Over de boerderij

Beschrijving van de variëteit en bijzonderheden van de teeltmeloen Ethiopka

Pin
Send
Share
Send
Send


Er zijn veel verschillende meloenvariëteiten. Rang Ethiopka - een van de meest populaire. Het is ontworpen door Russische fokkers. De verschillen met andere variëteiten in hoge kieming van kiemen en grote omvang van fruit. Ethiopische meloenvruchten zijn gemakkelijk te vervoeren en worden herinnerd om hun zoete smaak.

Beschrijving en kenmerken van de variëteit Ethiopka

Melon Ethiopka verdraagt ​​perfect warmte en is niet onderhevig aan de vorming van zonnebrand op de korst.

Een kenmerk van de Ethiopka-variëteit is zelfbestuiving. Hierdoor zijn alle bloemen gebonden.

Het struikras ziet er compact uit, zonder lange zwepen. Van één struik blijken 5-6 vruchten te worden verzameld.

Volgens de beschrijving de vruchten van Ethiopka zijn groot, rond, donkerg geel van kleur en gescheiden door strepen op de schil. Hierdoor zien ze eruit als een pompoen. Om aan te raken zijn de vruchten ruw, bedekt met fijnmazig patroon.

Het vlees is wit en sappig en straalt een aangename meloenaroma uit. Over de smaak - schat.

kenmerken:

 • medium vroege variëteit;
 • vruchten rijpen na 80 dagen;
 • gemiddeld gewicht van de foetus - 4 kg;
 • de houdbaarheid van de vrucht - een maand;
 • dikke korst laat je toe om het fruit te transporteren, zonder bang te zijn ze te beschadigen.
Medium vroege, zelfbestuivende variëteit, hoge smaak en transporteerbare eigenschappen

Voorbereiding voor aanplant

Melon Ethiopka - warmteminnende plant. In de zuidelijke regio's van Rusland kunnen zaden direct in de grond worden gezaaid en worden scheuten verwacht.

In de middelste en noordelijke breedtegraden van het land, heeft het de voorkeur om de zaailing methode van het planten van Ethiopië te gebruiken.

Ervaren tuinders bereiden zaailingen half april voor. Een maand later, met 3-4 bladeren, worden zaailingen geplant op een vaste plaats.

Hierdoor kan de meloen rijpen en onverwachte vorst worden voorkomen, omdat een lage temperatuur schadelijk is voor de meloen. En bovendien zal de zaailingmethode het mogelijk maken om meloen eerder in 2-3 weken te oogsten.

In de middelste en noordelijke breedtegraden van het land, is het beter om de zaailing landingsmethode te gebruiken

Voor het planten worden de zaden bereid. Ze worden een dag gedrenkt in warm water of in een speciale samenstelling voor de voorbehandeling van zaden. Dit zal de zaden verzadigen met micronutriënten en de kieming verbeteren.

In de voorbereidende fase is het gemakkelijk om zaden van lage kwaliteit te identificeren: zaden die in water zijn opgedoken, worden weggegooid, planten die op de bodem zijn gevallen, zullen een goede oogst opleveren.

Zaden worden geplant in speciale containers voor zaailingen, veenpotten of zelfgemaakte gerechten. Voor spruiten die niet verweven zijn met wortels, worden ze geplant in afzonderlijke containers of zitten ze van elkaar.

Meloengrond is los nodig, zodat water niet stagneert, vruchtbaar en niet zuur is. Klei en zoute grond zullen niet werken - er zal meloen in sterven.

Je kunt de tuingrond nemen, maar het moet voorbereid zijn:

 1. Verminder de zuurgraad van de aarde met kalk, zand of een eierschaal.
 2. Voeg turf en compost toe om de grond te verrijken.
 3. Desinfecteer de grond met een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat.

In tanks waar de grond in slaap valt, moeten er gaten worden gemaakt om overtollig water af te tappen. Drainage wordt onderaan gegoten en er wordt een laag grond op gelegd. Zaden worden ondergedompeld tot een diepte van 4-5 cm en bedekt met een film.

Wanneer de eerste scheuten verschijnen, wordt de film verwijderd. Als de zaden in een gemeenschappelijke container zijn geplant, worden de fragiele scheuten verwijderd. De rest wordt bemest met minerale meststoffen en op een zonnige plaats geplaatst.

