Over de boerderij

Oesterzwammen drogen en drogen tegen de laagste kosten

Pin
Send
Share
Send
Send


Oesterzwammen - paddestoelen die weinig vocht bevatten. Daarom impliceert het proces van drogen geen specifieke moeilijkheden. U kunt zelfs de hulpmiddelen bij de hand gebruiken. Als ze worden gedroogd voor de winter, zullen champignons voor een lange periode worden bewaard. Ze hebben een verfijnde smaak en een aangename geur waardoor je veel heerlijke gerechten kunt bereiden.

Proces specificaties

Je moet grote paddenstoelen en zonder vlokken pakken.

Er zijn verschillende ongeschreven regels die droge oesterzwammen voor de winter toestaan. namelijk:

  • Het is ten strengste verboden paddenstoelen te wassen alvorens te drogen. Ze worden gereinigd van vuil en bladeren. Verwijder indien nodig de bovenste schil;
  • alleen verse, niet-beschadigde en nette monsters worden geselecteerd om te drogen;
  • aan het begin van het drogen de minimumtemperatuur instellen. Dan is het de moeite waard om te verhogen;
  • omdat de oesterzwammen zelf groot zijn, moeten ze worden gesneden;
  • op dezelfde pallet zijn alleen stukken van dezelfde grootte opgemaakt. Dus drogen ze in één keer;
  • tijdens het droogproces wordt aanbevolen om een ​​goede circulatie van luchtmassa's te behouden, anders zal het product verslechteren.

Manieren om oesterzwammen te drogen voor de winter

Er zijn veel opties voor het bereiden van paddenstoelen voor de winter. Om dit te doen, hebt u mogelijk zowel beschikbare hulpmiddelen als gespecialiseerde apparaten nodig. Overweeg de meest voorkomende droogmethoden.

In de oven

Droog bij lage temperatuur

Je kunt ook in de oven drogen. Hiervoor worden voorbereide stukken op een bakplaat gelegd die eerder met bakpapier was bedekt. Je moet de temperatuur op 45 graden instellen. Als u meer gebruikt, kan het product verbranden, minder vermoeid en verwend raken. Voor de circulatie van luchtmassa's en het vrijkomen van vochtige lucht, wordt het aanbevolen om de ovendeur op een kier te houden. U kunt klemmen tussen het lichaam van de oven en de deurspies. Als de stukjes niet meer plakkerig zijn, wordt de temperatuur verhoogd tot 60 graden enzovoort tot ze klaar is. Om precies te zeggen hoe lang het duurt voor het hele droogproces is moeilijk. Het hangt allemaal af van de grootte van de afzonderlijke stukken. Een paar uur zeker.

In de magnetron

De droogtijd wordt verkort tot 2 uur.

Je kunt zelfs in de magnetron drogen. Hiervoor worden geprepareerde champignons op een bord gelegd. En het is beter dat de stukken hetzelfde waren. Vermogen vertoonde minimaal 100-150 watt. Het droogproces vindt in verschillende fasen plaats. Droogt gedurende 20 minuten, daarna gaat de deur open om vochtige lucht gedurende 10 minuten af ​​te geven. De cyclus herhaalt zich opnieuw. En zo een paar keer totdat het helemaal droog is. In de regel zijn 3-4 van dergelijke cycli noodzakelijk, wat lang genoeg is.

In de droger

Voor de droger VOLTERA 1000 Lux-oesterzwammen in kleine stukjes gesneden

Het gebruik van elektrische drogers zal het oogstproces voor de winter aanzienlijk versnellen. Hiertoe worden geschilde en gehakte champignons op het drogerrooster VOLTERA 1000 Lux gelegd. Blootstelling aan 50 graden gedurende 2 uur. Hierna moet je verhogen tot 75 graden enzovoort totdat de champignons volledig gaar zijn. Het hele droogproces kan 7-12 uur duren. Het hangt allemaal af van de grootte van de kopieën.

Hoe paddestoelen aan een touwtje te drogen

De gemakkelijkste, betaalbare en kostenloze methode om te drogen

Deze methode om champignons te oogsten voor de winter - het gemakkelijkst. Het enige dat nodig is, is een katoenen draad en geschikte weersomstandigheden. De warme, droge en zonnige periode zal het doen. Pre-oesterzwammen worden aanbevolen voor het reinigen van vuil en in gelijke delen gesneden. Paddestoelen opgemaakt op perkamentpapier en uitgevoerd in de zon. Na drie uur, wanneer de stukjes enigszins zijn opgedroogd, kunnen ze op een draad worden geregen. Daarna worden de paddestoelen een dag op een warme en droge plaats gebracht tot ze volledig zijn gedroogd.

In de Russische kachel

Gedroogde paddenstoelen die zich al in de koeloven bevinden

Oesterzwammen voor de winter waren zelfs in de oude dagen verloofd. Hiervoor gebruikten ze Russische kachels. Vandaag is er weinig veranderd en kunt u op dezelfde manier veilig gebruiken. Hiertoe worden verschillende stenen op de bodem van de oven gelegd. Ze zorgen voor de nodige afstand zodat de oesterzwammen gewoon niet afbranden. Bereide paddenstoelen worden op de grill gelegd. Bij het gebruik van deze methode moet men de kacheldemper niet vergeten. Het wordt aanbevolen om het lichtjes te openen om de nodige luchtcirculatie te bieden. Oesterzwammen zijn binnen 7-12 uur klaar.

In heteluchtoven

De droogtijd is afhankelijk van de grootte van de champignons.

Oesterzwammen kunnen ook in luchtconvectieovens worden gedroogd. Hiervoor worden geprepareerde champignons op het rooster van de grill gelegd. Blootgestelde maximale snelheid en temperatuur van 60-70 graden. Het proces duurt ongeveer twee uur. Het hangt allemaal af van de grootte van de paddestoelen en hun frisheid.

Over het fornuis

Speciaal ontwerp voor het drogen over een gasfornuis

Het drogen van oesterzwammen over de kachel is eenvoudig, maar niet altijd handig. Allemaal vanwege het feit dat het ongeveer twee dagen duurt. En voor deze periode is koken op het fornuis niet de moeite waard. Anders absorberen de paddestoelen alle geuren die verschijnen en zullen ophouden zo geurig te zijn als voorheen. Bereide paddenstoelen worden aan een draad geregen en over de meegeleverde branders van een gasfornuis gehangen. Het proces duurt enkele dagen tot de oesterzwam helemaal droog is.

Oesterzwammen zijn heerlijke en geurige paddenstoelen die kunnen worden toegevoegd aan een verscheidenheid aan gerechten. Sommige gedroogde stukjes worden verwerkt tot een staat van poeder voor gebruik als smaakmaker. Het hele proces van het drogen van dit soort paddenstoelen is vrij eenvoudig, omdat ze niet begiftigd zijn met overmatig vocht. Verschillende slimme bewegingen en een smakelijke traktatie voor de winter staan ​​klaar.

Hoe te drogen voor de koude maanden van het jaar andere producten, zie de artikelen over courgette, asperges, wortels.

Bekijk de video: Paddenstoelen schoonmaken - Allerhande (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send