Over de boerderij

Karakteristieken en beschrijving van tomatenras Azhur

Pin
Send
Share
Send
Send


Onder de verscheidenheid aan variëteiten van tomaten verdient speciale aandacht Opengewerkt, dankzij een breed scala van technische kenmerken. Een gezonde groente geteeld op zijn eigen bed zal een favoriet ingrediënt zijn voor het maken van heerlijke, voedzame gerechten en zelfgemaakte voorbereidingen voor de winter, in het artikel zullen we een beschrijving geven van de variëteit van deze tomaat.

Beschrijving en kenmerken van tomatenras Azhur

Variëteit Azhur behoort tot variëteiten van vroege rijping. Een periode van technische rijpheid komt later. 105-110 dagen na de vorming van de eerste scheuten.

De plant heeft een compacte stengelstruik, dicht bezaaid met open gesneden blad van groene kleur. Hij bereikt een hoogte van 80-90 cm, wat het mogelijk maakt om hem te laten groeien zonder extra ondersteuning. De bloeiwijze is eenvoudig. Stam met articulatie.

Tomaatfruit heeft een regelmatige platte afgeronde vorm, in het stadium van technische rijpheid worden ze in een verzadigde rode kleur geverfd. Elke tomaat van deze variëteit weegt 250-350 g. Vruchten met dunne, maar dichte schil en zoete geurige pulp, die qua dichtheid en vlezig van elkaar verschillen.

Het gemiddelde vruchtgewicht is 250-350 gram
De chemische samenstelling van de pulp van tomaten staat bekend om de aanwezigheid daarin van een grote hoeveelheid voedingsstoffen, vitaminen, mineralen, suikers en organische zuren.

Fokkerijgeschiedenis en groeigebied

Een pretentieloze opengewerkte hybride met goede smaak is het resultaat van het werk van binnenlandse fokkers in Rusland. De initiator en patenthouder is Cedek.

Het doel van het creëren van een hybride - het cultiveren van cultuur in kasomstandigheden in koude klimaten. Het ras werd in 2007 als groente geregistreerd, waarna het onmiddellijk populair werd onder tuinders.

In het open veld is geschikt voor de teelt in gebieden zoals: Astrakhan, Krasnodar Territory en de centrale regio's van Rusland. In de noordelijke gebieden is kweken alleen mogelijk onder kasomstandigheden.

In het noorden en in Siberië is de teelt van het ras alleen mogelijk in de kas

De voordelen van de variëteit en de nadelen

De positieve kenmerken waarvoor het ras wordt gewaardeerd, zijn onder meer:

 • hoge opbrengsten, u kunt ophalen van 1 m2 7-8 kgen uit één struik - van 5 tot 8 kg tomaat;
 • weergaloze smaak en uiterlijke kenmerken, dankzij grote vruchten en hun aantrekkelijke vorm;
 • intensieve groei van tomaten en amicableness van hun rijping in alle weersomstandigheden;
 • de neiging tot kraken wordt niet waargenomen;
 • goede weerstand tegen ziekten en aanvallen van plagen, met inachtneming van alle landbouwpraktijken;
 • behoud van uiterlijk en smaak vruchten tijdens transport over lange afstanden;
 • behoud van kwaliteit, waardoor je rijpe groenten ongeveer drie maanden kunt bewaren wanneer ze op een koude plaats worden geplaatst;
 • veelzijdigheid in gebruik, want groenten zijn goed, zowel vers als in zelfgemaakte voorbereidingen voor de winter.

Volgens beoordelingen van ervaren tuinders heeft dit ras geen duidelijke nadelen, men kan alleen maar opmerken verhoogde behoefte aan irrigatie en complexe verbandendat maakt de verzorging van tomaten een beetje ingewikkeld en de afhankelijkheid van aromatiserende eigenschappen van de beschikbaarheid van voedingsstoffen in de bodem.

Agronomische technieken voor teelt

De techniek van het kweken van de Azhur-variëteit in kasomstandigheden, open terrein is een eenvoudige taak waarvoor geen moeilijke omstandigheden nodig zijn, en de zorg is interessant en betaalbaar.

Zaden planten

Tomaat Azhur zaden
Een meer productieve methode voor het verkrijgen van een rijke oogst is het planten van tomatenzaailingen.

Daarom is de belangrijkste ontvangst van agrotechniek voor het planten van zaailingen is zaadbehandeling, waardoor de kieming toeneemt en de kiemtijd van zaailingen wordt verkort.

Voorbereidende procedures voor zaden vereisen veel tijd en aandacht. De hoofdfasen omvatten zaadsortering, verwarming, behandeling in een oplossing van een biostimulant met beschermende en activerende eigenschappen, weken, kieming en verharding.

Het bodemsubstraat voor het planten moet voldoen aan de normen van de cultuur, worden belucht, niet aangekoekt, een optimale zout- en zuurbalans hebben en geen chemische stoffen bevatten die schadelijk zijn voor de kweek.

