Over de boerderij

Gedetailleerde beschrijving en kenmerken van de cultivar van Yamal-tomaat

Pin
Send
Share
Send
Send


Tegenwoordig werken fokkers onvermoeibaar aan het fokken van alle nieuwe variëteiten van verschillende groenten, waardoor de tuinders tevreden zijn. Maar teveel keuze kan in de shocktoestand van beginnende groentetelers duiken, ze raken gewoon verdwaald tussen allerlei soorten en soorten tuinbouwgewassen. Tomaten zijn in dit opzicht bijzonder prominent, er zijn veel variëteiten van hen, die elk in bepaalde parameters zullen verschillen. Beschrijving van de kenmerken van de tomatenvariëteit Yamal helpt bij het bepalen van de keuze uit een verscheidenheid aan tomaten.

Beschrijving en kenmerken van Yamal tomaten

De verscheidenheid aan tomaten Yamal behoort tot de vroege rijpe shtamb, waarvan de maker een fokker is uit het Stupinsky district V.I. Kozak. Variatie is een van de meest voorkomende.

Iedereen die tomaten Yamal wilde laten groeien, liet voor altijd een briefje achter. Naar de omstandigheden van groei zijn ze niet kieskeurig, hebben ze een uitstekende smaak.

Vruchtmaturiteit wordt erkend door:

 • op een verzadigde rode kleur;
 • dichte pulp.

Rijpe tomaten hebben een ondiep gat onder de kapel, soms wordt een lichte ribbel waargenomen op het oppervlak van de vrucht.

Fruit van Yamal Tomato

De struik van Yamal is opmerkelijk vanwege zijn korte gestalte, de volwassen plant groeit slechts tot 45 cm hoog, terwijl de vrucht veel voorkomt. De bladeren op de stam zijn medium, decoratief van uiterlijk, laten we zeggen de kleur van alle tinten groen.

De bloeiwijzen van de variëteit zijn eenvoudig, vaak gelokaliseerd, elk kan maximaal 4 bloemen bevatten, waarvan de vrucht later zal worden bevestigd.

De oogst rijpt snel, na 90-105 dagen na het verschijnen van scheuten is het mogelijk om de eerste vruchten te proberen. De vrucht is al lang gemarkeerd.

De eerste vruchten zijn de grootste, elk tot 200 g. De volgende zullen geleidelijk aan ondiep worden, maar minder dan 70 g tomaten werden niet waargenomen.

De voor- en nadelen van de variëteit

De verscheidenheid aan tomaten Yamal heeft veel voordelen:

 • compactheid van de struik;
 • de vroege looptijd van de vrucht;
 • universaliteit van de variëteit;
 • weerstand tegen vele ziekten;
 • hoge en langdurige vruchtzetting;
 • niet afhankelijk van weersomstandigheden.

Dit alles kenmerkt Yamal als een uitstekende variëteit, gekweekt in moestuinen met verschillende klimatologische parameters en zelfs thuis, op een balkon en op een vensterbank.

Er zijn geen tekortkomingen in de variëteit, dus zeg het allemaal als één tuinman die Yamal kweekt.

Yamal-tomaat in de snede

Selectie van grond voor het planten van tomaten

Vruchten van uitstekende kwaliteit zullen alleen kunnen groeien op een kwaliteitsstam, die op zijn beurt alles zal krijgen wat nodig is voor groei en vruchtvorming. Tomaat Yamal groeit niet overal gelijk, zand- en zandgronden zijn daar het meest geschikt voor. Ze zorgen voor een matige hoeveelheid vocht, voldoende ventilatie van het wortelsysteem.

Op kleiplakken en lemen voor tomaat is het beter om verhogingen te kiezen waar de stagnatie van vocht minimaal is.

Zaailingen zaaien

De eerste stap in de teelt van tomatenras Yamal zaait zaailingen. Dit proces gebeurt als volgt:

 1. Bereid in voorgemaakte containers terrein en geef het een goede warmte.
 2. De tweede fase is zaad. Ze worden op een afstand van minstens 1 cm uit elkaar geplaatst.
 3. De aangelegde zonnebloempitten worden besprenkeld met turf of gemalen mengsel. De laag mag niet langer zijn dan 1 cm.
 4. Daarna volgt water geven met warm water door een gieter met een fijn net.
 5. Na het begieten van de container, is het wenselijk om de film te bedekken of er glas op te plaatsen om een ​​broeikaseffect te creëren. Na de opkomst van zaailingen dekking verwijderd.
 6. De eerste paar dagen is het wenselijk om een ​​temperatuur van ongeveer +25 te weerstaan, terwijl er voldoende licht moet zijn.
 7. Zaailingen met 2-4 echte bladeren duiken in ruimere containers. De afstand tussen shtamba moet minimaal 2 cm zijn, maar het is beter om in individuele cups te duiken.
 8. Aanplant zaailingen onmiddellijk wordt niet aanbevolen, het moet geleidelijk worden onderwezen en getemperd naar de straat.
Alvorens te zaaien, dienen de zaden bij voorkeur te worden gedrenkt in een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat en onder de vriezer te worden geplaatst voor verharding.
Zaden van Yamal

Landing in de grond en daaropvolgende zorg

Volwassen zaailingen worden geplant in de volle grond wanneer deze voldoende opwarmt en loopt het risico van strenge vorst. Voor het uitvoeren van de landing is het noodzakelijk:

 • tuin schop;
 • zaailingen;
 • water voor irrigatie.

