Over de boerderij

Gedetailleerde beschrijving en kenmerk van de variëteit tomatenroom

Veel tuiniers, die variëteiten van tomaten kiezen voor het planten op de site, vullen het tomatenaanbod aan met room. Deze populariteit is te danken aan de kenmerken van de groente, uitstekende smaak en een groot aantal kleuren, waardoor echt vuurwerk van kleuren op de bedden en de tafel ontstaat.

Beschrijving en kenmerken van tomaten - room

Het doel van het fokken van een verscheidenheid aan tomaten was om een ​​groente te verkrijgen met vlezige pulp, die bij uitstek geschikt zou zijn voor het beitsen en bereiden van sauzen. Het resultaat overtrof de verwachtingen, de resulterende tomaten hebben hoge opbrengsten, onderscheiden zich door een delicate smaak en een lange houdbaarheid.

Variëteit variëteit laat je kiezen voor het planten van zaden van kleine (tot 60 g) en grote vruchten (tot 300 g), met verschillende kleuren. De crème wordt goed getransporteerd vanwege de dichte huid. Tijdens de hittebehandeling behouden conserven tomaten hun integriteit, en de neutrale smaak wordt aangevuld door de gebruikte kruiden.

De naam van de roomplant kreeg vanwege de karakteristieke langwerpige vorm van fruit met pruimenlichaam. Deze soort omvat tientallen verschillende variëteiten, struiken die compact van formaat kunnen zijn en in de vorm van lianen. Veel hybriden zijn geschikt voor kweken, zowel in open grond als in kasomstandigheden. De crème is zelfs geschikt voor teelt op een vensterbank of balkon. De vruchtbaarheid van de cultuur is hoog, met gemiddeld 1 m2 van 7-10 kg tomaten

Het assortiment op de bedden laat toe om te oogsten, van juni tot het koudste - bijna heel oktober.
Verscheidenheid aan tomatenroomrassen

Voor- en nadelen van de vorm

Roomtomaatjes zijn populair bij tuinders vanwege de volgende voordelen:

 • eenvoudige agrotechnologie (de kousenband en het knippen is niet vereist);
 • eenvoud;
 • vroege veroudering;
 • vriendelijke opkomst van scheuten en gelijktijdige rijping van fruit;
 • goede immuniteit (weerstand tegen aardappelziekte, fusarium, wortelrot, etc.);
 • universeel gebruik van het gewas.

Tomaten hebben geen duidelijke tekortkomingen, behalve dat tijdige zorg nodig is.

De eigenaardigheid van het ras is de vraag naar verbanden.

De meest populaire soorten tomaten

Degenen die van plan zijn voor de eerste keer crème op hun perceel te laten groeien, wordt geadviseerd om de beschrijving van populair te lezen, naast de al bekende mosselvariëteiten van Moskou en honing.

Oranje crème

Een plant met een gemiddelde rijpingstijd, heeft een hoge opbrengst (meer dan 10 kg per 1 m2). Heesters zijn compact van formaat, maximaal 1,2 m. Variëteit is bestand tegen Phytophthora, wortelrot, bestand tegen slechte weersomstandigheden, een sterke temperatuurdaling. Vruchten zijn oranje van kleur, het gewicht bereikt 50-60 gram. Een kenmerk is het hoge gehalte aan caroteen in de vrucht.

Chio Chio San

De plant is meer geschikt voor het kweken in kassen. De cultuur halverwege het seizoen wordt gekenmerkt door goede immuniteit, wat zich uit in resistentie tegen schimmelinfecties. De bus is gevormd in grote maten met vertakking. Op elk exemplaar zijn gemiddeld 50 roze vruchten gebonden.

hopen

Tomaten zijn hoogproductief, resistent tegen ziekten en plagen, onpretentieus in de zorg. Dit is een echte droom voor tuinders, de vruchten blijven letterlijk in de struiken hangen en creëren een prachtig rood-groen landschap. Elke struik bestaat uit 4-6 takken, de hoogte van de toppen is niet groter dan 1,5 m. Het gewicht van een middelgrote vrucht bedraagt ​​70-80 gram. Planten begint vroeg, koude-resistente planten. U kunt extra bescherming creëren met behulp van film of agrofibre.

Cream gigant

Een verscheidenheid aan medium vroege rijping, te herkennen aan grote vruchten (tot 300 gram) en prachtige karmijnrode kleuren. De groeiende plaats kan een open bed en een kas zijn. De hoogte van de struik, die 2-3 stelen vormt, bereikt 1,8 m. 7-11 kg fruit wordt verwijderd uit een vierkante meter bed. De smaak is gevuld met een zoete noot, het vlees is vlezig en sappig.