Als er geen gelegenheid is om zaailingen voldoende licht te geven in een woning, waard om lampen voor planten te kopen.

Vóór het planten worden de zaden een dag in warm water gedrenkt, de zaden die in water zijn opgedoken, worden weggegooid.

Planten en water geven

Het planten zou midden mei moeten plaatsvinden.. Het wordt bereid door het besproeien te verminderen en de straat een paar uur bloot te stellen. Dus spruiten passen zich aan de toekomstige omgeving aan.

De spruiten worden op een afstand van een halve meter van elkaar in de grond geplant. Het bed kan worden voorverwarmd door humus gemengd met de grond te begraven tot een diepte van 40-50 cm. Maak erboven gaten voor toekomstige spruiten en giet ze overvloedig met water.

Wanneer water in de grond wordt opgenomen, kunt u zaailingen planten. Meloenkiemen begraven in de grond ter hoogte van de onderste blaadjes.

Watertemperatuur voor het drenken van Ethiopië mag niet lager zijn dan de omgevingstemperatuur. Er moet voor worden gezorgd dat de grond rond de stengel niet uitdroogt, maar het is ook gevaarlijk om de planten te laten overstromen.

De grond rond de stengel moet worden gedroogd, maar niet worden gedroogd. Op warme dagen zal water vaker moeten worden gedrenkt dan op koele.

Een halve maand voor het oogsten moet de watergift stoppen.zodat de vruchten de juiste hoeveelheid suikers krijgen en de pulp niet waterig wordt.

Zaailingen worden midden mei in de volle grond geplant.

Meloenen voeren

Melon Ethiopka reageert goed op meststoffen die kalium bevatten. Bovendien gebruiken veel tuinders kruideninfusie voor het voeden van Ethiopka en strooi de aarde rond de plant met houtas.

Het voedt zowel de grond als helpt bij de bestrijding van plagen.

Ziekten in de teelt

Ethiopka is vatbaar voor schimmelziekten:

 1. Zwarte been.
 2. Olijven spotten.
 3. Meelachtige dauw.

Met olijfvlek olieachtige grijze vlekken verschijnen op planten. Ontsmetting van de bodem en het schoonmaken van plantenresten en zieke planten uit de tuin zullen schimmels helpen voorkomen.

Wanneer de eerste tekenen van de schimmel verschijnen, wordt het aanbevolen om de planten te sproeien met een Bordeaux-mengsel of cartocide.

Olijfplek op meloen

Zwarte been treft meestal de onvolgroeide scheuten van zaailingen en vernietigt ze. De wortels van aangetaste planten rotten, de redenen hiervoor liggen in:

 • de aanwezigheid van sporen schimmels in de grond;
 • overtollige vochtigheid in de kamer;
 • overmatig water geven;
 • temperatuur daalt.

Om dit te voorkomen, is het noodzakelijk om het plantschema te observeren en ervoor te zorgen dat de scheuten voldoende licht krijgen.

Voor de preventie van zwarte benen met turftabletten en weekzaden in "Fitosporine". Dit medicijn wordt gebruikt voor de behandeling van aangetaste planten.

Het uiterlijk op de witte bloem is een teken van echte meeldauw. Onder de patina vormen zich zweren, sporen van de schimmel trekken voedingsstoffen uit de aangetaste plant.

Poederachtige meeldauw verschijnt als gevolg van overtollige stikstof in de bodem. en in strijd met het irrigatieregime. Vecht tegen echte meeldauw met fungicide middelen:

 • VitaRos;
 • Topaz;
 • Fundazol.
Melon Dew on Melon Leaves

Groeiende meloen Ethiopka vereist geen specifieke voorwaarden. Met eenvoudige regels kunt u gemakkelijk een groot gewas (gemiddeld 100 centers per hectare) krijgen.

Ethiopische meloen is populair in Rusland, de landen van Centraal- en Klein-Azië. Fokkers verbeteren deze variëteit voortdurend. In de toekomst zullen nieuwe variëteiten meloenen verschijnen op basis van de Ethiopka-variëteit.

Pin
Send
Share
Send
Send