Over de boerderij

Goede teelt van cowpea-groente of aspergebonen

Pin
Send
Share
Send
Send


Elk jaar zijn er alle nieuwe gewassen voor het kweken op privépercelen. Planten uit de zuidelijke landen verwerven, via de inspanningen van biologen, een nieuw thuisland. Vigna-groente is een leuke nieuwigheid voor tuinders in Rusland. Met de juiste zorg is kweken in het open veld mogelijk in de Oeral en in de regio Moskou.

Beschrijving van cowpeagroente

Het lijkt op aspergebonen, maar is niet van toepassing op deze soort. Met de bonen kruisen ze niet. Kruidachtige eenjarige plant, kan een struik zijn, kort of lang, of klimmen. Heel mooi tijdens de bloei.

De klimplanten groeien stengels tot 3-4 meterborstels hebben scapulae, ongeveer een meter lang, zo dik als een potlood. produktiviteit tot 3 kg bonen uit de struik.

Deze liaan is tijdens het bereiken van maximale opbrengst vrij zwaar. Vereist solide ondersteuning. Mooi, begroeid met planten, terras, balkon, tuinhuisje.

Fruit van juli tot oktober. Bonen ter grootte van iets meer dan tarwekorrel, een lichte koffie of zwart.
Vigna - liaan, die een lengte van ongeveer 3-4 meter bereikt

De belangrijkste kenmerken van cultuur

Er zijn verschillende soorten cowpea. Dit zijn Koreaans, Vietnamees, Chinees en Japans. De Chinezen hebben de cultuur populair gemaakt in hun eigen huis, gefokt aspergevarianten met lange schouderbladen, zacht zonder harde aderen. Toen verspreidde het zich over de hele wereld.

Vigna-groente werd geteeld in de zuidelijke regio's, it thermofiele. Dankzij het werk van fokkers is het groeigebied uitgebreid. In de centrale en westelijke regio's van Rusland worden vroege variëteiten gekweekt door zaailingen of in kassen in de buurt van komkommers.

Door bonen te eten, verrijken we het lichaam met essentieel sporenelementen, evenals vitamines B, C, D. Arginine in de vrucht, normaliseert hemoglobine in het bloed, behandelt diabetes en hoge bloeddruk. De aanwezigheid van kalium en natrium helpt om overtollig vocht te verwijderen, vermindert zwelling. De peulen kunnen worden gedroogd en gekookt met gezonde thee.

Populaire variëteiten

Het meest interessant voor tuiniers asperge rassen, bonen hebben geen harde vezels, met een delicate smaak.

  • Makaretti - variëteit van middelgrote rijping. Al 80 dagen na het ontkiemen begint een enorme verzameling bonen. Scourge tot drie meter. De peulen zijn gebogen, 30 cm lang, groen, zacht. De zaden zijn bruin. Productiviteit tot 2 kg vanuit een struik.
  • gravin - vroege productkwaliteit. De eerste vruchten kunnen worden verzameld 65 dagen na het begin van massale scheuten. Liana slingert tot 3 m, de bonen zijn 50 cm lang en gevoelige peulen bevatten geen vezels. Zaden zijn zwart. Er wordt maximaal 2,5 kg graan verzameld uit een vierkante meter bed.
  • Koreaans - vroege bush-variëteit. Bonen 10-12 cm lang. Compacte struik, heeft niet veel ruimte nodig om te groeien.

Planten en kweken in open grond

Planten omvat de voorbereiding van bedden en zaadmateriaal.

Voorbereiding van bedden

De oorsprong van cowpea bepaalt de groeiomstandigheden. Plant vereist helder, beschut tegen de wind. Verdraagt ​​geen zure en natte grond.

Voorgangers: komkommers, kool, tomaat, aardappelen, aubergine.
Om cowpea te laten groeien heb je een heldere, beschutte plaats nodig

In de herfst, graaf een bed, voeg humus en compost toe, voeg superfosfaat toe. In het voorjaar doen ze opnieuw los, voegen complexe kunstmest toe. De plant verarmt de grond, wordt op dezelfde plek geplant na 3 jaar.

