Over de boerderij

Kenmerken en beschrijving van tomatenrassen Miracle of the Earth

Pin
Send
Share
Send
Send


Tomaat Miracle of the Earth heeft zijn naam wel verdiend. Fruitgewicht breekt alle records. Geweldige ongelooflijke opbrengst voor variëteiten met grote vruchten. Een heerlijke roze kleur is een andere prachtige kwaliteit van deze geweldige tomaat.

Beschrijving en kenmerken van het tomatenmirakel van de aarde

Amateurtuiniers kennen minstens drie variëteiten tomaten met dezelfde naam: het 'officiële' wonder van de aarde met afgeplat fruit en twee 'populaire' soorten - het afgeronde 'nieuwe mirakel van de aarde' en het hartvormige 'wonder van het Oekraïense land'.

De volgende discussie richt zich alleen op het ras Miracle of the Earth, waarvan de zaden in de winkel kunnen worden gekocht. Juridische fabrikant - agrofirm "Siberische tuin"werken onder auteursrechtelijke controle.

De auteurs van de verscheidenheid aan tomaten Miracle of the Earth - de beroemde fokkers uit Novosibirsk V.N. Dederko en O.V. Postnikova. Deze wetenschapper tandem bracht veel populaire Siberische rassen. Het wonder van de aarde is met opzet gemaakt, als een recordhouder in veel opzichten. Het resultaat was een tomatenkampioen van de XXI eeuw in gewicht, smaak, opbrengst.

Juridisch producent van zaadvariëteiten - Siberische tuin agrofirm

In 2006 werd het geregistreerd bij het rijksregister. Een patent werd verkregen voor deze uitstekende prestatie van de Russische selectie.

Het wordt niet alleen in Siberië geteeld, maar in heel Rusland en in het buitenland.

Functies cijfer

fruit

Het gemiddelde gewicht van tomaten op basis van alle vergoedingen - 400 gmaximum 700-800 g. Het gewicht van een tomaat kan meer dan een kilogram bedragen (record - 1200 g).

Om een ​​gigantische vrucht van de eerste bloemenborstel te maken pluk alle bloemen eruit en laat er maar één over. Het moet niet lelijk zijn, badstof. In de loop van de verdere ontwikkeling is de plant goed bewaterd en bemest, stiefzoon, afgesneden nieuwe bloem borstels. Een enkele borstel vastgebonden aan een sterke ondersteuning, om niet te buigen.

Fruitborstel vertakten dit is een zeldzaam verschijnsel bij tomaten met grote vruchten. In een kwast kan 5-6 zeer grote tomaten hangen. Een soortgelijke structuur van bloeiwijzen wordt waargenomen in Siberische tomatenvariëteiten Khlebosolnye. Dergelijke penselen zijn vatbaar voor afdekken. Om dit te voorkomen, zijn ze zo vroeg mogelijk gekoppeld aan een ondersteuning.

Het gemiddelde vruchtgewicht is 400 gram, maar ze groeien vaak tot 1 kg.

De kleur van het rijpe fruit op de beschrijving van de karmozijnrood, zeer smakelijk en aantrekkelijk. Onrijpe tomaten hebben een groene vlek op het gebied van bevestiging van de vruchtsteel. Bij geleidelijk rijpen wordt de bovenkant eerst roze geel. Alleen in volledige rijpheidskleur is uniform gemaakt.

De vorm van tomaten is rond, iets afgeplat boven en onder, licht geribbeld. Freaks gebeuren bijna nooit. Bijna alle vruchten zijn glad, uitstekende presentatie.

De smaak van de pulp heel zacht smelten. Watermeloenfractuur, suikerachtig. Er zijn heel weinig zaden.

Het wonder van de aarde is geen hybride. Je kunt je zaden veilig achterlaten.

Gebruik voornamelijk salade. De droogte van rijp fruit is laag, dus een groot gewas wordt snel verwerkt: voor sappen, lecho en tomatenpuree. De meest originele vormstukken - ingelegde stukken in gelei en vatpekel.

Bush type

De groei is intens, onbepaald (Continu). Zelfs in de open grond worden de stelen onder de twee meter uitgeblazen, in de kas - nog hoger.

Tomaatstruiken zijn erg lang en hebben een ribbelst nodig

De aanlegplaats voor het Miracle of the Land-ras past bij elke - zowel een kas als een tuin onder de blote hemel. Het belangrijkste is zorg voor een sterke ribbelloop niet alleen hoge stammen, maar ook zware borstels. In de grond worden high stakes geïnstalleerd of trellis-achtige steunen gebouwd.

