Over de boerderij

5 eenvoudige manieren om feijoa thuis te drogen (+ recept voor het drogen van fruit)

Pin
Send
Share
Send
Send


Feijoa is een exotisch fruit dat uit Zuid-Amerika komt. Ze kunnen thuis vers en gedroogd worden gebruikt om in het laagseizoen van het zoete fruit te genieten. Dankzij de smaak en de aromatische eigenschappen zijn de vruchten over de hele wereld populair geworden. Langlopende experimenten van fokkers zorgden ervoor dat de plant zich aanpaste aan het koudere klimaat. Feijoa wordt nu verbouwd in de Kaukasus, in Turkmenistan, op de Krim en zelfs in het zuidelijke deel van het Krasnodar-gebied, waardoor het fruit voor iedereen toegankelijk kon worden gemaakt.

Specificiteit van Feijoa-droging

Helaas is feijoa een seizoensfruit, dus mensen zoeken vaak naar manieren om het te maken. Sommige bevriezen het fruit, anderen blik of bereid jam. Maar, zoals de meeste vruchten, kan het worden gedroogd! De gedroogde versie is een uitstekende snack die ook kan worden gebruikt om desserts te maken, vleesgerechten te bakken of gewoon toe te voegen aan salades.

Waarschuwing! Voor het drogen zijn alleen volledig gerijpte vruchten geschikt.

Velen zeggen dat het gewoon onmogelijk is om deze vrucht te drogen. Hetzelfde is ooit gezegd over kiwi, maar sinds enkele decennia is deze gedroogde vrucht een populaire delicatesse in Aziatische landen.

Voordat u begint te drogen, is het belangrijk om het fruit goed te bereiden:

 1. Eerst moet je ze goed wassen. Doe het uitsluitend in koud water, anders wordt de huid geel. Het wordt aanbevolen om het fruit een paar minuten in koud water te weken om nitraten te verwijderen, die verwerkt fruit zijn voor een betere conservering.
 2. Vervolgens wordt feijoa langs het lichaam gesneden, de botten worden samen verwijderd en de vloeibare pulp.
 3. Geschild fruit gesneden in plakjes of reepjes.
Om het oogsten smakelijk te maken, moet u vers en rijp fruit nemen.

Het afsnijden van de schil van fruit vóór het drogen is niet nodig.

Methoden voor het drogen van feijoa thuis

Het proces van feijoa-drogen is heel eenvoudig. Zelfs iemand die voorheen geen ervaring had met de inkoop van gedroogd fruit, komt niet in de problemen.

Fruit in de schil in de oven drogen

Rijpe feijoa is erg sappig en bevat een grote hoeveelheid meervoudig onverzadigde vetzuren. Door deze samenstelling gaat het vocht uit de pulp erg langzaam en duurt het droogproces veel tijd. Dit is wat je moet doen:

 • Verwarm de oven voor op 40 °;
 • bedek de bakplaat met papier en verdeel daarop de reeds gesneden feijoa gelijkmatig in een dunne laag;
 • plaats de bakplaat 4 tot 5 uur in de oven;
 • Laat de ovendeur op een kier staan.
Tijdens het feijoa-drogen, is het noodzakelijk om te roeren, zodat het vocht verdampt.

Het beste is om het drogen uit te voeren in een elektrische oven, omdat het de functie heeft van extra blazen, wat het proces van verdamping van vocht versnelt. Nadat de vrucht is afgekoeld, wordt deze op een papieren handdoek gelegd en een dag bij kamertemperatuur bewaard. Op deze manier gedroogd, is het fruit een beetje hard, maar het is ideaal voor de bereiding van gebak (zoals gekonfijt fruit).

Drogen in de droger

Feijoa kan snel en efficiënt worden gedroogd met behulp van een elektrische droger, bijvoorbeeld VOLTERA 1000 Lux. Eerst moet je het opwarmen. Plaats vervolgens op de pallets (in de compartimenten) van het apparaat het reeds voorbereide materiaal en stel de modus in die geschikt is voor het drogen van sappig fruit (temperatuur ongeveer 55 °). De droogtijd in de droger is gemiddeld ongeveer 10 tot 12 uur, dus de procedure wordt uitgevoerd in 2 fasen van 5 tot 6 uur elk. Om feijoa op gereedheid te controleren, volstaat het om een ​​plakje te breken en naar binnen te kijken. Als sap uit gedroogde pulp wordt geëxtraheerd, betekent dit dat de vrucht nog niet klaar is.

De bereidheid van het product kan worden bepaald door de afwezigheid van uitscheiding van vloeistof van de foetus onder druk.

