Over de boerderij

6 eenvoudige manieren om pruimen thuis te drogen

Pin
Send
Share
Send
Send


De natuur heeft mensen rijke bronnen gegeven. Alle natuurlijke producten, waaronder ook een gedroogde pruim, met een massa waardevolle vitamines, mineralen en vitale stoffen voor het lichaam die de gezondheid van de mens kunnen verbeteren. Ook wordt gedroogd fruit actief gebruikt in de culinaire industrie, voeding, cosmetologie. De traktatie werd voor het eerst gemaakt door Aziatische mensen en werd populair vanwege het feit dat het lange tijd werd bewaard en niet verslechterde. Als je een gedroogd product in de winkel koopt, kun je niet zeker zijn van de natuurlijkheid van het product. Daarom, terwijl u de basismethoden voor het oogsten voor de winter thuis kent, kunt u het fruit onafhankelijk van elkaar drogen.

Specificiteit van het drogen van pruimen thuis

Vlezige gedroogde pruimen van hoge kwaliteit met een zwarte tint en een zoete smaak worden verkregen als u kiest voor grootbloemige variëteiten donkerpaars om te drogen. Voor de vervaardiging van een nuttig product is het noodzakelijk om alleen een rijpe, verse, vlezige, dichte structuur van de vrucht aan te brengen met een steen die gemakkelijk van de pulp kan worden losgemaakt.

Alleen rijp en vers fruit kunnen worden gedroogd.

Voordat u gaat drogen, sorteert u de vruchten en verwijdert u beschadigde exemplaren die zijn aangetast door motten en andere ziekten. Op maat sorteren, stengel en botten verwijderen, grondig wassen. De volgende fase is blancheren. Fruit wordt gedurende enkele seconden in een kokende oplossing bereid uit 1 liter water en 5-6 g frisdrank geplaatst en vervolgens onmiddellijk ondergedompeld in koud water, afgeveegd met een papieren handdoek. De procedure versnelt het drogen.

De beste tijd voor het oogsten van gedroogde pruimen is de zomer- en de herfstmaand.

Wanneer het belangrijk is om de pruim goed uit de boom te verzamelen.

Manieren om pruimen te drogen

Er zijn veel manieren waarop zelfgemaakte gedroogde pruimen kunnen worden geoogst. De gemakkelijkste, die werd gebruikt door onze voorouders - onder invloed van zonlicht. Zeker, als ik in de zomer mijn oma kwam bezoeken, kon je de helften van de pruimen op de vensterbank zien liggen. Nu nemen ze in toenemende mate hun toevlucht tot het gebruik van een magnetron of oven, omdat dit handiger en veel sneller is.

Wist je dat pruimen en pruimen verschillende vitamines hebben en een ander effect hebben op het lichaam?

Het oogsten van pruimen is een snel proces dat geen vaardigheid vereist.

Hoe te drogen in de oven

Bereid het fruit voor, blancheer het in een oplossing van zuiveringszout gedurende 2 minuten. Verdeel ze in twee helften en verwijder het bot. Voer vervolgens stap voor stap drogen uit:

  1. Verwarm de oven voor op 50 graden en sla de plakjes daar gedurende 5 uur. Laat ze vervolgens afkoelen op kamertemperatuur.
  2. Draai de helften naar de andere kant, zet dezelfde hoeveelheid tijd om te drogen op 70 graden. Vanwege de effecten van hoge temperaturen zal het vocht geleidelijk verdampen. Haal het product vervolgens weer op en laat het afkoelen.
  3. Zet 75 graden en draai de pruimen in de oven tot ze klaar zijn.
Het drogen van de pruim in de oven is in verschillende benaderingen noodzakelijk.

Bij het respecteren van alle stadia worden pruimen ongelooflijk smakelijk. Het belangrijkste pluspunt is dat het product vrij snel klaar zal zijn, maar er bestaat altijd het risico van overmatig drogen en bederf van het product.