Grote tomaten Wonder van de aarde vypvevayut, zelfs in de open grond. Volgens beoordelingen van Siberiërs worden rijpe en bruine vruchten genomen om tweederde van de totale collectie te maken.

Als de zomer warm en zonnig is, is de terugkeer in de grond niet slechter dan in de kas. Gemalen tomaten zijn gezonder en smakelijker. Maar beschermde grond is betrouwbaarder.

oogst

De timing van het rijpingsgemiddelde vanaf 120 dagen. In de regel gedragen soortgelijke soorten van gewicht zich als srednepozdnie. Dus in zijn gewichtsklasse is het wonder van de aarde vroege rijping. Na de bloei groeien en groeien de eierstokken heel snel.

De productiviteit is afhankelijk van veel factoren en varieert in een zeer breed bereik. Haalbaar ideaal om naar te streven - 15 kg per vierkante meter.
Gemiddelde opbrengst - 15 kg per 1 m².
  • Tomaten met succes verward en gekruid, zelfs bij koeling, grote temperatuurschommelingen.
  • De productiviteit volgens het kenmerk is stabiel door de jaren heen.
  • rang past zich aan het klimaat van elke regio aan (dit wordt environmental plasticity genoemd). Siberië is slechts een lanceerplatform.

Zaailingen zaaien en verbouwen

Zaaidata worden bepaald door 60 - 70 dagen terug te tellen vanaf de geschatte ontscheping van een bed of broeikas. Voor open grond zeug in het midden van maartvoor gesloten aan het einde van februari. Dit zijn de data voor het binnenlandklimaat.

Het eigen zaad heeft geen kiemingstimulatie nodig. Schiet en schiet zo snel weg (vooral als de temperatuur niet lager is dan +25 graden).

Kies voor zaaien de volste zaden. Slechte ruiming (visueel). Het wordt aanbevolen om procedures uit te voeren voor de ontsmetting van zaden van pathogenen (veel recepten zijn: mangaan, peroxide, heet water, winkelgeneesmiddelen).

Zaadtanks moeten afvoergaten hebben. De grond wordt licht opgenomen, met een snelle uitstroming van overtollig vocht.

rang vatbaar voor het trekken van zaailingen (bij zonwering en hoge temperaturen). Als het moeilijk is om optimale omstandigheden te creëren, kun je gebruik maken van het medicijn Atleet. Het zorgt ervoor dat de stengel niet groeit en verdeelt het voedsel niet in de wortels.

Om het trekken van zaailingen te voorkomen, moet u het medicijn Atleet gebruiken

Zorgfuncties

  1. Lange struiken beladen met fruit solide steunen nodig hebben, stevige kousenbanden en opnieuw binden.
  2. Planten vormen in 1-2 stelen. Zonder regelmatig knijpen is niet genoeg. Een maand voor het einde van het seizoen knijpen ze het grootste groeipunt.
  3. De graad die het Mirakel van de Aarde stelt hoge eisen aan voedsel, vochttoevoer.
  4. Onregelmatige irrigatie, zware regenval leidt tot barsten en schade aan fruit. Mulchen zal het probleem helpen oplossen.
  5. In een te heet klimaat zullen kassen knoppen en eierstokken vallen. Slaat luchten op.
  6. Bescherming tegen phytophtora-laesies is in elk stadium nodig: zaaddesinfectie, gewasrotatie, spaarzame beplanting, vochtbestrijding, preventieve en curatieve behandelingen.
  7. Lage transporteerbaarheid en kwaliteit van fruit problemen creëren bij de verkoop op de markt van deze plantaardige producten (ondanks de ongetwijfeld aantrekkelijke presentatie). Een snelle implementatie of verwerking van het werkstuk nodig.
Zo'n grote en grote variëteit, zoals het Wonder van de Aarde, vereist voldoende tijd en moeite.

Kies het voor planten is alleen als er vertrouwen is in hun mogelijkheden en mogelijkheden. Maar hij genereus bedankt voor de zorg. En het allerbelangrijkste: het geeft een verrassend zoete smaak van echte tomaten.

Bekijk de video: Kenmerken van slecht gezelschap, Sheikh Sulaymaan al-Ruhaylee (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send