Over de boerderij

4 recepten voor de winter van gedroogde citroenen

Pin
Send
Share
Send
Send


Gedroogde citroen is een van de meest bruikbare vruchten, rijk aan vitamines en micro-elementen. Het gebruik van gedroogd fruit is behoorlijk breed. Mooie citrusplakjes kunnen een uitstekende inrichting zijn voor elke kamer. Citroenschil wordt gebruikt bij het koken en als smaakstof voor dranken. Dit is een onmisbaar hulpmiddel bij de bestrijding van verkoudheid, urolithiasis en problemen met de bloedsomloop.

De details van het drogen van citroenen thuis

Citroen bevat een grote hoeveelheid vitamines (C, A, B1, B2, D, P), die erg belangrijk zijn voor het menselijk lichaam. Ze zijn niet alleen rijk aan eiwitten, vetten en koolhydraten. De schil en de pulp van citrus bevatten helende vezels, pectine, minerale zouten en organische zuren. De vrucht is een onmisbare deelnemer in het herstel van het juiste metabolisme. Daarom is het de moeite waard om een ​​paar gesneden citrusvruchten te drogen.

Je kunt elke oogst van een citroenoogst maken.

Alleen hoogwaardige en rijpe citrusvruchten zijn geschikt. Als ze goed zijn geselecteerd, behouden ze alle nuttige eigenschappen na het drogen. Bij het kiezen van fruit, moet de voorkeur worden gegeven aan rijp fruit. De rijpheid wordt bepaald door de schaduw van de huid, de staat van het vruchtvlees en de sappigheid. Het wordt aanbevolen om vruchten van felle gele kleur te nemen met een dikke schil, groot formaat, zonder beschadigingen en gebreken. Hoe rijker de geur van verse citrus, hoe meer aromatisch gedroogd gedroogd fruit zal zijn.

Vóór het drogen moet het fruit in warm water worden gewassen en vervolgens goed worden gedroogd. Gesneden fruit wordt aangeraden om af te strijken met servetten om overtollig sap te verwijderen.

Welke methoden kunnen gedroogde citroen zijn

Er zijn verschillende van de meest populaire manieren om citrusvruchten thuis te verwerken:

 • in elektrische droger;
 • in de oven;
 • op de batterij;
 • in de zon.
Kies voor uitdroging voor intacte rijpe citroenen met felle gele kleur en een dikke schil

De keuze van de methode hangt af van hoe snel het nodig is om dit te doen. In de oven of de elektrische droger zal het proces veel sneller zijn dan op natuurlijke manieren.

Sneldrogend in de droger

Als je erop klikt, moeten deukjes blijven, wat wijst op de sappigheid en rijpheid van de foetus

Droger is een moderne manier om fruit te drogen. Het apparaat is ideaal voor het drogen van citroenen. Speciaal voor deze doeleinden geschikte droger VOLTERA 1000 Lux. Het voordeel in de aanwezigheid van een thermische zekering en ingebouwde timer. U kunt er zeker van zijn dat het product niet uitdroogt.

Snijd plakjes op de droger. In dit geval mogen de stukken niet met elkaar in contact komen.

Vermijd het gebruik van groene of groenachtige citroenen

De droogmethode in de droger heeft slechts één nadeel: citroencirkels kunnen tijdens het drogen vervormen en hebben een onregelmatige vorm. Anders heeft deze methode alleen maar voordelen:

 1. Drogen is beter dan in de oven of op de batterij.
 2. Minimale tijd besteed aan koken.
 3. Op de roosters in verschillende lagen kunt u tegelijkertijd een groot aantal schijfjes citroen drogen.
 4. Gedroogd fruit behoudt alle gunstige eigenschappen van vitamines en sporenelementen.

