Over de boerderij

3 beste methoden voor het bereiden van gedroogde appels

Pin
Send
Share
Send
Send


Gedroogde appels - de naam wekt de verbeelding met de geur en geurige smaak uit je kindertijd. Het product heeft een heleboel gunstige eigenschappen: verbetert het spijsverteringskanaal, normaliseert de bloeddruk, helpt bij het herstellen van een beroerte, verbetert de immuniteit. Hiervan kun je veel gerechten bereiden volgens de recepten: compote, chicken zrazy, jelly, casseroles, chocolate fondue, cereal.

De details van het drogen van appels thuis

We zullen begrijpen wat het verschil is tussen drogen en drogen. Bij het drogen worden hogere temperaturen gebruikt, de taak van het drogen is om een ​​kleine hoeveelheid vocht in de vrucht te houden. Gedroogde appels verkruimelen niet, ze blijven flexibel en flexibel. Het proces kost meer tijd dan drogen, omdat de belichtingstemperaturen veel lager zijn.

Fruit, bessen en groenten drogen - een van de manieren om thuis in te pakken

De appels hebben het vermogen om te oxideren, dus snij niet alle vruchten tegelijk, het is beter ze uit elkaar te halen, zodat ze geen tijd hebben om donkerder te worden en een aantrekkelijk uiterlijk te behouden. Voordat u met het proces begint, is het belangrijk dat de vruchten goed worden gedroogd, anders krijgt u in plaats van gedroogde appels een droge korst met een natte kruim, die snel achteruitgaat. De kern is gesneden in appels, maar de schil moet worden achtergelaten. Het bevat zowel kalium als magnesium. Het is belangrijk om stukken van een bepaalde dikte te snijden die te dun zijn (minder dan 5 mm) kunnen uitbranden, te dik (meer dan 5 mm), integendeel, zullen niet uitdrogen. Huisvrouwen kiezen drie basismethoden om appels te koken, elk van hen zal een kijkje nemen.

Drogen in de oven

Voor het drogen kun je appels van zowel zomer- als wintervariëteiten gebruiken.

De meest betaalbare manier om het fruit klaar te maken voor de winter. Onder invloed van temperatuur zal overtollig vocht uit de vrucht verdampen, geleidelijk aan wordt een mooie beige kleur verkregen. Het is niet aan te raden om appels op een schone bakplaat te drogen, het is noodzakelijk om het met bakpapier te bedekken, zodat het fruit niet zal plakken en gelijkmatig zal drogen. Voor uniforme droging is het nuttig om de vrucht één keer per uur te roeren.

Zet de oven op 40 graden en voeg geleidelijk de temperatuur toe, het maximum - 60 graden. Wanneer de maximale temperatuur is bereikt, kunt u de ovendeur enigszins openen, waardoor het proces sneller zal eindigen.

profs:

 • gemak;
 • toegankelijkheid;
 • goedkoopste methode in de tijd. Het proces in de elektrische oven duurt ongeveer negen uur.
Appels gesorteerd op volwassenheid en variëteiten

Nadelen van de methode:

 • Appels kunnen worden verwend als de oven wordt ingeschakeld op hoog vermogen (90 graden voor uitharden wordt als een zeer hoge temperatuur beschouwd). Fruit kan verbranden en alle gunstige eigenschappen verliezen. Vergeet niet dat het belangrijkste ding over drogen de kwaliteit van het opgeslagen product is.

Drogen in de droger

Het is geen geheim dat er veel water in de appels zit

Elektrische drogers - een uitkomst voor hostesses. fruit uitdrogen met zo'n assistent thuis is een plezier. Het werkingsprincipe van de droger, bijvoorbeeld VOLTERA 1000 Lux, is vergelijkbaar met de oven. Onder invloed van temperatuur verdampt vocht, droogt de appels, wordt het fruit flexibel en verkruimelt het niet, in tegenstelling tot gedroogde.

Elektrische drogers bieden verschillende temperatuurregimes voor elk type groenten en fruit, kies de "appels" -modus, u hoeft zich geen zorgen te maken dat de vruchten zullen verbranden of uitdrogen, het is uw taak om de tijd te volgen. Het heeft meer nodig dan gedroogd in een elektrische oven.

profs:

 • drooguniformiteit;
 • moeilijk overdadig;
 • een kleine hoeveelheid vocht in fruit is acceptabel;
 • het is niet nodig om de vrucht te schudden;
 • Het droogproces is gemakkelijk te observeren, de transparante wanden van de elektrische drogers vervormen de kleur niet (in tegenstelling tot donkere ovens), wat zal helpen om gemakkelijk de bereidheid van appels te bepalen.
Tijdens het drogen verdampt de overtollige vloeistof geleidelijk, waardoor alleen vitamines en waardevolle voedingsvezels in de vrucht achterblijven.

nadelen:

 • duurt ongeveer elf uur;
 • hoge kosten van sommige modellen van elektrische drogers. De duurste monsters hebben een automatische uitschakeltimer wanneer een resultaat wordt bereikt. Als het gemakkelijk voor u is om uw tijd bij te houden, kunt u een goedkopere elektrische droger kopen.

Drogen in de zon

Geselecteerde vruchten worden grondig gewassen in koud stromend water.

Om alle nuttige eigenschappen zonder uitzondering op te slaan, is de moeilijkste methode mogelijk: drogen in de open lucht.

Het is belangrijk dat appels niet vallen onder direct zonlicht, dus ze zullen branden. Leg het fruit op blanco vellen papier (kranten, behang, tijdschriften zullen niet werken).

Onder invloed van lucht, blazend met de wind en zonlicht, zullen de appels geleidelijk op natuurlijke wijze blijven bestaan. Als er slecht weer is, breng het fruit dan over naar de veranda, het is belangrijk dat de kamer niet nat en donker is. Appels moeten eenmaal per dag worden gedraaid en geagiteerd.

Om ervoor te zorgen dat de vruchten hun oorspronkelijke kleur behouden, is het raadzaam ze in zout water te weken of ze een paar seconden in kokend water te dompelen.

profs:

 • alle nuttige eigenschappen worden bewaard;
 • er is geen risico om de appels te drogen;
 • Een groot aantal vruchten kan in één keer worden gedroogd.

nadelen:

 • het droogproces duurt ongeveer een week;
 • je kunt het fruit niet lang zonder toezicht achterlaten. In geval van regen of sterke wind, moet je de appels snel in een droge kamer verplaatsen.

De eenvoudigste manier om gedroogde kool voor de winter thuis te bereiden, lees het volgende artikel.

Gedroogde appels kunnen meerdere jaren worden bewaard, maar het is beter om ze te gebruiken voor het begin van het nieuwe zomerseizoen. Het is verboden om het product in plastic zakken te bewaren, het zal rotten van het fruit en het in werking stellen van de wormen veroorzaken. Het is beter om ze in blik of linnen tas te bewaren. Als je appels bestrooit met kaneel, behouden ze de pittige smaak voor een lange periode.

Gedroogde appels worden veel gebruikt bij het koken: bekwame gastvrouwen bereiden een smakelijk charlotte, een dieetschotel, havermout, opwarmen, in de winterkoude, appelcompote. Cosmetologists adviseren om gedroogd fruit te gebruiken om een ​​jeugdige huid, gezonde tanden, haar en nagels te behouden.

Bekijk de video: Waarom is gedroogd fruit goed voor je? (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send