Over de boerderij

Volledige beschrijving en kenmerken van de variëteit aan tomatengoudvis

Pin
Send
Share
Send
Send


Gele tomaten worden beschouwd als speciale variëteiten gefokt door toegewijde fokkers. Ze hebben praktisch geen zure, zoete, aantrekkelijke uiterlijk, gunstig voor het menselijk lichaam door de aanwezigheid van een grote hoeveelheid caroteen. Het heldere uiterlijk van het fruit trekt de aandacht van veel tuiniers. Na ooit zo'n cultuur te hebben gekweekt, geeft iedereen er de voorkeur aan om alleen haar in de toekomst te fokken. De beschrijving en kenmerken van een van de gele tomaten, die Goldfish wordt genoemd, vindt u in het artikel.

Beschrijving en kenmerken van goudvis

Cultuur is in staat zich goed te ontwikkelen en gewassen te produceren in niet erg gunstige klimatologische omstandigheden. De periode vanaf het verschijnen van scheuten en het begin van de oogst is ongeveer honderdtwintig dagen. De struiken zijn onbepaald, massief en bereiken een hoogte van bijna twee meter, zodat ze moeten worden vastgebonden en gevormd.

De plant is in staat om gewassen te produceren, zowel in kasomstandigheden als in het open veld, als de temperatuuromstandigheden dit toelaten. Vruchten verschillen niet in grote maten, met een gewicht van negentig tot honderdvijftien gram.

Een tomatenborstel kan tot zes tomaten met een felgele kleur brengen.
Tomatengoudvis op een struik

Het vlees van de groente is dicht, vlezig, de vorm van de tomaten is langwerpig, met kleine neuzen op de uiteinden. In de mond zijn tomaten aangenaam, zelfs enigszins zoet. Ze worden vers, ingeblikt heel fruit gebruikt.

Fokkerijgeschiedenis en groeigebied

De plant dankt zijn oorsprong aan de medewerkers van de agrofirm "Sedek". Tomaten worden fatsoenlijk gebracht, verschillen in een groot aantal voordelen en de minimale reeks tekortkomingen. Ze zijn comfortabeler bij aangename temperaturen, dus tomaten worden alleen in de zuidelijke regio's van Rusland in de volle grond gegroeid. Anderen kunnen deze variëteit alleen in kassen kweken.

De voor- en nadelen van de variëteit

De belangrijkste voordelen van de installatie omvatten een aantal kenmerken:

  • uitstekende smaak;
  • stabiele opbrengst;
  • weerstand van struiken tegen aardappelziekte en andere ziektes die kenmerkend zijn voor tomaten;
  • vruchtperiode is lang.

Als een nadeel, zou je alleen de grootte van de struik moeten specificeren, die een kousenband nodig heeft.

Tomaten Goudvis

Zaden planten

Voor de vroege oogst moeten zaden in februari worden gezaaid. Voordien mogen ze weken in water, wat de kieming alleen maar zal verbeteren. Bereide zaden worden geplant onder de "twee bij twee" centimeters. De grond moet worden afgeworpen, losgemaakt.

Niet-kleigronden worden aanbevolen. Het is beter om turf en zand te mengen of een kant-en-klare mix in de winkel te maken.

Het zaaien wordt uitgevoerd tot een diepte van anderhalve centimeter, het is niet nodig om water te geven na het planten.

De doos is bedekt met plasticfolie en tot het verschijnen van scheuten is er niets gedaan. Zodra de spruiten beginnen te verschijnen, wordt de capaciteit overgedragen naar de helderste plaats, de temperatuur in de kamer moet binnen vierentwintig graden van warmte liggen.

Watergift wordt uitgevoerd met kleine zeven, wateroverlast en droging is gecontra-indiceerd. Wanneer de zaailingen het eerste blad vormen, wordt het aanbevolen om een ​​laag grond te gieten, waarbij de centimeter met drie wordt verhoogd.

Als een preventieve maatregel tegen late blight kunnen zaailingen worden behandeld met mangaanoplossing, waardoor de samenstelling van de grond wordt bewaterd. Deze procedure wordt aanbevolen om eens per tien dagen gedaan te worden, het doet de tomaten helemaal geen pijn.

