Over de boerderij

De beste soorten bloemkool voor open grond

Pin
Send
Share
Send
Send


Bloemkool wordt zeer gewaardeerd om zijn vitaminesamenstelling en uitstekende smaak. Beginnende tuiniers worden geadviseerd om de beschrijving van alle variëteiten van dit gewas te lezen om de juiste groenten voor de teelt in hun tuinen te kiezen, rekening houdend met het klimaat en andere externe factoren.

De beste soorten bloemkool

Dit artikel maakte een selectie van de beste variëteiten van culturen, die elk hun eigen voordelen hebben. Iedereen zal opties voor de tuin kunnen kiezen, afhankelijk van hun voorkeuren. Hier en de lekkerste soorten, en de vroegste en meest vruchtbare.

De kwaliteit van de landbouwtechnologie maakt aanpassingen aan de smaak en de vruchtbaarheid van bloemkool, dus als u voor een bed zorgt, moet u de basisregels niet negeren:

  • drenken;
  • top dressing;
  • losmaken en wieden;
  • verwerking.
Bloemkooldressing

Het is ook belangrijk om de kool tijdig te verzamelen, omdat de overrijpe plantaardige of groene kool geen waardevolle eigenschappen bezit en ook geen ideale smaak heeft.

Om het gewas gedurende de zomerperiode te oogsten, wordt het aanbevolen om variëteiten met verschillende rijpingsperioden op het perceel te planten. Dan kunt u genieten van de verschillende smaken van groenten en voorbereidingen treffen voor de winter.

Bloemkool wordt als grillig beschouwd, maar de geselecteerde beste variëteiten zijn bestand tegen ongunstige weersomstandigheden, typische ziekten en hebben een uitstekende smaak. Met de juiste landbouw, worden tuinders altijd gepresenteerd met een overvloedige oogst. Groenten worden zowel vers als voor de winteroogst gebruikt. Met een lange houdbaarheid verlies je geen smaak en producteigenschappen.

Beschrijving van variëteiten van vroege bloemkool

Vrouw bewoner

De plant wordt gekenmerkt door een lange vruchtperiode, de periode van rijping vindt plaats op 80-100 dagen na het overbrengen van de zaailingen naar de tuin. Witte ronde kop met een lichte vlakheid krullen tot 1 kg. De chemische samenstelling van de groente bevat een hoog suikergehalte en ascorbinezuur, zodat de bloeiwijze interessante tonen van smaak heeft. De bladeren bedekken de vormkop van de brandende zonnestralen, waardoor schoon fruit kan worden verkregen. De grootte van de variëteit in zomerhuisjes is klein, dus de plantdichtheid is 3-5 planten per 1 m2 (afstand tussen struiken is 50 cm). De overdracht van zaailingen naar de tuin is gepland voor eind mei - begin juni. Groente transporteert perfect transport, behoudt waardevolle eigenschappen gedurende lange tijd onder de omstandigheden van opslag.

Sneeuwbol

Kool volledig rechtvaardigt zijn naam, volwassen bloeiwijzen hebben een sneeuwwitte kleur, hoewel de grootte klein is. Het gewicht van één exemplaar is niet groter dan 850 gram. Hoge opbrengst wordt bereikt dankzij een dichte landing, omdat de struik compact is, geen ruimte nodig heeft voor vertakking. De beste variëteit onder vroegrijpe rassen is al lang populair bij tuinders. Het leeuwendeel van dit succes schuilt in de weerstand van de plant tegen typische ziekten. Een snelle rijpingstijd geeft u de mogelijkheid om twee gewassen per seizoen in de chernozem-zone te ontvangen, vanaf het moment van aanplant van zaailingen tot volledige volwassenheid die niet langer is dan 60-65 dagen. Jonge boompjes schieten snel wortel op een nieuwe plek, rijpen samen. De gaten voor zaailingen zijn gerangschikt volgens het schema: 50x50, 50x70 cm.

Movir

De hybride, stabiel tegen vorst en hoge temperaturen, die dankzij de snelle rijpingstijd het mogelijk maakt om op twee gewassen in een seizoen te verwijderen, zelfs in het binnenland van Rusland. De ronde of afgerond afgeplatte bloeiwijze heeft een witte kleur, soms met een crèmekleurige tint. Gewicht - van 500 tot 1200 gram. De plant kan niet opscheppen met een speciale immuniteit tegen ziekten en plagen, maar de smaak van een groente zal zelfs een fijnproever aangenaam verrassen. Bij het planten van zaden gemarkeerd kieming. Fruit kan veilig worden verkregen in juni, als de zaden worden gezaaid in de tweede helft van februari, en de getransporteerde zaailingen zijn bedekt met een film, en beschermen ze tegen mogelijke voorjaarsvorst. De locatie van de gaten in het tuinplan met een interval van 50 cm op een rij en vanaf 60 cm in de rijafstand, is de overdracht van zaailingen gepland voor de periode van 25 mei tot 10 juni. De plant reageert goed op stikstof-kaliummeststoffen en andere supplementen.

uitdrukken

De bloeiwijze van witte kleur met een geelachtige tint neemt een leidende positie in smaak in onder de rijpheid (het groeiseizoen is niet langer dan 62 dagen). Dichte aanplant van compacte planten (het interval tussen de struiken is 25-35 cm, het gangpad 60-70 cm) geeft u de mogelijkheid om een ​​goede oogst te schieten, aangezien het kopgewicht niet hoger is dan een halve kilo. Kool is kwetsbaar voor ongedierte, maar het is bestand tegen niet minder gevaarlijke bacteriose. Preventieve invasie van parasieten helpt bij preventieve verwerking en regelmatig wieden. Het overbrengen van zaailingen naar het tuinplan voor begin mei. Onderdakfolie beschermt tegen mogelijke nachtvorst.