Midden maart 55-60 dagen Voor het planten moeten zaailingen worden gezaaid, die de volgende bewerkingen omvatten:

 1. Vóór het planten de aarde in containers gieten en bevochtigen.
 2. Plaatsen twee of drie zaden, dan om een ​​goed ontwikkelde zaailing te verlaten. Als een doos wordt gebruikt, moeten de zaden met 1 cm worden verdiept, met een minimale tussenafstand van 5 cm.
 3. Water, dek af met filmmateriaal of glas en doe het in een ruimte met temperatuur. 23-25 ​​graden boven nul. Houd er rekening mee dat de Azhur zaailingen van het ras als goede verlichting, droge lucht, vochtige grond en niet bestand zijn tegen tocht, dus het creëren van optimale omstandigheden om te voldoen aan de voorkeuren van de cultuur.
 4. Na 5-7 dagen verschijnen de eerste scheuten. Op dit punt moet de film worden verwijderd en worden bewaterd als de grond droogt.
 5. Na de vorming van 3-5 bladeren zijn zaailingen onderhevig aan duikvliegen in afzonderlijke potten, tegelijkertijd is het noodzakelijk om de nieuwe grond uitgerust met meststoffen te gebruiken. Een pick omvat het op natuurlijke wijze vergroten van de extra massa van de wortels.
 6. Twee maanden later planten jonge planten in de kas of in de volle grond.
Duik zaailingen geproduceerd na het verschijnen van 3-5 echte vellen

Transplantatie van zaailingen in de volle grond

Bij het planten van tomaten in een kas of in de volle grond moet je focussen op de klimatologische omstandigheden en de teeltwijze. Beter als de bodemtemperatuur stijgt tot 15-17 graden.

De landing moet 's avonds worden uitgevoerd. Hierdoor kunnen de zaailingen zich aanpassen aan de nieuwe plek.

De belangrijkste fasen van het planten van zaailingen in open grond:

 1. Voordat u gaat planten, selecteert u de locatie met de aanwezigheid van ademende en goed verwarmde grond. Het is beter om deze groente op een verhoogde plaats of een verhoogd bed te laten groeien. Goede voorgangers - kool, komkommers, courgette. Geselecteerd bed om meststofcomplex te graven, egaliseren en onderhouden met behulp van compost, houtas en superfosfaat.
 2. Maak landingsbalken, houd afstand 40 cm, en tussen de rijen - 50-60 cm voor goede zorg en gemak van oogsten.
 3. Elke put goed water geven en biologisch toevoegen.
 4. Zaailingen in de gaten zaaien en voorzichtig besprenkelen met vruchtbare grond.
 5. Breng de planten na het planten opnieuw aan met warm water.
Een goede bewatering van de tomaat wordt uitsluitend onder de wortel uitgevoerd.

zorg

Om ervoor te zorgen dat de plant gezond en sterk is, moet je de juiste verdere zorg organiseren, waaronder:

 • irrigatie, waarvan de frequentie afhangt van het klimaat in de regio en bodemvocht;
 • regelmatig wieden en losmaken tussen de bedden;
 • het aanaarden tijdens de vorming van wortels en hun groei;
 • bush formatie en tijdige verwijdering, kiemen in de oksels van de scheuten, om te voorkomen dat de opbrengst vermindert en de grootte van de vrucht kleiner wordt;
 • implementatie van preventieve maatregelen om de cultuur te beschermen tegen ziekten en plagen;
 • vastbinden en bevestiging op de ondersteuning van grote kweekstruiken, gebruikmakend van lange stroken zacht weefsel.

Kenmerken van fruiting

Om een ​​hoogwaardig gewas van tomaten te krijgen, moet u alle waardevolle tips voor het kweken van deze smakelijke groenten volgen:

 1. zaailingen land niet dicht bij elkaar om hun groei en verdere ontwikkeling te vertragen.
 2. Zorg voor planten met hoogwaardige verlichting, vooral in de winter, door kunstlicht te organiseren.
 3. Bij het planten moeten zaailingen zo diep mogelijk graven hun scheuten in de grond totdat de top bladeren.
 4. Tomaten waren groot van formaat, de struik moest worden achtergelaten niet alle bloeiwijzen, maar ongeveer drie goed gevormd bossen.
 5. Om de groei van planten te reguleren door de toppen te plukken, en aan het begin van de voorbereiding van thuisbereidingen voor de winter, zullen de meeste vruchten rijpen en klaar zijn voor verwerking.
 6. Voor een goede bewaring van de tomaat wordt de collectie uitgevoerd bij droog weer 's middags, waarbij de vruchtrust wordt verwijderd. De laatste oogst moet worden uitgevoerd voordat de temperatuur 's nachts tot 5̊ graden boven nul daalt.
De oogst van Azhura moet vóór koude periodes worden voltooid.

Hier zijn enkele waardevolle tips om uw oogst te maximaliseren.

Ziekten en hun preventie

Variety Azhur vertoont een hoge weerstand tegen ziektes die eigen zijn aan tomaten.

Dit fenomeen sluit het risico van infectie met Phytophthora, tabaksmozaïek en bruine vlek niet uit. De meest gevaarlijke plagen voor de cultuur zijn teek, slak, rups, mol.

Om het optreden van ziekten en de ophoping van ongedierte te voorkomen, moeten verschillende voorwaarden in acht worden genomen:

 • bij het landen gebruik kwaliteit zadengekocht in speciale winkels, vertrouwend op alleen vertrouwde fabrikanten;
 • de regels voor vruchtwisseling in acht nemen en geen tomaten in de buurt van de aardappelbedden planten;
 • jaarlijks verander landingsplaatsen bij gebrek aan een dergelijke mogelijkheid, is het noodzakelijk om de grond te verwerken en te herstellen;
 • voor preventieve doeleinden sproeibomen geschikte beschermende uitrusting;
 • tijd om zieke of schadelijke planten te isoleren en te verwijderen.

Veel tuinders werden verliefd op de Azhur-variëteit en maakten er een permanente bewoner van hun bedden van vanwege het grote fruit, te herkennen aan hun unieke smaak en aangename aroma. Een genereuze oogst zal worden verstrekt, zelfs in ongunstige weersomstandigheden.

Bekijk de video: Cartiez Over Ronnie Flex, Franse Karakteristieken en Perfectionisme (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send