Goudviszaden

Overplanting van tomatenzaailingen in volle grond

Er is niets ingewikkeld aan. Transplantatie wordt uitgevoerd volgens de "veertig-zeventig" centimeter. Voor een broeikas kan dit evenement worden gehouden in april - begin mei, planten worden overgebracht naar onbeschermde grond rekening houdend met de klimatologische kenmerken van het gebied.

Het gat is aangebracht op een schoppenbajonet, een lepel van een complexe kunstmestsamenstelling of superfosfaat gemengd met kaliumnitraat wordt op de bodem ervan gegoten.

In het voorjaar wordt verse mest niet gebruikt voor het planten - de zaailingen zullen "verbranden" of ze zullen actief beginnen groene massa te vormen, waardoor het aantal vruchten wordt verminderd. Het is dus het beste om in de herfst mest naar de bedden te brengen, op te schieten met compost of humus.

Zaailingen worden getransplanteerd op de leeftijd van zestig tot zeventig dagen, waarvan de termijn voor het zaaien van zaden wordt berekend.

Na het beëindigen van een transplantatie kunnen de planten worden behandeld met een preparaat dat koper bevat.

Tombezaailingen transplanteren

Landbouwcultuur van tomaat

Planten worden minstens drie keer gevoed. De eerste procedure wordt vijftien dagen na de transplantatie uitgevoerd, hiervoor wordt een toorts of vogelpoep gebruikt. Sommigen gebruiken speciale medicijnen. De tweede keer moet worden gevoed met superfosfaat wanneer de bloeiwijzen op de tweede hand verschijnen. De derde voeding vindt plaats op de dagen dat de eerste tomaten beginnen te rijpen. Op dit moment is het het beste om een ​​toorts mee te nemen en er complexe kunstmestbereidingen aan toe te voegen.

Watergift wordt gedaan als dat nodig is, omdat de plant niet van overmatig vocht houdt. Voor broeikasomstandigheden in een hete zomer, wordt deze procedure eenmaal per tien dagen uitgevoerd. Het proces gaat gepaard met het losmaken van de grond, het kweken, het verwijderen van onkruid.

Als de zaailingen erg uitgerekt zijn, moet het "liggend" geplant worden, liggend op de rand van het gat.
Heesters met tomaten Goudvis

Ziekten en hun preventie

Voornaamste ziekten en plagen van de variëteit:

  • Colorado kever
  • bladluis
  • Vertex Rot

De meeste cultuur schaadt Coloradokever. Om deze reden moeten de planten worden behandeld met speciale preparaten, om periodieke inspecties uit te voeren, kevers en larven te verzamelen. Tabaksluis helpt veel. Als de tomaten geen kalium of calcium hebben, kunnen ze ziek worden met vertexrot. Bescherm planten kunnen een procent calcium- of kaliumoplossingen zijn.

Tuinieren beoordelingen over de Golden Fish

Elena: soort van geliefd. Van alle gele tomaten is hij naar mijn mening de beste. Geweldige smaak, perfect bewaard gebleven.

Lydia: groeide "vis" in de kas. De oogst was uitstekend, bleef de bosjes dragen tot half oktober.

svetlana: geplant in de kas meer dan een dozijn variëteiten. Goudvis verraste het meest met de hoeveelheid oogst en de smaak van tomaten. Nu zal ik alleen deze variëteit laten groeien. Fruit hield van het hele gezin.

Andrei van Balashikha: groeide uit zijn zaailingen. Uitstekend tegen ziektes, groeit goed in open tuinbedden. U kunt niet alleen hele vruchten, maar ook afzonderlijke plakjes behouden.

Tatiana: de smaak is uitstekend, niet zuur. Geteeld in het open veld. Iedereen was tevreden. Nu - alleen goudvis.

Tomaat variëteit is uitstekend. Wie heeft geen tijd gehad om het in zijn tuin te ervaren - we raden aan om aandacht te schenken aan de cultuur. Verlaten is niet moeilijk, de oogst zal alle verwachtingen overtreffen.

Pin
Send
Share
Send
Send