De barao

De plant met een late rijping van fruit, vormt een vertakte hoge struiken. De eigenaardigheid van de cultuur - de behoefte aan regelmatige pasynkovaniya. Tomaten hebben een platte ovale vorm, kleuren kunnen verschillen (roze, zwart, rood, oranje, geel). Het gewicht van een gemiddelde instantie is 60-70 gram.

Vereisten voor grond voor aanplant

De grond voor het kweken van room moet neutraal of licht zuur zijn. Bij het identificeren van de verhoogde zuurgraad van de grond, die wordt uitgevoerd met behulp van lakmoespapier, wordt dolomietmeel (houtas, gemalen kalk) op het bed geïntroduceerd.

De plaats voor een tomatenbed is niet geschikt als het op het vorige seizoen is gekweekt: physalis, aubergine, peper. Het planten van zaailingen is ook niet toegestaan ​​op hetzelfde perceel, de regels voor vruchtwisseling zijn geschonden.

Voor een goede oogst moet je de grond bemesten met organisch materiaal. Het is beter om dit in het najaar te doen, met een spreiding van 1 tot 10 kg (rotte toorts, compost). Het is ook passend om fosfor-kalium-meststoffen (20 g per 1 m2) te gebruiken. In het voorjaar moet de grond worden verrijkt met stikstofhoudende stoffen die de groei van jonge scheuten stimuleren.

Zaaien regels

Het zaaien is gepland aan het einde van februari - maart. De timing wordt bepaald op basis van de variëteit en het tijdstip van de teelt van zaailingen (45-65 dagen).

Het planten begint met zaadverwarming (2 dagen op + 30 °, nog eens 3 dagen op + 50 °) en laat ze 30 minuten weken in een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat. Universele aarde of speciaal voor tomaten moet worden gedesinfecteerd door ze in de oven te verwarmen. Bovendien kunt u de grond besproeien met EM-Baikal.

Potten of houten kisten met een hoogte van ten minste 10 cm worden als containers gebruikt, turftabletten kunnen ook worden gebruikt. Diepte van onderdompeling van zaden in een nat substraat is 3-4 mm. Het oppervlak van de container is bedekt met een film.

Zaaiende tomaten op zaailingen

Voorwaarden voor het kweken van zaailingen:

 • voor het ontstaan ​​van de scheuten ingestelde temperatuur van 25 °
 • na 5-7 dagen, verwijder de film en zet de container op een goed verlichte plaats;
 • temperatuur wordt verlaagd tot 8-10 ° 's nachts, 10-15 ° gedurende de dag;
 • een week later stijgt de temperatuur overdag tot 20-25 °, 14-16 ° 's nachts.

Het is noodzakelijk om de kamer van zaailingen te voorzien, maar er mogen geen tocht zijn.

Transplantatie van tomaten in de volle grond

Het planten van zaailingen is gepland voor de periode dat de nachttemperatuur wordt vastgesteld met een positieve indicator (eind mei - juni). De lay-out van de gaten: 3-5 planten per 1 m2. De zaailing tegen die tijd was sterk, bestaat uit een krachtige stengel en 7-8 bladeren. Het is belangrijk dat het wortelstelsel zo sterk is.

Zaailingen worden geplant in ondergelopen bronnen onder rechte hoeken met bodemverdichting over de wortel. Een kwart of zelfs een derde van de stengel zakt in de grond. Als de regio wordt gekenmerkt door wind en zware regenval, is het mogelijk om op elke plant een kleine houten pen te installeren die als ondersteuning dient.

Tomaten in de volle grond planten

Zorg na de transplantatie

De algemene regels voor crèmespoeling verschillen niet veel van het verbouwen van tomaten in het algemeen.

Wieden, losmaken

Voor het normale groeiseizoen wordt het bed met tomaten regelmatig gewied. Onkruidbestrijding is nodig om verdikking van de landing te voorkomen, wat de ontwikkeling van schimmelziekten veroorzaakt en ook plagen aantrekt. Loszitten draagt ​​bij aan een betere ontwikkeling van het wortelsysteem, het verzadigen van de bodem met zuurstof, waardoor wordt voorkomen dat vocht stagneert. Beide procedures worden meestal gecombineerd. In de loop van de ontwikkeling van struiken moet je ze spuien om een ​​goede stabiliteit te garanderen.

watering

Bed met zaailingen 2-3 keer per week water gegeven (6-7 l per 1 m2). Bij droog weer neemt de waterstroom toe tot 10 liter per 1 m2. Bevochtiging vindt plaats in de ochtend of na 20-00 in de avond.

