Over de boerderij

7 snelle manieren om gedroogde paddenstoelen te oogsten

Pin
Send
Share
Send
Send


Ryzhiki behoort tot de eerste categorie paddestoelen. Ze kunnen worden geserveerd op verschillende manieren om te oogsten voor de winter. Bovendien wordt drogen niet allemaal gebruikt. Sommigen geloven dat het product na een dergelijk thermisch proces een zoete smaak heeft. Voor anderen is het daarentegen een interessante smaak van gedroogde paddenstoelen, waardoor u een gerecht van originaliteit kunt toevoegen.

Specificiteit van het drogen van paddenstoelen

Ryzhiki - zwamschuimpaddenstoelen die moeilijker voor te bereiden zijn om te drogen dan andere. Het is ten strengste verboden paddenstoelen te wassen. Vuil, bladeren en mos worden handmatig verwijderd. Voordat u gedroogde paddenstoelen kookt, is het raadzaam ze in zout water te weken. Hierdoor raakt afval kwijt.

Grote exemplaren moeten in verschillende delen worden gesneden, kleintjes moeten volledig worden gedroogd. En op dezelfde bakplaat moeten dezelfde stukken zijn om gelijktijdige droging te bereiken.

Klaar gedroogde paddenstoelen moeten worden bewaard op een droge en donkere plaats. U kunt een glazen of metalen houder gebruiken.

Omdat ze goed vocht opnemen, moet de luchtvochtigheid in de kamer minimaal zijn. Anders kunnen ze verslechteren.

Hoe paddestoelen te drogen

Er zijn veel manieren om gedroogde paddenstoelen te maken. Ze verschillen in de snelheid en specificiteit van het proces. Iedereen kiest een geschikte optie voor hem.

In de oven

Om te beginnen worden de champignons op een bakplaat gelegd, gepreforeerd met perkamentpapier. De temperatuur in de oven is ingesteld op 45 graden. Zodra paddestoelen niet meer plakkerig zijn, moet de temperatuur worden verhoogd tot 75-80 graden. Tijdens het proces is het belangrijk om de stukken constant te mengen, zodat ze gelijkmatig worden voorbereid en niet worden verbrand. De ovendeur mag niet volledig worden gesloten. Het is noodzakelijk voor de organisatie van luchtventilatie en het vrijgeven van vochtige lucht naar buiten.

Om de paddenstoelen snel te laten drogen, is het noodzakelijk om lucht toegang te geven tot de oven.

In de magnetron

Dit is de snelste manier om je voor te bereiden op de winter. Hiervoor worden de voorbereide grondstoffen op een glazen schaal gelegd. Ze moeten dezelfde grootte hebben om op hetzelfde moment te worden voorbereid. 15 minuten na het werken in de magnetron moet je de deur openen en naar de paddenstoelen kijken. Als er water vrijkomt, moet het worden afgetapt. Anders drogen de paddenstoelen niet en koken ze. Voor volledige beschikbaarheid van het product, duurt het 2-3 cycli van 20 minuten elk en ventilatie gedurende 2-3 minuten met de deur open.

Tijdens het drogen moet u het water gescheiden door paddenstoelen periodiek laten weglopen.

Drogen in de elektrische droger

Electrodryer - een speciaal apparaat dat een gespecialiseerd proces voor het drogen van paddenstoelen biedt. In dit geval zijn alle roosters gevuld met paddestoelen van dezelfde grootte.

Blootliggende temperatuur van ongeveer 55 graden, niet meer. Letterlijk binnen 6-7 uur is het product klaar. Het voordeel van deze bereidingswijze is dat u het proces niet hoeft te volgen. Het apparaat is geprogrammeerd om zichzelf te bedienen. Een droger VOLTERA 1000 Lux zal hierbij helpen. Paddestoelen worden op pallets geladen, die op elkaar worden geplaatst en dat is het. Je kunt gaan en je eigen ding doen.

De elektrische droger elimineert onnodige problemen en helpt u snel gedroogde paddenstoelen te bereiden.

Drogen aan een touwtje

De eigenaardigheid van het drogen van paddenstoelen aan een touwtje is dat het in de schaduw gebeurt. Ze kunnen niet worden opgehangen onder de brandende zon. Bovendien speelt vochtigheid ook een belangrijke rol. Het zou minimaal moeten zijn. Ryzhiki-draad op een katoenen draad, waardoor er een beetje ruimte tussen blijft. Op een draad moeten ongeveer dezelfde grootte paddestoelen zijn. Deze droogmethode duurt 7-8 dagen.

Drogen in natuurlijke omstandigheden kost meer tijd - ongeveer een week.

In de Russische kachel

Het is mogelijk om paddestoelen te drogen volgens de methode van de grootmoeder met behulp van de Russische kachel. Dit is een van de oude en beproefde methoden van aanbesteding. Want deze voorbereide champignons liggen op het rooster. Zodat ze niet verbranden, zijn verschillende stenen op de bodem van de oven geplaatst. Eerder werden paddenstoelen direct op het stro belegd. Ze absorbeerde ook vocht. De temperatuur in de oven mag niet meer dan 60 graden zijn, anders zullen ze verbranden. Voor een goede ventilatie wordt de schoorsteenklep geleidelijk gesloten.

Champignons, gedroogd in de Russische oven, hebben een unieke smaak

In heteluchtoven

De aanbevolen droogtemperatuur in de convectieoven is 70-80 graden. De snelheid is het hoogst. Om ervoor te zorgen dat er vochtige lucht vrijkomt tussen het deksel en de behuizing, wordt een spies geïnstalleerd als een kleine opening. Het hele droogproces duurt ongeveer anderhalf uur. Het hangt allemaal af van de kracht van aerogrill en de grootte van de onbewerkte champignons.

Convectie zal helpen de champignons gedurende 30 minuten te drogen, maar het proces moet worden gecontroleerd

Over het fornuis

Het drogen van de champignons boven de kachel is niet de beste manier. Omdat het ongeveer drie dagen duurt. Bovendien kost het op dit moment niets om op het fornuis te koken. Anders zullen de paddenstoelen alle nieuwe smaken absorberen en hun unieke smaak en geur verliezen. Je kunt de paddenstoelen op het fornuis drogen door ze op een katoenen draad te hangen. En op een afstand van 0,5 m van een open vuur. Als het dichterbij is, kan de draad doorbranden.

Als je paddenstoelen aan een touw boven de kachel hangt, drogen ze twee keer sneller

Hoe weet je dat de paddenstoel klaar is

Als je een paddenstoel een beetje breekt, moet je naar zijn pulp kijken. Als er vocht in zit, is het de moeite waard om het droogproces voort te zetten. Wanneer de saffraanmelk binnenin volledig droog is, is het werk voltooid. Wacht tot ze zijn afgekoeld en vouw ze in containers.

Ryzhiki - heerlijke paddenstoelen, die na het drogen een specifieke bitterheid kunnen geven. De meeste huisvrouwen zijn het erover eens dat het beter is om paddenstoelen te zout. Maar gedroogde paddenstoelen zijn ook geurig en smakelijk. Hiervan kun je veel gerechten koken en zelfs gebruiken in een gemalen vorm als smaakmaker voor vlees.

En zodat het winterrantsoen de maximale hoeveelheid vitamines bevat, raden wij u aan om ook gedroogde wortels voor de eerste gangen en gedroogde pompoen voor het bakken te bereiden.

Bekijk de video: knoflook schoonmaken (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send