Drogen in de zon

Het gebruik van zonlicht voor het drogen van fruit is de oudste en meest gebruikelijke methode voor het oogsten van gedroogd fruit. Als u een huisje heeft of als u in een privéhuis woont, kunt u het fruit onder de open zon drogen. Hiervoor heeft u een gewoon tuinnet nodig, dat in de meest zonnige gebieden is geplaatst.

Bereid (geschild en gehakt) fruit wordt op het ingestelde rooster gegoten. Als je feijoa gaat drogen onder de open zon, dan kunnen de plakjes een beetje groter worden gesneden. Vervolgens, over het fruit zet glas, dat de schadelijke effecten van ultraviolette straling zal voorkomen, terwijl het verbeteren van de actie van de zon. Tussen het fruit en het glas moet voldoende ruimte zijn voor een goede luchtcirculatie. In slechts 3 dagen ontvangt u een kwalitatief afgewerkt product.

Voor het drogen in de zon moet je het fruit in grote plakken snijden.

Deze methode is geschikt voor het oogsten van grote hoeveelheden gedroogd fruit. Bovendien is er geen risico op schimmel als gevolg van volledige ventilatie in de open lucht.

Drogen op de vensterbank

Om de feijoa op de vensterbank te drogen, moet je het volgende doen:

 • Bereid een plastic bakje voor en dek af met een gaasdoek. Gaas wordt aanbevolen om te worden gesteriliseerd (kook) om de verspreiding van rot op het fruit te voorkomen.
 • Dompel het fruit in een oplossing van gezout water (twee eetlepels zout per 1 liter water) gedurende 3 minuten.
 • Leg de feijoa-lobben op een gaas in een dunne laag zodat ze elkaar niet raken.
 • Het dienblad wordt 3 - 4 dagen op de vensterbank gelaten.
Draai de vrucht constant, en dan drogen ze gelijkmatig uit.

Tijdens het drogen is het noodzakelijk om het fruit constant te controleren en om te keren (eenmaal per dag), anders zal er rot verschijnen. Op deze manier gedroogd, behoudt het product een grote hoeveelheid vitamines.

Drogen boven de kachel

Fruit wordt gesneden in twee of vier gelijke delen langs het lichaam en gereinigd van vloeibare pulp. De resulterende lobben worden aan een touwtje met een naald geregen, waardoor kleine slingers worden gemaakt en over de kachel worden opgehangen. In slechts 5-7 dagen ontvangt u zacht, gedroogd fruit dat maximaal 4 maanden kan worden bewaard. Deze feijoa wordt toegevoegd aan salades en vleesgerechten, maar ook geconsumeerd in zijn pure vorm.

Wanneer gedroogd over de kachel, wordt het fruit voorgesneden in de helft

Gedroogde feijoa koken

Het proces om thuis te drogen is iets anders dan drogen en ziet er als volgt uit:

 1. Eerst wordt de vrucht grondig gedrenkt in heet water (ongeveer 5 - 7 minuten), waarna ze in twee gelijke delen worden gesneden, waarbij de zaden en kelkbladen worden verwijderd.
 2. Vervolgens moet je de siroop koken. Voeg in een liter kokend water twee glazen suiker en een snufje zout toe en kook totdat de ingrediënten volledig zijn opgelost (10 - 15 minuten).
 3. Het bereide fruit wordt 2 uur ondergedompeld in een siroop, waarna de lobben worden verwijderd en afgevoerd.
 4. Vervolgens op een bakplaat geplaatst en gedurende 4 uur in een voorverwarmde 70 ° -oven geplaatst. Het is noodzakelijk om de conditie van het fruit constant te controleren, zodat het niet uitdroogt.
Alleen volwassen en zacht fruit kunnen worden gedroogd. Als het fruit niet rijp is, zal het "rubber" blijken te zijn.

Gereed plakjes mogen afkoelen. Het gedroogde product is erg sappig en zoet, in tegenstelling tot gedroogd. In deze vorm kan het worden geserveerd als een compleet dessert voor thee of koffie, toegevoegd aan gebak, gebak, chocolade. Vooral lekker is de combinatie van gedroogd product met ijs.

Om gedroogde feijoa te krijgen, wordt het fruit gekookt in een zoete siroop en vervolgens gebakken

Gedroogde en gedroogde feijoa opgeslagen in een luchtdichte, vochtbestendige container. Glazen potten met goed sluitende deksels die op een donkere, koele en droge plaats passen, zijn ideaal. Goed gedroogd fruit kan maximaal zes maanden worden bewaard.

Om het hele jaar door heerlijke en vitaminerijke gerechten op tafel te hebben, raden we u ook aan om vertrouwd te raken met de geheimen van het koken van gedroogde meloen en gekonfijte pompoen.

Pin
Send
Share
Send
Send