Over de boerderij

5 manieren om gedroogde ananas te koken

Pin
Send
Share
Send
Send


Gedroogde ananas is een uniek additief voor verschillende gerechten. Degenen die van hem houden, kunnen zowel vlees en gebak als ijs toevoegen. Je krijgt zowel gastronomisch genot als voordelen van het gebruik van gedroogd fruit. Kalium, zink, magnesium, ijzer en andere nuttige stoffen zijn componenten van dit product.

Voorbereiding voor het drogen

Voor het drogen moet je de ananas schillen en snijden

Pak ananas in de supermarkt. Het is oke als ze een beetje onrijp zijn. Het is belangrijk dat het rijpingsproces thuis wordt afgerond. Laat ze gewoon op een geventileerde en warme plaats achter.

Laat geen fruit in zakken achter, het fermentatieproces zal snel beginnen, de korst zal zachter worden en bedekt worden met schimmels.

Droog ananas niet onrijp. Dus je krijgt een zuur gedroogd fruit. Wacht tot je de zoete geur van het voelt. Wanneer het fruit klaar is om te drogen, plaats je het op een snijplank en snijd je ongeveer 3 centimeter vanaf de bovenkant en 1 cm vanaf de onderkant. Schil vervolgens de huid af, die voldoende verheven en taai is, dus het is beter om een ​​gewoon mes te nemen om te reinigen.

Probeer bij het schoonmaken een maximum aan pulp te behouden na het verwijderen van de kern. De diameter varieert van 1,5 cm tot 3. Snijd vervolgens het fruit in blokjes of plakjes.

Alleen volwassen ananas is geschikt om te drogen.

Als gedroogde vruchten nodig zijn als toevoeging aan thee, roomijs en pap - snijd de ananas in blokjes. Als als additief in compote en vleesgerechten - wasmachines. Probeer de blokjes en sluitringen dun en gelijkmatig te snijden, zodat de gedroogde vruchten volledig kunnen drogen.

Ananas droogmethoden

Er zijn verschillende manieren om fruit en groenten te drogen. De meest voorkomende: het is in de oven, in een elektrische droger, in de lucht of in de zon en boven de kachel. Deze methoden kunnen met succes worden gedroogd en verwelkte pruim, meloen, bereiden chips van citrusvruchten.

Gedroogde ananas in blokjes gesneden in de oven

Na het drogen kun je de ananas besprenkelen met suiker en gekonfijt fruit maken.

Leg bakpapier op de pannen, leg de afgewerkte ananasplakjes op de top in 1 rij. Zorg dat de stukken gelijkmatig verdeeld zijn. Anders kunnen ze vochtig blijven op die plaatsen waar sprake was van congestie. Verwarm de oven voor op 65 graden en kan fruit laten drogen. 24 - 36 uur - en ze zijn klaar. Op een vergelijkbare manier blijkt het heerlijke gedroogde courgette en gekonfijte pompoensuiker te maken.

De temperatuur van de oven mag niet meer dan 75 graden zijn.

Een minpuntje van een manier - als je de tijd vergeet, dan zal ananas erg stijf worden. Letterlijk rubber.

In de droger

Plakjes ananas in een elektrische droger

Voor een goed gedroogd product wordt een VOLTERA 1000 Lux-droger gebruikt. Dergelijke gedroogde vruchten worden enkele maanden bewaard. Om dit te doen, moet je lay-out op achtbanen in een laag. Zorg ervoor dat ze elkaar zo min mogelijk raken. Gemiddeld wordt deze citrus gedurende 35-37 uur gedroogd. De temperatuur in de dehydrator moet 57-60 graden zijn.

Je kunt ananassen in blik ook drogen, maar er zijn conserveermiddelen en suiker toegevoegd. Een meer natuurlijk product wordt verkregen uit vers fruit.

Deze methode van drogen heeft geen nadelen en wordt met succes gebruikt voor het drogen van aardappelen voor de winter en wortelen.

