Over de boerderij

Hoe de hete peper thuis te drogen

Pin
Send
Share
Send
Send


Gedroogde groenten en fruit van de mensheid begonnen lang te gebruiken. In een tijd dat er geen huishoudelijke apparaten waren, was dit een van de weinige manieren om de oogst te behouden. Tot nu toe is het drogen van groenten niet alleen een eenvoudige, maar ook een economische en financiële methode. Droge bittere peper gemakkelijk en eenvoudig, u zult dit zien door het artikel te lezen.

Specificiteit van drogen voor de winter

Bittere peper is een product dat op veel gebieden van het menselijk leven van toepassing is. Het wordt gebruikt in de keuken, cosmetologie en medicijnen. Deze specerij komt uit Midden-Amerika. In Mexico en Guatemala, waar het grootste aantal soorten groeit, dateert de vermelding ervan uit een andere 15e eeuw. In de Oude Wereld werd de plant wijdverspreid in het begin van de 16e eeuw. Het werd pas aan het einde van de 16e eeuw uit Turkije geïmporteerd in Turkije.

Bevat vitamines, caroteen en essentiële oliën

Hete pepers worden meestal in poedervorm gebruikt. Tegenwoordig is deze specerij een van de meest voorkomende. Praktisch in elk huis op tafel staan ​​peperstrooiers met rood poeder.

Breng op smaak met rode peper, bijna elk gerecht. Het zal zijn smaak hier niet van verliezen, maar zal alleen een bepaalde pikantie krijgen. Het belangrijkste is om het niet te overdrijven. Vloeibare sauzen, die zijn gebaseerd op rode peper, zijn tegenwoordig bijzonder populair. In de geneeskunde, op basis daarvan, worden de meeste natuurlijke verwarmende zalven bereid.

Peper-extract wordt veel gebruikt in ontstekingsremmende zalven.

Door het aantal voedingsstoffen is het niet inferieur aan andere waardevolle planten. Vitaminen A, B, C; magnesium, ijzer, kalium - dit is slechts een onvolledige lijst van hen.

Om de groente thuis te drogen, moet hij eerst worden voorbereid. Eerst moet je de pods sorteren.

Voor het drogen zijn alleen monsters met een uniforme kleur geschikt. Gebrek aan schade en alle insluitsels garandeert het beste resultaat tijdens het drogen.

Beschadigde peulen kunnen beter niet worden gedroogd en opgeslagen. Ten tweede moeten de geselecteerde peulen worden gewassen onder stromend water en worden gedroogd met een katoenen handdoek. Ten derde, na een paar dagen, wanneer de paprika enigszins is gedroogd, moet hij in kleine stukjes worden gesneden.

Als wordt besloten om het geheel te drogen, dan is het niet nodig om dit te doen, de kleine peulen drogen volledig. Het wordt aanbevolen om het te snijden met rubberen handschoenen, omdat een groente gemakkelijk kan opeten bij contact met de huid of slijmvliezen.

Gebruik handschoenen tijdens het koken om te voorkomen dat de huid na het verwerken van groenten brandt.

De dikte van de gesneden stukken mag niet meer zijn dan 0,5 cm. Bovendien zijn de zaden eerder verwijderd.

Het is belangrijk om bij het werken met een bitter product altijd veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. Was de handen grondig na het hanteren van de peulen.

Je kunt op verschillende manieren drogen. Elk heeft zijn voor- en nadelen. Bijvoorbeeld, na drogen in een oven of een elektrische droger, kunnen de peulen gemakkelijk worden gemalen tot een poeder. Luchtgedroogde pod maalt harder.

Gedroogde peulen worden verder gemalen op een koffiemolen voor echte kruiden.

In de oven

Onmiddellijk voor het droogoven moet worden verwarmd tot een temperatuur van 50-60 graden. Vervolgens wordt fijngehakte peper op bakpapier en bakplaat gelegd en gedurende drie tot vier uur gelaten.

Controleer of de peper niet brandt onder de hete spiralen.

Een alternatief voor de oven kan een grill zijn. Al deze tijd moet je ervoor zorgen dat het snijden gelijkmatig uitdroogt, hiervoor moet je het af en toe mengen. Na een paar uur, wanneer het vocht volledig is verdampt, kan het gedroogde product worden uitgenomen en na een dag worden verpakt voor opslag. Een dergelijke juiste droging behoudt een groot deel van de oorspronkelijke voedingsstoffen van de plant.

Hoe te drogen in elektrische droger

Moderne gastvrouwen hadden een uitstekende gelegenheid om groenten en fruit in drogers te drogen. Dit type huishoudelijke apparaten, zoals gedroogde VOLTERA 1000 Lux, heeft een aantal voordelen: ten eerste is het uitgerust met verschillende niveaus met trays waarop producten worden gelegd; ten tweede hebben de drogers een speciaal ventilatiesysteem, dat de veiligheid van voorraden tegen rotting garandeert; ten derde, in zo'n droger kun je snel de temperatuur aanpassen.

Om te voorkomen dat de groente tijdens het koken vitamines en sporenelementen verliest, mag de temperatuur niet boven 40-50 graden stijgen

Het droogproces is als volgt: vooraf voorbereide pepers worden op de roosters geplaatst en het apparaat wordt ingeschakeld voor een maximaal vermogen van 10-12 uur. Gehakte peulen zijn half gedroogd. Vervolgens wordt gedroogde peper bewaard.

Hoe hete peulen in de frisse lucht te drogen, helemaal aan een touwtje

Drogen onder de zon is de meest betaalbare en populaire methode. Pods zijn geregen aan een draad. Dit gebeurt met een naald. Gaten worden gemaakt onder de stengel.

Het is wenselijk dat tijdens het drogen de vruchten elkaar niet raken, zodat ze gelijkmatiger uitdrogen.

Het is belangrijk dat de pods elkaar niet raken en goed worden geventileerd. Gehakte pepers worden gedroogd op papier of zeef. Het nadeel van deze methode is dat deze de langste tijd is. Maar hij is de meest natuurlijke.

Microgolf Recept

De magnetron is niet de meest geschikte plaats om te drogen. Maar als je snel moet drogen, dan past het het meest. Beter in de magnetron om de gesneden peulen te drogen. Voor drogen met hoge kwaliteit is het gemiddelde vermogen ingesteld. De vloeistof uit de paprika in de magnetron verdampt in tien minuten.

In de magnetron laad je de reeds gehakte pads, zodat ze sneller klaar zijn

Gedroogde rode peper kan worden gemalen in een koffiemolen. Daarna kan het voor de winter compact worden uitgebreid tot vooraf voorbereide potten. Het is belangrijk dat de container goed gesloten is, anders kan het poeder vochtig zijn. Hele peulen daarentegen worden aanbevolen om te worden bewaard in containers die bedekt zijn met verschillende lagen gaas of doek. Zo'n paprika moet een constante toevoer van verse lucht hebben, dan zal het niet beschimmelen.

Banken moeten niet goed sluiten, zodat hele peperkorrels niet beschimmeld zijn

Gekookt specerij is geschikt als een scherpe en gezonde smaakmaker voor vele gerechten. Het wordt vaak gebruikt in recepten voor de bereiding van verschillende salades, stoofschotels, ingeblikt voedsel en andere talrijke augurken.

We raden ook aan om de artikelen over het thuis drogen smakelijk Bulgaars te lezen
peper en krokante wortels.

Bekijk de video: Pepers drogen en peper poeder maken (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send