Ideaal gebruikt voor het druppelirrigatiesysteem met kweek. Sprinkelen heeft een negatieve invloed op de ontwikkeling van tomaten, veroorzaakt het vallen van de bloeiwijzen. Bij normale irrigatie met behulp van een slang, wordt water geven onder de wortel gebruikt met een lichte kop.

Juiste besproeiing van de struik

Top dressing

Tijdens het groeiseizoen worden de planten minstens 2 keer gevoerd. De eerste procedure wordt uitgevoerd 20 dagen na de transplantatie, de tweede - na nog eens 20 dagen, wanneer de tijd rijp is voor intensieve vruchtvorming. Als voedingsstoffenmengsel met een combinatie van dergelijke componenten:

 • stikstofmeststoffen (25 gr.);
 • fosforhoudende stoffen (40 g);
 • kaliumverbindingen (15 g.);
 • een emmer water.

Minerale verbanden worden in de grond in een droge vorm in het gangpad ingebed.

Naast de geplande supplementen, kunnen extra voedingsstoffen worden geïntroduceerd in het geval van tekenen van kaliumgebrek of andere sporenelementen op de plant.

Maskering en bladverwijdering

Als de struik wordt gevormd, is het noodzakelijk om de stiefzonen eenmaal per week te verwijderen. Vanaf de tweede helft van augustus moeten de toppen knijpen. Vergeet de onderste bladeren niet, die de krachtcentrale beroven. Ze moeten ook afbreken.

Veel tuinders maken fouten in de tomatenteelt. Een van de meest voorkomende zijn:

 • dichte beplanting van zaailingen;
 • gebruik van dezelfde plaats als een bed elk jaar;
 • de introductie van grote hoeveelheden meststoffen in de bodem, waardoor de plant al zijn krachten uitgeeft op de groei van toppen, en niet op het zetten van vruchten;
 • schending van het irrigatieregime (voor tomaten is het gevaarlijk, zowel droogte als overvloed aan vocht).
Een tomaat maskeren

Ziekten en hun preventie

Het grootste gevaar voor tomatencrème is cladosporia en bruine vlek. De behandeling bestaat uit het behandelen van de bedden met fungiciden. Het verdient echter de voorkeur af te zien van preventieve maatregelen die zorgen voor de juiste selectie van de locatie, voor een goede ventilatie en verlichting.

Het zaadmateriaal moet worden gedesinfecteerd, zodat de sporen de jonge scheuten niet raken. Gewasrotatie wordt ook als een veiligheidsmaatregel beschouwd.

Oogst- en opslagregels

Vruchtrijping vindt plaats 110 - 150 dagen nadat spruiten boven het grondoppervlak verschijnen. 3 weken voor de oogst moeten de knoppen en bloeiende scheuten uit de struik worden gesneden om de tomaten te laten rijpen. Afhankelijk van de bestemming worden tomaten gesneden: voor conservering en langdurige opslag, moeten bruine exemplaren de voorkeur hebben, voor de bereiding van salades, sauzen - rijpe groenten van verzadigde kleur.

De oogst moet worden voltooid voordat de nachttemperatuur 8 ° С is. Geplukte vruchten behouden hun kwaliteiten op een koele plaats, bijvoorbeeld in een kelder. Als rijping nodig is, kunt u bruine tomaten direct op de vensterbank verspreiden. Ook kunnen zuivelgroenten rijpen in een kartonnen doos met verschillende rijpe tomaten. Ze versnellen het proces van rijping door de afgifte van ethyleen.

Voor de opslag van de oogst gebruikte plastic of kartonnen dozen bedekt met papier. In één container is het niet aan te raden om meer emmers met groenten te vullen. Bij het leggen bevinden de vruchttuiten zich naar beneden.

Wanneer bewaarcondities worden waargenomen, behouden tomaten een week lang de kwaliteit, waarna ze moeten worden verwerkt.

Roomtomaten zijn ideaal voor winterbereidingen. Ze behouden perfect hun vorm na warmtebehandeling, geven het behoud van de unieke smaak van de zomer. In frisse vorm heeft het product niet minder nuttige eigenschappen die worden gewaardeerd door de gastvrouw en professionele koks. Vernietigt niet de smaak en structuur, zelfs ingevroren gesneden room.