Over de boerderij

Hoe gedroogde tomaten thuis te maken

Pin
Send
Share
Send
Send


Gedroogde tomaten zijn een vrij bekend product. De eerste om ze op te eten begon de Italianen. Onder andere landen kreeg hij vrij recent populariteit, maar echte fijnproevers hebben hem al weten te waarderen. Drogen is een van de zekerste manieren om het frisse, natuurlijke aroma en de smaak van zelfgemaakte tomaten te behouden, en gerechten die een prachtige "specerij" hebben toegevoegd beginnen te spelen met nieuwe kleuren. Een van de belangrijke voordelen is ook de lange opslag van dergelijke tomaten zonder hun smaak te verliezen. Net als andere groenten bevatten tomaten een grote hoeveelheid nuttige vitamines en elementen die voor het lichaam nodig zijn. Het is tijd om alle subtiliteiten van het drogen te leren!

De details van het thuis koken van gedroogde en gedroogde tomaten

Niet alle soorten tomaten zijn geschikt voor drogen en drogen. Sappige tomaten zijn moeilijk te drogen tot de gewenste staat. Maar de vlezige, met de meest droge vlees, en dunne huid - ideaal.

Een goede kwaliteit voor drogen en drogen, omdat bevat meer pulp dan sap

Van de Russische variëteiten geschikt "Argentijns wonder", "Romeinse kaars" en "pruim". Maar voor de naleving van alle tradities met een nauwkeurigheid tot 100% zijn klassieke Italiaanse tomaten van de variëteiten Marzano en Prince Borghese ideaal. Maar vanwege hun ontoegankelijkheid, kunt u elke geschikte analogon gebruiken.

De verschillen tussen gedroogde en gedroogde tomaten zijn behoorlijk merkbaar. Zongedroogde tomaten zijn zoeter en smakelijker, ze worden meestal lang gedroogd met constante blootstelling aan lucht. Bij deze tomaten is het vochtpercentage hoger dan bij gedroogde tomaten.

Ronde tomaten kunnen in cirkels worden gesneden

Gedroogde tomaten koken een beetje makkelijker. Vooral als de oven wordt gebruikt. Bij het drogen is de belangrijkste taak om zoveel mogelijk vocht uit het product te verwijderen, waarna de houdbaarheid toeneemt, maar tegelijkertijd wordt de maximale hoeveelheid nuttige vitamines behouden.

Ter voorbereiding op het drogen, moeten ze grondig worden gewassen onder stromend water, worden gecontroleerd op scheuren, schimmelvorming, verwijder dan groene en overrijpe vruchten. Dit is erg belangrijk. Voor het drogen moet je alleen tomaten van goede kwaliteit verzenden.

De meest populaire methoden

Elk jaar worden de methoden voor het drogen van producten steeds meer. Elke kok heeft zijn eigen subtiliteiten en geheimen van koken. Maar nog steeds benadrukken de meest voorkomende methoden is niet moeilijk.

Drogen in de frisse lucht

Het proces vereist bijna geen constante deelname. In het geval van de oven is het de moeite waard om voorzichtiger te zijn, omdat de tomaten vaak moeten worden gemengd en constant de temperatuur moeten controleren, anders kan het fruit ongelijkmatig uitdrogen. Gedroogde Solanaceae onderscheiden zich door hun heldere smaak. Vooral als je het zelfgekweekte fruit in de open lucht bedden gebruikt.

Maar deze methode wordt niet aanbevolen voor inwoners van de stad, gebouwen met meerdere verdiepingen, omdat de zonnestralen niet altijd intens zijn en de fruitstukken mogelijk niet drogen.

In de oven

Gewassen en gesorteerd fruit moet in het gewenste aantal onderdelen worden gesneden. De oven wordt verwarmd tot een temperatuur van 80 graden. Bij het kiezen van gerechten moeten de voorkeur kopjes veiligheidsglas of aardewerk zijn.

De helften drogen langer

Aluminium trays zullen niet werken, omdat het zuur van een groente kan reageren met aluminium en de smaak van het product kan bederven, of zelfs gevaarlijk kan maken voor menselijke consumptie.

Om te drogen en te verdorren hebben tomaten een temperatuur van 80 graden nodig gedurende 3,5 uur. Vervolgens worden ze gemengd, omgekeerd, gelijkmatig verdeeld over de schotels en nog eens 3-4 uur gedroogd, maar bij een temperatuur van 130 graden. Vervolgens opnieuw gemengd. Het droogproces duurt ongeveer 12 uur. Lang, maar niet bewerkelijk.

In de droger

Deze methode verschilt van andere in zijn gemak en ruimtebesparing. Met verschillende niveaus kunt u een grote hoeveelheid producten tegelijk bereiden. Er is ook een zeer kleine kans dat verschillende insecten, stofdeeltjes en andere niet erg aangename dingen in de groentesegmenten terechtkomen.

