Over de boerderij

Gedetailleerde beschrijving en kenmerken van de variëteit van tomaat Lyubasha

Pin
Send
Share
Send
Send


Niet-duurzame weersomstandigheden, ziekten en een groot aantal fitovrelitel vormen een barrière voor tuinders op weg naar een overvloedige oogst van tomaten. Fokkers werken aan nieuwe variëteiten van planten die in deze moeilijke omstandigheden wel eens vruchten kunnen afwerpen. Een van deze variëteiten is de tomaat Lyubasha, een beschrijving en kenmerken waarvan u in het artikel zult vinden.

Beschrijving en kenmerken van de variëteit

Tomaat Lyubasha - hybride variëteit f1 ultrarijp rijper. Dit is de eerste generatie planten, verkregen door het kruisen van twee soorten tomaten. 2,5 maanden gaan over van het verschijnen van de eerste spruiten tot de eerste tomaten. Ontworpen om in te landen:

 • kas;
 • open terrein;
 • balkon.

Hoogte 0.6-1 meter. De vorm van de tomaten is rond, enigszins afgeplat. Ze hebben een gladde, glanzende, dichte huid. De kleur van de vrucht is rood. Gewicht - 120 - 150 g Smaakt zoet, delicaat. Het vlees is vlezig.

Lyubasha - determinant uitzicht. Beperkt in hoogte. Aan de top van de scheut gevormde eierstok met de vruchten. Daarom is het niet nodig om het te knijpen.

Geschikt voor verse consumptie of voor conservering.

Tomatenoogst Lyubasha

Voor- en nadelen van Lyubasha

Voordelen van tomaat Lyubasha:

 1. Dit is een vroege variant.
 2. vereist geen speciale zorg;
 3. geeft een goede oogst;
 4. bestand tegen ziekten;
 5. gemakkelijk vervoerd, opgeslagen.

nadelen:

 1. plantenzaden kunnen niet alleen worden bereid;
 2. De prijs van hybride zaadvariëteiten is hoger.

Deze variëteit is bestand tegen ziekten, plagen:

 • tabaksmozaïekvirus - TMV;
 • aardappelziekte;
 • grijze rot enz

Het geeft zelden toe aan ziekten die andere tomaten vernietigen. Zelfs als de ziekte de plant trof, heeft dit geen grote invloed op de opbrengst.

De plant is niet grillig, vereist geen speciale zorg. Bestand tegen droogte. Overvloed fruiting. Onpretentieus voor de bodem, voeding, licht.
Foetale snee

Kan worden geteeld in alle regio's van Rusland.

Hybride variëteiten van planten kunnen niet thuis worden verkregen. Dit gebeurt onder laboratoriumomstandigheden door speciaal opgeleide mensen. Het verkrijgen van nieuwe soorten met de nodige kwaliteiten is een lang, moeilijk en nauwgezet werk, dat hun prijs beïnvloedt.

Dergelijke zaden zijn beter om te kopen in gespecialiseerde winkels, bewezen plaatsen. Zaden verkregen van hybride tomaten kunnen niet worden gezaaid! Elke keer dat je ze opnieuw moet kopen. Omdat de hybride zaden slecht fruit dragen.

Plantenregels voor zaailingen

Zaden worden 50 dagen in zaailingen geplant voordat ze in de volle grond worden geplant. In de centrale zone van Rusland - midden februari, begin maart. Voorwaarden zijn afhankelijk van de klimatologische omstandigheden.

De grond voor zaailingen wordt aanbevolen om te worden behandeld, omdat het geïnfecteerd kan zijn. Dit gebeurt met behulp van:

 • kokend water;
 • sterke oplossing van kaliumpermanganaat.
Semyon Lyubashi

De grond wordt gedurende 10-12 dagen op kamertemperatuur gehouden. Je kunt de grasmat gebruiken, humus.

Zaden van hybride tomaten worden al verwerkt door de fabrikant. Maar voor meer zekerheid kunt u ze in een oplossing van kaliumpermanganaat stoppen. Spoel vervolgens onder stromend water.

