Over de boerderij

Hoe aubergines te planten

Pin
Send
Share
Send
Send


In het open veld, onder de zon en regen, rijpen groenten veel beter als ze goed zijn geplant. Aanplant van aubergine zaailingen - een cruciale gebeurtenis, omdat ze zoveel zorg en tijd kregen.

Hoe het bed te verspreiden, de grond en andere kleinigheden te bereiden, heel belangrijk bij het verzorgen van deze delicate, veeleisende, maar zeer smakelijke en gezonde groenten.

Voorwaarden voor het planten van aubergines in de volle grond

De zomer van een jaar verschilt van de zomer van een ander jaar, en het exacte landingsnummer is niet te geven, omdat het aantal regio's van noord naar zuid groot is. Verschillende breedtegraden, het klimaat, de zomerduur zijn de redenen waarom je in één regio in april kunt beginnen met verplanten, en in andere regio's pas midden juni.

Zodra de temperatuur 's nachts en' s ochtends is stop met vallen onder de 15 graden, en je zult minstens 2 dagen blijven hangen, je kunt zaailingen planten.

In gebieden met een ruw klimaat, moet u zaailingen niet in de grond planten vóór 10 - 12 juni. Nachtvorstjes vernietigen het hele gewas.
Seedling ontwikkeling van zaad tot voorwaarde voor het planten - ongeveer 1,5 maanden

Ontwikkeling van zaad tot zelfstandig, klaar om zaailingen te planten - meer dan anderhalve maandDaarom, door zaaien in april, krijg je in het eerste decennium van juni wat je nodig hebt.

Waar en waar zaailingen planten

Als je bij het planten rekening houdt met alle nuances en niet alleen ergens plant, krijg je een uitstekende oogst van gezonde groenten in je tuin. Aubergine is een ongeduldige groente die zichzelf verwaarloost. Daarom doen we alles volgens de regels.

Voorbereiding van bedden in de tuin

Welke variëteit u ook kiest, het is logischer om een ​​bedbreedte te maken maximaal voor twee struiken. Er zijn onmiskenbare feiten ten gunste hiervan:

 • dus gemakkelijker te hanteren en vast te binden aubergine;
 • Het is gemakkelijker om water te geven;
 • De plant krijgt voldoende zon;
 • In het geval van zomervorst, of stortregens, is het mogelijk om de landing te dekken.
De breedte van de bedden moet maximaal twee struiken zijn.

De breedte moet dus maximaal twee struiken zijn. Straatvariëteiten bereiken in de regel maximaal 70 cm, maar desondanks is het beter om ze te binden op het moment van het begin van het vruchtlichamen.

De breedte van de bedden voor twee planten zou moeten zijn niet minder dan 1m. Heb geen spijt van het land, omdat het u royaal zal vergoeden voor uw vrijheid.

De lengte kan variëren, maar houd er rekening mee dat het drenken alleen met gescheiden water wordt uitgevoerd, en dat je een slang uit een geboorde put langs lange bedden niet kunt strekken - ijswater zal de planten vernietigen.

kiezen zonnige gebieden rekening houdend met het feit dat planten de eerste zonnestralen moeten zien. De ochtendzon op uw groenten is de sleutel tot een grote en gezonde oogst.

Het bed moet reiken van west naar oost - dus de struiken zullen elkaar niet verdoezelen.

Zelfs als je vanaf de herfst, in de lente, in slechts een paar dagen een bed hebt gegraven, moet je het opnieuw graven. Eind april - begin mei kun je mosterd planten en groene gewassen in een tuinbed planten voordat je gaat planten.

Je kunt een film bedekken om in de grond een gunstige vochtige omgeving te creëren voor mosterdrot en de verschijning van wormen. Een dag voor het transplanteren van de film en alle schuilplaatsen moeten worden verwijderd.

Zorg ervoor dat dit bed niet vorig jaar onder de nachtschade was.

Zaailing voorbereiding

Voordat je landt, moeten de zaailingen hard worden

Om de aubergine zo snel mogelijk aan te passen aan de nieuwe omgeving, moet de felle zon, kleine temperatuurdalingen, de zaailingen nodig hebben humeur voor het planten.