Tomaten moeten worden geplant in voorbereide putten die zich in de diepte van de wortelstok bevinden. De afstand tussen de struiken moet minstens 50 cm zijn. Rond de geplante shtambov is het de moeite waard om de grond te verdichten en elke struik overvloedig water te geven.

Om een ​​rijke oogst te krijgen en de vruchtzetting te maximaliseren, moet je je aan een aantal regels houden na het planten in open grond:

 • nadat de planten zijn geplant, is het noodzakelijk om regelmatig te voeren;
 • shtamb verdraagt ​​normaal gesproken droogte, maar het is beter om voldoende vocht te voorzien door elke struik kunstmatig te besproeien;
 • Vergeet niet om de struiken op te stapelen en na regen de grond om hen heen los te maken;
 • Het is niet aan te raden om onkruid rondom de stengels te ontwikkelen.
Er moet aan worden herinnerd dat de Yamal-variëteit geen vastbinden en knellen vereist.
Yamal zaailing

ziekte

Yamal-variëteiten van tomaten zijn niet gevoelig voor ziekten en ongedierte als het goed wordt verzorgd. Typisch, de vruchten rijpen om de struiken te laten bacterievuur te vernietigen, dit is te wijten aan de vroege rijpheid van de stam.

Groeiende geheimen

Volgens statistieken, kan vanaf een vierkante meter met Yamal tomaten worden verzameld voor het seizoen tot 17 kg fruit, maar hiervoor is het de moeite waard om een ​​beetje moeite te doen. De geheimen van rijke oogsten zijn:

 1. Regelmatige feedtoepassing:
 • Het eerste nutriëntenmengsel wordt aangebracht op de 10e dag na de landing, het wordt bereid uit 40 g superfosfaat en 10 g ammoniumnitraat, dat wordt verdund in een emmer warm water;
 • elke twee weken daarna wordt elke struik besproeid met een zwakke oplossing van mangaan en wordt nitrofos aangebracht;
 • Elke 10 dagen moeten de planten worden besproeid met een oplossing van ureum, kaliumsulfaat en superfosfaat, 15 g van het mengsel wordt verdund in 10 liter warm water en behandeld met struiken.
 1. Bij voldoende vocht, hiervoor op warme dagen, moeten de planten om de dag worden bewaterd, elke struik moet minstens 2,5 liter water bevatten.
 2. Een ander geheim is uitstappen, het is beter om het in de avond door te brengen, bij bewolkt of regenachtig weer. En daarna moeten de zaailingen enigszins gearceerd zijn.
 3. Om insecten voor bestuiving aan te trekken, is het raadzaam om mosterd, basilicum, koriander direct naast de tuin met tomaten of direct erop te planten.

Deze eenvoudige geheimen bieden u altijd een uitstekende oogst.

Vruchten van de Yamal-tomaat in de struik

beoordelingen

Tomaten Yamal genieten van succes bij tuinders, veel groeien zelf en adviseren vrienden en kennissen:

Tatjana Alexandrovna, 61 jaar oud, gepensioneerde: Ik hou van rommelen in de tuin, zelf alle groenten kweken. Onder de tomaten wil ik vooral wijzen op de variëteit Yamal, die niet grillig is, hij groeit en draagt ​​vruchten in alle weersomstandigheden. Perfect opgeslagen en vervoerd van de datasja naar de stad. In blik is ongewoon goed met karoshechkoy.

Victor Petrovich, tuinman met ervaring: Ik hou van planten te maken sinds mijn jeugd, ik heb een grote tuin. In de tuin kweek ik veel groenten, ik hou vooral van komkommers en tomaten. Onder de tomaten houd ik veel van de variëteit Yamal, de struik is niet ziek, hij heeft overvloedige vruchten. Geplukte tomaten voor rijp rijpen vaak in de buurt van de kachel, maar verliezen hun smaak niet.

Andrei en Irina, boeren: we zijn bezig met het verbouwen van groenten en fruit te koop. We hebben veel verschillende soorten tomaten geprobeerd, we zijn gestopt bij verschillende, waaronder Yamal. Fruit van een klasse is veel gevraagd bij kopers, veel verzamelen ze in een proc, bewaren.

Fruit van Yamal Tomato

Anna, leraar: Ik woon op de achtste verdieping, ik heb geen zomerresidentie. Maar je wilt jezelf nog steeds verwennen met verse groenten. Daarom kweek ik zelf komkommers en tomaten op mijn balkon. Van tomaten koop ik altijd zaden van de Yamal-variëteit, ze ontkiemen perfect, zijn niet kieskeurig in hun verzorging, hebben uitstekende uiterlijke en smaakeigenschappen. Ik raad aan.

Aan de hand van de beoordelingen kan Yamal worden beschouwd als een leider onder binnenlandse variëteiten van tomaten.

Tomal telen Yamal is niet moeilijk, om een ​​zo hoog mogelijke opbrengst te krijgen is genoeg om een ​​paar geheimen te kennen en om zich strikt aan bepaalde regels te houden.

Bekijk de video: Oog-aura, zoals een patiënt 'm ziet 2'46 (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send