Over de boerderij

Karakteristieken en beschrijving van tomatenras Eagle snavel

Pin
Send
Share
Send
Send


Voor elke tuinman bij het kiezen van een variëteit aan tomaten zijn belangrijke criteria de eenvoud in verzorging, opbrengst, smaak en presentatie. Tomatenras Eagle-snavel past bij al deze wensen.

Kenmerken en beschrijving van de tijgerbek

Deze variëteit is in 2005 gefokt door de Siberische fokker Dederko met een groep co-auteurs. Volgens het kenmerk is het een cijfer secundair rijpingstijd bedoeld voor de teelt in kassen en open bedden.

Tomatenrijpingsperiode is 105 tot 115 dagen vanaf het moment van zaaien. De variëteit is hybride, lang. De hoogte van de bus zoals beschreven 150-170 centimeter.

Vruchten van grote omvang, langwerpig met een langgerekte gebogen punt, die lijkt op de snavel van de adelaar. De kleur van het fruit is framboos. Het gemiddelde gewicht van elke tomaat 350-800 gram. Het vlees is dik, de smaak is licht zoet.

Fruit is groot, gemiddeld gewicht 350-800 gram
Deze tomaten zijn geschikt voor verse consumptie en voor het inblikken.

Sterke en zwakke punten

Deze variëteit heeft de volgende voordelen:

 • uitstekende smaak;
 • goede presentatie;
 • hoge mate van ziekteresistentie;
 • lange houdbaarheid;
 • hoge opbrengst;
 • goede transporteerbaarheid.

De nadelen zijn onder meer:

 • verplichte vorming van een struik;
 • veeleisend van de bodem;
 • de frequentie van verbanden en de overvloed aan irrigatie.
De nadelen zijn onder meer de noodzaak van een verplichte vorming van de struik

Zaad voorbereiding

De sleutel tot een goede oogst zijn goed gekweekte zaailingen. Zaailingen gekweekt uit zaad zullen minder grillig zijn voor veranderingen in de omgeving.

Zaden voor het planten aanbevolen controleer op kieming. In een glas warm water om de zaden 15 minuten onder te dompelen. De zaden die naar de oppervlakte drijven worden weggegooid, en die op de bodem zitten worden gedroogd en behandeld met een groeistimulator.

Voor het planten in de grond worden zaden gedesinfecteerd met een sterke oplossing van mangaan. Dit wordt gedaan om ziektes te voorkomen.

Om de kieming te versnellen en de overlevingskansen van zaailingen te verbeteren, worden zaden aanbevolen. ontkiemen. Om dit te doen, wikkel de zaden in een vochtige doek en laat ze twee dagen in een goed verlichte ruimte liggen. Na twee dagen zijn de zaden klaar om te planten.

Zaden planten en zorgen voor zaailingen

Geplant zaad na 15 maart in langwerpige houten kisten. Voor het planten van zaden moet de grond worden voorbereid. Hiervoor is het nodig om in gelijke delen turf, tuingrond en rivierzand te mengen. Om de zuurgraad in de bodem te normaliseren, moet as worden toegevoegd. De voorbereide grond moet worden besproeid met een oplossing van kaliumpermanganaat of goed worden verwarmd.

Variety Seeds Eagle Beak

In de voorbereide grond vallen we in dozen in slaap, maken gaten van 1 cm diep en planten zaden op 2 cm van elkaar. Bestrooi de bronnen met een dunne laag aarde. Bedek de zaaddozen met polyethyleen en plaats deze in een donkere kamer. De kamertemperatuur zou moeten zijn +23 +25 graden.

Nadat de spruiten verschijnen, moet polyethyleen worden verwijderd en moeten de dozen met zaailingen worden verplaatst naar een ruimte met fel licht. Water geven is nodig met bezonken water bij kamertemperatuur. Gebruik voor irrigatie spray.

Wanneer twee blaadjes op de zaailingen verschijnen, is dit noodzakelijk zitten in afzonderlijke potten. Zaailingen voor transplantatie moeten met een klomp grond van de vorige groeiplaats zijn. Dit moet voorzichtig worden gedaan, omdat de wortels van de zaailingen nog steeds zeer zacht zijn.

Transplantatie moet met handschoenen worden uitgevoerd om de zaailingen niet met uw handen aan te raken, omdat de temperatuur van de handen veel hoger is dan de temperatuur van de zaailingen. Als gevolg van contact ervaren zaailingen stress door oververhitting. Ingemaakte getransplanteerde zaailingen in een donkere kamer. Na het rooten kunnen de potten worden teruggebracht naar de vensterbank.