Hoe het goed te doen, en met een minimum aan fysieke activiteit:

 1. Twee weken vóór de transplantatie, op bewolkte dagen, haal de planten 2 tot 3 uur uit;
 2. Een week voor de transplantatie nemen de zaailingen in de kas;
 3. Bedek, zelfs in de kas, materiaal;
 4. Bij bewolkt weer materiaal onthullen;
 5. Laat het 's nachts en op de dag voordat het in een broeikas overplant zonder onderdak.

Zelfs als je een broeikas met tomaten hebt, zullen ze een paar weken een buurt met aubergine verdragen. Het is niet nodig om een ​​speciale kas voor ze te maken - de struiken zijn nog klein en ze zullen gemakkelijk de kas in gaan.

Zaailingen klaar voor de grond ziet eruit als een volwassene:

 • Op haar echte bladeren - afgerond en donkergroen, ze zijn niet minder dan 6;
 • Steel dik, schijnbaar een beetje stijf;
 • De plant is niet verdord, niet droog, maar niet overstroomd met water - de aardachtige kluit moet uit de pot worden verwijderd zonder eraf te vallen.
Teken van een plantklare zaailing - echte bladeren en een dikke stengel

Landingsschema's

Tuinmannen gebruiken meestal een parallel en verspringend landingspatroon.

Beide methoden zijn handig, het enige dat schaken suggereert, is het gevoel dat de plant meer licht ontvangt en dat de afstand tussen planten kleiner is.

Vertrekken tussen de planten aan beide zijden. niet minder dan 40 cmen vanaf de rand van de tuin 30 cmen dus, met twee planten breed, krijg je 100 cm bedden.

Bij het planten in een dambordpatroon wordt het mogelijk om al een bloembed te maken, maar dan komt de hoeveelheid er niet in, wat perfect 2 planten omvat.

Een ander voordeel van de schaakversie is gelegenheid om met folie te bedekken. De breedte van de bedden is ongeveer 60 - 70 cm. En de film zal voldoende zijn in de eerste weken, als je je zorgen maakt over mogelijke nachtvorst.

Tuinders gebruiken twee beplantingsschema's - parallel en schaak

fouten

Bij het verplanten van zaailingen maken veel tuinders dezelfde fouten:

 • Direct na het uitstappen bind een plant niet aan een stok. Ondanks de schijnbare dikte is de stengel van een aubergine erg kwetsbaar, en de geringste windvlaag breekt het. De stokken waaraan u de plant zult binden, zullen ook dienen als ondersteuning voor de schuilplaats voor de eerste dagen;
 • Aanplant zaailingen op de plaats waar vorig jaar solanaceous groeien: ook aardappelen, tomaten, paprika's of aubergines. De plant haalt zeer krachtig stikstof uit de aarde. Meststof en dressing met kalium - fosfaatadditieven - procedures die nodig zijn voor aubergines;
 • Nacht water geven. Zodra de aarde droog lijkt, proberen tuinders jonge planten overvloediger water te geven. "Dankjewel" tot zulk jammer dat de plant pijn begint te krijgen en geel wordt. Vóór het verschijnen van de eerste eierstokken, moet het drenken eenmaal per 7 dagen worden uitgevoerd, wanneer de aarde uitdroogt en de struik lichtjes zal verwelken. Met het begin van de vorming van fruit, is drenken het best gedaan om de 2 dagen.
 • Angst voor bush formatie alleen. Na het begin van de vorming van eierstokken, is het noodzakelijk om overtollig gebladerte te verwijderen, en spruiten zonder een eierstok zullen kracht geven om nieuwe eierstokken te vormen en de vruchten te rijpen. Het is beter om de eerste vruchten te schieten zonder te wachten op technische rijpheid om actiever nieuwe bloemstengels te vormen.

De bekwaamheid van de tuinman wordt alleen in de ervaring besloten en hoe je planten kweekt, hangt van jou af. Let op bij het verplanten van zaailingen en zorg voor een gemakkelijke groei en verzorging van de plant, wat een goede oogst op uw land betekent.

Bekijk de video: Hoe wordt aubergine geteeld? De Linge Aubergine (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send