Zaden worden als volgt geplant: in de groeven met een diepte van 1 cm plaats je de zaden op een afstand van 1 - 2 cm van elkaar, bestrooid met aarde. De afstand tussen de groeven - 3 - 4 cm. Van bovenaf is het noodzakelijk om te bedekken met een film, glas. Onder gunstige omstandigheden verschijnen de eerste scheuten na een paar dagen.

Om de zaden te laten ontkiemen, moet de temperatuur in de doos met de grond 25 - 30 0 C zijn. De temperatuur moet op een warme plaats worden gezet.

Oogst, dwz transplantatie, moet worden gedaan na het verschijnen van het 1e echte blad. Knijp tegelijkertijd de punt van de hoofdwortel. Dit wordt gedaan om onvoorziene wortels te versterken. Bij voorkeur transplanteren met een kluit aarde rondom de wortel. Zaailingen worden elke 2 weken gevoed, 2 keer na transplantatie. Gebruik hiervoor complexe meststoffen.

Tomaten transplanteren in de volle grond

Tegen de tijd van transplantatie in de open grond, moet de plant beschikken over:

 1. 7-9 bladeren;
 2. dikke stengel;
 3. gevormde bloemenborstel;
 4. hoogte is 20 - 25 cm.

Als de zaailingen deze eigenschappen hebben, kan deze worden geplant. Hiervoor is het raadzaam om een ​​goed verlichte ruimte te kiezen.

Tomaat zaailingen

Het is mogelijk om opnieuw te planten als het weer warm is zonder nachtvorst. Gemiddeld na 25 mei. Bij het planten in elke put, giet bij voorkeur meststof, houtas.

Lyubasha is niet kieskeurig over de grond.

Optimaal geplant voor 1m2 niet meer dan 4 -5 struiken. De afstand tussen de struiken moet 30-40 cm zijn. Speciale aandacht is niet vereist, maar het is noodzakelijk:

 1. onkruid verwijderen;
 2. drenken;
 3. preventieve maatregelen nemen om parasieten te bestrijden;
 4. voed complexe meststoffen;
 5. vastbinden;
 6. knijpen
 7. maak de grond los;
 8. spud.

Het is belangrijk om 2 - 3 en betere 1 - 2 stelen te laten, de rest schoon te maken. In dit geval zal de oogst meer zijn. Topdressing - 3 keer per maand. Voor betere voeding is het nodig om 2-3 keer per maand op te stapelen. Watergift-modus - 1 tot 2 keer per week bij de wortel, op warme dagen vaker (niet meer dan 1 keer in een kas), 5 liter voor elke struik. Het kost tijd om de struik aan de haak te binden. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat tomaten niet op de grond liggen. Er kunnen maximaal 8 tomaten worden gevormd in elke stengel.

Het is niet nodig om de plant overdreven water te geven en te bemesten. Dit leidt tot de ontwikkeling van het vegetatieve deel, dat de vruchtvorming zal beïnvloeden.
Struik met rijpende tomaten Lyubasha

Ziektepreventie

Voor de preventie van ziekten moeten enkele regels worden gevolgd:

 1. overweldig de grond niet;
 2. observeer de vruchtwisseling;
 3. isoleer tomaten van aardappelen, aubergines;
 4. kies ziekte-resistente variëteiten;
 5. houd rekening met de vereiste afstand tussen de struiken;
 6. tijd om gedroogde planten van de site te verwijderen;

Als ziekten en plagen zich op de site hebben gevestigd, zullen insecticiden en fungiciden te hulp komen.

Gezonde tomaten Lyubasha

Opslag en oogsten van tomaten

Krijg een gemiddelde van 5 kg van één struik. Alle vruchten rijpen rond dezelfde tijd. Om de opbrengst 20 dagen te verhogen voordat je tomaten gaat plukken, moet je stoppen met water geven.

Het is gemakkelijk op te slaan. Ze kraken niet, tolereren goed vervoer over lange afstanden. Dat stelt u in staat om ze te laten groeien, niet alleen voor thuisgebruik, maar ook voor de verkoop.

Tomaat Lyubasha - een uitstekende variëteit aan planten, zowel voor het balkon als voor het tuinperceel. Het heeft een aantal voordelen: vroege rijping, weinigeisende, hoge opbrengst. Bewaren en transporteren is geen probleem. Fruit kan voor elk doel worden gebruikt.

Pin
Send
Share
Send
Send