Drogen in een elektrische droger

Het is noodzakelijk om het fruit onder te dompelen in kokend water, af te vegen met een papieren handdoek. Het proces omvat drie stappen:

  1. Open de elektrische droger VOLTERA 1000 Lux en plaats de helften van de drains op een speciale dienblad met een uitsnijding en laat 4 uur staan, stel de temperatuur in op 50 graden. Laat de tijd afkoelen.
  2. Na afkoeling stuurt het fruit opnieuw 6 uur op 60 graden.
  3. De laatste fase - het drogen van pruimen gedurende 5 uur, het instellen van de elektrische droger op 80 graden.
In de elektrische droger kan de afvoer zowel in helften als als geheel worden gedroogd.

Het voordeel van de methode in snelheid en eenvoud.

Drogen in de zon

Eerst moet je het fruit grondig wassen, het bot verwijderen en op het papier uitspreiden, de resulterende helften worden naar beneden geschoven. Plaats het daarna in de zon en wacht minstens 4-5 dagen, keer het dagelijks om en geef het 's nachts in. Zorg er tijdens deze periode voor dat de pruimen geen traktatie worden voor wespen en vliegen.

Het drogen van pruimen in de zon duurt ongeveer een week.

De voordelen van de methode zijn dat het product door de natuurlijke lichtbron zijn nuttige eigenschappen niet verliest. Vocht verdampt als gevolg van directe blootstelling aan zonlicht. Ook heeft de werkwijze veel nadelen, bijvoorbeeld de waarschijnlijkheid van het eten van fruit door insecten, een indrukwekkende duur van het proces.

Hoe gedroogd fruit te koken op de vensterbank

Leg het gehalveerde fruit op de vensterbank, bedekt met papier. Laat het gedurende 3-5 dagen met insectengaas bedekken en vergeet niet om te keren. De vensterbank moet de hele dag door de zon worden verlicht. Fruit behoudt alle positieve eigenschappen. Bewolkt weer kan de kwaliteit nadelig beïnvloeden.

Op de vensterbank drogen de pruimen goed bij zonnig weer.

Drogen boven de kachel

De helft van de pruimen moet op een bakplaat worden uitgespreid en gedurende 2 uur op het vuur worden gezet. Het is belangrijk om de empirisch noodzakelijke branderstand, hoogte en kooktijd te bepalen. Om het te doen, moet je eerst veel pruimen bederven.

De kooktijd is afhankelijk van de geselecteerde temperatuur en de dikte van de pruimen.

Magnetron drogen

Was fruit, veeg af met een handdoek, spreid uit op een speciaal bord. Stel het magnetronvermogen in op 300 graden en bak gedurende 20 seconden. Laat iets afkoelen. Herhaal het proces meerdere keren tot het volledig gaar is. Een van de snelste manieren, maar er is een grote kans om het product te drogen en te bederven.

U moet de pruim voortdurend in de magnetron controleren om het product niet te bederven.

Opslag gedroogde pruimen

Kant-en-klare pruimen moeten worden gekenmerkt door elasticiteit, dichtheid en niet kleven wanneer ze tegen de vingers worden gedrukt. Bewaar het product wordt aanbevolen niet meer dan 1 jaar, verzenden in een glazen pot of plastic container-pakket.

Pruimen worden veel gebruikt in de keuken. Het wordt gebruikt voor het koken van compotes en afkooksels, gecombineerd met verschillende soorten vlees. Banketbakkers voegen gedroogde pruimen toe aan cakes, snoepjes, cakes.

Pruimen moeten worden bewaard in glazen of plastic blikjes.

Het echte geschenk van de natuur is gedroogde pruim, waarvan het gebruik van bijzonder belang is voor diegenen die een gezonde levensstijl leiden en de conditie van hun lichaam controleren. Gedroogd fruit, dat in redelijke hoeveelheden wordt gebruikt, is gunstig voor alle lichaamssystemen. Daarom zal het gebruik van een dergelijk betaalbaar therapeutisch product een persoon helpen om van veel gezondheidsproblemen af ​​te komen.

Welke soorten pruimen doen pruimen en welke nuttige eigenschappen gedroogd fruit hebben, lees op onze website.

Bekijk de video: Delicious Emilys Moms vs Dads:The Movie Cutscenes; Game Subtitles (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send