Zaadvoorbereiding en zaaien

zaad gedrenkt in kaliumpermanganaatoplossing gedurende 20 minuten, daarna gewassen. U kunt de granen voorverwarmen in warm water. Goed resultaat geeft inweken in de oplossing "Fitocid", "Fitosporin".

Zet in een pot in de natte, verwarmde aarde drie zaden. De zaaidiepte is 1 cm. Voor het eerst bedek ik de pot met glas om vocht te behouden en plaats het op het zuidraam. Zaden ontkiemen bij een temperatuur die niet lager is dan 15 graden.

Land regelmatig vóór het verschijnen van de eerste vier folders. Snijd dan. In de eerste groeiperiode voeden planten zich niet. Het planten vindt plaats 35 dagen voordat de zaailingen in de grond worden geplant. Meestal worden zaailingen geplant eind april.

Zaailingen van cowpeagroente

Zaailingen planten

Zaailingen worden geplant in de grond na het bereiken van een stabiele warmte en geen terugkeer van vorst. De grond moet tot een diepte van 10 cm opwarmen.

Tuin bed goed hydrateren. Planten worden op afstand in rijen geplant 65 cm. Interrow-afstand doen 80 cm.

Het bed wordt gemulleerd en bedekt met een film op de geïnstalleerde boog. Na het bereiken van een gemiddelde temperatuur van +15 graden wordt de shelter verwijderd.

Je kunt cowl planten onmiddellijk op de grond. Vanaf 20 mei worden zaden gezaaid in putten tot een diepte van 5 cm, elk drie zaden. Bij ontvangst van scheuten één plant verlaten. In een vroeg stadium is de cultuur gedekt.

Verzorging van planten tijdens het groeiseizoen

Zoals gebruikelijk is het drenken, voederen, losmaken, wieden. Vigna - plant bestand tegen droogte. Zeker weten water met het verschijnen van knoppen, los nadat de zaailingen een hoogte van 7 cm hebben bereikt.

Voor klimgraden, de installatie van steunen

Top dressing gecombineerd met water geven. 5 g kaliumchloride en 15 g superfosfaat worden toegevoegd aan een emmer water, 100 g as wordt gebruikt in plaats van kalium. Ze maken een groef 5 cm diep langs een rij, werpen meststof af met een oplossing, mulchen het vervolgens met aarde en maken het los.

Voor het beklimmen van kwaliteiten, cowpeas vestigen ondersteuningen. Voor dit doel kunt u een komkommerrooster toepassen, gespannen over een frame. Wanneer de wijnstok groeit tot 2,5 m, moet je hem knijpen. Dit zal het rijpen van de vrucht versnellen.

Oogst en opslag van het gewas

Het oogsten van cowpea bonen op een spatel begint 10 dagen na hun vorming. Ze bereiken melkachtige rijpheid, worden sappig en vlezig. Door fruit te verzamelen, bouw je nieuwe. Tijdens massagroei wordt het gewas om de drie dagen verwijderd.

Groene bladen van cowpea kunnen niet lang worden bewaard, ze worden geel en verwelken. Voor lange opslag zijn de peulen bevroren. In de winter ontvangt u een gezond vitamineproduct.
Cowpea-peulen werden 10 dagen na hun vorming verzameld

Als je een plant voor graan kweekt, moeten de bonen rijpen, de peulen drogen. Granen worden gedopt, gedroogd en bewaard op een koele, droge plaats.

Zaadontkieming blijft tot 5 jaar.

Vigna in koken

De zaden van cowpea worden goed gekookt, ze worden gebruikt in salades, soepen en sauzen. Delicate garnituren worden verkregen van delicate schouderbladen na het ontdooien. product bevat meer eiwitten dan vis en vlees. Zoals alle groenten, caloriearm, bevat veel vezels. Gekiemde granen worden gebruikt voor voedingsvoeding.

Vigna is een relatief nieuw plantaardig gewas voor Rusland. Maar de populariteit groeit. De ontwikkeling van gezoneerde variëteiten maakte het niet zo een exotische en problematische cultuur voor ons klimaat. Gezien de gunstige eigenschappen, is het de moeite waard om deze groente in uw tuin te kweken.

Bekijk de video: Episode 15 - Summary of the vegetable trials with the water efficient Waterboxx (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send