Groeiende variëteiten halverwege het seizoen

Geit Dereza

Compacte rechtopstaande plant met een witte kop, met een geelachtige en soms roodachtige tint. Bloeiwijze gewicht bereikt 800 gram, maar met de juiste agrotechnologie is het mogelijk om hoofden van meer dan 2 kg te laten groeien. Na het planten van de zaailingen rijpen de vruchten in 53-70 dagen. Zaailingen onderscheiden zich door een goede ontkieming en een vriendelijke ontwikkeling. Scheuten kunnen worden geplant in het voorjaar (tweede helft van april), en in de zomer (tot half juli). Putten voor zaailingen zijn gepland volgens het schema: 4 planten per 1 m2. Koolzoom alsem is zeer veeleisend voor de samenstelling van de grond, daarom is het bij het cultiveren van het gewas nodig om het bed te bemesten en de struiken te voeden.

Kool geit Dereza

Flora blanca

Geplant in de tuin rijpt de rijping in 109-112 dagen. De bloeiwijzen hebben een afgeronde, enigszins afgeplatte vorm in wit met een crèmekleurige tint. Het gewicht van een gemiddelde grootste exemplaar bereikt 1,2 kg. De vrucht is goed bedekt met bladeren, die hem beschermt tegen de brandende zonnestralen, die de vorming van donkere vlekken en bitterheid in de smaak kan veroorzaken. Zowel de zaailingen als de rijping vinden gelijktijdig plaats, waardoor oogsten zich niet lang uitstrekt. Gaten voor zaailingen staan ​​volgens het schema: 50x50, 50x70 cm. Kool is tolerant ten opzichte van bacteriose en nachtvorst, maar behoudt zijn eigenschappen nog lang met goede opslag.

Witte schoonheid

Het hoort bij het hoogrenderende uiterlijk vanwege de grote ronde kop van witte kleur. Bovendien heeft de plant een snelle rijpingstijd, tekenen van rijpheid worden waargenomen op 55-65 dagen na het planten van zaailingen op een open bed. Bloeiwijze gewicht bereikt 800-1200 gram. Een kenmerk van de cultuur wordt beschouwd als een lage weerstand tegen extreme temperaturen, plagen. Het wordt aanbevolen om de getransplanteerde zaailingen te bedekken met filmmateriaal, tijdig preventieve behandelingen van parasieten uit te voeren. Kool behoudt zijn dichte structuur en waardevolle eigenschappen tijdens transport en opslag. De presentatie bederft zelfs de nachtvorst niet.

Late bloemkool planten

Cortes

Van de late rijpende variëteiten wordt deze variëteit beschouwd als de meest productieve. De verdienste hierin is van de fokkers, die een ziekte-resistente en ongunstige weersomstandigheden hybride hebben gefokt. Vanwege de vorming van een grote bloeiwijze (gewicht van 2 tot 3 kg), heeft de plant regelmatig bemesting van de grond nodig. De bladeren van grote formaten creëren schaduw op het hoofd, zodat de kool bestand is tegen hitte. De groente wordt 75-80 dagen na het overbrengen van de zaailingen naar een open bed geoogst. Jonge scheuten, hoewel grillig, passen zich snel aan de nieuwe omgeving aan. De gaten zijn gerangschikt volgens het schema: het interval tussen de bussen is minimaal 70 cm, de gangpadafstand is 80 cm.

Verscheidenheid aan cortes

Amerigo

Sneeuwwitte massieve koppen rijpen op de 74-80 dag na het overbrengen van zaailingen naar open terrein. Eén exemplaar hangt op 2-2,5 kg. In tegenstelling tot andere soorten heeft Amerigo een goede immuniteit, waardoor je weerstand kunt bieden aan virale infecties en ongedierte. Hoofden kunnen rijpen tot de vorst, koude weerstand stelt u in staat om commerciële kwaliteit en delicate smaak te besparen. Intensieve groei vereist regelmatig bemesten. Kenmerkend voor de variëteit zijn grote bladeren die bloeiwijzen in de schaduw stellen en ze redden van de brandende zon. De overdracht van zaailingen naar de tuin is gepland voor de tweede helft van mei en begin juni. De gaten zijn gerangschikt volgens het schema: de afstand tussen de bussen is 70-80 cm, het gangpad is 70 cm.

Het kweken van bloemkool vereist een beetje meer aandacht en inspanning, omdat de plant minder beschermd is tegen ziekten en plagen. Maar hoe mooi is het om prachtige bloeiwijzen uit de bedden te verwijderen en uw dierbaren te verrassen met heerlijke culinaire gerechten of wintervoorbereidingen.

Bekijk de video: Bloemkool kweken (Augustus 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send