Droogoven

Thee met gedroogde citroen - een plezier

Verwerking in de oven is een goede optie als het huis geen elektrische drogers heeft. Hiervoor heb je een bakplaat en perkamentpapier nodig. De schijfjes citroen worden op een bakpapier gelegd en in een voorverwarmde oven geplaatst. Om te voorkomen dat de plakjes branden, moet u periodiek de staaf controleren en de cirkels van de citroen draaien. Het wordt aanbevolen om de oven op een kier te laten staan, zodat overtollig vocht sneller verdampt. De tijd is afhankelijk van het aantal graden dat de oven opwarmt. Gemiddeld duurt het droogproces 4-8 uur.

Het nadeel van deze droogmethode is dat het tijdens de droogtijd meerdere keren nodig is om de bakplaat met citruses uit te trekken om ze te laten afkoelen en ze vervolgens weer in de oven te plaatsen. Dit voorkomt het ongelijkmatige drogen van fruit, drogen, geeft de mogelijkheid om de juiste vorm van de cirkels te controleren.

Thee met citroen zal kracht geven en versterken, het immuunsysteem versterken en helpen bij het aanpassen aan nieuwe omstandigheden.

Het belangrijkste voordeel van koken in de oven is de droogsnelheid en de eenvoud van het proces.

Drogen op de batterij

Gewoonlijk gebruiken koks geen citroen zelf, maar gedroogde gedroogde schil, vermalen tot poeder.

Deze methode is relevant tijdens het stookseizoen. Uitdroging van citrus op de batterij wordt beschouwd als de meest budgettaire optie. De gesneden fruitplakken zijn bevestigd aan een karton waarin van tevoren gaten zijn gemaakt. Daarna wordt alles op de batterij geplaatst en 3-4 dagen gedroogd.

Voordelen van het genezen van citroenen op de batterij:

 1. De eenvoud van het proces waarvoor geen extra culinaire vaardigheden nodig zijn.
 2. Koken op een natuurlijke manier, zonder het gebruik van huishoudelijke apparaten.
 3. Cirkels blijken gelijk en mooi.
Gedroogde citroen, gemalen tot poeder, wordt aan het masker toegevoegd voor het bleken en diep reinigen van de huid.

Nadelen van de weg:

 1. Lange droogtijd.
 2. De mogelijkheid om de methode alleen in het stookseizoen te gebruiken.

Drogen in de zon

Kies een handige manier en bereid citroen voor op allerlei behoeften

Drogen in de zon is een andere manier om citroenen op een natuurlijke manier te drogen. Citroenen drogen in 3-5 dagen uit in de zon. Citroencirkels worden in de drooglade gelegd, zodat ze elkaar niet raken. De ideale temperatuur voor het drogen is 30 graden met een lage luchtvochtigheid. Tijdens het regenseizoen en 's nachts is het beter om het fruit de kamer in te brengen, zodat de plakjes citroen geen onnodig overtollig vocht opnemen.

Deze methode om citroenen te drogen is relevant in de zomer, wanneer de zonnestralen de lucht maximaal verwarmen. Drogen in de zon bespaart energie. Het enige negatieve is regenachtig weer, waarin het drogen van citrusvruchten onmogelijk is.

Als je niet weet hoe knoflook thuis gedroogd moet worden, bekijk dan de gedetailleerde instructies op de link.

Gedroogde citroenen kunnen in glazen of papieren zakken worden gedaan. Bewaar ze op een droge, donkere plaats. Aldus zullen gedroogde vruchten hun gunstige eigenschappen gedurende een lange tijd behouden. Gedroogde citroen kan als een cosmetisch middel worden gebruikt en in een geplette vorm worden toegevoegd in het masker voor haar, gezicht en lichaam. Plakjes droge citrusvruchten zullen smaak toevoegen aan vis, groente, vleesgerechten, salades en desserts. Op elk moment van het jaar kan gedroogde citroen worden gebruikt om het immuunsysteem te versterken en als een behandeling voor sommige ziekten. Gedroogde citroencirkels kunnen niet alleen een mooie inrichting van de ruimte zijn, maar ook een uitstekende smaak.

Bekijk de video: Recept pastinaak frietjes uit de oven (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send