In de zon

In de zon gedroogde ananas

Bereid desgewenst een honingsiroop, waar u de plakjes vooraf kunt onderdompelen voor meer zoetheid. 1 kopje suiker, 1 kopje honing en 3 glazen water.

Sleep vervolgens gaas (2-3 lagen) brede vorm. Leg ananas op kaasdoek. Top met ten minste 1 laag verband om het fruit te beschermen tegen insecten. Als het 30 graden buiten is, drogen ze binnen 4 dagen uit. Vergeet niet om de vrucht 's nachts het huis in te brengen, zodat het geen vocht opneemt. Controleer de gedroogde vruchten in de eerste weken van opslag. Als je beschimmelde stukjes vindt, gooi ze dan weg zodat ze niet goed ingedroogde plakjes pakken. Naast fruit is deze methode ook geschikt voor de bereiding van gedroogde uien en granaatappelpeeling.

Een minpuntje van een manier - insecten, met name vliegen en bijen, gaan op een product zitten.

Op de vensterbank

Gedroogde ananas op de vensterbank

Allemaal hetzelfde, zoals bij het drogen in de zon, alleen op de vensterbank. Zet het formulier op de zonnige kant. Het moet buiten heet zijn (+30 graden Celsius). Als je de ananas dik snijdt, kun je glas boven de vorm plaatsen en vergeet je niet om een ​​goede luchtcirculatie voor het fruit te garanderen.

Onder de glas temperatuur zal nog hoger zijn. Maar zorg ervoor dat direct zonlicht niet op het fruit valt, omdat het gaas gewoon kan branden

Het nadeel van de methode is een onwaarschijnlijk, maar nog steeds mogelijk, vuur.

Over het fornuis

Ananasringen na het drogen over de kachel

Deze methode is meer geschikt voor ananassen, gesneden in ringen. Hang fruit bij een kookplaat (of verwarmde muur) op een linnen touw. Breng gaas aan op de 2 lagen zodat het fruit schoon blijft. De duur van een dergelijke droging is voor iedereen anders, omdat iemand in huis is koeler, iemand is warmer. Ongeveer 2 weken.

Hang ananas niet direct boven de plaat, omdat het fruit de geur van het bereide voedsel absorbeert.

De minus van de methode is de langste droogtijd. Mogelijkheid om geuren te absorberen.

Gedroogde ananas

Om ananas te drogen, moet je een beetje groter snijden dan om te drogen. Het verschil tussen drogen en drogen is dat het product bij het drogen aan de temperatuur wordt blootgesteld en bij het drogen het product aan een constante koude luchtstroom wordt blootgesteld. Om gedroogd fruit te maken, leg het op een canvas touw, wikkel het in kaasdoek en hang het in een geventileerde ruimte.

Gedroogde ananas behoudt meer voedingsstoffen en vitamines.

Misschien op straat, als de temperatuur niet boven de 15 graden is. Dit is om ervoor te zorgen dat het vloeien van wind / tocht het product niet laat rotten. Ze zullen niet minder dan 2 weken verwelken. Als gevolg hiervan krijgt u een licht vochtig vezelachtig product.

Na het drogen behouden deze citrusvruchten een maximum aan vitamines en voedingsstoffen, omdat ze niet zijn blootgesteld aan temperatuureffecten.

Gedroogd fruit kan als snack worden gebruikt. Ondanks het hoge gehalte aan calorieën (per 100g 347 kcal), heeft dit product een goed effect op het spijsverteringsstelsel en kan het zelfs de eetlust verminderen. Actief stimuleert de hersenactiviteit, verrijkt het lichaam met magnesium, calcium, fosfor. Verrijkt met B-vitamines en anderen.

//youtu.be/5nKt6lO7oGs

Bekijk de video: How to Cook Healthy Food! 10 Breakfast Ideas, Lunch Ideas & Snacks for School, Work! (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send