Voeden wordt aanbevolen driemaal in het proces van het kweken van zaailingen. Voor deze goed passende oplossing van kippenmest, verdund in de volgende verhoudingen:

 • water - 15 liter;
 • kippenmest - 1 liter.
Bereiding van kippenmestoplossing voor voeding

Laat deze oplossing zeven dagen inwerken en geef de zaailingen water. De eerste dressing wordt onmiddellijk uitgevoerd na transplantatie zaailingen. De tweede is na 14 dagen na de eerste voeding. De derde aankleding is klaar voor overdracht zaailingen op een permanente plaats van groei.

Verhardende zaailingen

De uithardingsprocedure wordt uitgevoerd om de immuniteit van zaailingen te verbeteren. Deze procedure zal zaailingen helpen om zich gemakkelijk aan natuurlijke omstandigheden aan te passen.

7 dagen vóór het uitstappen de temperatuur de kamer volgt lager en stop met water geven. Binnen drie dagen, open het raam in de kamer, of neem zaailingen voor 2-3 uur op straat. Na drie dagen kunnen zaailingen de hele dag op straat worden gezet en voor het planten van twee dagen in de frisse lucht naar de nacht vertrekken.

Landing op de bedden

In de laatste dagen van mei zijn de zaailingen oud twee maanden kan op open bedden worden geplant. Bodemtemperatuur zou moeten zijn 15 graden. Land op de bedden moet goed worden losgemaakt.

Onder het planten van zaailingen is het noodzakelijk om gaten te graven en meststoffen erin te gieten:

 • potas - 1 eetlepel;
 • fosforzuur - 1 eetlepel.
Variety Eagle-snavel heeft een verplichte ribbel nodig

Op 1 plein. meter om te landen niet meer dan drie zaailingen. Water moet een keer per week overvloedig zijn. Meststoffen moeten afwisselend organisch en mineraal zijn. Wanneer de meststof met stikstof wordt toegevoegd aan de bloemen van de plant, wordt deze gestopt om op de grond te worden aangebracht.

Om de opbrengst begin juli te verhogen, wordt de procedure uitgevoerd pasynkovaniya. Op de struiken verwijder alle onderste bladeren en laat twee stammen. Deze procedure wordt eenmaal per tien dagen aanbevolen.

Verplichte procedure is vastbinden. Omdat de Eagle's snavel groot is, zijn de dunne stengels niet bestand tegen de hevigheid van de vrucht, zodat er geen breuken zijn, de struiken zijn gebonden aan steunen.

Ziekten en plagen van het ras

Hoewel deze variëteit resistent is tegen ziekten en schimmels, is preventie niet overbodig. Het wordt aanbevolen om de volgende preventieve maatregelen uit te voeren:

 • voor het planten van zaailingen strooi de grond met een hete oplossing van sterk mangaan;
 • om insecten te bestrijden, struiken spuiten met een infusie van stinkende gouwe, afkooksel van de uienschil, vloeibare ammoniakoplossing of zeepwater;
 • om schimmelziekten te voorkomen, struiken verwerken fitosporin;
 • van de late bacterievuur om koper-bevattende medicijnen toe te passen.

Zaadcollectie voor zaailingen

Alleen rijp fruit uit gezonde struiken is geschikt voor het verzamelen van zaden.

Om zaden voor zaailingen onafhankelijk te verzamelen, is het noodzakelijk om het juiste fruit te kiezen. Bij het kiezen van fruit moeten de volgende vereisten worden nageleefd:

 • fruit moet groeien op gezonde struiken;
 • geschikt om alleen fruit te plukken, geplukt van de onderste regel;
 • vruchten moeten volledig rijpen, maar niet overrijp zijn.

Rijp fruit snijd in plakjes. Lepel pluk de zaden samen met de vloeistof uit de zaadkamers. Plaats de zaden in een glazen kom. Het sap moet de zaden volledig bedekken. We sluiten de container af met een deksel, maar niet stevig, om toegang te geven tot de lucht en deze een dag te laten staan ​​voor gisting.

Fermentatie wordt als voltooid beschouwd wanneer het sap helderder wordt, de zaden naar de bodem zakken en er een film op het oppervlak verschijnt.

Zaad in een zeef en grondig wassen onder stromend water. Gewassen zaden vlek met een papieren handdoek, giet op een plastic bord voor de finale droog. Dit proces duurt een week. Droog de zaden om te verzamelen, plaats ze in een stoffen zak of een papieren envelop en bewaar ze in een koele, donkere kamer.

oogst

Gewas geoogst na 105-115 dagen na het planten van zaden. De snavel van de adelaar is een universele variëteit. De vruchten worden zowel in verse vorm voor salades als voor verschillende vormstukken gebruikt. Vanwege de dichte pulp en zoetige smaak van dit soort tomaat, wordt pasta, ketchup bereid, gebruikt bij de bereiding van warme hapjes.

Afhankelijk van alle aanbevelingen is het niet moeilijk om een ​​rijke oogst te krijgen en het plantmateriaal voor het volgende jaar in te slaan.

Bekijk de video: Cartiez Over Ronnie Flex, Franse Karakteristieken en Perfectionisme (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send