Schonere kookmethode

Het proces van het bereiden van tomaten verschilt in principe niet van het vorige. Voor een uitgesproken tomatensmaak en -smaak kunt u desgewenst een apart kopje zout, peper, Italiaanse kruiden en een beetje suiker mengen.

Dit mengsel van groenten bestrooid vlak voor het drogen. Je kunt motregenen met een kleine hoeveelheid ongeparfumeerde olijfolie. In de elektrische droger, bijvoorbeeld VOLTERA 1000 Lux, worden plakjes in plakken naar buiten verzonden. Plus koken op deze manier - minder tijdrovend.

De droger heeft minder stroom

Tomaten worden ongeveer 7-9 uur gedroogd in een elektrische droger. Het enige dat gedaan moet worden, is om de anderhalf uur de trays met tomaten op plaatsen te vervangen, omdraaien om gelijkmatig te drogen. Het afgewerkte fruit produceert geen sap, maar het blijft een beetje zacht aanvoelen.

In de magnetron

Dit is een snelle manier van koken en de verwerking is hetzelfde. Maar het is de moeite waard om een ​​nuance te overwegen - de zaden en vloeibaar vlees van de vrucht moeten worden verwijderd. Dit is een extra vloeistof, die extra tijd nodig heeft om te verdampen.

Meer tijdbesparend koken

Vertegenwoordigers van Solanaceae worden op een gewone plaat geplaatst zonder patronen, spaanders en scheuren, in stukken gesneden. Eerst, op maximumvermogen, "drogen de tomaten" ongeveer 5-6 minuten, dan, zonder de microgolfdeur te openen, nog eens 15-20 minuten. Daarna moet je een bord met stukjes nemen, het geselecteerde vocht afvoeren, met olijfolie gieten en bestrooien met kruiden naar wens.

Daarna gaat alles nog 5 minuten in de magnetron en als het nog niet klaar is, moet u nog eens 2-3 minuten aan de kooktijd toevoegen en het preparaat zorgvuldig controleren, anders kunnen de tomaten verbranden of drogen.

In heteluchtoven

Frisse lucht moet worden gehandhaafd.

Overweeg stap voor stap het recept voor gedroogde tomaten te koken. Voorgewassen en in plakjes gesneden tomaten worden op het grillrooster gelegd. Ook kunnen ze, indien gewenst, worden gezouten, bestrooid met kruiden.

Onder het deksel van de heteluchtoven, moet je een paar stokjes of spiesjes plaatsen, zodat er vrije convectie van lucht binnen en buiten is, er is geen condensatie en de tomaten kunnen verwelken. Bij een temperatuur van 95-98 graden, op maximale snelheid, met inachtneming van de instructies, worden de tomaten ongeveer 3-3,5 uur klaargemaakt. De tijd is afhankelijk van de grootte.

Controleer of de tomaten klaar zijn, je kunt op een van hen duwen. Het sap mag niet van de lobule afsteken, maar de elasticiteit ervan moet behouden blijven.

In de zon

De goedkoopste manier van allemaal vermeld. Vereist geen apparatuurkosten, maar hangt volledig af van de weersomstandigheden om goed te drogen of te verdorren. er moet een zon en een beetje wind zijn.

Op straat zijn tomaten beter bedekt met gaas

Verwerkte tomaten worden bijgevuld met niets anders dan zout. Ze moeten op de pan liggen en afdekken met gaas of verband. Dit is nodig zodat insecten en stof niet op het product vallen.

Het drogen duurt 4 tot 10 dagen. Dit is de langste weg. Tomaten worden zo vaak per dag omgedraaid als nodig is om een ​​gelijkmatige droging te garanderen. 'S Nachts worden ze naar de kamer gebracht, zodat vocht en dauw de gedroogde tomaten niet bederven.

Hoe dichter het leggen van de tomaat op de bakplaat, hoe langer de droogtijd. Om de reeds droge tomaten te pasteuriseren, kunnen ze een beetje in de oven worden "gebakken".

Goede opslag en gebruik van gedroogde tomaten

Om gedroogde of gedroogde tomaten lang te bewaren, raden veel koks aan om ze in een pot te doen en olie te gieten. En in olijfolie worden ze langer opgeslagen dan in zonnebloem. Houdbaarheid - ongeveer 6-7 maanden. Alleen gedroogd fruit moet worden bewaard in een verpakking op een donkere, droge plaats om schimmel te voorkomen.

Bewaar de behoefte in de koelkast in een glazen pot

Gedroogde tomaten worden gebruikt als smaakmaker voor vlees, pastaschotels, toegevoegd aan sauzen en bouillons, stoofschotels en aardappelen. Zelfs met witbrood is tomaten in boter al een apart gerecht.

Iedereen is gewoon verplicht om minstens één keer te proberen om gedroogde of gedroogde tomaten thuis te maken. Verlaat hen - het zal bijna onmogelijk zijn!

Naast tomaten kun je ook andere groenten voor de winter drogen: wortels, paprika, knoflook, courgette, etc.

Bekijk de video: Zongedroogde tomaatjes zelf maken (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send