Over de boerderij

Kenmerken en beschrijving van tomatenras Pink Elephant

Pin
Send
Share
Send
Send


De tomaat Pink (Raspberry) -olifant is een grootvruchtige variëteit die veel aandacht en zorg vereist. Maar goede zorg zal helpen om lekker fruit te laten groeien, tot een kilogram.

Beschrijving en kenmerken van tomaat Pink Elephant

Roze olifant is een middelgrote struik met bladeren van aardappentype. Hoogte volgens de beschrijving kan anderhalve meter bereiken.

Elke borstel bevat 6-8 tomaten. En de gemiddelde opbrengst per plant is ongeveer 4 kilogram. De vruchten zijn erg groot, rond. De schil is dicht, maar dun, beschermt het fruit tegen scheuren.

Meest geschikt voor verse consumptie. Voor bewaring zijn ze te groot en voor sap zijn ze niet helemaal geschikt vanwege hun roze tint. Bezit een rijke, zoetige smaak, zonder zuurheid.

Rijpingstijd van aanplant tot eerste rijpe vrucht - 115 dagen. Dat is het middenseizoen variëteit die wordt beschouwd als een van de lekkerste roze tomaten.

Vruchten van een klasse worden als de smakelijkste onder roze tomaten beschouwd

Tomaat volgens de kenmerken houdt van warmte, dus het is ideaal voor het kweken in een kas. In de open bedden kan hij een filmomslag nodig hebben. Afhankelijk van de regio en temperatuur.

Volledig groeien kan en in het open veld, zonder onderdak.

De voor- en nadelen van de variëteit

Belangrijkste voordelen van de variëteit:

 • Groot fruit.
 • Hoge opbrengst.
 • Weerstand tegen ziekten.
 • Smaak.
 • Lange houdbaarheid.
 • Geschikt voor transport.

Onder de geconstateerde tekortkomingen:

 • Moet voeden.
 • Veeleisend over de kwaliteit van water geven.
 • De behoefte aan een stabiele temperatuur.
Hoge opbrengst - een van de voordelen van de variëteit

Vereisten voor grond voor aanplant

Voor de teelt van rassen van roze olifant vereist een speciale bodem, bestaande uit land en humus.

Je kunt een kleine hoeveelheid rivierzand of houtas toevoegen. Als u het mengsel niet zelf kunt bereiden, kunt u de benodigde samenstelling in de winkel kopen.

De bodem zou moeten zijn goed verwarmd en nat. Dit moet van tevoren worden geregeld. Voor het planten wordt aangeraden om het land te behandelen met kopersulfaat of een oplossing van kaliumpermanganaat.

Zaaien regels

Zaaien voor zaailingen zou moeten in de tweede helft van maart. Pre-nodig om hen twaalf uur in een groeistimulator te laten weken.

Zaden die meer dan twee jaar geleden zijn verzameld, zijn het beste. Ze hebben het grootste percentage kieming. Driejarigen zijn ook geschikt.

Tomatenzaad Roze olifant

Voor het planten geschikte containers met deksels, die kunnen worden gekocht bij een bloemenwinkel. Omslagen zijn nodig om het broeikaseffect te waarborgen. Als er geen zijn, dan kunt u food wrap gebruiken.

Het vullen van het reservoir met aarde zou de putjes moeten vormen. De optimale grootte is ongeveer twee centimeter diep. Na het plaatsen van de zaailingen, moet u de gaten en het water opvullen.

Daarna wordt aanbevolen om de containers met deksels of folie te bedekken en op een warme, goed verlichte plaats te plaatsen. Als alle zaaigregels worden nageleefd, verschijnen de eerste scheuten tijdens de week.

In de toekomst zullen ze nodig hebben:

 • Regelmatig water geven.
 • Luchten.
 • Verwijdering van condensaat uit de afdekkingen of film.

Om zaailingen voor buitenomstandigheden te bereiden, is het de moeite waard verharding. Hiervoor is het ongeveer tien dagen voor de landing op open terrein noodzakelijk om het op straat te maken. Tijdsintervallen moeten geleidelijk toenemen.

Transplantatie in de volle grond

Zaailingen van het ras worden niet eerder dan juni op de verlichte plaats geplant.
De roze olifant is een warmteminnende plant die gevoelig is voor het opwarmen van de grond.

Daarom moet het worden geplant niet eerder dan juni. Het moet een zonnige plot oppikken, die tegen de wind is beschermd.

Nou ja, als op de dag van ontscheping er bewolkt weer is. Zo niet, doe het dan beter in de avond. In dit geval passen de zaailingen zich snel aan nieuwe omstandigheden aan.

De afstand tussen rijen en gaten moet zijn 70 centimeter. Aan de struiken zijn niet met elkaar verweven. Hierdoor neemt het productiviteitsniveau af.

Zorg na transplantatie

Zorg voor tomaat Roze olifant is vrij eenvoudig en gemakkelijk te implementeren. Maar het vereist een geïntegreerde aanpak.

Allereerst moeten stiefkinderen elimineren. De belasting is dus gereguleerd. Op elke borstel moet worden achtergelaten niet meer dan 4 bloemen. Klein en vervormd verwijderd.

Om mogelijke ziekten te voorkomen, bladeren worden verwijderd op de onderste laag. Dit moet heel voorzichtig gebeuren en probeer de hoofdsteel niet te beschadigen.

Om ziekten te voorkomen, moeten de onderste bladeren worden verwijderd.

Vereiste manipulaties:

 • Drenken.
 • Meststof bodem.
 • De vorming van struiken.
 • De grond losmaken.
 • Onkruidverwijdering.

Na enige tijd zal dit duren takken met vruchten aan de steunen binden. IJzeren staven of houten haringen zijn hiervoor geschikt. Het is het beste om struiken in één stengel te vormen. Dit garandeert maximale opbrengst.

aanbevolen water tomaten water met zout en as. Tien liter heeft één glas as en één eetlepel zout nodig. Hieruit worden de vruchten meer suikerachtig en vlezig. Water moet niet te koud zijn.

Bodem loslaten daartussen kan de zuurstof doordringen tot in de wortels. Dit voorkomt het ontstaan ​​van onkruid en ziekten.

Het is noodzakelijk om regelmatig grondlos te maken.

Tijdens het seizoen moet je meedoen top dressing. Dit is gedaan niet meer dan vier keer. Voor de bloei worden stikstofhoudende componenten gebruikt en na ovariummagnesiumsulfaat.

Ziekte en preventie

Roze olifant is vrij resistent tegen verschillende ziekten.

Dit neemt echter niet de minimale preventieve actie weg. Hiervoor passen industriële insecticiden, kamille-afkooksel, stinkende gouwe afroom perfect. Warm zeepwater helpt om bladluizen te verwijderen. Het is noodzakelijk om de stelen ermee af te vegen.

Om ongedierte te bestrijden, kun je gebruiken:

 • Peterselie.
 • Selderij.
 • Mint.

Deze planten hebben nodig plant in de buurt van tomaten. Hun pittige geur beschermt tegen insecten.

Een tomaat kweken Pink Elephant vereist geen professionele vaardigheden. Met de juiste zorg en naleving van alle aanbevelingen, is het mogelijk om een ​​rijke en smakelijke oogst te verzamelen. Dat kan lang worden genoten, gezien de lange houdbaarheid van tomaten.

Bekijk de video: Kenmerken van slecht gezelschap, Sheikh Sulaymaan al-Ruhaylee (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send