Over de boerderij

Hoe om snel en lekker gedroogde en gedroogde kerstomaatjes te bereiden

Pin
Send
Share
Send
Send


Tomaten - een van de belangrijkste groenten die voor veel gerechten worden gebruikt. Een speciaal soort tomaat is kers. Ze worden gekenmerkt door een delicate structuur, een zoete nasmaak en natuurlijk kleine afmetingen. Deze kenmerken maakten dit type tomaat populair. Hiervan kunt u heerlijke, in mandjes gedroogde kersen maken.

Specificiteit van het koken van gedroogde kersen

Dit is een speciaal product dat alleen in de vorm van een snack wordt gebruikt, of voor het bereiden van heerlijke gerechten. De eerste pogingen om hen te verwelken verschenen in de mediterrane landen en werden met succes gekroond. Fijne recepten werden snel geleerd door de populairste keukens van de wereld: Italiaans, Frans, Spaans.

Gedroogde miniatuurtomaten hebben een delicate smaak, vooral als u tijdens het koken geurende kruiden en specerijen gebruikt

Soms zijn twee methoden om te koken in de war - drogen en drogen. In feite zijn dit geen identieke technologieën en het eindproduct blijkt anders te zijn. Gedroogde groenten worden verkregen door drogen en verplichte regelmatige ventilatie. De groente is niet volledig verstoken van vocht, het blijft alsof het verzakt is. Bij het drogen verdampt het vocht bijna allemaal. Gedroogde groenten worden gekookt in gesloten containers.

Voor de bereiding van gedroogde kersen moet aandacht worden besteed aan de verse groente. Tomaten mogen niet erg volwassen zijn. Anders zullen ze tijdens het koken donkerder worden en een volledig onsmakelijk uiterlijk hebben. Het heeft vlezige vruchten nodig, maar minder sap. Om de juiste gedroogde tomaten te krijgen, moet je de groenten goed bereiden. Was grondig en laat uitlekken. Probeer tegelijkertijd het fruit minder te pletten, zodat ze elastisch blijven.

Verwijder voor het koken de zaden en het sap van het fruit.

Er zijn verschillende manieren om gedroogde kerstomaatjes te bereiden. In principe is het gemakkelijk om een ​​delicatesse voor te bereiden. Maar ze zullen meer op gedroogde degenen lijken. Maar het zal de smaak niet bederven.

De gebruikelijke apparaten en methoden worden gebruikt. De meest voorkomende is een oven, gas of elektrisch. Met de komst van nieuwe items van keukenapparatuur, zoals de slowcooker, werd de bereiding van veel gerechten vereenvoudigd. Zelfs gedroogde tomaten kunnen worden gekookt met een wondertechniek. Maar niet alleen de slowcooker kan tomaten koken. Nog meer correct is om de droger voor groenten te gebruiken. Je kunt ook een beroep doen op de traditionele methode en een delicatesse krijgen door te drogen in de zon. Maar het is belangrijk om de conditie van het fruit te controleren en insecten af ​​te weren in de tijd.

Basisapparaten voor het bereiden van gedroogde kersen

Er zijn verschillende manieren om gedroogde kersen te bereiden. het blijft alleen om het beste te kiezen.

Hoe cherry in de oven te genezen

Dit is een van de eenvoudigste en snelste kookmethodes. Na de voorbereidende fase (wassen, drogen, snijden, zaden en sap verwijderen), ga naar de main. Leg perkament of bakpapier op de bakplaat. Leg de helften van het gesneden fruit voorzichtig op een bakplaat. Je kunt niet bang zijn dat de groenten elkaar raken, omdat ze bij het drogen snel afnemen. Strooi er een mengsel van kruiden, suiker en zout over. Voor een delicate en subtiele smaak worden Italiaanse kruiden of soortgelijke kruiden gebruikt. Alle ingrediënten mengen in gelijke porties.

"Gebakken" tomaten in de oven op een temperatuur van 90-100 graden gedurende ongeveer 4 uur

Een van de hoofdingrediënten voor deze tomaten is olijfolie. Voordat u de bakplaat met fruit in de oven legt, moeten ze worden besprenkeld met olijfolie en mag geen andere olie worden gebruikt. Bij gebruik van de oven is het belangrijk om het product constant te controleren, zodat de tomaten alleen maar verdorren en niet drogen. Op het einde moet je een zacht, zacht fruit krijgen, niet droog, maar zonder overmatig sap.

Hoe kers in de droger te genezen

Droger - het perfecte apparaat voor de bereiding van gedroogde groenten en fruit. Temperatuur en tijd worden automatisch ingesteld. Gebruik voor de bereiding van gedroogde tomaten het standaardprogramma in de droger VOLTERA 1000 Lux is 60 graden. De droogtijd is meestal 4-5 uur.

Het is ook handig om de droger te gebruiken, omdat het mogelijk is om een ​​groot deel in één keer te bereiden, aangezien verschillende lagen worden gebruikt.

Hoe kersen in een slowcooker te drogen

Cherry Tomaten kunnen worden verdord in je favoriete multikoker. Maar in dit geval zal één portie blijken, omdat de bodem van de schaal niet toelaat om veel fruit te leggen. Maar als u gasten wilt verrassen met een mediterrane delicatesse - een geweldige optie. De temperatuur wordt handmatig ingesteld of er wordt een automatisch programma gebruikt, bijvoorbeeld languor of quenching. Het belangrijkste is dat de temperatuur de 100 graden niet overschrijdt.

Hoe kersen in de magnetron te verdorren

Zelfs in de magnetron kunt u deze snack snel maken. Zet voorbereid fruit op een bord. Dek het niet af met een deksel; Stel de maximale temperatuur in. Er is tijd nodig van een half uur.

Het belangrijkste is om regelmatig naar de groenten te kijken en hun toestand te controleren, als er sap vrijkomt, afvoer

Hoe kers in de zon te verwelken

Dit is de oude manier om gedroogde groenten te koken. In Italië kookt elk gezin dat in de privésector leeft gedroogde groenten en heeft het een speciaal kookgeheim dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. Het belangrijkste voordeel van de methode is dat de vruchten langdurig worden bereid, constant worden geblazen met frisse lucht, het vocht verdampt op natuurlijke wijze bij een temperatuur die niet hoger is dan 40 graden onder de zonnestralen.

Voor het juiste recept zijn deze ingrediënten erg belangrijk. Immers, bij gebruik van elektrische apparaten aan de vruchten komt de lucht en het zonlicht niet binnen. Het enige ongemak van de traditionele methode is de constante aanval door insecten. Maar zelfs hiermee kunt u het hoofd bieden als u het product niet wilt verpesten.

Recept gedroogde kersen in de zon verscheen in Italië

Hoe te bewaren en waar te gebruiken

Het is handig om tomaten op te slaan, opgerold in potten. Zodat ze het hele jaar kunnen genieten. Op de bodem van de steriele blikjes giet een beetje olijfolie. Gelaagde groenten lagen op, elke laag verschoof knoflookplaten. Vul een volle pot met olie, je kunt geraffineerde zonnebloem gebruiken, zonder een karakteristiek aroma. Rol op en bewaar in de koelkast of kelder.

Je kunt het als een onafhankelijke snack gebruiken. Ook onmisbaar bij het bereiden van pizza, pasta, salades, stoofschotels, lasagne en andere heerlijke dagelijkse en feestelijke gerechten. We raden ook aan om te lezen hoe je de Bulgaarse peper en asperges droogt.

Bekijk de video: zelf gedroogde tomaten maken in de oven (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send