bodems verrijkt met organisch materiaal. Op 1 plein. In de bodem is 10-15 kg mest of compost vereist, die 14 dagen voor het planten wordt gemaakt. Op hetzelfde moment op 1 plein. m bedden verdelen:

 • 2 el. l. hout as;
 • 2 el. l. superfosfaat;
 • 2 kg ready-mix "Exo".

Deze componenten worden in een uniforme laag bovenop de rug gespreid en vervolgens worden ze in de grond begraven tot een diepte van 12 cm.

Land voor bedden moet goed zijn om te passeren en vocht vast te houden. Het is noodzakelijk om regelmatig de grond los te maken, de planten te voeden, de luchtvochtigheid tot 85% te handhaven en tijdige kasventilatie te organiseren. Sta geen significante veranderingen toe in temperatuur en vochtigheid in de kas!

Regeling en correcte landing

Tweeleiding lintlandingsschema

Het zaaien van zaailingen is op het eerste gezicht alleen maar eenvoudig. Er zijn zelfs functies, aangezien we de mogelijkheid krijgen om komkommers te kweken en voor hen te zorgen. Meestal in een kas met afmetingen van 3x6 m, zijn de bedden zo gerangschikt dat ze gemakkelijk toegankelijk zijn: 90-100 cm breed, de breedte van de paden daartussen is 50 cm, en de afstand tussen planten is van 20 tot 40 cm Het volgende schema wordt vaak gebruikt. In het midden bevindt zich een bed van 90-100 cm breed, aan beide zijden 40-50 cm loopbruggen, de bedden strekken zich uit langs de 50 cm brede muren. We hebben dus 4 rijen planten: 2 op de centrale bergkam, één rij langs de muren. Een dergelijk schema is echter geen dogma, het kan worden bewerkt afhankelijk van specifieke omstandigheden - de grootte van de kas, de vorm, hoogte van het plafond, enz.

De gaten voor het planten van zaailingen zijn verspringend.. Hun diepte zou voldoende moeten zijn om de plant samen met een aardachtige kluit te hanteren. Onderaan elke hole schonk een beetje mengsel in, inclusief:

 • humus (compost of turf) - 300-500 g;
 • superfosfaat - 5-10 g;
 • kaliumzout - 5-10 g.

Het bed wordt gemorst met warm water van 1 liter per komkommerwijnstok. Geplant in de voorbereide put zaailingen, strooi het met aarde, en dan mulched op de top van turf.

Planten in de kas kunnen zaden zijn en u kunt zaailingen

Zaden, turfbekers en andere materialen en accessoires voor de tuin worden aanbevolen om in gespecialiseerde winkels te kopen.

Meestal kweken tuinders eerst zaailingen en planten ze vervolgens in de grond met behulp van kleine containers. Het gebruik van kant-en-klare veenpotten vereenvoudigt het verplanten.

Zaden zijn voorbereid voor zaaien. Ze worden gedesinfecteerd in een oplossing van kaliumpermanganaat en gedroogd op een servet.

Zaagsel gebroeid met kokend water en laat afkoelen. De bodem van de houten kist is bedekt met een laag zaagsel van 3-4 cm dik, verdeelt de voorbereide zaden en strooit deze met het overgebleven gehakte hout. De doos wordt op een warme plaats geïnstalleerd, waarbij het zaagsel periodiek wordt bevochtigd. Wanneer spruiten uitkomen, kunnen ze worden geplant.

Elke pot is gevuld met grondmengsel (turf en zaagsel in een verhouding van 3: 1), laat 2 cm onvolledig, dan verspreiden ze gekiemd zaad en bedekken het met een laag van 1-1,5 cm boven de grond .De grond moet niet moerassig maar goed bevochtigd zijn.

Scheuten kunnen binnenkort in de grond worden geplant

Luchttemperatuur voor ontkiemende zaden is + 26 + 28 ° С. Over een week verschijnen de eerste opnames. Gedurende ongeveer 20-23 dagen vormen zich 3-4 blaadjes in de plant.

Zaad in grondzaad bereikt een diepte van 2-4 cm. In één put 2-3 zaden aanbrengen. Het is mogelijk om groeven op het bed te maken met een diepte van 1-1,5 cm en de zaden erin te verdelen, besproeiing met grondmengsel van bovenaf.

Hoe problemen op te lossen bij het groeien, met name zorg

Om vergissingen bij het groeien van komkommers te voorkomen, moet u ze "op zicht" kennen. Overweeg de meest voorkomende.

Plantenregels in de kas

Een te hoge plantdichtheid ontneemt de planten de hoeveelheid licht en lucht die ze nodig hebben. Op 1 plein. m plaats 2-4 planten.

ventilatie

Voorkom tocht bij het luchten, komkommers kunnen ze niet uitstaan

Luchtopeningen hoeven slechts afwisselend aan één kant van de kas te worden geopend. Komkommers tolereren geen tocht. Luchten is vereist als de temperatuur in de kas hoger is dan + 30 ° C.

Kwaliteit van plantmateriaal

Zorg ervoor dat u de verandering controleert en verlaag ze in een zoutoplossing van 5%. Lege, ongeschikte zaden drijven naar de oppervlakte. Correcte kopieën zinken naar de bodem.

Gebrek aan kracht

Drogen, vergelen van bladeren, wegvallen van de eierstok, ophouden van ontwikkeling ... We voegen minerale meststoffen toe die de groei van cultuur stimuleren.

Verkeerd water geven, onvoldoende of frequent

Het gebrek aan of overmaat aan vocht zal de opbrengstvermindering beïnvloeden. Voor de bloei worden komkommers overvloedig gedrenkt op kamertemperatuur. Tijdens de bloei wordt de watergift gehalveerd. Toen de eierstok verscheen, werd de watergift in dezelfde hoeveelheid hervat. Wanneer de komkommers vruchten bevatten, moet de grond constant vochtig zijn.

Planten verdorren gedurende de dag

De reden is lage luchtvochtigheid. Het is noodzakelijk om de grond overvloedig te irrigeren en watertanks te installeren zonder ze af te sluiten met deksels.

Crooked fruit

Drogen van de grond bij het kweken van komkommers in de kas

Dit komt door een te hoge luchttemperatuur, onvoldoende of onregelmatige bewatering, gebrek aan voedsel. Als de komkommers peervormig zijn, moet kaliumsulfaat (1 el per 10 liter water) als een topdressing worden toegevoegd. Komkommers zijn als wortels - de plant mist stikstof. Giet het met een verdunde toorts (1:10), vogeluitwerpselen (1:20) met ureum (1 theelepel per 10 liter water).

Als de bladeren na 2-3 dagen zijn geplant, zijn de bladeren wit geworden, dit duidt op een lage temperatuur van de grond of de kiemziekte. In het eerste geval wordt de grond bewaterd met warm water met kaliumpermanganaat, de luchttemperatuur in de kas wordt verhoogd. Wanneer de ziekte duidelijk is, moet de zaailing onmiddellijk worden verwijderd, anders kan de verspreiding van de ziekte worden toegestaan.

Agrarische banen zijn fysiek, cyclisch en lijken eindeloos. Het kweken van komkommers in een broeikas van polycarbonaat minimaliseert de verzorging van planten en maakt het werk een plezier: u kunt altijd verse komkommers en familiezaken op tafel zetten.

Bekijk de video: Een tomatenplant snoeien en opbinden (September 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send